-
-
Ήταν αν θυμάμαι σωστά.... Το πρώτο στην ελληνική αγορα με 100 δόσεις.
Έπαιρνε ο λαός παμφθηνο αυτοκίνητο με 100 δόσεις! Επιτόκιο δεν τολμώ να θυμηθώ
Ήταν και rebadged και fl από Opel Kadett, λίγο θέλει ο φρέσκο συνταξιούχος του δημοσίου να υποκύψει;;;;
-
Γενικά ο κόσμος, έχει ανάγκη από τίμια αυτοκίνητα. Ναι, οι Κορεάτες είχαν αυτό το πλεονέκτημα, έδιναν περισσότερα για λιγότερα. Όταν ο ανταγωνισμός έδινε σε ακριβότερη τιμή οχήματα μικρότερου μεγέθους, προφανώς και είχε το πλεονέκτημα ο Κορεάτης.
Είναι και το παράδειγμα που ανέφερε ο συνάδελφος πιο πάνω με το Shuma και το Starlet, είναι και πόσα άλλα, ένα άλλο παράδειγμα στην αλλαγή του μιλένιουμ, ήταν το Punto και το Accent, το δεύτερο, στα ίδια χρήματα, έδινε παραπάνω εξοπλισμό και ήταν μεγαλύτερου μεγέθους αυτοκίνητο, προφανώς και είναι πιο ελκυστική πρόταση.
Οδηγικά, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν μια από τα ίδια, πολλοί σε σχόλια το αναφέρουν ως Hyundai Acc(id)ent, παρόλα αυτά, για τον περισσότερο κόσμο, ήταν ένας υπερτίμιος ανθρωπόμεταφορέας, χαμάλης, συνεργάτης, χωρίς να ζητάει και πολλά, ο ορισμός της τιμιότητας.
Ακόμα και το Panda, από προσωπική εμπειρία, χωρίς να είναι άχαρο όπως το προαναφερθέν, είναι υπερτίμιο αυτοκινητάκι, έχει βγάλει και με το παραπάνω την αξία του και έχει ζητήσει ελάχιστα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια.
Άρα, ο ορισμός του τι εστί μάπα και τι όχι, έχει να κάνει και με την αξία του προϊόντος, αν κάποιος έχει πληρώσει ακριβά ένα προϊόν, έχει και τις ανάλογες απαιτήσεις, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα, προφανώς και θα νιώσει απογοητευμένος (βάλε επιλογή διαφορών Ευρωπαίων η επωνύμων γενικά κατασκευαστών εδώ) ενώ ένας Κορεάτης με μικρότερη αρχική αξία, έχει αποδειχθεί υπερτίμιος από τη στιγμή που δεν έχει φέρει σε μπελάδες τον ιδιοκτήτη του.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το θέμα με το ABS που υπήρξε με το Matiz, ήταν όταν πλέον πουλιόταν ως Chevrolet και ναι, εκεί νομίζω ότι "πονάει" περισσότερο καθώς, η Chevrolet, παρόλο το τι πούλησε εδώ στα μέρη μας ως φίρμα, έχει εντελώς άλλο αντίκτυπο σαν επωνυμία, είναι μεγαλύτερο όνομα επομένως, πληγώνει περισσότερο όταν ένας κολοσσός όπως η φίρμα αυτή έχει κάνει ένα τέτοιο ολίσθημα. Η Daewoo ως επωνυμία, δεν έχει αντίστοιχο αντίκτυπο επομένως, μπορεί να συγχωρεθεί οποιοδήποτε πλημμέλημα εκουσιον τε και ακούσιον.
Γενικά ισχύει ως κανόνας αυτός στην αγορά αυτοκινήτου, σιχτιρίζει κάποιος όταν επιλέγει μια μεγάλη/επώνυμη μάρκα και του βγεί μάπα το καρπούζι και είναι τρισευτυχισμένος όταν πάρει μια λιγότερο καταξιωμένη φίρμα και βγεί πολύ εντάξει η όλη εμπειρία. Άρα, το τι εστί κακό και τι όχι, επηρεάζεται και από τη φήμη μιας μάρκας.
-
Η έκφραση χειρότερα και καλύτερα αυτοκίνητα νομίζω εξαρτάται από τρεις μεγάλες κατηγορίες που λίγο ή πολύ όλοι λαμβάνουμε υπόψη.
- Κόστος αγοράς
- Οδηγική συμπεριφορά - χρήση που προορίζεται
- Απροβληματιστη χρήση - αξιοπιστία
Η παραπάνω σειρά είναι υποκειμενική για τον καθένα και παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για τον χαρακτηρισμό ενός αυτοκινήτου.
Προφανώς αν ένα αυτοκίνητο συνδιάζει
καλή τιμή - αξιοπιστία - καλή συμπεριφορά τότε πρόκειται για εξαιρετικό προϊόν. -
Το Αξεντ όντως ήταν ο ορισμός του άξιντεντ.
Απαράδεκτα τότε όλα τα Κορεάτικα.
Μετά βέβαια έκαναν άλματα, οι Κορεάτες.
Τότε τα έπαιρνε ο κόσμος λόγω ανάγκης και μόνο, αλλά δεν θα ισοπεδώσουμε το πούντο με το άξιντεντ.Εδώ ήταν απαράδεκτα τα Γιαπωνέζικα το 60 και το 70.
-
Το daewoo nexia μόνο τίμιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί . Οι άνθρωποι φτιασίδωσαν ένα αυτοκίνητο που είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία σχεδόν μία δεκαετία πριν και το πουλούσαν σαν καινούργιο. Η έννοια της απάτης. Διαβάζω πχ από αρχείο 4τ , τιμή 4.100.000 δρχ και το αυτοκίνητο που ονομάζονταν almera ( αν ήθελες και ιαπωνική αξιοπιστία) σε 4θυρο έκανε 4.280.000 δρχ. Από ότι θυμάμαι οι 180.000 δρχ εκείνη την εποχή λογικά αντιστοιχούσαν σε ενάμιση μηνιάτικο διαφορά. Μια μικρή διαφορά ανάμεσα σε ένα ντενεκέ και ένα αυτοκίνητο!
Lanos , διαβάζω τιμή 3.600.000 δρχ. , το accent 3.400.000 , το δεύτερο δε το έχω οδηγήσει , αλλά δε μπορώ να φανταστώ πόσο χειρότερο μπορεί να ήταν( που δε θα ήταν) από το ανεκδιήγητο lanos. Μπορεί το lanos να σου προσέφερε λαμαρίνα , αλλά οι εσωτερικοί του χώροι πιστέψτε με δε είναι μεγαλύτεροι από ένα σύγχρονο punto ή 206. Ίσως στις αποσκευές και μόνον που κρατάω μια επιφύλαξη.
-
Το accent ήταν τραγικό με abs μάρκας tuputsu και αμορτισέρ που ούτε σε πογκοστικ δεν τα βάζεις.
Άντε και τα αμορτισέρ τα αλλαζες και επιτέλους πατουσε,με το abs τι μπορούσες να κάνεις; -
Το hyundai excel το οποίο προηγήθηκε του accent ήταν ακόμη χειρότερο. Το accent ήταν αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με αυτό.
-
Ποιο Αλμερα; Το αυτοκινητο ήταν βάρκα γιαλό
Το accent του 2003-2004 για τα χρήματα του ήταν καλο!
Αν μαλιστα έβαζες και μια καλή ανάρτηση γινόταν πολύ καλο για τα λίγα χρήματα που κοστοζε.
Το έδιναν τότε με δώρο το δερμάτινο σαλόνι!
Ο ορισμος των βιγκαν
-
Στην οικογένεια είχαμε το 1ο accent του 1996 χωρίς abs. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά είχε πολύ καλά φρένα (έκδοση χωρίς abs). Γενικά ήταν ένα πολύ τίμιο αμάξι για την εποχή του και πολύ υποτιμημένο. Έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα στηη ζωή μου, με πολλά αμάξια και αυτό που λέω ισχύει. Ήταν υπέρ ικανοποιητικό και σε τιμή χώμα (3.900.000 δρχ έκδοση gls).
-
Το 1997 είχα πάρει το δεύτερο ΖΧ 1.4 με 75 άλογα στα 3700000. Με υδραυλικό τιμόνι, αιρκοντίσιον.
Τα 3900000 πως προκύπτουν ως τιμή χώμα ?
-
@criuser said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Το 1997 είχα πάρει το δεύτερο ΖΧ 1.4 με 75 άλογα στα 3700000. Με υδραυλικό τιμόνι, αιρκοντίσιον.
Χαρά στο κουράγιο σου. Τέτοιο «τάφο» δεν θέλω ποτέ να ξανά οδηγήσω.
-
Δεν νομίζω ότι για εκείνη την εποχή τα 12-13 δ που είχε ήταν τάφος.
Μιλάμε για 975 κιλά αυτοκίνητο.Αλλωστε ο ανταγωνισμός εκεί γύρω ήταν, αν εξαιρέσεις το 19 που είχε 5 άλογα παραπάνω και την Αλφα Ρομέο.
Το γκόλφ είχε 60 άλογα.
-
Δεν νομίζω ότι για εκείνη την εποχή τα 12-13 δ που είχε ήταν τάφος.
Μιλάμε για 975 κιλά αυτοκίνητο.Αλλωστε ο ανταγωνισμός εκεί γύρω ήταν, αν εξαιρέσεις το 19 που είχε 5 άλογα παραπάνω και την Αλφα Ρομέο.
Το γκόλφ είχε 60 άλογα.
Είχα Saxo VTS 1.6 120 hp και όταν το οδήγησα το ΖΧ μου ήρθε να κατέβω κάτω και να τρέξω δίπλα του. Πιο γρήγορα θα πήγαινα.
-
Το σαξό ήταν ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο με τον μεγαλύτερο κινητήρα και το ΖΧ ήταν ένα οικογενειακό με τον μικρότερο κινητήρα.
Εβγαινε και ως Βολκάν άλλωστε.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Και η ΧΑΝΤΙΑ που πήρα το 1998, με τον 1,8 και τα 112 άλογα ήταν θεωρητικά αργή, σε σχέση με το Σάξο, αλλά την καβάλαγες και πήγαινες Γερμανία χωρίς στάση και κατέβαινες ξεκούραστος, ενώ με το Σαξό κουραζόσουν μόλις τελείωνες τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης...
-
Το σαξό ήταν ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο με τον μεγαλύτερο κινητήρα και το ΖΧ ήταν ένα οικογενειακό με τον μικρότερο κινητήρα.
Εβγαινε και ως Βολκάν άλλωστε.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Και η ΧΑΝΤΙΑ που πήρα το 1998, με τον 1,8 και τα 112 άλογα ήταν θεωρητικά αργή, σε σχέση με το Σάξο, αλλά την καβάλαγες και πήγαινες Γερμανία χωρίς στάση και κατέβαινες ξεκούραστος, ενώ με το Σαξό κουραζόσουν μόλις τελείωνες τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης...
με το Σαξο είχα κάνει τουρ Ιταλία, απίστευτο αμαξάκι και πολύ αξιόπιστο.
-
Από νέα αυτοκίνητα, το χειρότερο ήταν ένα Daewoo Matiz. Απλά επικίνδυνο!!!
-
Την τιμή την συγκρίνω με τις σημερινές. Άλλωστε μετά από ένα δύο χρόνια είχε πέσει ακόμα περισσότερο κοντά στα 3 εκατομμύρια δραχμές.
-
Απορία η οποία έχει προκύψει από το συγκεκριμένο τοπικ. Να δεχτώ ότι το Matiz είναι φόλα, δεν έχω λόγο και να το αρνηθώ άλλωστε, το πιστεύω και βασιζομαι στην εμπειρία όσων το έχουν δηλώσει. Μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχει αναφερθεί σε αντίστοιχο ποσοστό το αντίπαλον δέος, το Atos. Ήταν τόσο ανώτερο συγκριτικά; Η γενικά η Daewoo ήταν ο φθηνός συγγενής της Κορέας;
-
@tsimisde said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Απορία η οποία έχει προκύψει από το συγκεκριμένο τοπικ. Να δεχτώ ότι το Matiz είναι φόλα, δεν έχω λόγο και να το αρνηθώ άλλωστε, το πιστεύω και βασιζομαι στην εμπειρία όσων το έχουν δηλώσει. Μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχει αναφερθεί σε αντίστοιχο ποσοστό το αντίπαλον δέος, το Atos. Ήταν τόσο ανώτερο συγκριτικά; Η γενικά η Daewoo ήταν ο φθηνός συγγενής της Κορέας;
Τα είχα νοικιάσει και τα δύο, σε νησιά. Το Atos ήταν αξιοπρεπές. Το Matiz (μιλάω για 1η γενιά, το γουρλομάτικο) γλιστρούσε ακόμα και στο παρκάρισμα (υπερβάλω βέβαια για να δείξω πόσο κακή πρόσφυση είχε). Το δε Atos Prime το είχε μια πρώην μου. Ωραίο αυτοκινητάκι.
Χειρότερα αυτοκίνητα