-
Το πετρελαιο λογικα αξιζει αν μενεις επαρχια η κανεις αρκετα χλμ περιαστικα.
Τωρα αν το θελει για μικρες μετακινησεις εντος πολης και περισσοτερα ταξιδια καλυτερα βενζινη. Δεν ειναι και οτι καλυτερο για το πετρελαιο να μην μπορεις να το ανοιγεις να καθαριζει.Περιμενουμε νεα...
-
@chrisk6 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Τωρα αν το θελει για μικρες μετακινησεις εντος πολης και περισσοτερα ταξιδια καλυτερα βενζινη. Δεν ειναι και οτι καλυτερο για το πετρελαιο να μην μπορεις να το ανοιγεις να καθαριζει.Περιμενουμε νεα...
Για λιγοτερα ταξιδια εννοεις μαλλον . Γιατι για ταξιδια μια χαρα εναι το ντιζελ
-
@alexandros-k said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Για λιγοτερα ταξιδια εννοεις μαλλον . Γιατι για ταξιδια μια χαρα εναι το ντιζελ
Και ναι και οχι...
Στο ταξιδι ξερουμε οτι το πετρελαιο ειναι μια χαρα.
Αλλα μεσα στην πολη παιδευεται με ο,τι συνεπαγεται.
Η βενζινη απο την αλλη δουλευει και μεσα στην πολη καλα αλλα και ταξιδευει οικονομικα.
Μπορει να μην εχει την καταναλωση προφανως του πετρελαιου αλλα για το συνολικο μιλαω παντα. -
Αν ( και επιμένω αν ) είναι μετεξέλιξη του πετρελαιοκινητήρα του Cx-7 ,που λογικά είναι , τότε , καθώς έχουν περάσει και σχεδόν 15 χρόνια στην αγορά , δεν έχει να φοβάται τίποτα από το συγκεκριμένο κινητήρα. Τα όποια θέματα ( που υπήρξαν κάποιες αναφορές στο Cx-7, αλλά επιμένω πριν 15 χρόνια ) , λογικά θα έχουν όλα λυθεί , ο συγκεκριμένος ( με βελτιώσεις για τους ρύπους προφανώς) είναι πολλά χρόνια στην αγορά.
Μοιάζει για κάτοικο επαρχίας η καλύτερη επιλογή το πετρέλαιο ( τα φορολογικά είναι ίδια μέχρι τα 2,5 λίτρα νομίζω) , απλά μάλλον θα μειωθεί το όφελος της τριτεκνίας λογικά.
-
Το πετρέλαιο συμφέρει κυρίως αν κανείς πολλά χιλιόμετρα, επίσης αν μένεις σε πολύ κρύες περιοχές λαμβάνοντας υπόψην και την κλιματική αλλαγή και υπάρξουν ακραία κρύες μέρες θα υπάρχει πρόβλημα, επίσης διαβάζω προβλήματα σε λοιπές μάρκες που έχουν να κάνουν με ντιζελοκίνητηρες, θα τα χαρακτήριζα ως ευπαθή και δεν θα το επέλεγα
-
@panos-volcan said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Αυτό όμως βρε φίλε andya να προσπαθείς σε κάθε θεματική ενότητα και ιδίως των αυτοκινήτων Mazda να δικαιολογήσεις την επιλογή του τουρμπάτου vag του ενός λίτρου δεν παίζεται....
Θες να μας πεις ότι ο 1.0 tsi είναι καλύτερος του skyactiv G 2.0 ?
Αλήθεια τι αυτοκίνητα έχεις οδηγήσει και μας κουράζεις συνέχεια ? Πιστεύεις ότι το τουρμπάτο κουβαδάκι σου είναι πιο γρήγορο από το CX -5 η ότι υπάρχει έστω και ένα σημείο σύγκρισης των 2 αυτοκινήτων σε θέματα συμπεριφοράς, ποιότητας, αξιοπιστίας κλπ ?
Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας αλλά ας είμαστε και λίγο σοβαροί....Τα περισσότερα απ' αυτά που ισχυρίζεσαι ότι έγραψα είναι αυθαίρετα δικά σου συμπεράσματα. Ένδειξη ότι δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες τίποτα απ' αυτά που είπα. Απλά δε σου άρεσαν και το 'κανες θέμα για δικούς σου λόγους.
Επαναλαμβάνω. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας που συζητάμε για το σκαρί του CX-5 είναι αναιμικός. Ο ιδιοκτήτης θα κάνει τη δουλειά του βέβαια, αλλά στην πορεία θα δυσαρεστηθεί, θα ταλαιπωρηθεί και θα σιχτιρίσει.
Του φουσκώνετε τα μυαλά με τη Mazdo-λατρεία σας να πάρει ένα αυτοκίνητο που δεν...
Εγω τα είπα και αμαρτία ουκ έχω -
Εσύ δεν είχες ποτέ turbo. Κάτσε να περάσει μια 5 ετια και 100-150.000 χλμ και μετά τα λέμε.
Κατά τα άλλα αν περνάει τις 3000 Σαλ όταν θέλει να προσπεράσει μια χαρά θα πηγαίνει το αυτοκίνητο.
Απλώς ο κόσμος φοβάται να ανεβάσει Σαλ όταν προσπερνάει.
Ενώ στην ουσία κάνει καλό και στον κίνητρα, να υπάρχει μια αυξημένη ροή που να καθαρίζει καταλύτες κτλ
Δες τις ρεπριζ με αλλαγή σχέσεων από 80 χλμ. Δεν το λες αργό αυτοκίνητο.
-
@lap said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Εσύ δεν είχες ποτέ turbo. Κάτσε να περάσει μια 5 ετια και 100-150.000 χλμ και μετά τα λέμε.
Eγώ που είχα turbo για 200Κ++ χλμ μπορώ να μιλήσω? Οτι καλύτερο σε υλοποίηση ότι και να λέτε.
Από την άλλη παρατηρώ έναν ελληνικό σνομπισμό συνεχώς εδώ μέσα προς τα 3κύλινδρα 1000αρια. Ρε ελληνάρες πότε είχατε πολλά κυβικά και το παίζετε δήθεν? Οι ιάπωνες που μεγάλο μέρος του στόλου τους που κυκλοφορεί (στην 3πλάσια από την Ελλάδα σε έκταση Ιαπωνία, στο Τόκυο των 14 εκ. κατοίκων) είναι 3κύλινδρα 660 κ.εκ τουρμπάτα θα έπρεπε να έχουν κάνει χαρακίρι. Δεν ζείτε στις ΗΠΑ να γράφετε χλμ ρε άπλες.
-
Μπράβο σου .....
Εγώ συχνάζω σε συνεργεία από μικρό παιδί, ήθελα να γίνω μηχανικός αλλά δεν έγινα. Εκεί λοιπόν βλέπω πολλές περιπτώσεις από κοντά και συζητώ με ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στο rebuilding κινητήρων.
Ένα χάος από τα turbo άμεσου ψεκασμού με υψηλή πίεση ψεκασμού. Έχουν γίνει πλούσιοι οι άνθρωποι.
Τα παλαιότερα turbo ήταν όντως πολύ πιο αξιόπιστα. Τα σημερινά είναι πάρα πολύ ευαίσθητα.
Καλά για τα psa και τα vag ....άστο!
-
Εγώ κοιτάω σε εμένα πως βγήκε. Αλλιώς δεν θα αγόραζα τίποτα αν στηριζόμουν σε αυτά που διαβάζω από δω και από εκεί.
220Κ ούτε καδένα ούτε τούρμπο ούτε κατανάλωση λαδιού. Οπως το προσέχεις σε προσέχει. Προφανώς εσύ ήσουν μαλωμένος με την συντήρηση.
Αυτά και τέλος το οφτοπικ.
-
Εγώ δεν εκανα συντήρηση;;;;; χαχαχα εμένα με διώχνουν όταν πάω για συντήρηση
Όταν με βλέπουν να πηγαίνω με βρίζουν.
εγώ αλλάζω λάδια στα 7500 χλμ και βάζω φουλ συνθετικά. Αλλά εγώ είμαι περίεργος.
Μονάχα βαλβολινες σε αυτοκίνητο 200Κ έχω αλλάξει 5 φορές και μάλιστα τοπ με πρόσθετα κτλ αλλάζω προληπτικά ανταλλακτικά κατι που δεν το προτείνω διότι όσο και αν λένε πως τα ανταλλακτικά ταιριάζουν ποτέ δεν είναι ακριβώς ίδια με το OEM.
Μη μου λες εμένα για συντήρηση. Όλη μέρα με αυτήν ασχολούμαι και με πληθώρα παλιών και πλέον νεότερων αυτοκινήτων. Και εγώ τους έχω κάνει πλούσιους του μάστορες.
Εγώ μεταφέρω στην συζήτηση την άποψη ανθρώπων που έχουν εμπειρία μεγάλη στα μοτέρ. Εσύ την δική σου από το δικό σου αυτοκίνητο.
Τι αυτοκίνητο έχεις;
-
Αν υποτεθει οτι το turbo κοντραρει την ατμοσφαιρα σε αξιοπιστια...κατι εχει παει πολυ λαθος.
Οποτε για να μην χαλιεστε και οι μεν και οι δε ψωνιστε οτι θελετε...
Κλεφτες να γινουν τα συνεργεια? -
Έλεγα κάποτε για το 208 με τον 1,2 thp!
Μου λένε επειδή σε αγαπάμε ( εννοούν ότι τους έχω χτίσει το σπίτι τους με όσα πληρώνω) μακρυά. Μονο ιαπωνικό δηλαδή mazda και όντως στα φθηνά hyundai kia. Όταν είπα για suzuki, είπαν μόνο made in japan.... Εγώ ήθελα made in india αλλα τεσπα
Τα παλαιότερα έτη κάτι 20 βαλβιδα 1,8 turbo του vag group ήταν μοτεραρες. Αυτο ναι ήταν αξιόπιστο μοτέρ.
Πάνε πλέον αυτά.
-
Αν υποτεθει οτι το turbo κοντραρει την ατμοσφαιρα σε αξιοπιστια...κατι εχει παει πολυ λαθος.
Οποτε για να μην χαλιεστε και οι μεν και οι δε ψωνιστε οτι θελετε...
Κλεφτες να γινουν τα συνεργεια?Nαι πριν τα turbo με τις ατμόσφαιρες δεν πηγαίναμε συνεργείο. True story.
-
O administrator που είναι να μαζέψει όλα τις αντιπαραθέσεις περί ατμοσφαιρικών - turbo να τα βάλει σε νέο topic, να καθαρίσει εδώ;
Έλεος, beef για το ποιός είναι καλύτερος!
-
ΈχετΕ δει Cx5 στο δρόμο; Εγώ όχι πάντως. Ότι έχω δει είναι στη βιτρίνα. Δύσκολα θα το πάρει κάποιος, τα 2.000 κυβικά τσούζουν λίγο.
-
Εχω δει και ειναι ωραιο
-
@ss_76 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
O administrator που είναι να μαζέψει όλα τις αντιπαραθέσεις περί ατμοσφαιρικών - turbo να τα βάλει σε νέο topic, να καθαρίσει εδώ;
Έλεος, beef για το ποιός είναι καλύτερος!
Οι απουσιολογοι εκτός αιθουσης.
Τα είπαμε...τι άλλο θες να πούμ; Θα πάει αν τα δει και θα μας πει.
-
Ολα διαβαζονται
Ολες αποψεις δεκτες. Διαβαζουν & αλλοι που ενδιαφερονται για αγορα με παραπλησια κριτηρια αλλωστε & τονtopic θα μεινει.Αν καποιος θελει turbo στην κατηγορια των 30Κ
η καλυτερη επιλογη ειναι τα sportage-tucson μεντα 180ps του 1.6 48V -
@jeronimo-g said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Ολα διαβαζονται
Ολες αποψεις δεκτες. Διαβαζουν & αλλοι που ενδιαφερονται για αγορα με παραπλησια κριτηρια αλλωστε & τονtopic θα μεινει.Αν καποιος θελει turbo στην κατηγορια των 30Κ
η καλυτερη επιλογη ειναι τα sportage-tucson μεντα 180ps του 1.6 48VΒασικά, το πρωτο που θα κοιτούσα στη θέση σου είναι να πάρεις αυτόματο, μετά θα κοιτούσα μάρκες, καύσιμο κλπ.
Ειναι μια επιβάρυνση στην τιμή, εκτός αν μιλάμε για υβριδικό Toyota που είναι standard το αυτόματο, αλλά σου εξασφαλίζει ευκολία οδήγησης, ιδίως σε αστική χρήση, και δοκιμάζεις και κάτι διαφορετικό.
Θεωρώ αναχρονιστικό, ειδικά στην κατηγορία που σε ενδιαφέρει, να αγοράζει κάποιος εν έτει 2023 αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο.
Μην το φοβασαι το αυτόματο, μετά από μία εβδομάδα χρήσης θα απορείς που τόσα χρόνια παιδευόσουν με την "κουτάλα".
Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5)