-
@cirus said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
@jeronimo-g said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Επειδη γραφετε πολλοι για χωρους και τρια καρεκλακια κτλ.
Το θεμα μου μου δεν ειναι οι χωροι τοσο , ουτε ο πολυς κ ανουσιος εξοπλισμος.
Ειναι η Αξιοπιστία για 10+ χρονια - η καταναλωση & φυσικα να μας φτιάχνει οτι οδηγαμε .
Αν το CX5 φοραγε τον Skyactiv X με τα 186ps , την αυξημενη ροπή & τοσα αλλα που υπερτερεί + τον ακομα καλυτερο διακοσμο θα το ειχσ παραγγειλει ήδη.Εχω δει ήδη xtrail (made in japan + μοτερ αλλα.3κυλινδρο) + sportage + tucson + octavia + rav4
- μικροτερης κατηγορίας όπως το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ CX30 Χ με τα 186ps + το απλό S cross boosterjet + το εν μερει γαλλικο qasquai 1.33 (πανακριβο) .
Vag-Peugeot-citroen ΔΕΝ τα κοιταω καν.
Για τους χωρους τώρα Εχουμε καλομαθει και θα θελουμε λεωφορειο σε λίγο.Προτιμώ να παρω αμαξι που αφου πρεπει να το κρατησω 10+ χρονια Επιβαλλεται να το γουστάρω
- ας βαζω μπαγκαζιερα οροφής 2 φορες τον χρόνο αν εχει μικρους χωρους σε σχεση με τα αλλα
παρά να εχω χαωδεις χωρους και να ανοιγω γκαραζ και να λεω εδωσα +30Κ για αυτο το πράγμα.
Εχω 2 μηνες να το σκεφτω κ αλλο
Εντελως αυτοκινητιστικα παντως η Mazda εχει ανεβει Επίπεδο σχεδον σε ολα της τα μοντέλα
Συμφωνώ είναι αλλο επίπεδο η Mazda (μαζί με την Honda για μένα πάντα)
Δες και το Kuga μάστορα, νομίζω είναι πολύ τιμιο και καλό αμάξι. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο από το mazda λέω απλά ότι αξίζει να του ρίξεις μια ματια και απέριψε το αν θες. Δεν είναι Japan αλλά δεν είναι και χαλια, δεν βγαζει πολλες ζημιές και η Ford δεν είναι ακριβή σε συντήρηση.
Honda πλεον δεν μπορεις να πας. Οι τιμες τους ειναι εκτός λογικής.
Εως τα Fn2 typeR + crv 2.0 ηταν 1η επιλογη για μενα η HondaΠλεον τα CrV ξεκινανε απο τα 52 Πενηντα Δυο Χιλιαρικα
-
@gtsartsal said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Αν βάλουν νέο φόρο στα αυτοκίνητα, προβλέπω ότι θα μπει στους ίππους....
Εκεί θα έχει μεγάλη πλάκα.....
Αν βαλουν νεο φορο το πιο λογικο και δικαιο ( αλλα ειμαστε Ελλαδα να μου πεις ) ειναι να βαλουν Φορο αναλογα με το ποσο αγορας του καθε αυτοκινητου.
Αυτο με τα κυβικα δεν εχει λογικη & πλεον αργα η γρηγορα θα αλλαξει καθως ΟΛΟΙ βγαζουν λιγα κυβικα. Οποτε θα χτυπησουν να τα αρπαξουν ειτε απο ιππους ειτε απο κοστος αγορας -
Αν βάλουν νέο φόρο στα αυτοκίνητα, προβλέπω ότι θα μπει στους ίππους....
Εκεί θα έχει μεγάλη πλάκα.....
Αν βαλουν νεο φορο το πιο λογικο και δικαιο ( αλλα ειμαστε Ελλαδα να μου πεις ) ειναι να βαλουν Φορο αναλογα με το ποσο αγορας του καθε αυτοκινητου.
Αυτο με τα κυβικα δεν εχει λογικη & πλεον αργα η γρηγορα θα αλλαξει καθως ΟΛΟΙ βγαζουν λιγα κυβικα. Οποτε θα χτυπησουν να τα αρπαξουν ειτε απο ιππους ειτε απο κοστος αγοραςΌχι άλλους φόρους φτάνει
-
35 + 40 χιλιαρικα για κινητηρες 1200-1300-1500 κυβικά. Δεν υπαρχει αυτό.
o 1,5 τρικύλινδρος ecoboost του KUGA είναι διαμαντάκι κινητήρας
Το λέω γιατι τον φοράω στο δικό μου που έχει 200αλογα καθώς έχει πολύ μικρότερο βάρος το PUMA
είναι πραγματικά αρκετα δυνατός να μην σε προβληματίσει
Το χει φιλος το kuga.
Δεν εχει θέμα
Στα + οι χωροι του
Αλλα προσωπικως ει αι πανω στην αλλαγη & η σιλουετα του δεν μαρεσει Καθόλου.
Η ford για μενα καπως ανοστη.
Ουτε κρυο ουτε ζεστηΝαι η εμφάνιση δεν είναι στα θετικά του το είπα και στην αρχή και ναι είναι παλιοτερο μοντέλο εχει αρκετα χρόνια δεν μπορώ να πω κάτι αντιθετο. Είναι αρκετο αυτό για να το απορίψει κάποιος το καταλαβαίνω. Συμφωνω
Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ανοστο οδηγικά όμως να τα λέμε όλα οχι μόνο τα αρνητικά του. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ισχύει, είναι από τα καλύτερα οδηγικά μην πω το καλύτερο στην κατηγορία του, απλά οδηγησε το αφού το έχει και φίλος σου να βγαλεις μόνος σου συμπεράσματα.
-
Ειναι η Αξιοπιστία για 10+ χρονια - η καταναλωση & φυσικα να μας φτιάχνει οτι οδηγαμε .
Αν το CX5 φοραγε τον Skyactiv X με τα 186ps , την αυξημενη ροπή & τοσα αλλα που υπερτερεί + τον ακομα καλυτερο διακοσμο θα το ειχσ παραγγειλει ήδη.Εχω δει ήδη xtrail (made in japan + μοτερ αλλα.3κυλινδρο) + sportage + tucson + octavia + rav4
- μικροτερης κατηγορίας όπως το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ CX30 Χ με τα 186ps + το απλό S cross boosterjet + το εν μερει γαλλικο qasquai 1.33 (πανακριβο) .
Για τους χωρους τώρα Εχουμε καλομαθει και θα θελουμε λεωφορειο σε λίγο.Προτιμώ να παρω αμαξι που αφου πρεπει να το κρατησω 10+ χρονια Επιβαλλεται να το γουστάρω
- ας βαζω μπαγκαζιερα οροφής 2 φορες τον χρόνο αν εχει μικρους χωρους σε σχεση με τα αλλα
παρά να εχω χαωδεις χωρους και να ανοιγω γκαραζ και να λεω εδωσα +30Κ για αυτο το πράγμα.
Εντελως αυτοκινητιστικα παντως η Mazda εχει ανεβει Επίπεδο σχεδον σε ολα της τα μοντέλα
Δες και το Kuga μάστορα, νομίζω είναι πολύ τιμιο και καλό αμάξι. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο από το mazda λέω απλά ότι αξίζει να του ρίξεις μια ματια και απέριψε το αν θες. Δεν είναι Japan αλλά δεν είναι και χαλια, δεν βγαζει πολλες ζημιές και η Ford δεν είναι ακριβή σε συντήρηση.
συμφωνω σε ολα, εκτος συντηρησης, αν πηγαινεις σε βελμαρ, σφακ τον ηπιες
-
@gatoz said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
θεωρω οτι θα το καταφχαριστηθεις, περισσοτερο απο το μαζντα, θα σου ανοιξει αλλο παραθυρο για εκδρομες με φουλ τεκνα παντου που το μαζντα θα το λυποσουνα. και ξερεις αυτα μενουνε στη ζωη. ενα απογευμα στα βαρδουσια, ενα κυνηγητο με τα μικρα στον σπερχειο, μπανακια θαψα-βυθουρη, να βλεπετε τις πεστροφες να ανεβαινουν στο τριποταμο στα τζουμερκα.
Αυτά μου λέει κι εμένα ο @gatoz ....
Βέβαια για τις ανάγκες μου και λόγω μη ύπαρξης πολυμελούς οικογένειας, αναφέρεται σε #mono_vitara...
Και ο λυρικός του τρόπος, με έχει σχεδόν πείσει...
-
@jeronimo-g
Εχεις καμια σχεση με τον ραδιοφωνικο σταθμο? -
@alexandros-k said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
@jeronimo-g
Εχεις καμια σχεση με τον ραδιοφωνικο σταθμο?Σωστη παρατηρηση...
Τον ακουγα ως το πρωι , Τακης Φωτιου κυριως -
@jeronimo-g
Τον ακουγα ως το πρωι , Τακης Φωτιου κυριωςΕγω ενα Καραγιαννη θυμαμαι . Τον ειχα γνωρισει κιολας
-
@dimitrioskosmas said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
συμφωνω σε ολα, εκτος συντηρησης, αν πηγαινεις σε βελμαρ, σφακ τον ηπιες
για Ford Αθηνα προτιμώ CarCenter, Λιαπη και Λιατηρα. Δεν είναι ακριβή η συντήρηση στα Ford. Αρκετά φτηνοτερα απο VAG group πιστεύω
Για Βελμαρ ειδικά έχω ακούσει ασχημα πράγματα και όχι μόνο για FORD γιατι έχει και άλλες μάρκες. Για Σφακιαννάκη δεν έχω άποψη
-
Νομίζω, και δικαιολογημενα, ο αγοραστής θέλει να του επιβεβαιώσουμε την απόφαση του για το Μαζντα, το πιο "καλό" αμάξι απ όσα συζητάμε, όντως.
Απλά μας μπερδεύει λίγο, συγκρίνοντας πχ Κουγκα και Νισσαν, που είναι μιάμιση κατηγορία μεγέθους μεγαλύτερα.
Ξενερα μεγάλη για μένα τα καβουκια στη σχάρα και η διαδικασία τους. Αλλά προφανώς και τα παιδικά καθίσματα, θα είναι για λίγα χρόνια.
Το "πρόβλημα" της Μαζντα είναι ότι έβαλε άλλα μέτρα στις διαστάσεις από τους υπόλοιπους. Το μεγάλο της είναι το CX-7, απαγορευτικό για Ελλάδα. Τα παρακάτω του, είναι όλα πιο στενάχωρα απ τον ανταγωνισμό.
-
@jeronimo-g
Τον ακουγα ως το πρωι , Τακης Φωτιου κυριωςΕγω ενα Καραγιαννη θυμαμαι . Τον ειχα γνωρισει κιολας
Και Καραγιαννης καλος !
-
@piliourits said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Νομίζω, και δικαιολογημενα, ο αγοραστής θέλει να του επιβεβαιώσουμε την απόφαση του για το Μαζντα, το πιο "καλό" αμάξι απ όσα συζητάμε, όντως.
Απλά μας μπερδεύει λίγο, συγκρίνοντας πχ Κουγκα και Νισσαν, που είναι μιάμιση κατηγορία μεγέθους μεγαλύτερα.
Ξενερα μεγάλη για μένα τα καβουκια στη σχάρα και η διαδικασία τους. Αλλά προφανώς και τα παιδικά καθίσματα, θα είναι για λίγα χρόνια.
Το "πρόβλημα" της Μαζντα είναι ότι έβαλε άλλα μέτρα στις διαστάσεις από τους υπόλοιπους. Το μεγάλο της είναι το CX-7, απαγορευτικό για Ελλάδα. Τα παρακάτω του, είναι όλα πιο στενάχωρα απ τον ανταγωνισμό.
Ακριβώς αυτο.
Τα καθισματακια για ολους μας θα αρχισουν να βγαινουν σε 1-2-3 χρονια . Σημαντικο -
-
@piliourits said
Ξενερα μεγάλη για μένα τα καβουκια στη σχάρα και η διαδικασία τους.
Σε μεταφραση ?
Μπαγαζιερες
-
@piliourits said
Ξενερα μεγάλη για μένα τα καβουκια στη σχάρα και η διαδικασία τους.
Σε μεταφραση ?
Μπαγαζιερες
Δεν θα μου πηγαινε το μυαλο με τιποτα -
Γιατί προτείνετε Κούγκα και Κόντιακ στα 35 καφετιά στον άνθρωπο, όταν γράφει πάνω πάνω ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δώσει πάνω από 30?
Επαναλαμβάνω, με αυτό το μπάτζετ, με δεδομένη την υπερδεκαετή διακράτηση, την επιθυμία για αξιοπιστία, το CX-5, και ουχί το μικρότερο CX-30, είναι εξαιρετική επιλογή.
Αν μπορεί να επωμιστεί τα 2.000 κυβικά και χωράνε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα. Να δω πως θα επιβεβαιώσει το τελευταίο, ΠΡΙΝ την αγορά. -
29.800€ μαζι με τελη πινακιδες τελικη τιμη
Cx5 Manual arctic whiteη 2η εκδοση με ολα τα βασικά οπως
Προβολεις και φωτα led ολα Εξωτερικα και καμπινας
Φιμε κρυσταλλα
Ζαντες αλουμινιου 17
Δερματινο τιμονι κ λεβιες ταχυτητων
Οθονη στον πινακα οργανων tft lcd
Αναδιπλωση πισω καθισματων και υποβραχιονιο μπρος πισω
Αισθητηρας βροχης φωτων
Αντικλεπτικο
Cruise
Ελεγχος τυφλων σημειων
Υποβοηθηση εκκινσης ανηφιρα
Προειδοποιηση κυκλοφοριας
Υποβοηθηση πεδησης στην πολη
Αυτοματο κλειδωμα θυρων
Υποβοηθηση διστηρησης λωτιδας
Αφιξη αναχωρηση σπιτι
Ελεγχος μεγαλης σκαλας προβολεων
Αυτοματος Διζωνικος κλιματισμος
Ηλεκτοχρωμικος εσωτερικος καθρεπτης
Χειριστηρια τιμονι
HMI commander
Buetooth
DAB
2usb μπροστα και 2 usb πισω - type A
6 ηχεια
Κεντρικη οθονη 8"
Κεραια Πτερυγιου
Αναδιπλωση πισω καθισματος 40:20:40
Ενδειξη ταχυτητας και συμβολων αυτοματα στο τζαμι του Οδηγου (F1 style) -
Σε χωράει? Πάρτο τότε.
-
Πάρτο. Να το εχεις πολλά έτη. Σε λίγα χρόνια τα έξοδα για τα παιδιά θα είναι τεράστια. Τουλάχιστον να βάζεις μόνο λαδι στο αυτοκίνητο
Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5)