-
Ολα ειναι εικασίες, γιατί δεν έχουμε ιδέα εαν θα βγει στην παραγωγή. Προς το παρόν απλά ειναι "one-off" για τον Πρόεδρο, επειδή το ζήτησε για προσωπική του χρήση και διασκέδαση.
Φάνη λόγο της απήχησης που έχει στις πωλήσεις θα βγει λογικά για να χτυπήσει gla45 Puma200+ κλπ κλπ το αν θε έρθει εδω ειναι άλλο θέμα.
Επίσης να πω οτι συμφωνώ 1000% με των #cirus για το θέμα διαφορετικοτιτα καθε οδηγού.
Και γω εχω φλερτάρει με Puma απο την ωρα που βγήκε. Λιγο με των κωλο του ειχα ενα θέμα εικαστικής αμφιβολίας αλλά θέλω διακαώς και οικονομία στην μετακίνηση και στα πάγια τέλη όχι στην απόκτηση.
Όντας κάτοχος και κλασικών οχημάτων δεν με απασχολεί η οδηγική συγκίνηση μιας και την αντλώ από κει αλλα ειμαι του gadget και θέλω οτι ποιο ηλιθιο μπορεί να κυκλοφορεί σε ψηφιακές δυνατότητες σε ενα όχημα. Ακόμα και το sound cancelation που εχει το LBX Cool Advance το θεωρώ χρήσιμο και αν κατσω ζυγίσω με τα καλά του Puma που το θεωρώ υπέροχο όχημα ή το 2008 diesel απο άποψη οικονομίας πάλι καταλήγω στο LBX.
Αλλα πάλι οπως είπε ο cirus ειναι θέμα κάθε ανθρώπου.
-
Τελικά κανα διαθέσιμο υπάρχει ;
-
Κάτσε καλέ μου άνθρωπε με το χ1.
Περίμενε την επόμενη γενιά tesla.
-
-
-
Πάρε και τηλεόραση με 10.000 ευρώ να βλέπεις ταινίες
Οπότε με 100.000 τα έχεις όλα
-
Ακόμη μια δοκιμή με τον παρουσιαστή να παραπονιέται για την σκληρότητα της ανάρτησης, λέει μάλιστα σε κάποια στιγμή νομίζουν ότι θα τρέξουμε σε αγώνες.
-
Εντάξει γάλλος είναι ο παρουσιαστής σε σιτροέν θα έχει μεγαλώσει...
-
ΤΟ LBX έχει τεράστιους για το μέγεθός του τροχούς 225/60/17 & 225/55/18 οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους των corolla cross αλλά και του chr (το νέο έχει την ίδια διάσταση στις 18). Η επόμενη κατηγορία είναι το rav4 που φοράει 65 προφίλ από 60. Ειδικά η 225/60/17 φοριέται σε λίμο όπως Α6/7αρα/Εclass γιατί ακριβώς έχει καλή ποιότητα κύλισης.
Εδώ είπαν τι να κάνουμε για να το γ@με τελείως; να βάλουμε ανάρτηση από DTM μαζί με ημιάκαμπτο πίσω. Έτσι...
-
@cirus προφανώς τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά.
Για ένα θέμα οι γνώμες είναι άπειρες.
Τονίζω το διαφορά γτ βλέπω πολυτελή μάρκα, ποιότητα, χαμηλή κατανάλωση, καλό οδηγικά και με λίγα λόγια παίρνεις πολλά για B-SUV.
Από εκεί και πέρα σε επιμέρους τομείς πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά σε σύνολο για μένα ΝΑΙ είναι το καλύτερο και με διαφορά.
Αν ήθελα B-SUV αυτό θα επέλεγα και θα το κοίταζα και αν μου βγαινει στα 37000 για να χει και τετρακίνηση.
Πολλά για την κατηγορία; Σίγουρα αλλά τι είναι φθηνό σήμερα;
-
Τι 37 ρε 'σείς!!!! Τα 2 εκ εξτρα ηχομόνωσης ή ο πίσω άξονας από Corolla των 20 Κ
Ρε μη σας πιάνουν κότσους!
-
@green-power said in LEXUS LBX:
Το "πρόβλημα" με το συγκεκριμένο δεν ίσως δεν είναι ότι είναι ακριβό, αλλά το ότι είναι ακριβό στην Ελλάδα λόγω φορολογίας και άλλων χαρατσιών. Αυτό συμβαίνει γενικά σε πολλά αυτοκίνητα τα οποία εδώ τσιμπάνε άσχημα ενώ άλλα είναι ιδιαίτερα φθηνά. Χαρακτηριστικό είναι το CHR το οποίο πωλείται εδώ σε πολύ χαμηλή τιμή.
Αν για παράδειγμα συγκρίνουμε τις τιμές Ελλάδας-UK το CHR εκεί έχει 31K και το LBX από 29K ακριβώς δηλαδή αντίστροφα με αυτό που συμβαίνει εδώ όπου το CHR είναι το φθηνότερο.
-
Το "πρόβλημα" με το συγκεκριμένο δεν ίσως δεν είναι ότι είναι ακριβό, αλλά το ότι είναι ακριβό στην Ελλάδα λόγω φορολογίας και άλλων χαρατσιών. Αυτό συμβαίνει γενικά σε πολλά αυτοκίνητα τα οποία εδώ τσιμπάνε άσχημα ενώ άλλα είναι ιδιαίτερα φθηνά. Χαρακτηριστικό είναι το CHR το οποίο πωλείται εδώ σε πολύ χαμηλή τιμή.
Αν για παράδειγμα συγκρίνουμε τις τιμές Ελλάδας-UK το CHR εκεί έχει 31K και το LBX από 29K ακριβώς δηλαδή αντίστροφα με αυτό που συμβαίνει εδώ όπου το CHR είναι το φθηνότερο.
Το chr για να μην μπαινεις σε καθισμα γυαλοχαρτο θελει 36 χιλιάρικα!
Αμαξι που πριν 2-3 χρόνια εκανε 25 η αντίστοιχη εκδοση! -
@cirus προφανώς τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά.
Για ένα θέμα οι γνώμες είναι άπειρες.
Τονίζω το διαφορά γτ βλέπω πολυτελή μάρκα, ποιότητα, χαμηλή κατανάλωση, καλό οδηγικά και με λίγα λόγια παίρνεις πολλά για B-SUV.
Από εκεί και πέρα σε επιμέρους τομείς πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά σε σύνολο για μένα ΝΑΙ είναι το καλύτερο και με διαφορά.
Αν ήθελα B-SUV αυτό θα επέλεγα και θα το κοίταζα και αν μου βγαινει στα 37000 για να χει και τετρακίνηση.
Τώρα που γράφεις στο τέλος της πρότασης "για σένα" , θα συμφωνήσω 100% μαζί σου. Μόνο αυτή ήταν βασικά η διαφωνια μου.
Για μένα δεν είναι καν στα κορυφαία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ κακό , τουναντίον. Απλά εμένα δεν με ενδιαφέρουν κάποια πράγματα που προσφέρει αυτό το καλό αυτοκινητο σε αυτή την φάση της ζωής μου. Επισης premium αν πάρω πότε θα πάρω μεγάλο αμάξι. Σε μικρό δεν πιστεύω ότι έχει υπάρξει κάποιο που να έχει τα ίδια στάνταρ όπως ένα μεγάλο premium αμάξι. Ούτε την απομόνωση μπορεί να φτάσει ούτε την άνεση. Και για μένα premium είναι κάτι που σε απομονώνει τελείως από το εξω περιβάλλον.
-
Έχουμε και λέμε, το αυτοκίνητο από κοντά είναι πολύ εντυπωσιακό, μοιάζει πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι, οι αναλογίες του είναι εξαιρετικές, θυμίζει κάτι μεταξύ coupe, suv, hatch. Το χάλκινο χρωματάκι πολύ ωραίο προσδίδει και άλλο στην premium εικόνα. Χωρίς να είναι φλύαρο, ούτε τελείως minimal ακροβατεί μεταξύ νεανικού και συντηρητικού στυλ.
Ξεκινάς με τις πόρτες που ανοίγουν με ηλεκτρικούς διακόπτες, και στις ακριβές εκδόσεις το κάθισμα οπισθοχωρεί για να σε υποδεχθεί, ηλεκτρική ρύθμιση πάνω-κάτω-πόδια-μέση μια χαρά. Τα υλικά όλα μέσα όπως θα έπρεπε να είναι, ελάχιστα πλαστικά και αυτά που ακουμπάς είτε δέρματα είτε αλκαντάρα. Κάθεσαι ψηλά και έχεις τέλεια περιμετρική ορατότητα, κλείνεις την πόρτα και δεν ακούς τίποτα από έξω, έχει διπλό τζάμι μπροστά.
Η οδήγηση είναι όπως σε όλα τα hybrid απλή υπόθεση, με το νέο μοχλουδάκι να μην βολεύει πολύ αλλά το προσπερνάμε. Οι υπόλοιποι διακόπτες χειριστήρια κλπ έχουν καλή αίσθηση εκτός από τα paddles. Επίσης η οθόνη τα σπάει, είναι τεράστια, έχει built in maps, ταχύτατη απόκριση, ενώ η κάμερα έχει πολύ καλή ευκρίνεια.
Η ποιότητα κύλισης είναι σχεδόν τέλεια, σου δίνει αίσθηση μεγαλύτερου οχήματος, δεν έχει σχέση με yaris και yc, η αίσθηση είναι παρόμοια με του chr θα έλεγα. Σε αυτό βέβαια βοηθάνε οι τεράστιοι τροχοί και το έξτρα βάρος που έχει πάει σε μόνωση και αλλού. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για "Toyota" μόνο όταν πέσεις σε πολύ κακό οδόστρωμα, εκεί θα αρχίσει να κουδουνάει όπως τα δίδυμα εξ αγχιστείας αδέρφια του. Πραγματικά δεν μπορούν να τα βιδώσουν όλα για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα; Μάλλον όχι.
Η ανάρτηση είναι μεν σφιχτή αλλά δεν ενοχλεί καθόλου, οι τεράστιοι τροχοί ισοπεδώνουν τα πάντα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα από λακούβες, πεζοδρόμια, είναι το πρώτο αυτοκίνητο με ημιάκαμπτο που οδήγησα που θα έλεγα ότι έχει κανονική ανάρτηση. Δεν γέρνει καθόλου και στρίβει επίπεδα, βέβαια το έξτρα βάρος το νοιώθεις. Ο θερμικός ακούγεται ελάχιστα αλλά όταν πιεστεί ως τρικύλινδρος θα δώσει το παρόν, οι επιταχύνσεις είναι αντίστοιχες του 115 yaris, είναι λίγο πιο γρήγορο από το yc. Σε eco mode σου σβήνει το στροφόμετρο, θα έπρεπε να έχω επιλογή. Στο sport mode μπορείς να παίξεις με τα paddles τα οποία σου κάνουν προσομοίωση συμβατικού κιβωτίου, ωραίο είναι το γεγονός ότι ακόμα και σβηστός να είναι ο θερμικός, αν έχεις π.χ. πρώτη σχέση αυτό θα επιβραδύνει χρησιμοποιώντας την μετάδοση. Σε μέτρια φορτία δουλεύει σαν "κανονικό" αυτόματο, αν όμως το πιέσεις ή αν υπάρχει απαίτηση φορτίου τότε χάνει τον ρυθμό του και κάνει τα δικά του, ανεβάζει δηλαδή στροφές για να παράξει ενέργεια, άρα η παραπάνω χρήση λειτουργεί καλά μόνο σε χαλαρούς ρυθμούς. Δεν έχει καθόλου αεροδυναμικούς θορύβους, αυτό έλειπε με τόσο ωραίους καθρέφτες!
Έχει ένα σωρό ηλεκτρονικά καλούδια, π.χ. όταν πλησιάσεις κάποιο εξωτερικό αντικείμενο πετάγεται στην οθόνη προεπισκόπηση με δείκτες περιμετρικών αποστάσεων, έχει ηλεκτροχρωματικούς καθρέφτες μέσα έξω, πολλές ενδείξεις για το τυφλό σημείο, αν βγάλεις φλας σε προειδοποιεί και ηχητικά και άλλα πολλά. Φάουλ ο κλιματισμός μέσω της οθόνης.
Εν κατακλείδι το αυτοκίνητο είναι καλό, πολύ καλύτερο από το yc, που ουσιαστικά με αυτό το συγκρίνει κανείς. Το πρόβλημα είναι στην τιμή αγοράς, στα 32Κ που ξεκινάει δεν έχει τίποτα από όλα τα παραπάνω, ούτε καν τα διπλά τζάμια μπροστά, σε αυτά τα λεφτά αγοράζεις full extra yc ή ακόμα χειρότερα full extra Tesla M3 SR
-
Το είδα και εγώ από κοντά.
Το λιγότερο εντυπωσιακό. Ειδικά το πόσο δεν θυμίζει το yc.
(Δεν θα τα έδινα, αλλά μου άρεσε.) -
Εγώ δυστυχώς ακύρωσα στο τεστ ντραηβ, γιατί μου έσκασε ραντεβού με πελάτη και δεν προλάβαινα. Τώρα, θα πάω κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Ειναι ακριβό ρε γαμώτο, αλλιώς ιδανικό για εμένα, αφού έχει την άνεση και πολυτέλεια που θέλω και ειναι πανέμροφο μέσα έξω!
-
-
Αν μπορεί να μου πει κάποιος που μπορώ να μιλήσω για να πάρω κανα ετοιμοπαράδοτο να μου στείλει μήνυμα.
Δυστυχώς το μέγεθος αυτό είναι το κατάλληλο για Ελλάδα.
Ότι παραπάνω ωραίο για μπάνισμα αλλά όχι για χρήση.
Αρκεί να είναι ποιοτικό το αμάξι όχι σαν το μπουρδελο το yc. -
LEXUS LBX