-
Το MG ZS που μπήκα στην έκθεση είναι κανονικότατο αυτοκίνητο και είχε πόσο, 28k?
Το spring μάλλον δεν τολμάνε να το βγάλουν επίσημα στην αγορά. Με τιμη 25k θα γελάει ο κόσμος όταν το δει.
Πρέπει να κάνουν πολύ δουλειά οι Γάλλοι και να φτιάξουν κάτι πολύ καλό για να έχει ελπίδες το c3 στα 22-23k.
-
Χωρίς μπαταρία σου δίνει απευθείας πρόσβαση στον δρόμο.
-
@fanis75 said in Citroen e-C3 2024:
@georgemit said in Citroen e-C3 2024:
Η επιδότηση αν δεν κάνω λάθος έχει κοπεί και είναι άγνωστο αν θα υπάρξει νέα.
Απο αυτά που διαβάζω, ισχύει ακόμα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι είτε θα υπάρξει "κινούμε ηλεκτρικά 3" ή το "2" θα συνεχιστεί.
Αγόρασαν πολλοί και έχουν φάει άκυρο.
Το μήνυμα που αντίκρυσε πολύς κόζμος. -
@andya3 said in Citroen e-C3 2024:
Το spring μάλλον δεν τολμάνε να το βγάλουν επίσημα στην αγορά. Με τιμη 25k θα γελάει ο κόσμος όταν το δει.
Και όμως το ανέκδοτο κυκλοφόρησε επίσημα...με τιμή 2 φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση...
https://www.dacia.gr/cars/spring/overview.html
Χωρίς την επιδότηση αγγίζει τα 30Κ €
-
@fanis75 said in Citroen e-C3 2024:
@georgemit said in Citroen e-C3 2024:
Η επιδότηση αν δεν κάνω λάθος έχει κοπεί και είναι άγνωστο αν θα υπάρξει νέα.
Απο αυτά που διαβάζω, ισχύει ακόμα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι είτε θα υπάρξει "κινούμε ηλεκτρικά 3" ή το "2" θα συνεχιστεί.
Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη, αλλά τα λεφτά έγραφαν τα ρεπορτάζ ότι τελείωσαν και ψάχνουν να βρουν πόρους για να συνεχιστεί ή για να ξεκινήσει καινούργιο.
Οπότε το ότι τρέχει ένα πρόγραμμα όπου μπορείς μεν να κάνεις αίτηση αλλά δεν υπάρχουν λεφτά για να αποζημιωθείς ποτέ, δεν ξέρω πόσο νόημα έχει.
Επίσης κάτι ακούστηκε και για μείωση του ποσού στο νέο πρόγραμμα. -
Τελικά το αμαξάκι ΓΑ.... ΣΕ τόσο πολύ που βγήκαν όλοι οι χέητερς μαζεμένοι....
Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν.
Για τις τιμές τα έγραψα αλλά το μίσος στραβώνει...
23300 προ επιδότησης η ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ, 110 άλογα, ήτοι με την τρέχουσα επιδότηση 16310.
19990 προ επιδότησης η ΜΙΚΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ με 80 άλογα, ήτοι με την τρέχουσα επιδότηση 13990.
Αυτά αφορούν την πρώτη έκδοση. Η δεύτερη αν κάνει 2000 παραπάνω που το θεωρώ λογικό, θα έχουμε 25300 - 7590 = 17710.
Τα 82 άλογα υπάρχουν και στο σημερινό αμάξι και επειδή στο νέο το βάρος κρατιέται χαμηλό, το υπάρχον με τα 82 άλογα είναι μια χαρά, με 13,3 0-100.
Για το νέο με τα 110 λένε ότι ως ηλεκτρικό θα είναι στα 11 το 0-100, άρα κάπου εκεί στα 13 θα είναι και το 80άρι.
Τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 135 χαω.
Σε κάθε περίπτωση ταξίδι κάνεις. Τουλάχιστον 100-150 χλμ ακτίνα.
Πάμε τώρα στο εσωτερικό και στην ανάρτηση.
https://www.netcarshow.com/citroen/2024-e-c3/
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
Για πρώτη φορά στην ιστορία του hatchback C3, η Citroën τοποθετεί την πρωτοποριακή και αποκλειστική ανάρτηση Citroën Advanced Comfort ως βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις του ολοκαίνουργιου, πλήρως ηλεκτρικού ë-C3.
Αόρατα στον οδηγό και τους επιβάτες, τα Progressive Hydraulic Cushions διασφαλίζουν ότι οι επιβάτες των οχημάτων απολαμβάνουν μια μοναδική αίσθηση άνεσης στο δρόμο χάρη στη χρήση προοδευτικών Hydraulic bump stops, επιτρέποντας στους μηχανικούς μεγαλύτερη ελευθερία να συντονίζουν το ολοκαίνουργιο ë- Η ανάρτηση του C3 δίνει την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο γλιστράει όταν οδηγεί σε ανώμαλο έδαφος. Δύο στοπ χρησιμοποιούνται σε κάθε γωνία του οχήματος σε συνδυασμό με το αμορτισέρ και το ελατήριο αντί για μηχανικά στοπ - το ένα για συμπίεση και το άλλο για αποσυμπίεση (ή επαναφορά).
Το αναγνωρισμένο σύστημα λειτουργεί σε δύο στάδια. Για ελαφρύτερη συμπίεση και αποσυμπίεση, το ελατήριο και το αμορτισέρ ελέγχουν τις κάθετες κινήσεις μαζί, χωρίς να απαιτείται βοήθεια από τα υδραυλικά στοπ. Για μεγάλες κρούσεις, το ελατήριο και το αμορτισέρ συνεργάζονται με τα υδραυλικά στοπ, για να επιβραδύνουν την κίνηση σταδιακά και να εξαφανίζουν τα τραντάγματα στο τέλος της σειράς. Σε αντίθεση με ένα μηχανικό στοπ που απορροφά ενέργεια και στη συνέχεια επιστρέφει μέρος της ως κρούση, το υδραυλικό στοπ απορροφά και διαχέει αυτήν την ενέργεια.
"Η άνεση είναι βασικό μέρος του DNA της Citroën. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί είναι πολύ σημαντικό για τους πελάτες μας. Γι' αυτό καταβάλαμε ασυνήθιστα βήματα για να κάνουμε το ολοκαίνουργιο ë-C3 το πιο άνετο αυτοκίνητο στην κατηγορία B-hatch με καινοτομίες της Citroën, όπως οι νέες εκδόσεις των καθισμάτων μας Citroën Advanced Comfort και - για πρώτη φορά στο C3 - η ανάρτηση Citroën Advanced Comfort», δήλωσε ο Laurence Hansen, Διευθυντής Προϊόντων και Στρατηγικής της Citroën.
ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΕΣΗ
Το ευρύχωρο εσωτερικό έχει δημιουργηθεί γύρω από απλές αλλά εκλεπτυσμένες επιφάνειες για να προσφέρει στους επιβάτες μια ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτή του καθιστικού ή του σαλονιού του σπιτιού τους. Το νέο μοτίβο του νέου ë-C3 Τα καθίσματα Citroën Advanced Comfort είναι προσαρμοσμένα στο αυτοκίνητο και χρησιμοποιούν πρόσθετο αφρό για να προσφέρουν μια φιλόξενη και απαλή αίσθηση από την πρώτη επαφή και μια υποστηρικτική οδήγηση ανεξάρτητα από την απόσταση.
Αυτά για τα σχόλια που διάβασα για μηχανάκια και πατίνια....
Στο εσωτερικό η ποιότητα είναι μάλλον καλύτερη από το Κρος, ενώ η οθόνη μπροστά από τον οδηγό, είναι ιδιαίτερη και εμπνευσμένη.
Δεν έχει καμία σχέση με το Σπρίνγκ που είναι και πολύ μικρότερο.
Τώρα για αστειότητες περί Τίβολι, το αυτοκίνητο είναι μία εξέλιξη του υπάρχοντος 3 αιρκρος σε μικρότερο μέγεθος, με τον νέο σχεδιασμό του ΟΛΙ.
Πολύ σωστά σκεφτόμενη η εταιρεία, ο όμιλος βασικά, αφού το αμάξι είναι συγγενές με το Αβέντζερ και το επόμενο Πάντα, ίσως και το Υψιλον, θα τοποθετήσει αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία τιμής, μεγέθους και ποιότητας και κάθε ένα μοντέλο θα έχει το χαρακτηριστικό του.
Το νέο 3 έχει ανάρτηση μεγαλύτερης κατηγορίας, καθίσματα το ίδιο, μοντέρνο εσωτερικό με ιδιαιτερότητες στο ταμπλώ όπως ακριβώς ένα σιτροέν.
Το Αβέντζερ θα έχει μεγαλύτερους κινητήρες, λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, στύλ και τετρακίνηση και ακριβότερες τιμές.
Το Πάντα θα έχει την απλότητα που είχε πάντα αυτή η σειρά, ενώ το νέο 600 θα είναι κοντά στο Αβέντζερ.
Το νέο Αιρκρος θα μεγαλώσει 20 πόντους σε σχέση με το υπάρχον, θα πάρει το μεταξόνιο ενός σημερινού 3008 και θα μπορεί να έχει ακόμα και 7θέσια διάταξη.
Κάπως ανάλογα με την Σιτροέν θα έλθει το νέο Κρόσλαντ με νέο όνομα, ενώ τα Κόρσα και 208, θα αλλάξουν στο μέσο της ζωής των 3, ακριβώς όπως γίνεται πάντα στον όμιλο, όπου Σιτροέν και Πεζώ έχουν μοντέλα με 3 χρόνια διαφορά, ώστε όταν βγάζει καινούργιο η μία να κάνει φέιςλιφτ η άλλη.
Θα διαβάσω τι άλλο μίσος βγάλατε και θα σας ξαναβρίσω...
Α και ανεβάστε τα ΄σώβρακα σας ....
-
Πρέπει να παίρνεις ποσοστα δεν εξηγείται αλλιώς.
-
Εγώ απλά προστατεύω τις επενδύσεις μου...
Κάποιοι εδώ που άλλα διαβάζουν, άλλα καταλαβαίνουν και άλλα γράφουν, επειδή είδαν ότι έχουν μείνει κάτι χρόνια πίσω, τι κάνουν ?
-
-
εγω εγραψα για πατίνια εννοώντας το ami οχι τούτο.
αυτό καλό είναι γενικά αν και εμφανισιακά δεν μου αρέσει πολύ, στην τιμή τα χαλάμε λίγο. πάει με 135 λες οπότε δεν είναι καρκινωμα στην πόλη μια χαρα είναι σε επιδοσεις για την πόλη
είμαι σίγουρος ότι το panda που θα είναι ιδια πλατφόρμα θα είναι πολύ πιο όμορφο και στο γούστο μου.
-
@criuser said in Citroen e-C3 2024:
Τελικά το αμαξάκι ΓΑ.... ΣΕ τόσο πολύ που βγήκαν όλοι οι χέητερς μαζεμένοι....
Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν.
[TLDR]
Α και ανεβάστε τα ΄σώβρακα σας ....Πάλι καλά που είσαι εσύ εδώ... Που έχει χαθεί ο @dublin ?
-
-
Αυτά τ' αυτοκίνητα βγαίνουν κατά κύριο λόγο για τη Γαλλία. Όπως έκαναν και με τα Dacia υγραέριο. Που με τις επιδοτήσεις της Γαλλικής κυβέρνησης τα παίρνουν μισή τιμή οι Γάλλοι.
Μη γλύφεστε για την Ελλάδα. Ακριβά θα είναι, δε θ' αξίζει να το πάρεις.
-
Τόσο παλιό σου φαίνεται το Τ-ροκ τώρα, που γράφεις άσχετα ?
-
Για τις τιμές τα έγραψα αλλά το μίσος στραβώνει...
Τώρα για αστειότητες περί Τίβολι,
-
Είναι οι τιμές αυτές Ελλάδας!?!?! Μάλλον όχι, αφού κανείς δεν τις ξέρει. Κάτσε να δούμε τιμές Ελλάδας και μετά το συζητάμε. Εγώ πιστεύω ότι η Μαξ θα έχει €30Κ+. Για την άλλη με μανιβέλες στ απαράθυρα αλλά άουντι 80 το 1986 δεν το συζητάω!
-
Ακόμα και εσύ θα πρέπει να βλέπεις ότι είναι σχεδόν ίδιο. Εαν δεν το βλέπεις, τότε έχουμε σοβαρό θέμα!! Εισικά μπροστά ειναι ακριβώς το ίδιο, με τις 3 διαφορετικές γρίλιες, στα ίδια ακριβώς σημεία.
-
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τα βγάζουν με μπροστινή κίνηση, μου φαίνεται πολύ πιο απλό να έχουν ένα κινητήρα πίσω και μπροστά μια κρεμαγιερα ή steer by wire με frunk.
-
Τόσο παλιό σου φαίνεται το Τ-ροκ τώρα, που γράφεις άσχετα ?
Το spring φτιάχνεται στην Κίνα. Και είναι σαν τα αυτοκινητάκια που έπαιρνα στο γιό μου όταν ηταν μικρός. Και το 'φεραν κοντά στα 30k Ελλάδα.
Πόσο λες να φέρουν το C3 με τις υδροπνευματικές και την κατασκευη στην Ευρώπη, όπως διαφημίζει η citroen.
Θα εκτεθείς, ρίξε τους τόνους...
-
@ataim said in Citroen e-C3 2024:
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τα βγάζουν με μπροστινή κίνηση, μου φαίνεται πολύ πιο απλό να έχουν ένα κινητήρα πίσω και μπροστά μια κρεμαγιερα ή steer by wire με frunk.
Γιατί ειναι Γάλλοι....όλα ανάποδα τα κάνουν, έχουν τσακωθεί με μηχανολογία και εργονομία εδώ και δεκαετίες! Τα περισότερα ηλεκτρικά όπως λες ειναι.
@andya3 said in Citroen e-C3 2024:
Το spring φτιάχνεται στην Κίνα. Και είναι σαν τα αυτοκινητάκια που έπαιρνα στο γιό μου όταν ηταν μικρός. Και το 'φεραν κοντά στα 30k Ελλάδα.
Πόσο λες να φέρουν το C3 με τις υδροπνευματικές και την κατασκευη στην Ευρώπη, όπως διαφημίζει η citroen.
Άλλο μαγαζι εισάγει τα Ντάτσια και τα έχει επιτούτου ακριβά. Επίσης δεν έχει υδροπνευματική, μια μούφα υδραυλικά στόπερς έχει.
-
-
Αλλοι εκτίθενται τώρα....
Citroen e-C3 2024