-
@lap said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το υγραέριο είναι υποπροϊόν των ορυκτών καυσίμων. Υπάρχουν παντού πρατήρια και κάνει γρήγορα την απόσβεση στους πρατηριουχους!
Άλλη υπόθεση το Φ.Α
ασε την θεωρια, θα σβησει πρωτο, μετα το πετρελαιο και τελος η βενζινα
-
Γιατί να σβήσει;
-
@gatoz said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Ο κόσμος αγοράζει αυτοκίνητο ανά δεκαετία και αν! Δεν αγοράζει από χόμπι.
Οπότε στην σκέψη να αλλάξει αυτοκίνητο σήμερα το capture στην ουσία πληρώνει το 50-60% του κόστους κτήσης του ως κόστος ευκαιρίας με βάση τα πάγια έξοδα και κόστος μετακίνησης του προηγούμενου αυτοκινήτου σου.
Για να το πω αλλιώς! Το να δώσεις 22-25Κ για να έχεις 20% καλύτερη κατανάλωση στην βενζίνη αντί για 60% μείωση κόστους μετακίνησης είναι κάτι που θα το σκεφτείς
αεριο και γενικα εναλλακτικα καυσιμα δεν θα βγαλουν δεκαετια, οπως τον ηπιε το φυσικο θα τον πιει και το lpg
εδω με το ζορι θα πανε τα φευ
πεταμενα γιουρα ειναι τα αερια
για αυτο η ημερομηνια ληξης στραγγιστου φαγε που εβαλαΈφαγα προχθές ένα φαγε ληγμένο προ 6μηνου και παραδόξως ήταν καλό.
-
Αντρικα πράγματα
Σκυλοτροφες τρως;
-
Τα σχόλια ορισμένων είναι απόλαυση χαχαχαχαχα
Τo captur ειναι 100% καλύτερο το stepway και ειδικά η τωρινή γενιά, δεν το συζητώ. Απλά επειδή το είδα σε αντιπροσωπεια Ρενω όταν πήγα να κάνω σέρβις, δεν μου φάνηκαν οι χώροι του σαν αναβάθμιση. Και σε αυτή την φάση οι χώροι ειναι σημαντικοί και για μπαγάζια αλλά και για μένα, αν ειναι να τα σκάσω θέλω να είμαι και άνετος.
Τo stepway το πήρα πριν 8 χρόνια παιδιά και έκανε 13.000 ντίζελ, τι να λέμε τώρα. Για τα λεφτά του είναι τέλειο και μέχρι εκεί.Στην πόλη μου η αντιπροσωπεία της Ρενώ έχει και τα suzuki οπότε πήγα εγώ με φόρα γιατί μου αρέσει το Vitara αλλά στα λεφτά που φτάνεις να δώσεις για καλή έκδοση σου βγάζει κάτι το παλαιακό και όχι αυτοκίνητο του 2024.
Το s-cross δεν μπορώ να το χωνέχω εμφανισιακά και μέσα και έξω. Sorry αλλά that's it.Από κοντά σε καινούργια έχω δει τα Renault, τα Suzuki και τα KIA/Hyundai. Σκεφτόμουν να πάω να πάρω feeling και πό Skoda αλλά δεν σας βλέπω και πολύ ζεστούς.
Ford δεν έχουμε εδώ για να πάω να δω άμεσα, μόνο VW/Audi, Toyota, Peugeot και Nissan (και BMW/Mercedes που δεν θα ασχοληθώ προφανώς για καινούργια). Το μετέχειρο 99% θα είναι από άλλο μέρος αν καταλήξω προς τα κει γιατί εδώ στα πέριξ δεν βλέπω και πολλά...
Υ.Γ. Η γυναίκα φλερτάρει με corolla cross. Ναι μεν αλλά όπως είπα...
-
@williamg said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αν πάρω μεταχειρισμένο, δεν βλέπω τον λόγο να πάρω κάτι σε βενζίνη.
Θεωρώ πως τέτοιου είδους αυτοκίνητα θα έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση.Suzuki SCross mhd: 5.2 lt/100 και είμαι ακόμα στο στρώσιμο.
23800 η βασική έκδοση - 28000 νομίζω με τα πάντα όλα και 4κινηση να παρεις τα βουνα αν είσαι απ αυτούς.
Καινούριο.Για λίγο καιρό ακόμα η σουζι φτιάχνει τίμια αυτοκίνητα για τον λαό. Ακούω αρχίζει να την χτυπάει κ αυτή ο πυρετός του χρυσού.
ΥΓ Ρε που φτασαμε. Να θεωρούμε λιγα 24 χιλιάρικα.
Δεν έχει μικρό πορτμπαγκαζ για οικογενειακό αυτοκίνητο όμως?
-
@zt13 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αν πάρω μεταχειρισμένο, δεν βλέπω τον λόγο να πάρω κάτι σε βενζίνη.
Θεωρώ πως τέτοιου είδους αυτοκίνητα θα έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση.Suzuki SCross mhd: 5.2 lt/100 και είμαι ακόμα στο στρώσιμο.
23800 η βασική έκδοση - 28000 νομίζω με τα πάντα όλα και 4κινηση να παρεις τα βουνα αν είσαι απ αυτούς.
Καινούριο.Για λίγο καιρό ακόμα η σουζι φτιάχνει τίμια αυτοκίνητα για τον λαό. Ακούω αρχίζει να την χτυπάει κ αυτή ο πυρετός του χρυσού.
ΥΓ Ρε που φτασαμε. Να θεωρούμε λιγα 24 χιλιάρικα.
Δεν έχει μικρό πορτμπαγκαζ για οικογενειακό αυτοκίνητο όμως?
Δεν ειναι οκταβια σιγουρα. Όμως είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας (430λτ) https://www.automobiledimension.com/compact-suv.php αλλά παίζει ρόλο και το σχήμα (τετράγωνο στο σκρος που ειναι καλο). Πχ μερικα εχουν τους θολους απ τις ροδες και ουσιαστικα ο χώρος γυρω απ τους θολους αν και μετρησιμος ειναι ψιλοχαμενος (δεν μπορεις να βαλεις βαλιτσες).
Αν θελετε χαώδες πορτπαγκάζ όμως σίγουρα δεν είναι το σωστό αμάξι. Και ίσως ούτε η σωστή κατηγορία (πχ κοιτάξτε προς σενταν η στεισον βαγκον αμάξωμα οπου η χωρητικότητα εκτοξευεται). Γενικα το σαιτ επανω εχει ολες τις κατηγοριες οποτε μπορειτε να παρετε μια ιδεα. Εδώ βγάζει κατάταξη ανάλογα με τις διαστάσεις που σας νοιάζουν https://www.automobiledimension.com/car-search-engine.php
-
Γάτε εάν κανεις χιλιόμετρα το lpg πληρώνει τη μισή δόση του νέου αυτοκινήτου συγκριτικά με το παλιό βενζινοκίνητο.
Δηλαδή ως κόστος ευκαιρίας με 10-13Κ αγοράζεις νέο b suv
Με τιμή λτ 2 ευρα για αμολυβδη, καταναλ 7λτ/100χλμ εχουμε (100000÷100)×7×2=14000 ευρα στα 100Κ διανυθεντα χλμ.
Με αεριο στα 1 ευρω και καταναλωση 9 λτ/100χλμ (ειναι νομιζω πιο ψηλη απ οτι οταν καιει βενζινα) (100000÷100)×9×1 = 9000 ευρα
οποτε στα 100Κ σωζεις 5000 ευρα. Δεν εινια λιγα αλλα μόνο αν ολα τα υπολοιπα σου ειναι τα ιδια (πχ εισαι οκ με λιγοτερους ιππους/ρεπριζ/κλπ).
Κάπου κάνετε λάθος.
Το LPG τώρα είναι στα 0,645.
Το λιγότερο που έχω πληρώσει είναι 0,545 και το περισσότερο 0,84.
Άρα η εξίσωση γίνεται : (100.000/100)Χ9Χ0,645 = 5805, άρα 14.000-5805 = 8195, άρα 100Κ χλμ το κέρδος είναι γύρω στα 8000Ε.
Βάζουμε κ το ότι δεν πληρωνουμε και τέλη κυκλοφορίας (προς το παρόν) και όλο αυτό γίνεται ένα πολύ ωραίο οικονομικό πακέτο.
Και αναφορικά με τις επιδόσεις που αναφέρετε το Captur για τη δική μου περίπτωση, τις ανάγκες και τα γούστα μου είναι πολύ ικανοποιητικές καθώς, ως γνωστόν, όσο περισσότερα γκάζια και ίπποι τόσο περισσότερο θέλουν να τρώνε, οπότε οι 100 που έχει με το υγραέριο που θέλουν μου δίνουν ό,τι ζητάω.
Τέλος να σημειώσω ότι το υγραέριο αποτελεί ένα από τα πολλά προϊόντα διύλισης του αργού πετρελαίου, άρα αυτό σημαίνει ότι όσο έχουμε αργό πετρέλαιο για διύλιση και για παραγωγή του πλήθους των προϊόντων από αυτό (πλαστικά, βαζελίνη, πίσσα, κοκ, πετρέλαιο κίνησης/φωτιστικό. βενζίνη κτλ) θα συνεχίσουμε να έχουμε υγραέριο.
-
Τo captur ειναι 100% καλύτερο το stepway και ειδικά η τωρινή γενιά, δεν το συζητώ. Απλά επειδή το είδα σε αντιπροσωπεια Ρενω όταν πήγα να κάνω σέρβις, δεν μου φάνηκαν οι χώροι του σαν αναβάθμιση. Και σε αυτή την φάση οι χώροι ειναι σημαντικοί και για μπαγάζια αλλά και για μένα, αν ειναι να τα σκάσω θέλω να είμαι και άνετος.
Για την κατηγορία του Captur οι χώροι του είναι στην ανώτατη βαθμίδα και ήταν ένας από τους λόγους για την αγορά του λόγω αυξημένων αναγκών για χώρους (οικογένεια με 2 παιδιά).
Αν ζητάτε περισσότερους χώρους θα αλλάξετε κατηγορία, άρα θα αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας, όμως κάντε μια καλή έρευνα αφού υπάρχουν και παγίδες πχ: είχα πάει σε αντιπροσωπεία citroen για να δούμε το C3 Aircross και είδαμε δίπλα το C4, αμαξάρα ατελείωτη, μπήκαμε μέσα τρελή άνεση, τα μικρά στο πίσω κάθισμα είχαν "χαθεί" κτλ, η τιμή (τότε) 2-3 χιλιάρικα περισσότερο από το C3 - άρα τα κουτσοβολεύαμε, αλλά πάω πίσω να δω το χώρο αποσκευών, φρίκαρα.... μικρότερος του C3 και του Captur!
-
Καλά να πάθω για να βάζω υπολογισμούς...
Ρε παιδιά μια τιμή απ την κοιλιά μου έβαλα -αεριο λέω 50% της αμόλυβδης. Είναι ακόμα πιο κάτω; Τέλεια. Πιό πολύ οικονομία. Δεν αλλάζει το συμπέρασμα.Από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να συμφωνήσουμε αν τα γκάζια ειναι αρκετα ή οχι ούτε καν αν οι χώροι είναι οκ. Για τον έναν είναι για τον άλλον όχι. Αλλά αυτά τα βλέπει ο ένας και ο άλλος ευκολα με ένα τεστ ντραιβ.
-
Πάρε το xc40 δίλιτρο diesel.Και όμορφο και μεγάλο και αξιόπιστο.αλλιως πάρε το Χ1
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Έχω πάρα πολλά χρόνια να γράψω στο φόρουμ, αλλά όπως αναφέρει ο τίτλος φτάνει η ώρα για ανάγκη αγοράς αυτοκινήτου με την έλευση του τρίτου μέλους της οικογένειας.
Το μπατζερ πρακτικά δεν ειναι πρόβλημα αλλά προσωπικά 35+ για αμάξι δεν ψήνομαι να δώσω. Συνεπώς κοιτάζω κυρίως μεταχειρισμένα 5ετίας και πάνω. Αν υπάρχει κάποια ευκαιρία που δεν έχω λάβει υπόψη σε καινούργιο ή με πείσει κάτι ότι καλύτερα ν απάρω καινούργιο, μπορεί να κατευθυνθω προς τα εκεί.
Κυρίως σε μεταχειρισμένα κοιτάζω Diesel καθώς μένω σε επαρχιακή πόλη στην Β.Ελλάδα και κάνω 70 χιλιόμετρα την μέρα πάνε έλα για την δουλειά μέσω Εγνατίας.
Βέβαια για αυτή την δουλειά έχω και τον εργάτη μου το Stepway diesel που μέχρι στιγμής τα καταφέρνει καλά.Για να μην μακρυγορήσω, με δημοκρατικές διαδικασίες, η γυναικα θέλει SUV . Οπότε κάτι Sedan που εμένα μου αρέσουν, αποκλείονται . Τουλάχιστον κέρδισα το δικαίωμα να έχω το προβάδισμα της γνώμης για το ποιο θα πάρουμε σε αυτή την κατηγορία. Κάποια μου αρέσουν είναι τα παρακάτω.
Ford Kuga (η τελευταία γενιά μου αρέσει μόνο).
ΚΙΑ Sportage / Hyundai Tucson (η τελευταία γενιά μου αρέσει).
Skoda Kodiaq η Karoq (απλά μου φαίνονται πολλά τα λεφτά γιατί είναι λίγο παλαιακά από μέσα).
Nissan Qashqai το καινούργιο μόνο, αλλά νομίζω ξεφευγει σε λεφτά.
VW Tiguan δεν με τρελαίνει αλλα εχει πλεονεκτήματα.
BMW X1, ο έρωτας της γυναίκας, το οποίο κυκλοφορεί σε λεφτά που δεν πίστευα οπότε είναι ένας εφικτός στόχος.Δνε αποκλείω καινούργιο όπως προείπα αλλά τα λεφτά να μην είναι τρελά. Τέλος για καινούργιο θα κοίταγα 99,9% αυτόματο.
Δεν βιάζομαι ξεκινάω μια συζήτηση για να δω που θα καταλήξω.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων οποιον ασχοληθεί.κράτα το Stepway που κάνει μια χαρά τη δουλειά του και δεν ζητάει και κάνε ένα δάνειο για στεγαστικό. Thank me later.
-
Να θυμήσω εδώ ότι υπάρχει και η MG πιά με τιμοκατάλογο μούρλια. (Την θυμηθηκα εχτες καθώς περπατούσα και είδα 3 καινούρια. 3.)
-
@groover1972 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
κράτα το Stepway που κάνει μια χαρά τη δουλειά του και δεν ζητάει και κάνε ένα δάνειο για στεγαστικό. Thank me later.
Τo stepway δεν πάει πουθενά, αλλά χρειαζόμαστε δεύτερο αμάξι λόγω δουλειάς και καθώς το αμαξακι της γυναίκας είναι σχεδόν για απόσυρση σκεφτόμαστε να πάρουμε κάτι μεγαλύτερο.
Για το MG δεν ξέρω, τα φοβάμαι, πολύ φωτοβολίδα σαν εταιρία, πρέπει να την δούμε και λίγο στον χρόνο. Πήρα ένα τέτοιο ρίσκο με το dacia πριν αρκετά χρόνια αλλά και σ επολύ λιγότερα χρήματα.
-
κράτα το Stepway που κάνει μια χαρά τη δουλειά του και δεν ζητάει και κάνε ένα δάνειο για στεγαστικό. Thank me later.
Τo stepway δεν πάει πουθενά, αλλά χρειαζόμαστε δεύτερο αμάξι λόγω δουλειάς και καθώς το αμαξακι της γυναίκας είναι σχεδόν για απόσυρση σκεφτόμαστε να πάρουμε κάτι μεγαλύτερο.
Για το MG δεν ξέρω, τα φοβάμαι, πολύ φωτοβολίδα σαν εταιρία, πρέπει να την δούμε και λίγο στον χρόνο. Πήρα ένα τέτοιο ρίσκο με το dacia πριν αρκετά χρόνια αλλά και σ επολύ λιγότερα χρήματα.
Το κάτι μεγαλύτερο θα το κινείτε κάθε μέρα; Για καθημερινή χρήση;
-
Το κάτι μεγαλύτερο θα το κινείτε κάθε μέρα; Για καθημερινή χρήση;
Θα κινείται όχι απαραίτητα καθημερινά. Λόγω διαφορετικών ωραρίων με την σύζυγο, χρειαζόμαστε κάποιες μέρες δεύτερο αυτοκίνητο. Από άνοιξη και μετά δουλεύω και μηχανή κάποιες μέρες για το commuting.
Επειδή μένω σε επαρχία αυτή τη στιγμή και λογικά και στα επόμενα χρόνια τουλάχιστον, δεν έχω ανάγκη για μικρό αυτοκίνητο. Δεν μπλέκω σε κίνηση και δεν κατεβαίνω με αυτοκίνητο στο κέντρο. Επίσης στο υπάρχον σπίτι που νοικιάζω έχω και 2 θέσεις πάρκινγ.
Έτσι όπως το σκέφτομαι, αν στο μέλλον προκύψει ανάγκη για μικρό αυτοκίνητο ίσως φύγει το stepway που θα έχει και τα χρονάκια του. Αλλά αυτό μόνο αν μετοικήσω προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μπορεί να προκύψιε πιστεύω.
-
Φίλος απο Γερμανία βρήκε Volvo xc60 diesel όλα δερμάτινα μέσα με 100.000 χλμ από leasing σαν καινούργιο , μαζί με εκτελωνισμό 34.000. Τώρα τι θα δίνει στα σέρβις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Αν εχεις κασερακι είναι καλή περίπτωση η Γερμανία.
Το πήρε πριν το δει onsite, αλλά είχε αρκετά διαπιστευτήρια μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, βρήκε οτι γράφτηκε πάντως.
Ο φιλος μένει Ελλάδα, πήγε και το πήρε από Γερμανία
-
Η Γερμανία πάντως είναι κακή αγορά αυτοκινήτων. Ναι μεν βρίσκεις πολλά και καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα, αλλά συνήθως είναι ξεσκισμένα στις Autobahn και κυρίως τρώνε αλάτι με το τσουβάλι. Για αυτό όσοι ξέρουν αγοράζουν από Νότια Ιταλία ή Ισπανία, που δεν έχει τόσο χιόνι και αλάτι.
-
@realzeus said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Η Γερμανία πάντως είναι κακή αγορά αυτοκινήτων. Ναι μεν βρίσκεις πολλά και καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα, αλλά συνήθως είναι ξεσκισμένα στις Autobahn και κυρίως τρώνε αλάτι με το τσουβάλι. Για αυτό όσοι ξέρουν αγοράζουν από Νότια Ιταλία ή Ισπανία, που δεν έχει τόσο χιόνι και αλάτι.
Aπο αυτες τις χωρες εχουν τα προβληματα της ελλαδας, καταστραμμενες αναρτησεις απο τις λακουβες και πολες μικροσυγκρουσεις η και μεγαλυτερες. Σε ολες τις βορειες χωρες ειναι φουλ στην σκουρια τα αμαξια. Σε μερικες τα πλενουν τακτικα απο κατω και τα κρατανε σε καλυτερη κατασταση σε αλλες οπως Αγγλια τα ξεσκιζουν και ειναι απο τις χειροτερες αγορες γιατι δεν τα συντηρουν. Οι καλυτερες αγορες ειναι απο Καλιφορνια και Φλοριντα για προφανης λογους.
-
@wantone said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@realzeus said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Aπο αυτες τις χωρες εχουν τα προβληματα της ελλαδας, καταστραμμενες αναρτησεις απο τις λακουβες και πολες μικροσυγκρουσεις η και μεγαλυτερες. Σε ολες τις βορειες χωρες ειναι φουλ στην σκουρια τα αμαξια. Σε μερικες τα πλενουν τακτικα απο κατω και τα κρατανε σε καλυτερη κατασταση σε αλλες οπως Αγγλια τα ξεσκιζουν και ειναι απο τις χειροτερες αγορες γιατι δεν τα συντηρουν. Οι καλυτερες αγορες ειναι απο Καλιφορνια και Φλοριντα για προφανης λογους.
Τι Καλιοφόρντια και Φλόριντα λες ρε Άγη; Στην Ευρώπη ζούμε, δεν είναι καν road legal πολλά από εκεί. Μια χαρά είναι τα ιταλικά και ισπανικά και σαφώς καλύτερα από τα γερμανικά και ολλανδικά.
Αγορά SUV για οικογένεια