-
Δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό! Αν σε σταματήσουν για έλεγχο πληρώνεις πρόστιμο!
-
@lap said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό! Αν σε σταματήσουν για έλεγχο πληρώνεις πρόστιμο!
Ε δεν θα σε σταματάνε για πολύ μετά από τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν και τα απλήρωτα πρόστιμα, προσωπική εκτίμηση
-
Αρχικά ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, με έχουν βοηθήσει να σκεφτώ αρκετά πράγματα που δεν τα είχα υπόψιν (για το diesel vs petrol περισσότερο) αλλά και να επιλογές αυτοκινήτων.
Σχετικά με το Diesel vs Βενζίνη, σίγουρα αυτή τη στιγμή με συμφέρει το Diesel απλά με προβληματίζει όντως στο μέλλον αν θα επηρεαστεί ή όχι η αγοραστική του αξία. Χωρίς να είμαι γνώστης θεωρώ ότι η ζήτηση στην Ελλάδα (γνωρίζοντας καλά τι γίνεται στην επαρχία) είναι και θα είναι πολύ υψηλή για τουλάχιστον 10+ χρόνια μιας και δεν θα υπάρχουν κιόλας επιλογές για καινούρια. Επίσης, αν λάβουμε υπόψιν ότι όλη η βιομηχανία έχει πέσει πάνω σε υβριδικά/ ηλεκτρικά κτλ, ενδεχομένως σε 7-10 χρόνια τα νέα αυτοκίνητα να έχουν τόσο καλύτερη/ εξελιγμένη τεχνολογία από τα σημερινά αντίστοιχα που και πάλι να οδηγεί στη μείωση της αξίας ενός σημερινού hybrid/ ev. Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω καθόλου καλά το αντικείμενο, απλά κάνω υποθέσεις σκεπτόμενος τη λογική εξέλιξη. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω, αλλά γενικά έχω αποφασίσει να πάω με οποιαδήποτε επιλογή μου δίνει μία οικονομική κατανάλωση, πχ το Corolla Cross με βενζίνη δίνει 5lt, αυτό μου κάνει μια χαρά.
Σχετικά με τα αυτοκίνητα που προτείνατε, εκτός του Kuga & Sportage που θα τα δω και θα τα οδηγήσω σίγουρα για δοκιμή, έχω σημειώσει και αρκετές από τις προτάσεις σας που μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες:
-
Corolla Cross. Δεν είχα καθόλου υπόψιν ότι έχει 470+ boot space και ευχαριστώ πολύ κιόλας που αναφέρετε τις λεπτομέρειες για τις διαφορές μεταξύ 1.8 & 2.0. Αν η ανάρτηση είναι οκ στο 1.8, θα προτιμούσα προφανώς (με 2 παιδιά!) να μην έχω άλλο ένα φόρο στο κεφάλι κάθε χρόνο. Διαβάζω βέβαια για μεγάλες καθυστερήσεις σε παραδόσεις αλλά οκ θα το ρωτήσω από κοντά
-
C5 Aircross. Αναφέρθηκε ότι έχει πολύ άνετο κάθισμα που με ενδιαφέρει, οπότε θα το δω. Πολύ μεγάλο πορτ παγκάζ και γενικά έχει ότι χρειάζομαι.
-
Nissan Qashqai - αν και έχω βαρεθεί τόσο να το βλέπω συνέχεια μπροστά μου, θα το δοκιμάσω και αυτό. Tiguan επίσης θέλω να το δω.
-
Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις για Octavia και άλλα αλλά μου αρέσει περισσότερο το SUV type.
Πολύ καλή η ιδέα που είπε κάποιος να νοικιάσω για 1-2 μέρες αυτό που θα επιλέξω για να το δω σε ένα ταξίδι, δεν το είχα σκεφτεί.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
-
-
@chili14 μιας και κοιτάζεις από το γκρουπ δες και την περίπτωση του Formentor.
Από θέμα χώρων και καθίσματος το Tiguan θα σε βολέψει μια χαρά.
Και Mazda CX-5 αν δεν υπάρχει θέμα με δίλιτρο.
Είναι πραγματικά κρίμα που στη χώρα αυτή το αυτοκίνητο είναι ο καλύτερος τρόπος να βγάλει λεφτά το κράτος και έτσι εξαιρετικές επιλογές βγαίνουν εκτός συζήτησης.
-
@nikos-golf said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
@gchris7 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Με 140 c suv αυτόματο να έχει κατανάλωση 5.5 το βλέπω λίγο δύσκολο. Επίσης ο άνθρωπος είπε 50% εθνική όχι 100%. Άρα η κατανάλωση του συνολικά θα πάει στο 6.5+ χαλαρά.
Με υβριδικό δεν παίζει να πάει πάνω απο 6 μικτα όσο και να το ξεσκίσει.Σε 10 χρόνια τα Diesel μπορεί να μην τα παίρνουν ούτε για ανακύκλωση ενώ το υβριδικό θα το μοσχοπουλησει... Αν υπολογίσεις και ζημιές κόστος service κτλπ δεν έχει καν νόημα να το συζητάμε ποια είναι πιο συμφέρουσα αγορά...
Δε γράφω συχνά αλλά βλέπω πολλές ανακρίβειες.
Όταν έπαιρνα εγώ το τιγουαν πετρέλαιο το 2016 έλεγαν για απαγόρευση diesel και χαμηλη μεταπώληση, για προβλήματα, για ζημιές κλπ.
Να σε πληροφορήσω 8 χρόνια τώρα ούτε ζημιές, ούτε προβληματα ενώ αν αποφασίσω τώρα να το πουλήσω θα φύγει χτες (και με μικρή χασουρα).
Η κατανάλωση μου στα 8 χρόνια είναι μικτή στα 5,8 και έχω γλυτώσει τρέλα χρήματα σε σχέση με ένα βενζίνης.
Σε 10 χρόνια ένα υβριδικό θα σε ρωτάνε αν η μπαταρία του είναι καλή ή αν θέλει αλλαγή.
Στη θέση του νηματοθετη θα έπαιρνα το kia diesel με τη μεγάλη εγγύηση και ίσως τα δωρεάν σέρβις αν τα έχει ακομα.
Κάτι διλιτρα που προτείνονται είναι για γέλια με τους φόρους και τη μηδενική μεταπώλησηΠες τα γιατί μας έχουν τρελάνει για να δικαιολογήσουν την αγορά τους.
Λες και τους ρώτησε κανείς, εκτός αν την δικαιολογούν στον εαυτό τους που τους ρωτάει.
Σαν τον άλλο που θεωρεί, ενώ στην πραγματικότητα απλά ελπίζει, να καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας στην επόμενη 5ετία.
Η ελπίδα αυτή υπάρχει 30 χρόνια τώρα και δεν καταργήθηκε, όταν υπήρχαν πολλά δίλιτρα και πολλοί ψήφοι.
Θα καταργηθεί τώρα για το Κορόλα Κρός και τα Μάζντα που είναι ελάχιστα αυτοκίνητα ?
Προφανώς και όχι.
-
Ο λόγος που θα έχεις μικρή χασούρα είναι λόγω πανδημίας και πληθωρισμού! Όχι γιατί δεν χάνει αξία γρηγορότερα το diesel σου το οποίο απευθύνεται κυρίως σε αγορές της επαρχίας!
κατά τα άλλα καλά στα έλεγαν!
Φαντάζομαι δεν μπαίνεις μέσα σε δακτύλιο ε;
Αλλο παραμύθι.
Επειδή κοιτάω και τις τιμές των μτχ ντίζελ, όχι μόνο είναι ψηλά, αλλά φεύγουν και πολύ γρήγορα.
Πρόσφατα παραδείγματα γνωστών και φίλων που αγόρασαν.
208 του 2016 ντίζελ με τα 100 άλογα με 70000 χλμ στα 10300.
3008 του 2017 αυτόματο ντίζελ αλούρ με 106000 χλμ εισαγωγής 25400.
2008 του 2021 χειροκίνητο ντίζελ με τα 100 άλογα με 60000 χλμ 19900. -
@criuser said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Ο λόγος που θα έχεις μικρή χασούρα είναι λόγω πανδημίας και πληθωρισμού! Όχι γιατί δεν χάνει αξία γρηγορότερα το diesel σου το οποίο απευθύνεται κυρίως σε αγορές της επαρχίας!
Αλλο παραμύθι.
Επειδή κοιτάω και τις τιμές των μτχ ντίζελ, όχι μόνο είναι ψηλά, αλλά φεύγουν και πολύ γρήγορα.
ευκαιρια λοιπον να τα διωξετε τωρα που φευγουν και ειναι και ψηλα οι τιμες τους
-
@dettol said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Με 140 c suv αυτόματο να έχει κατανάλωση 5.5 το βλέπω λίγο δύσκολο. Επίσης ο άνθρωπος είπε 50% εθνική όχι 100%. Άρα η κατανάλωση του συνολικά θα πάει στο 6.5+ χαλαρά.
Με υβριδικό δεν παίζει να πάει πάνω απο 6 μικτα όσο και να το ξεσκίσει.Σε 10 χρόνια τα Diesel μπορεί να μην τα παίρνουν ούτε για ανακύκλωση ενώ το υβριδικό θα το μοσχοπουλησει... Αν υπολογίσεις και ζημιές κόστος service κτλπ δεν έχει καν νόημα να το συζητάμε ποια είναι πιο συμφέρουσα αγορά...
Όταν έπαιρνα εγώ το τιγουαν πετρέλαιο το 2016 έλεγαν για απαγόρευση diesel και χαμηλη μεταπώληση, για προβλήματα, για ζημιές κλπ.
Να σε πληροφορήσω 8 χρόνια τώρα ούτε ζημιές, ούτε προβληματα ενώ αν αποφασίσω τώρα να το πουλήσω θα φύγει χτες (και με μικρή χασουρα).
Η κατανάλωση μου στα 8 χρόνια είναι μικτή στα 5,8 και έχω γλυτώσει τρέλα χρήματα σε σχέση με ένα βενζίνης.
Σε 10 χρόνια ένα υβριδικό θα σε ρωτάνε αν η μπαταρία του είναι καλή ή αν θέλει αλλαγή.
Στη θέση του νηματοθετη θα έπαιρνα το kia diesel με τη μεγάλη εγγύηση και ίσως τα δωρεάν σέρβις αν τα έχει ακομα.
Κάτι διλιτρα που προτείνονται είναι για γέλια με τους φόρους και τη μηδενική μεταπώλησηΗ Ελλάδα καθυστερεί σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα ντίζελ βρίσκονται εδώ και καιρό σε καθοδική πορεία εδώ και καιρό. Δεν εξετάζουμε το πως-τι-που- γιατί, απλά το ότι συμβαίνει.
Προσωπικά, θα το πουλούσα τώρα. Εκτός αν μένεις επαρχία, κανείς πολλά καθημερινά χιλιόμετρα, όποτε δεν σε ενδιαφέρει ο δαχτυλιος και εκμεταλλεύεσαι πλήρως την μειωμένη κατανάλωση του ντίζελ.Ποιός δαχτύλιος ?
Και το 3 αιρκρος και το 3008 και το 2008 αυτόματα ντίζελ που έχουμε στην παρέα μπαίνουν δαχτύλιο.
-
Αλλο παραμύθι.
2008 του 2021 χειροκίνητο ντίζελ με τα 100 άλογα με 60000 χλμ 19900.Εγώ έβαλα σαν πείραμα το 208 για πώληση όταν είχε σχεδόν 150κ χλμ και πήρα δυο προσφορές κοντά στα 10 σε μια μέρα. Το έμαθε όμως η γυναίκα μου και το έσβησα….
-
@chili14 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Αρχικά ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, με έχουν βοηθήσει να σκεφτώ αρκετά πράγματα που δεν τα είχα υπόψιν (για το diesel vs petrol περισσότερο) αλλά και να επιλογές αυτοκινήτων.
Σχετικά με το Diesel vs Βενζίνη, σίγουρα αυτή τη στιγμή με συμφέρει το Diesel απλά με προβληματίζει όντως στο μέλλον αν θα επηρεαστεί ή όχι η αγοραστική του αξία. Χωρίς να είμαι γνώστης θεωρώ ότι η ζήτηση στην Ελλάδα (γνωρίζοντας καλά τι γίνεται στην επαρχία) είναι και θα είναι πολύ υψηλή για τουλάχιστον 10+ χρόνια μιας και δεν θα υπάρχουν κιόλας επιλογές για καινούρια. Επίσης, αν λάβουμε υπόψιν ότι όλη η βιομηχανία έχει πέσει πάνω σε υβριδικά/ ηλεκτρικά κτλ, ενδεχομένως σε 7-10 χρόνια τα νέα αυτοκίνητα να έχουν τόσο καλύτερη/ εξελιγμένη τεχνολογία από τα σημερινά αντίστοιχα που και πάλι να οδηγεί στη μείωση της αξίας ενός σημερινού hybrid/ ev. Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω καθόλου καλά το αντικείμενο, απλά κάνω υποθέσεις σκεπτόμενος τη λογική εξέλιξη. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω, αλλά γενικά έχω αποφασίσει να πάω με οποιαδήποτε επιλογή μου δίνει μία οικονομική κατανάλωση, πχ το Corolla Cross με βενζίνη δίνει 5lt, αυτό μου κάνει μια χαρά.
Σχετικά με τα αυτοκίνητα που προτείνατε, εκτός του Kuga & Sportage που θα τα δω και θα τα οδηγήσω σίγουρα για δοκιμή, έχω σημειώσει και αρκετές από τις προτάσεις σας που μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες:
-
Corolla Cross. Δεν είχα καθόλου υπόψιν ότι έχει 470+ boot space και ευχαριστώ πολύ κιόλας που αναφέρετε τις λεπτομέρειες για τις διαφορές μεταξύ 1.8 & 2.0. Αν η ανάρτηση είναι οκ στο 1.8, θα προτιμούσα προφανώς (με 2 παιδιά!) να μην έχω άλλο ένα φόρο στο κεφάλι κάθε χρόνο. Διαβάζω βέβαια για μεγάλες καθυστερήσεις σε παραδόσεις αλλά οκ θα το ρωτήσω από κοντά
-
C5 Aircross. Αναφέρθηκε ότι έχει πολύ άνετο κάθισμα που με ενδιαφέρει, οπότε θα το δω. Πολύ μεγάλο πορτ παγκάζ και γενικά έχει ότι χρειάζομαι.
-
Nissan Qashqai - αν και έχω βαρεθεί τόσο να το βλέπω συνέχεια μπροστά μου, θα το δοκιμάσω και αυτό. Tiguan επίσης θέλω να το δω.
-
Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις για Octavia και άλλα αλλά μου αρέσει περισσότερο το SUV type.
Πολύ καλή η ιδέα που είπε κάποιος να νοικιάσω για 1-2 μέρες αυτό που θα επιλέξω για να το δω σε ένα ταξίδι, δεν το είχα σκεφτεί.
Σκέφτεσαι πολύ σωστά.
Το ντίζελ είναι στο τέλος του, αλλά και στην κορύφωση της τεχνολογίας τους, ενώ τα υβριδικά είναι στα αρχικά στάδια, τα δε ηλεκτρικά σε βρεφική ηλικία και έχουν να περάσουν όλη την εξέλιξη των υπολογιστών.
Γενικά κανείς δεν μιλάει για τις μπαταρίες που έχουν τρομακτικό κόστος, για την απαξίωση τους και την εξέλιξη τους, ακόμα και για πιθανά προβλήματα ακτινοβολίας.
Πόση μεταπώληση θα έχει ένα υβριδικό σε 10 χρόνια όταν θα έχουν αλλάξει πολλά, να μην μιλήσουμε για ένα ηλεκτρικό όταν θα έχουν αλλάξει τα πάντα.
-
-
@chili14 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
-
-
-
-
Σκέφτεσαι πολύ σωστά.
Το ντίζελ είναι στο τέλος του, αλλά και στην κορύφωση της τεχνολογίας τους, ενώ τα υβριδικά είναι στα αρχικά στάδια, τα δε ηλεκτρικά σε βρεφική ηλικία και έχουν να περάσουν όλη την εξέλιξη των υπολογιστών.
Γενικά κανείς δεν μιλάει για τις μπαταρίες που έχουν τρομακτικό κόστος, για την απαξίωση τους και την εξέλιξη τους, ακόμα και για πιθανά προβλήματα ακτινοβολίας.
Πόση μεταπώληση θα έχει ένα υβριδικό σε 10 χρόνια όταν θα έχουν αλλάξει πολλά, να μην μιλήσουμε για ένα ηλεκτρικό όταν θα έχουν αλλάξει τα πάντα.
τι να την κανεις την 20αρα, την 30αρα και την 40αρα; Η 80αρα εχει το ζουμι;
Δεν θελω να μιλησω για ηλεκτρικα γιατι θα με πειτε fanboy, αλλα υβριδικα υπαρχουν ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ! Ποσο χρονο χρειαζεστε για να πειστειτε οτι κατι ειναι δοκιμασμενη τεχνολογια; να τρωει σανο και να χρειαζεται πεταλωμα;;;;; -
-
Αλλο παραμύθι.
2008 του 2021 χειροκίνητο ντίζελ με τα 100 άλογα με 60000 χλμ 19900.Πολύ γρήγορα τα πουλάνε - αρον αρον...
Τι αγόρασαν για αντικατάσταση? -
Ο ανθρωπος κοιταει την καταναλωση. Κανοντας και χλμ εντος πολης το υβριδικο ειναι η λυση του. Και δη το 1.8 CC με μεγαλο χωρο αποσκευων και χωρις το ΦΠ (που λογικα δεν τον θελει). Αν του κανει εσωτερικα και χωρανε ανετα στις θεσεις βουρ στον πατσα.
Σιγουρα θα εισαι απροβληματιστος με θεματα αξιοπιστιας...
Τωρα γαλλικο και πετρελαιο...οπως το παρει κανεις. -
Το «γαλλικό και πετρέλαιο» μόνο με έναν τρόπο μπορείς να το πάρεις….αν εξαιρέσεις το δοχείο κανένα άλλο πρόβλημα. Μετά από 360κ μόνο αυτό έχω να πω.
-
Σήμερα που μιλάμε πάντως αρκεί μία βόλτα στο car για να εξακριβώσει ο καθένας ότι τα πετρέλαια κρατάνε μια χαρά την τιμή τους σε σχέση με τα βενζινοκίνητα αδερφάκια τους.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και στις "γνωστές" ιστοσελίδες με πανευρωπαϊκά μεταχειρισμένα (π.χ. mobile ) , ακόμα και σε σύγκριση με τα phev αδέρφια τους ( σε περιπτώσεις που η ιπποδύναμη είναι σχετικά κοντά π.χ. X1).
Άρα ακόμα δεν τα ξεφορτώνονται.... -
Όλα αυτά μέχρι να φάνε το πρώτο ban στον δακτύλιο προκειμένου να πάρουν τη θέση που τους αξίζει: Όχημα για επαρχία και ταξίδια.
-
Κάτι διλιτρα που προτείνονται είναι για γέλια με τους φόρους και τη μηδενική μεταπώλησηΠες τα γιατί μας έχουν τρελάνει για να δικαιολογήσουν την αγορά τους.
Λες και τους ρώτησε κανείς, εκτός αν την δικαιολογούν στον εαυτό τους που τους ρωτάει.
Σαν τον άλλο που θεωρεί, ενώ στην πραγματικότητα απλά ελπίζει, να καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας στην επόμενη 5ετία.
Η ελπίδα αυτή υπάρχει 30 χρόνια τώρα και δεν καταργήθηκε, όταν υπήρχαν πολλά δίλιτρα και πολλοί ψήφοι.
Θα καταργηθεί τώρα για το Κορόλα Κρός και τα Μάζντα που είναι ελάχιστα αυτοκίνητα ?
Προφανώς και όχι.
Εγω απλα την άποψη μου ειπα στον φιλο. Δεν είμαι φανατικος υπερ της μιας η της άλλη τεχνολογίας.
Η κοινη λογική λεει οτι στο μελλον Diesel και Βενζίνη θα μας χαιρετήσουν και με την εξέλιξη που εχουν τα ηλεκτρικά τα τελευταία 3-4 χρονια καταλαβαίνουμε ολοι οτι αυτό δεν θα αργήσει και πολύ.Αν είναι να παρει Diesel για να το κρατήσει για 4-5 χρονια τότε πιστεύω μια χαρα θα του βγει (το ιδιο εκανα και εγω το 2018) για 10+ όμως θα εχει τα ρισκα του.
Απο την στιγμη που υπάρχει η επιλογή του υβριδικού (εστω και περιορισμένη) γιατί να πάρει αυτό το ρίσκο? -
Πρέπει να διαχωρίσουμε την αγορά σε αυτήν της επαρχίας και αυτήν της πρωτεύουσας.
Όσον αφορά την πρωτεύουσα, δείτε ποσο καιρό μένουν τα diesel απούλητα.
Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Diesel σου έχεις Co2 138gr/km
ΔΕΝ μπαίνεις δακτύλιο. Εάν μπαίνεις τότε παρανομεις. Εάν σε πιάσουν πληρώνεις. Εάν θες να το πουλήσεις τότε μονάχα στην επαρχία μπορείς. Εάν σιγά σιγά όλα τα diesel της Αθήνας απευθύνονται στην αγορά της επαρχίας αυτό θα ρίξει τις τιμες τους.
Για αυτό ο κόσμος αγοράζει υβριδικά.
-
@jamesd said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Όλα αυτά μέχρι να φάνε το πρώτο ban στον δακτύλιο προκειμένου να πάρουν τη θέση που τους αξίζει: Όχημα για επαρχία και ταξίδια.
Ακριβώς. Όταν θα έχουν οι εταιρίες υβριδικά να πουλήσουν ξαφνικά θα αρχίσουν οι έλεγχοι από το κράτος και θα τους κυνηγάν οδηγώντας τους εκ των πραγμάτων σε αγορά νέου αυτοκινήτου.
-
Ως κλασσικό κακογραμμένο αυτοτρίτη γράφει " σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, πέρα από το μέτρο με τα μονά-ζυγά, εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα: .........."
Άρα τι εννοεί ο ποιητής ότι εφόσον είσαι ζυγός ( μέρα με ζυγή ημερομηνία ) , θα κυκλοφορείς κανονικά στο δακτύλιο ακόμα και αν το όχημά σου είναι βενζίνη ή πετρέαλιο από euro 5 και κάτω ;;;; Άγνωστη η απάντηση στο παραπάνω κείμενο.
Τώρα αν ένα όχημα C Suv αγοράζεται με προτεραιότητα την ελεύθερη κίνηση στο δαχτύλιο , τι να πω δε ξέρω.... ( εξαιρούνται προφανώς αντικειμενικές δυσκολίες οικονομικές ή αν κατοικοεφρεύεις εντός δακτυλίου) .
Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k