-
Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να γράφουμε για χρεπια από πλευράς συντήρησης, αλλά για αυτοκίνητα τα οποία δεν ήταν καλά συγκριτικά με τον ανταγωνισμό τους. Ή τουλάχιστον δε ταίριαξαν με τα οδηγικά μας χούγια.
Θα πέσουν να με φάνε τώρα, αλλά ένα τέτοιο ήταν το Ignis sport. Θετικά εύστροφος κινητήρας με όρεξη για στροφαρισμα και δελεαστική τιμή. Ως εκεί όμως. Το είχε αγοράσει πολύ φίλος. Το οδήγησα αρκετά.
Για να στρίψει του είχαν βάλει ανάρτηση κούτσουρο. Πίσω είχε τον πιο σκληρό άκαμπτο, κοινώς ένα δοκάρι, άξονα που έχω συναντήσει. Σε όλα αυτά βάλε ότι είχε σκληρά και άβολα κάθισματα. Έκαναν και εννιαίο με δαυτο νομίζω. Πίστα δε ξέρω τι έκανε αλλά σε επαρχιακό ήταν απότομο χωρίς να έχει ιδιαίτερα υψηλά όρια. Εναλλαγή από υποστροφή σε υπερστροφή χωρίς καμία προειδοποίηση. Αν δε έβρισκες λακούβα σαμαρακι και λοιπά στη στροφή τα πράγματα δυσκόλευαν πολύ....
Επίσης είχε χάλια φώτα, περιέργως.
Κοινώς είχε αμεσότητα και ένα κάποιο χάζι αλλά ήταν πίσω από τους ανταγωνιστές του. Το επόμενο swift sort κλάσεις καλύτερο αυτοκίνητο. Κάποιος μπορεί να το λάτρευε για αυτό του το χαρακτήρα, εμένα δε μου έκατσε καθόλου καλά....
-
Έχω οδηγήσει εκατοντάδες αυτοκίνητα. Μακράν το χειρότερο από όλα είναι το Matiz . Άθλια συμπεριφορά στο δρόμο, άθλιο στρίψιμο, επικίνδυνο μετά τα 80-90, απλά δεν πάς πάνω από 70-80 όταν βρέχει.
Παρεμπιπτόντως, σε θέμα αξιοπιστίας δεν ήταν κακό. Τίμιο θα έλεγα. -
@gatoz said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
@panormus772 said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Από τους Ιάπωνες για οδηγική συμπεριφορά κι οδηγική ευχαρίστηση συμφωνώ για Mazda,Mitsubishi (κάποια μοντέλα),Ηonda και Subaru,Νissan (πάλι ορισμένα μοντέλα).
Suzuki (ΕΚΤΟΣ των offroad επιλογών της),δε φημιζόταν ποτέ για την οδηγική συμπεριφορά τους κι ας νιαουρίζει όσο θέλει ο γάτος μας.Στις moto -αν και δεν γνωρίζω προσωπικά- νομίζω είναι στις κορυφαίες,αλλά στα αμάξια η Toyota έχει βγάλει λίγα μεν,αλλά σαφώς πιο ενδιαφέροντα οδηγικά μοντέλα.
να σε παρει μια βολτιτσα ο παπανικ? να βοηθησει τον αντρισμο σου?
Σε λίγο στον ΠΚ, ο γάτος θα βάλει την Εξύβριση Σουζούκι, ή ακόμα χειρότερα την Βλασφημία Σουζούκι....
-
Από τους Ιάπωνες για οδηγική συμπεριφορά κι οδηγική ευχαρίστηση συμφωνώ για Mazda,Mitsubishi (κάποια μοντέλα),Ηonda και Subaru,Νissan (πάλι ορισμένα μοντέλα).
Suzuki (ΕΚΤΟΣ των offroad επιλογών της),δε φημιζόταν ποτέ για την οδηγική συμπεριφορά τους κι ας νιαουρίζει όσο θέλει ο γάτος μας.Στις moto -αν και δεν γνωρίζω προσωπικά- νομίζω είναι στις κορυφαίες,αλλά στα αμάξια η Toyota έχει βγάλει λίγα μεν,αλλά σαφώς πιο ενδιαφέροντα οδηγικά μοντέλα.
Ρε συ γάτε,είχα 6χρόνια suz (και μάλιστα το καλό με τα 140hp,όχι με τα τωρινά 129hp).Mη σου πω κιόλας πως στην E.O. σε ανοιχτές καμπές είχε καλύτερο κράτημα από οποιοδήποτε Vit.,λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους.Στις κλειστές διαδοχικές σε επαρχιακό (για μένα είναι δοκιμή η διαδρομή Αγ.Στέφανος-Άγιοι Απόστολοι),ήταν καλό,αλλά όχι Alfa,όχι Focus,όχι Civic κι όχι οποιοδήποτε σουπερμίνι (Fiesta,Clio,Punto,Ibiza κ.τ.λ.). Τίμιο και καλό allround το Suz κορυφή στο offroad,αλλά όχι και για στριψίματα και κρατήματα σε στενό στροφιλικι ή σε πολλά στις ανοιχτές στροφές.. Ότι και να λες,το ξέρεις κι εσύ πως δεν είναι αυτά τα ατού του,ούτε μπορεί να καταρρίψει και τους νόμους της φυσικής το κάθε περιπτεροειδές όχημα,ακόμη κι αν λέγεται Vit....
-
Ρε συ γάτε,είχα 6χρόνια suz (και μάλιστα το καλό με τα 140hp,όχι με τα τωρινά 129hp).Mη σου πω κιόλας πως στην E.O. σε ανοιχτές καμπές είχε καλύτερο κράτημα από οποιοδήποτε Vit.,λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους.Στις κλειστές διαδοχικές σε επαρχιακό (για μένα είναι δοκιμή η διαδρομή Αγ.Στέφανος-Άγιοι Απόστολοι),ήταν καλό,αλλά όχι Alfa,όχι Focus,όχι Civic κι όχι οποιοδήποτε σουπερμίνι (Fiesta,Clio,Punto,Ibiza κ.τ.λ.). Τίμιο και καλό allround το Suz κορυφή στο offroad,αλλά όχι και για στριψίματα και κρατήματα σε στενό στροφιλικι ή σε πολλά στις ανοιχτές στροφές.. Ότι και να λες,το ξέρεις κι εσύ πως δεν είναι αυτά τα ατού του,ούτε μπορεί να καταρρίψει και τους νόμους της φυσικής το κάθε περιπτεροειδές όχημα,ακόμη κι αν λέγεται Vit....
ελα να σε παω βολτα, σημειωσε το ποστ να αναιρεσεις μετα...
#mono_vitara
-
Δεν υπάρχουν πλέον κακά αυτοκίνητα μόνοι ούφα ιδιοκτήτες που αγόρασαν 4-5 μέτρα λαμαρίνες με 4 ρόδες και μας τα έχουν κάνει ζέπελιν με την επιλογή τους έναντι των λοιπών.
-
ελα να σε παω βολτα, σημειωσε το ποστ να αναιρεσεις μετα...
#mono_vitara
Μην πας γιατρέ.
Αυτός είναι ικανός να το ρίξει στο γκρεμό, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εμμονή του...
-
To χειροτερο αμαξι που εχω οδηγησει ηταν ενα Σεβυ Καβαλιερ αυτοματο. Πολυ αργο, και κιβωτιο και κινητηρας, νεκρο τιμονι, πενταλ φρενο κουτσουρο οσο και να το παταγες δεν σταματαγε . Εννοειτε ουτε εστριβε, σε καθε στροφη εκανες τον σταυρο σου αν θα μεινει στην πορεια του η θα παει σε κανενα χαντακι. Για πολλα χρονια αυτα τα αμαξια ηταν τα ποιο φθηνα καινουρια αμαξια στην Αμερικη κατηγορια τιμης αν θυμαμαι καλα 12-13 χιλ ευρω πρπ. Δεν θυμαμαι σε δολλαρια πρεπει να ηταν 15-18κ. Βεβαια εαυτο ηταν μεταχειρισμενο με πολλα χμ και μαλλον ελαχιστη συντηρηση.
Το δικο μου Κλειω 1991 1.4 δυστυχως ειχε πολλα μειον, δεν ειχε υδραυλικο τιμονι παρα πολυ βαρυ στο παρκαρισμα δεν ειχε κλιματισμο (θυμαμαι στους καυσωνες τι γινονταν) τα καθισματα ηταν πολυ αβολα και η θεση οδηγησης (το ποδι μου κουραζονταν πολυ πανω στο γκαζι) και επισης εκεινη την εποχη τα Ρενω ειχαν αθλια φρενα. Μηδενικη ηχομονωση στα ταξιδια κουραζε αφανταστα. Βεβαια κακο αμαξι δεν ηταν οδηγηκα ειχε καλο κινητηρα εστριβε καλα κλπ.
Εμενα δεν μου αρεσε και η αισθηση σε κατι Μαζντα που ειχα οδηγησει το 2004 πρπ βαρια αισθηση σαν αμαξια δεκαετιας του 80, και ενα 3 και ενα 6 ακριβως την ιδια αισθηση μου εδωσαν.
-
Ο γάτος έχει πολύ δίκιο για τα καλά γιαπωνέζικα όπως Μαζντα, πρέπει όμως να συμπληρώσουμε ότι αυτά κόστιζαν/κοστίζουν περίπου όσο τα πρίμια ευρωπαϊκά, περισσότερο συνήθως από μια λαϊκιά Αλφα Ρομεο, και το κόστος συντήρησης ανταλλακτικών, πολλές φορές ξεπερνούσε και τα πρίμια...
Όχι πως δεν ήταν/είναι αυτοκινητάρες. -
@johnny-0 said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Το χειρότερο ήταν ένα Steyr εκπαιδευτικό που είχα οδηγήσει στο στρατό. Η πόρτα δεν έκλεινε και έπρεπε να την κρατάω, και το γκάζι κολλαγε και έπρεπε να βάζω το πόδι μου από κάτω από το πεντάλ να το ξεκόλλαω (!). Μετά από αυτό, όλα καλά μου φαίνονται....
Μου θυμησε ενα φορτηγο που ειχαμε στο ΠΝ.
Ειχε ψηφιακα φρενα. Δεν ειχε διαδρομη, ηταν λες και ηταν κουμπι.
Οταν τα ακουμπουσες κοκαλωνε. -
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Τα περισσότερα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ήταν ακριβοτερα των ιαπωνικών.
Θυμάμαι η Carina κόστιζε λιγότερο από το golf και το 306.
Κάτι lancia Delta ήταν απλησίαστα.
Μόνο η seat έδινε τίμια αυτοκίνητα. -
Εγώ πάλι κύριοι, γιατί θυμάμαι ότι τα ιαπωνικά ήταν σε παρεμφερή τιμή με τα μη πρίμιουμ ευρωπαϊκά ανέκαθεν (από 90 και μετά που θυμάμαι....);
Μάλιστα υπήρχε και η honda που μάλλον ήταν ακριβότερη.
Τα Κορεάτικα, συμφωνούμε, κάποτε ήταν μία κλάση φθηνότερα , πχ αγόραζες accent με τα λεφτά ενός 206 πχ . -
Τα Χόντα, αλλά και τα Subaru πάντα ήταν ακριβά αυτοκίνητα.
-
@teo-mak said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Τα Honda ήταν ακριβά στην Ελλάδα λόγω Σ
Τα Subaru ναι ήταν παντού πιο ακριβά. -
Μα ο γάτος μίλησε για Χοντα, Μάζντα και αυτής της κατηγορίας τα όντως εξαιρετικά (ειδικά για την εποχή τους με τα ευρωπαϊκά 8βαλβιδα των 75 ίππων) γιαπωνέζικα, που ήταν και παραμένουν στο άνω άκρο τιμής, κοντά στα αντίστοιχα μπεμβε και άουντι, με ανταλλακτικά ίσως ακόμη ακριβότερα.
Δεν νομίζω να εννοούσε τις κορολες, τα Σουίφτ και τα Αλμέρα... -
Στην τελική, καλό κακό αυτοκίνητο, το παν είναι οι αναμνήσεις που δημιουργείς με αυτό.
. & - -
Αναμνήσεις όπως το να πλέει στις στροφές, να πηγαίνεις συνεχώς στο συνεργείο, να κάνει θόρυβο και να καίει βυτία βενζίνης;;;;
-
-
Τα παιδιά της γειτονιάς που μόλις πήραν το δίπλωμα και πάνε τις γιαγιάδες τους στην εκκλησία
-
@piliourits said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Μα ο γάτος μίλησε για Χοντα, Μάζντα και αυτής της κατηγορίας τα όντως εξαιρετικά (ειδικά για την εποχή τους με τα ευρωπαϊκά 8βαλβιδα των 75 ίππων) γιαπωνέζικα, που ήταν και παραμένουν στο άνω άκρο τιμής, κοντά στα αντίστοιχα μπεμβε και άουντι, με ανταλλακτικά ίσως ακόμη ακριβότερα.
Δεν νομίζω να εννοούσε τις κορολες, τα Σουίφτ και τα Αλμέρα...Το μοναδικό Χόντα που μπορεί κανείς να πει πριμιο,ήταν και είναι το Accord. Τα σιβικ εκείνης της εποχής ήταν ψαροκασελες.
Χειρότερα αυτοκίνητα