-
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
@al73 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Ενδιαφέρουσα υλοποίηση, από τα reviews που είδα πάντως θέλει λίγο δουλίτσα στο κιβώτιο και το πως συνεργάζεται ο ηλεκτροκινητήρας με τον θερμικό. Προφανώς είναι ανταγωνιστικό του yaris αλλά είναι μόλις 1k πιο φθηνό (στις βασικές εκδόσεις). Ναι, εντάξει έχει πιο δυνατό κινητήρα αλλά για τον περισσότερο κόσμο αυτό δεν έχει πολύ σημασία. Δεν ξέρω πόσο καθοριστικό θα είναι ένα χιλιάρικο όταν από την άλλη έχεις τον κατασκευαστή που εξελίσσει αξιόπιστα και αποδοτικά συστήματα hybrid εδώ και πολλά χρόνια. Και σαν χώρους δεν είναι πολύ καλύτερο. Θα βρει το κοινό του μεν αλλά δε νομίζω ότι θα πάρει μεγάλο κομμάτι της πίτας.
Και μόνο που το Yaris πισω έχει μια πόρτα που ανοίγει 10 μοίρες και μπαίνεις σαν τον τιραμόλα και έχει και καλύτερους χώρους έστω και λίγο
και καλύτερα υλικά (πολύ)
και καλύτερο indfortainment (πολύ)
την ίδια στιγμη είναι πιο φτηνο από το Yaris!!!!
είναι αρκετοι λόγοι να το προτιμήσει κάποιος , εγώ το βρίσκω πολύ καλύτερο και τα πλεονεκτηματα του πολύ μεγαλύτερα του yaris
Σωστά, απλά μη ξεχνάς τη δύναμη του brand.
Ποσό εύκολα μπορεί ένας ιδιώτης να ακουμπήσει 20χιλ στην MG ;
(Προσωπικά, πιο εύκολα θα τα έδινα στη Dacia παρά στην mg, αλλά εκεί υπεισέρχονται προσωπικά κολλήματα του καθενός)Άσχετο, αλλά ένα είναι το μοναδικό μειονέκτημα του yaris μετά από 30χ.χιλ μαζί του (και δεν είναι τα πλαστικά).
Η χ ο μ ό ν ω σ η (και μπράβο στον marek που ξαναείδα το review του και ήταν και το μόνο που τον χάλασε) -
@v_a said in MG3 Hybrid+ 2024:
Ενδιαφέρουσα υλοποίηση, από τα reviews που είδα πάντως θέλει λίγο δουλίτσα στο κιβώτιο και το πως συνεργάζεται ο ηλεκτροκινητήρας με τον θερμικό. Προφανώς είναι ανταγωνιστικό του yaris αλλά είναι μόλις 1k πιο φθηνό (στις βασικές εκδόσεις). Ναι, εντάξει έχει πιο δυνατό κινητήρα αλλά για τον περισσότερο κόσμο αυτό δεν έχει πολύ σημασία. Δεν ξέρω πόσο καθοριστικό θα είναι ένα χιλιάρικο όταν από την άλλη έχεις τον κατασκευαστή που εξελίσσει αξιόπιστα και αποδοτικά συστήματα hybrid εδώ και πολλά χρόνια. Και σαν χώρους δεν είναι πολύ καλύτερο. Θα βρει το κοινό του μεν αλλά δε νομίζω ότι θα πάρει μεγάλο κομμάτι της πίτας.
Και μόνο που το Yaris πισω έχει μια πόρτα που ανοίγει 10 μοίρες και μπαίνεις σαν τον τιραμόλα και έχει και καλύτερους χώρους έστω και λίγο
είναι αρκετοι λόγοι να το προτιμήσει κάποιος , εγώ το βρίσκω πολύ καλύτερο και τα πλεονεκτηματα του πολύ μεγαλύτερα του yaris
(Προσωπικά, πιο εύκολα θα τα έδινα στη Dacia παρά στην mg, αλλά εκεί υπεισέρχονται προσωπικά κολλήματα του καθενός)Εχει πολύ ισχυρό brand και πολύ πιστους πελάτες
αλλα για μενα που δεν με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους κολλήματα τα βαζω κάτω και μου βγαίνει καλύτερο το Mg σε περισσότερoυς τομείς από ότι μου βγαίνει καλύτερο το toyota
-
(Προσωπικά, πιο εύκολα θα τα έδινα στη Dacia παρά στην mg, αλλά εκεί υπεισέρχονται προσωπικά κολλήματα του καθενός)Εχει πολύ ισχυρό brand και πολύ πιστους πελάτες
αλλα για μενα που δεν με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους κολλήματα τα βαζω κάτω και μου βγαίνει καλύτερο το Mg σε περισσότερoυς τομείς από ότι μου βγαίνει καλύτερο το toyota
Σε καταλαβαίνω.
Απλά και το ZS νομίζω έκανε ένα μπαμ στην αρχή σε πωλήσεις και μετά (μου φαίνεται) ξεφούσκωσε. -
Σε καταλαβαίνω.
Απλά και το ZS νομίζω έκανε ένα μπαμ στην αρχή σε πωλήσεις και μετά (μου φαίνεται) ξεφούσκωσε.δεν κρινω τα αμάξια με βαση τις πωλήσεις. Εκεί παίζουν πολλοι παράγοντες λόγο. Μπορει να έχει πωλήσεις λόγο leasing ενα μοντέλο, ή να έχει δόσει πολύ χαμηλό επιτόκιο ή πολλά ακόμη
εγω δεν κρίνω τις πωλήσεις. Βαζω κάτω τους τομεις του ενδιαφέροντος ενος αυτοκινήτου και βγαζω που κερδίζει το ένα και που το άλλο
-
Ποιο yaris hybrid κοστίζει 1Κ παραπάνω;
Μιλάμε για τη βασική του yaris με την full extra του MG;
Στατικά που το είδα το MG είναι σαφώς πιο αυτοκίνητο από το yaris αλλά τα πλαστικά του είναι στο ίδιο επίπεδο με το yaris.
Είναι ρίσκο ως νέα τεχνολογία αλλά εν τέλη είναι απλοϊκή
Στην ουσία αλλάζει σχέσεις στο κιβώτιο συνδιάζοντας τις συμπλεξεις στους τρεις συμπλέκτες δαχτυλιδιών που έχει και οι οποίοι συνδέονται με προκαθορισμενα γρανάζια.
Δεν υπάρχει σερβομηχανισμός αλλαγή σχέσεων. Είναι συνδιασμός συμπλεξεων.Το yaris έχει έναν συμπλέκτη που είναι μονίμως υπό σύμπλεξη.
-
Η δεύτερη έκδοση έχει 25 πλέον.
-
23Κ η full extra στο MG
-
Σκέφτομαι ότι τα υβριδικά τουοτα το παράκαναν στην αφαίρεση ηχομονωτικων υλικών με στόχο εκπομπές και οικονομία, επειδή στις χαμηλές ταχύτητες πάνε με σβηστό το θερμικό μοτέρ για μεγάλο διάστημα συνολικά, ώστε να μειώνεται ο παραγόμενος θόρυβος για μεγάλο τμήμα των μετακινήσεων, και με τη λογική ότι στις μεγάλες ταχύτητες όλα τα αμάξια έτσι κι αλλιώς ανεβάζουν ντεσιμπέλ.
Πιθανόν να μελετάνε την ηχομόνωση μόνο στη δική τους άσφαλτο, πολύ μακριά απ τα στάνταρ των ευρωπαϊκών βαλκανικών οδοστρωμάτων.
Το βλέπουμε να αδιαφορούν οι γιαπωνέζοι για τις ευρωπαϊκές συνθήκες και σε άλλα σημεία, όπως πχ η τάπα των ρεζερβουάρ, που είναι μελετημένη για τα δικά τους δεξιοτίμονα και συνήθως βρίσκεται στη λάθος πλευρά στην Ευρώπη. -
Δεν θα το έλεγα. Στα ίδια επίπεδα ειναι.
Ναι είναι λίγο καλύτερο. Η βασική διαφορά ειναι η κάμερα 360. Το infotainment ειναι παρομοιο και αδιάφορο, αμάξι αγοράζουμε όχι τάμπλετ!
-
@piliourits said in MG3 Hybrid+ 2024:
Σκέφτομαι ότι τα υβριδικά τουοτα το παράκαναν στην αφαίρεση ηχομονωτικων υλικών \
Πάρε Κορόλα, η νύχτα με την μέρα συγκριτικά με το Γιάρις. Ειναι πολύ ανώτερο αυτοκίνητο σε όλα.
-
@fanis75 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Δεν θα το έλεγα. Στα ίδια επίπεδα ειναι.
Ναι είναι λίγο καλύτερο. Η βασική διαφορά ειναι η κάμερα 360. Το infotainment ειναι παρομοιο και αδιάφορο, αμάξι αγοράζουμε όχι τάμπλετ!
Όταν πληρώνεις λιγότερα και παίρνεις περισσότερα όλα μετράνε, ολα με την τιμή πάνε. Αν ήταν ακριβότερο θα έλεγα το ίδιο που λες "αμαξι παίρνεις όχι tablet" αλλά αν έχει καλύτερο με μικρότερη τιμή Ε όσο να είναι λογίζεται αρκετά και περισσότερη δύναμη και καλύτερο ταμπλετ
-
Το βλέπουμε να αδιαφορούν οι γιαπωνέζοι για τις ευρωπαϊκές συνθήκες και σε άλλα σημεία, όπως πχ η τάπα των ρεζερβουάρ, που είναι μελετημένη για τα δικά τους δεξιοτίμονα και συνήθως βρίσκεται στη λάθος πλευρά στην Ευρώπη.
Yaris, Corolla (Cross), C-HR, RAV4 αριστερά (πλευρά οδηγού) έχουν την τάπα ρεζερβουάρ.
-
Το να συγκρίνουμε την Toyota, που είναι κολοσσός και με εμπειρία 27 χρόνων στα υβριδικά (αισίως βρίσκεται στην 5η γενιά τους) με την MG, το θεωρώ τουλάχιστον άτοπο.
Ας αγοράσει κάποιος ιδιωτικά ένα υβριδικό MG και ας επιχειρήσει να το πουλήσει μετά από 2-3 χρόνια και τα ξαναλέμε... -
Δεν έχεις άδικο. Τα MG πάντως έχουν υβριδικά συστήματα αν δεν κάνω λάθος πάνω από 10 ετια. Απλώς τώρα ήρθαν σε εμάς. Πάντως την συγκεκριμένη τυπολογία μαλλονπρώτη φορά την παρουσιάζουν.
-
ξερω ξερω αυτή ξέρουμε αυτή εμπιστευόμαστε
και την τεσλα κανένας δεν την ήξερε και την κορόιδευαν ΟΛΟΙ οι μεγάλοι CEO στις αυτοκινητοβιομηχανίες πριν κάποια χρόνια. Την αντιμετώπιζαν σαν ανέκδοτο..........
τωρα είναι και εκείνη κολοσσός
οι κολοσσοί και ανεβαίνουν και πέφτουν να θυμίσω εγώ. Οποιος θέλει ας μην επενδύσει σε νέες τεχνολογίες (ηλεκτρικά) και ας επαναπαυτει στις δάφνες του
Η toyota βεβαια εχει την υβριδικότητα και την σώζει προς το παρόν και έχει χρόνο να σώσει το παιχνίδι δεν πάει άσχημα
η VW το φυσάει και δεν κρυώνει!!!!! και αυτή κολοσσός είναι
-
ξερω ξερω αυτή ξέρουμε αυτή εμπιστευόμαστε
και την τεσλα κανένας δεν την ήξερε και την κορόιδευαν ΟΛΟΙ οι μεγάλοι CEO στις αυτοκινητοβιομηχανίες πριν κάποια χρόνια. Την αντιμετώπιζαν σαν ανέκδοτο..........
τωρα είναι και εκείνη κολοσσός
οι κολοσσοί και ανεβαίνουν και πέφτουν να θυμίσω εγώ. Οποιος θέλει ας μην επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και ας επαναπαυτει στις δάφνες του
Η toyota βεβαια εχει την υβριδικότητα και την σώζει
η VW το φυσάει και δεν κρυώνει!!!!! και αυτή κολοσσός είναι
Ξέρεις τι εύκολα που πέφτουν τα κάστρα αν δεν τα φροντίσεις σωστά;
Ακόμα και η VW τραβάει ζόρια και ακούγεται για μαζικές απολύσεις και εκεί.
Παράδειγμα η VW μια που αναφέρθηκε... -
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Roewe_550#Plug-in_hybrid
Εδώ το πρώτο μοντέλο τους με υβριδικοτητα. Μάλιστα είχε δύο σχέσεις ταχυτήτων.
Το υβριδικό τους που ήταν plug in παρουσιάστηκε το 2013 το οποίο πούλησε 11.000 κομμάτια -
4.3l extraurban
Και γενικότερα μετά από δύο ημέρες έμεινε στα 4.33.8l city
Όλα με 3 άτομα και clima
Εντυπωσιακό πως ένα αυτοκίνητο στα 23Κ έχει ακόμα και περιμετρικό radar στα πρότυπα των tesla.
-
@bill_hsd said in MG3 Hybrid+ 2024:
Το βλέπουμε να αδιαφορούν οι γιαπωνέζοι για τις ευρωπαϊκές συνθήκες και σε άλλα σημεία, όπως πχ η τάπα των ρεζερβουάρ, που είναι μελετημένη για τα δικά τους δεξιοτίμονα και συνήθως βρίσκεται στη λάθος πλευρά στην Ευρώπη.
Yaris, Corolla (Cross), C-HR, RAV4 αριστερά (πλευρά οδηγού) έχουν την τάπα ρεζερβουάρ.
Είναι η λάθος πλευρά η αριστερή από θέμα ασφάλειας και εργονομίας, είναι η σωστή πλευρά για τον οδηγό στα δεξιοτιμονα.
-
@fanis75 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Σκέφτομαι ότι τα υβριδικά τουοτα το παράκαναν στην αφαίρεση ηχομονωτικων υλικών \
Πάρε Κορόλα, η νύχτα με την μέρα συγκριτικά με το Γιάρις. Ειναι πολύ ανώτερο αυτοκίνητο σε όλα.
Το c-hr έχει καλή ηχομόνωση η ακούγονται πολύ λακούβες και αεροδυναμικοι θόρυβοι?
MG3 Hybrid+ 2024