-
@katafractos σίγουρα μιλάμε για το ίδιο;
Τίγκα στο πλαστικό, ταμπλό, πόρτες μόνο ένα ύφασμα στην πόρτα θυμάμαι.
Για οδηγική συμπεριφορά, κινητήρα δεν έχω εικόνα.
-
@green-power said in VW Tiguan 2024:
@katafractos σίγουρα μιλάμε για το ίδιο;
Τίγκα στο πλαστικό, ταμπλό, πόρτες μόνο ένα ύφασμα στην πόρτα θυμάμαι.
Για οδηγική συμπεριφορά, κινητήρα δεν έχω εικόνα.
Το 6αρι το golf?
Μάλλον το 7αρι ήταν τίγκα στο πλαστικό.
Το 6αρι ήταν πολύ πιο ποιοτικό μέσα. Με πολλά μαλακά πλαστικά αλλά ακόμη και όσα ήταν σκληρά ήταν πολύ καλής ποιότητας. -
Εγω θελω να δω αυτα τα ταμπλετ που βαζουν οκοι πλεον οι κατασκευαστες στα καινουργια αμαξια ,περαν της μειωμενης εργονομιας, για ποσο καιρο θα δουλευουν σωστα στους 60C εσωτερικου αυτοκινητου στο ελληνικο καλοκαιρι.
-
@fenderiarhs said in VW Tiguan 2024:
Εγω θελω να δω αυτα τα ταμπλετ που βαζουν οκοι πλεον οι κατασκευαστες στα καινουργια αμαξια ,περαν της μειωμενης εργονομιας, για ποσο καιρο θα δουλευουν σωστα στους 60C εσωτερικου αυτοκινητου στο ελληνικο καλοκαιρι.
Μερικά καλοκαίρια είναι και θα βλέπεις μαύρες οθόνες να μην ανοίγουν..
Και δεν θέλω να ξέρω πόσο κάνουν ανταλλακτικά. -
@babisstinson said in VW Tiguan 2024:
@fenderiarhs said in VW Tiguan 2024:
Μερικά καλοκαίρια είναι και θα βλέπεις μαύρες οθόνες να μην ανοίγουν..
Και δεν θέλω να ξέρω πόσο κάνουν ανταλλακτικά.κρατησα το tiguan mk2 4.5 χρονια. Διαφορα θεματακια ειχα, αλλα να μην ανοιγει η οθονη λογω θερμοκρασιας, δεν ηταν ενα απο αυτα.
-
Ότι δηλ ξοδεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια σε r&d και κάνεις δε σκέφτηκε ότι πρέπει να αντιμετωπίστει και η ζέστη από τις οθόνες ε?
Να μαστε σοβαροί ρε παιδιά...
-
Έχει συμβεί πολλές φορές σε διαφορα αυτοκίνητα.
Σιγά το r&d των οθονών.
-
Πολλά έχουν συμβεί κατά καιρούς ως common issues. Μηχανικά, softwareικα, τα πάντα. Ε η αχρηστευση οθονών απ τη ζέστη δεν είναι ένα από αυτά.
-
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Ότι δηλ ξοδεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια σε r&d και κάνεις δε σκέφτηκε ότι πρέπει να αντιμετωπίστει και η ζέστη από τις οθόνες ε?
Να μαστε σοβαροί ρε παιδιά...
Συμφωνώ!!
- 5 χρόνια η 116, ποτέ κανένα θέμα με την οθόνη.
- 3 χρόνια το Κούγκα, επίσης κανένα θέμα
- 3 χρόνια η Κορόλα, κανένα θέμα με την οθόνη.
Και τα 3 σταθμεύανε κατά 90% στον δρόμο με τον ήλιο να τα βαράει όλη μέρα.
-
Μακάρι ρε παιδιά να μην υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον, τι να πω.
-
Κι εγώ 7 χρόνια στο φόκους στο δρόμο δεν είχα πρόβλημα, αλλά θα ήθελα να πω ότι όταν είχα αλλάξει κάποτε το εργοστασιακό 2din με άλλο κινέζικο με πολύ περισσότερες δυνατότητες πρόσεξα ότι το εργοστασιακό είχε ανεμιστηράκι ενώ το after market παθητική ψύκτρα.
ΟΚ μπορεί να μην έχει άμεση σχέση, αλλά σίγουρα ισχύει αυτό που λέει ο Stefan -
@famas said in VW Tiguan 2024:
Κι εγώ 7 χρόνια στο φόκους στο δρόμο δεν είχα πρόβλημα, αλλά θα ήθελα να πω ότι όταν είχα αλλάξει κάποτε το εργοστασιακό 2din με άλλο κινέζικο με πολύ περισσότερες δυνατότητες πρόσεξα ότι το εργοστασιακό είχε ανεμιστηράκι ενώ το after market παθητική ψύκτρα.
ΟΚ μπορεί να μην έχει άμεση σχέση, αλλά σίγουρα ισχύει αυτό που λέει ο Stefanεχω την εντυπωση οτι αυτο εχει να κανει με τον τροπο ψυξης της cpu της μοναδας παρα με την αντοχη της οταν το αυτοκινητο ειναι κλειδωμενο και παρκαρισμενο στον ηλιο.
-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
@famas said in VW Tiguan 2024:
ΟΚ μπορεί να μην έχει άμεση σχέση, αλλά σίγουρα ισχύει αυτό που λέει ο Stefanεχω την εντυπωση οτι αυτο εχει να κανει με τον τροπο ψυξης της cpu της μοναδας παρα με την αντοχη της οταν το αυτοκινητο ειναι κλειδωμενο και παρκαρισμενο στον ηλιο.
Για αυτό λέω για μη αμμεση σχέση.
-
Πολλά έχουν συμβεί κατά καιρούς ως common issues. Μηχανικά, softwareικα, τα πάντα. Ε η αχρηστευση οθονών απ τη ζέστη δεν είναι ένα από αυτά.
Μην το λες το είχα σαν θέμα στο Peugeot 2008 , το έχει και η γυναίκα μου στο C3 . Καλοκαίρι όποτε μπαίνει να γυρίσει απο την δουλειά και το έχει αφήσει σε ήλιο η οθόνη ανάβει μετά απο κανα δεκάλεπτο και αν
-
Άλλο να μην ανάβει λόγω υπερθέρμανσης και άλλο να καταστραφεί πλήρως όπως υπονοήθηκε ότι μπορεί να συμβεί. Και τα κινητά μας των 1500+ που εχουν πολύ περισσότερη τεχνολογία πάνω απ' ότι η μέση οθόνη αυτοκινήτου, πάλι το ίδιο παθαίνουν. Αν το αφήσεις χύμα στην παραλία θα σου βγάλει μήνυμα υπερθέρμανσης. Ε μετά από λίγο θα δουλέψει πάλι.
Το "λαθος" είναι η τοποθέτησή τους πλέον που είναι σχεδόν πάνω στο ταμπλό και τρώνε όλο τον ήλιο. Πιο παλιά που ήταν μέρος της κονσόλας δεν είχαν κανένα θέμα.
-
Άλλο να μην ανάβει λόγω υπερθέρμανσης και άλλο να καταστραφεί πλήρως όπως υπονοήθηκε ότι μπορεί να συμβεί. Και τα κινητά μας των 1500+ που εχουν πολύ περισσότερη τεχνολογία πάνω απ' ότι η μέση οθόνη αυτοκινήτου, πάλι το ίδιο παθαίνουν. Αν το αφήσεις χύμα στην παραλία θα σου βγάλει μήνυμα υπερθέρμανσης. Ε μετά από λίγο θα δουλέψει πάλι.
Το "λαθος" είναι η τοποθέτησή τους πλέον που είναι σχεδόν πάνω στο ταμπλό και τρώνε όλο τον ήλιο. Πιο παλιά που ήταν μέρος της κονσόλας δεν είχαν κανένα θέμα.
α οκ πάω πάσο νόμιζα ότι λέγαμε για θέματα υπερθέρμανσης όχι αχρήστευσης
-
Η επαναλαμβανόμενη υπερθέρμανση δεν επηρεάζει την μακροζωία του συστήματος και της συσκευής;
-
Μπορεί, μπορεί και όχι. Οθόνες στα αυτοκίνητα υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια όμως. Εάν υπήρχε τόσο θέμα θα έπρεπε να βλέπουμε πολλές αστοχίες και δε βλέπουμε σχεδόν καμία. Επίσης εάν μια οθόνη χαιρετίσει στην 30ετία ε τότε δε νομίζω ότι θα την κατηγορήσει κανείς για αναξιοπιστία. Παλιά οι μονόχρωμες ή και ασπρόμαυρες με 10 πίξελ η καθεμιά τους, χαιρετούσαν για πλάκα και τώρα έχεις κάτι ταψιά 15" και το πολύ να σε προειδοποιήσουν για υπερθέμανση και να κλείσουν για να προστατευθούν.
-
Μπορεί, μπορεί και όχι. Οθόνες στα αυτοκίνητα υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια όμως. Εάν υπήρχε τόσο θέμα θα έπρεπε να βλέπουμε πολλές αστοχίες και δε βλέπουμε σχεδόν καμία. Επίσης εάν μια οθόνη χαιρετίσει στην 30ετία ε τότε δε νομίζω ότι θα την κατηγορίσει κανείς για αναξιοπιστία. Παλιά οι μονόχρωμες ή και ασπρόμαυρες με 10 πίξελ η καθεμιά τους, χαιρετούσαν για πλάκα και τώρα έχεις κάτι ταψιά 15" και το πολύ να σε προειδοποιήσουν για υπερθέμανση και να κλείσουν για να προστατευθούν.
Στα pas παλιότερα με τις μόνοχρωματικές συχνό το φαινόμενο. Ξεπουλούσε από την ζέστη η κόλλα στην βαση από τις οθόνες υγρών Κρυστάλλων. Τώρα κολλάει με την ζέστη.
Και σε Suzuki έχει κολλήσει με ζέστη.
-
VW Tiguan 2024