-
This post is deleted! -
@fanis75 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
@gatoz said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
το πλεον αργο της αγορας, ισως μονο η κορολα η 1.8 να ειναι αργοτερη.
Πιο γρήγορη, αφού είναι πιο ελαφριά και με καλύτερη αεροδυναμική.
@cirus said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
ΔΕΝ ΔΙΝΩ ούτε 1 ευρω στο κράτος για παράλογους φορους ΑΡΠΑΓΗΣ που συνέταξαν
δεν είναι τοσο τα χρήματα αλλά η κοροιδίαΜα έδωσες αφού πήρες αυτοκίνητο με μεγαλύτερη ΛΤΠΦ και εκπομπές CO2, άρα πλήρωσες κοροίδίστικο φόρο. Με άλλο τρόπο, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα - ληστρικοί και παράλογοι φόροι.
Μα δεν μπορούσα να το γλιτώσω αυτό ότι και να έπαιρνα αλλά δεν είναι το ίδιο με το φορο πολυτελείας
Δεν μπορεί να ονομαζεις φορο πολυτελείας και να βαλεις να τον πληρώνει κάποιος για ένα απλό οικογενειακό αμάξι οπως το Mazda πχ. Ουδεμια σχέση έχει με πολυτέλεια. Αυτό λέω
-
το πλεον αργο της αγορας, ισως μονο η κορολα η 1.8 να ειναι αργοτερη.
Πιο γρήγορη, αφού είναι πιο ελαφριά και με καλύτερη αεροδυναμική.
@cirus said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
ΔΕΝ ΔΙΝΩ ούτε 1 ευρω στο κράτος για παράλογους φορους ΑΡΠΑΓΗΣ που συνέταξαν
δεν είναι τοσο τα χρήματα αλλά η κοροιδίαΜα έδωσες αφού πήρες αυτοκίνητο με μεγαλύτερη ΛΤΠΦ και εκπομπές CO2, άρα πλήρωσες κοροίδίστικο φόρο. Με άλλο τρόπο, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα - ληστρικοί και παράλογοι φόροι.
#paparies
#trote_skisimo
https://zeperfs.com/en/duel8060-7880.htm -
Ο κόσμος φοβάται να στροφαρει ένα μοτέρ, και όταν το κάνει θεωρεί ότι αυτό πιέζεται και έτσι κοιτάει μοτέρ που βγάζουν την ίδια ροπή αλλά πιο χαμηλά, δηλαδή turbo
-
@nmsm2 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Όμορφο και ποιοτικό αυτοκίνητο, αλλά όταν θα είναι φορτωμένο με οικογένεια και αποσκευές θα αντιμετωπίζει πολύ συχνά την έλλειψη ισχύος του κινητήρα και πρόβλημα σε περίπτωση προσπέρασης, θα πρέπει να κατεβάζει 3η για να ολοκληρώσει γρήγορα την προσπέραση (ταλαιπωρία -άγχος - ανασφάλεια). Αυτός ο όγκος αυτοκινήτου απαιτεί είτε turbo (κατακόρυφη αύξηση κατανάλωσης και μείωση αξιοπιστίας) είτε παράλληλη λειτουργία ηλεκτρομοτερ (full hybrid - ακαριαία ροπή) για να μην ταλαιπωρείται ο οδηγός.
Αυτός ο όγκος απαιτεί μόνο την αυτόματη κιβωτιάρα μετατροπέα ροπής της Μαζντα (ή της Aisin, όπως θες το λες) που θα σανιδώσεις το πεντάλ γκαζιού (έχει όντως διακοπτάκι που απαιτεί βαθύ δυνατό πάτημα με το πέλμα και νιώθεις το κλικ) και θα κατεβάσει κατευθείαν 2 και 3 σχέσεις στο κιβώτιο, σε όσο χρόνο παίρνει ένα συμπλεκτάρισμα του χειροκίνητου, και το όχημα θα εκτοξευτεί όσο χρειάζεται το άνετο προσπέρασμα, κάνοντας τέλεια και το rev matching ώστε να μην ενοχληθεί ο κινητήρας, η μακροζωία του ή οι επιβάτες.
Η λειτουργία αυτού του τύπου αυτόματου κιβωτίου δεν είναι απλά ότι "κάνει πιο εύκολη την οδήγηση στη πόλη", έχει πολλές αρετές, απ το ότι σε μια δύσκολη ανάβαση/κατάβαση είναι σαν να έχεις "αργά" μέχρι την μεγάλη ενεργητική ασφάλεια του kickdown χωρίς παρατράγουδα. -
Ειχε ποτε η Mazda αναμονη ανω του 12 μηνου?
Εγω οταν πηγα στη Mazda μου δωσανε 6 με 8 μηνες παραδση και στους 4.5 μηνες το αμαξι ηταν στον Πειραια.
Στην Toyota οταν ειχα ρωτησει για CC μου ειχανε πει 12 μηνο στην καλυτερη. Πολυ πιθανο 14 μηνο.Καλα οταν μπηκα μεσα και στα 2...ηταν ευκολη η επιλογη μου.
Αν εξαιρεσουμε το πακετο του υβριδικου κομματιου που μεσα στην πολη δεν εχει αντιπαλο δεν νομιζω οτι ειχε τιποτα καλυτερο απο το CX-30. -
@chrisk6 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Εγω οταν πηγα στη Mazda μου δωσανε 6 με 8 μηνες παραδση και στους 4.5 μηνες το αμαξι ηταν στον Πειραια.
Στην Toyota οταν ειχα ρωτησει για CC μου ειχανε πει 12 μηνο στην καλυτερη. Πολυ πιθανο 14 μηνο.Καλα οταν μπηκα μεσα και στα 2...ηταν ευκολη η επιλογη μου.
Αν εξαιρεσουμε το πακετο του υβριδικου κομματιου που μεσα στην πολη δεν εχει αντιπαλο δεν νομιζω οτι ειχε τιποτα καλυτερο απο το CX-30.στις καστομιες παραγγελιες δεν μου εδωσαν καν ημερομηνια εκτος απο 'θα περιμενεις πολυ'
-
Είναι ρομαντικοί. Θέλει ψήσιμο πολύ η υπόθεση και στο τέλος θα ανταμειφθείς
-
Αν εξαιρεσουμε το πακετο του υβριδικου κομματιου που μεσα στην πολη δεν εχει αντιπαλο δεν νομιζω οτι ειχε τιποτα καλυτερο απο το CX-30.στις καστομιες παραγγελιες δεν μου εδωσαν καν ημερομηνια εκτος απο 'θα περιμενεις πολυ'
Τι σοι καστομια ηταν αυτη που δεν μπορουσαν δηλαδη...
Δεν πας να τσιμπησεις το CX-60 το φεβ... οταν τελειωσεις με το γαλλικο?
Μιλαμε το χαζευα στην εκθεση...ειχα παθει ταρακουλο!! -
Τι σοι καστομια ηταν αυτη που δεν μπορουσαν δηλαδη...
Δεν πας να τσιμπησεις το CX-60 το φεβ... οταν τελειωσεις με το γαλλικο?
Μιλαμε το χαζευα στην εκθεση...ειχα παθει ταρακουλο!!πολυ πανω απο 40 λτπφ
-
Το έχουμε ξαναπεί.
Το βασικό πρόβλημα με τα 2λιτρα και τον ΦΠ δεν είναι ότι τα πρώτα 5 έτη πληρώνεις 440 ευρώ/έτος και μετά 308/έτος για άλλα 5έτη,(σύνολο περίπου 3500).Ο.κ., είναι ένα ποσό που πρέπει να υπολογίσεις και πες τα έχεις και το αποδέχεσαι,αλλά ο κύριος κίνδυνος είναι ότι μπορεί να μην παραμείνει σταθερό στη 10ετία που ισχύει και ανάλογα με την κ@υλα της εκάστοτε κυβέρνησης του χρόνου σε 2,3,4,5 κ.ο.κ. έτη να πει το αυξάνω κατά π.χ. 50,100 ή 150 ευρώ αφού στη συνείδηση του απλού κόσμου έχει περάσει πως είσαι "ο έχων και κατέχων".Κι έτσι αντί για τα 3500 που υπολόγισες σαν εξτρά στην τιμή του αμαξιού να βρεθείς με +1000,1500 σε βάθος 5ετίας-10ετίας.
Επίσης, όσον αφορά το CX-5 βλέπω πως έχει και 146gr. CO2,που σημαίνει +102 ευρώ Τ.Κ./έτος. Άρα συνολική επιβάρυνση 440+102=542 ευρώ/έτος για τα πρώτα 5έτη.Θα μου πεις και τα τέλη μπορεί να αυξηθούν για όλα τα αυτοκίνητα.Ναι,αλλά πιο δύσκολα,γιατί αφορούν μεγαλύτερη μάζα κόσμου,πιο "φτωχούς" (στα μάτια του απλού κόσμου και των κυβερνώντων),οπότε δεν θα παρθεί έυκολα μια τέτοια απόφαση,όπως για τον ΦΠ.Πέρα από αυτά, αν σε κάποιον αρέσει το x,y 2λιτρο αμάξι και τα έχει και δεν τον ενοχλεί τι αποφασίζει το ελληνικό κράτος,το αγοράζει και τέλος...
-
Συγνώμη, αλλά αδυνατό να κατανοήσω πώς ένα άνθρωπος που δίνει €35-40.000 για αυτοκίνητο, έχει πρόβλημα να πληρώνει €400/χρόνο επιπλέον, για να κάνει αυτό που γουστάρει. Κάτι χάνω μάλλον!!
ΥΓ: κατανοώ το "γαμώτο" του πράγματος για το κράτος κλέφτη, αλλά σε τόσα μας κλέβει. Θεωρώ αστείο αυτό το ποσό (όταν μιλάμε για αμάξι αυτής της αξία) να λειτουργεί ώς αποτρεπτικός παράγοντας. Πιστεύω άλλες είναι οι αιτίες για τα Μάζντα, αφού άλλα 2λιτρα πουλάνε ΟΚ.
Άντε πάλι τα ίδια με τα λεφτά κασέρι...
Άντε πάλι να το πούμε (για Πεντηκοστή φορά).
Υπάρχουν και κάποιοι φτώχοι που δεν βολεύονται με κουβάδες των 18Κ και θέλουν κάτι με 30Κ και πολλές πολλές δόσεις έντοκες φυσικά που μπορούν να πληρώσουν μηνα μηνα.
Αυτοί οι φτωχοί και αξιολυπητοι που τους παραπέμπετε πάντα να πάρουν ένα αμάξι στα οικονομικά τους μέτρα και να αφήσουν τα μεταξωτά βρακια μπορεί η 13η δόση που πρακτικά κοστίζει ο φπ να τους πέφτει βαριά και να προσπαθούν να την αποφύγουν.
Δεν αγοράζει όλη η κοινωνία αμάξια με μια σακούλα λεφτά (μαύρα κατά προτίμηση...)...
Εγώ πχ ο φτωχός είχα πάρει κάποτε το cx7 γιατί έτσι γούσταρα με 500 σχεδόν το μήνα για πολλούς πολλούς μήνες! Ένα αμάξι των 41Κ το 2007.
Ο φπ και τα τέλη που έφταναν στα 1100 ευρώ κάθε Χριστούγεννα ήταν βάρος και μου έβγαζε 2 επιπλέον δόσεις.... -
440 ευρώ το έτος, είναι μια decent μεικτή ασφάλεια το έτος
-
@czio said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Άμα έχεις 40Κ για αμάξι δεν νιώθεις τπτ τα πετάς από το παράθυρο...
Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η επιβολή της γνώμης και του τρόπου ζωής κάποιων ότι είναι μονόδρομος για όλη την κοινωνία!
Για να πάρεις αυτό το αμάξι πρέπει να βγάζεις τόσα! Δεν τα βγάζεις πήγαινε εκεί που φτάνεις.
Χωρίς να ξέρουμε πως ξοδεύει ο καθένας τα λεφτά του.
Κατά βάθος έχει να κάνει με την ανάγκη να ξεχωρίσουν οι ίδιοι.
Ρε @ουστη εγώ βγάζω τόσα για να έχω αυτό το αμάξι εσύ πως τολμάς να έχεις το ίδιο με εμένα και να το πληρώνεις μήνα μήνα; -
@tkin73 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Άμα έχεις 40Κ για αμάξι δεν νιώθεις τπτ τα πετάς από το παράθυρο...
Ε ναι ρε φιλε, γιατι με πέρασες γιατι πλέμπα; 35 χιλιάρικα έδωσα για hyundai φάντασου πόσα θα έδινα για porsche να ουμ.
-
Για ετησια και decent με 440 δεν...
Να πεις 6 μηνο οκ.
Και παλι εκει παιζεις με τις ασφαλιστικες κλπ κλπ αλλα για να μην το τραβηξουμε θα πουμε οκ. -
Βασικός κανόνας που τον έλεγε ο παππούς, την τήρησε ο πατέρας και νομίζω ότι πρέπει να τηρείται ευλαβικά από όλους. Δεν αγοράζουμε πράγματα πέραν των δυνατοτήτων μας, όσοι φίλοι και γνωστοί αγόρασαν αυτοκίνητο αξίας 30-40χιλ χωρίς κεφάλαιο με δόσεις έχουν απλά υποβιβάσει σε τραγικό σημείο την ποιότητα ζωής τους, είτε δεν βγαίνει ο μήνας είτε δεν βγαίνουν από το σπίτι, διότι απλά δεν υπάρχει κασέρι για να βγουν, οπότε τι να το κάνεις το αυτοκίνητο εάν πρόκειται να λιώσεις στην οικονομία.
Συμπέρασμα τα αυτοκίνητα αξίας 30-40 χιλ. απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν είναι πλούσιοι αλλά έχουν κάνει ένα κομπόδεμα και μπορούν να πληρώσουν και τον φ.π. Αντιθέτως, εάν δεν υπάρχει σάλιο για φ.π. δηλαδή 400 ετησίως σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβασθείς με αυτοκίνητα της οικονομικής κατηγορίας στην οποία ανήκεις δηλαδή 20-30 μάξιμουμ (χατς, και λοιπές εκπτώσεις, βασική έκδοση μη πριμιουμ κλπ). -
Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.
-
Αφού το έλεγε ο παππούς πρέπει να το ακολουθεί όλη η κοινωνία για τα επόμενα 500 χρόνια...
Και εγώ γουστάρω τα παλικαρακια που τα χώνουν μήνα μήνα από την δουλειά τους και παίρνουν αυτό που γουστάρουν που αν περίμεναν να τα μαζέψουν όλα μαζί δεν θα το κατεφερναν ποτέ και απολαμβάνουν καταναλωτικά αγαθά που γουστάρουν και δεν καταπιέζονται σε έναν κουβά που σηκώνει το οικογενειακό στάτους τους...
την ιδια κουβεντα εχουμε γιατι να σε ενδιαφερει η καταναλωση ενος αμαξιου 40Κ!!!
Εχεις αμαξι 40Κ , εννοείται κασερι ποιος αγοράζει με δόσεις!!, αρα να καιει 15 λτ το ριμαδι δεν με νοιαζει τα καιω... -
Και αυτοί που γουστάρουν και δεν έχουν τα φράγκα και το αγοράζουν τελικά δεν κινούν το αυτοκίνητο (κινούν το δεύτερο το παλιό...) γιατί καίει μέσα στη πόλη και φθείρεται, δεν κάνει ταξίδια γιατί δεν βγαίνει λόγω κόστους, τρέμει μήπως πάθει καμιά ζημία διότι στα καινούργια κάτω από 2.000 ευρώ δεν υπάρχει ζημία και δεν έχει μεικτή διότι κοστίζει στις επώνυμες 1000 ευρώ ετησίως και στις μη επώνυμες ένα 600αρι, έχει κόψει τις ταβέρνες και τις εξόδους διότι πλέον έχει αυτοκίνητο που γουστάρει και τελικά ζήσαμε εμείς καλά και αυτός καλύτερα...
Όποιος γουστάρει έτσι την ζωή του του βγάζω το καπέλο, ας πάρει και το audi to etron και ας μην τρων
Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5)