-
@vigor-0 said in Peugeot 3008 (2024):
Μέχρι τώρα δεν είχα συνηθίσει να αλλάζω αυτοκίνητο τόσο συχνά (4 χρόνια). Βλέπω όμως ότι όπως εξελίσσεται η αυτοκινητοβιομηχανία προς τα εκεί πάμε...
Εαν δεν θες να αλλάξεις τόσο σύντομα, τότε κοιτάς άλλα αυτοκίνητα (με μεγαλύτερη εγγύηση) και όχι το 3008. Θέμα επιλογών είναι και προτεραιοτήτων.
-
Προς το παρόν πάντως η εγγύηση είναι στα 5 χρόνια.
Μέχρι τώρα δεν είχα συνηθίσει να αλλάζω αυτοκίνητο τόσο συχνά (4 χρόνια). Βλέπω όμως ότι όπως εξελίσσεται η αυτοκινητοβιομηχανία προς τα εκεί πάμε...
Αν σκοπεύεις να το κρατήσεις, καλύτερα ξανακοιτα το Mazda, που είχες ρωτήσει αρχικά.
-
Ναι, δεν το έχω αποκλείσει σαν επιλογή. Η μεταπωλητική αξία του με προβληματίζει ως 2 λιτρο.
Βλέπω γενικότερα ότι θα πρέπει είτε να πάω σε επιλογή "ρίσκου" αλλά με μεγάλη εγγύηση, είτε σε πιο αξιόπιστη λύση αν το κρατήσω πέραν την εγγύησης.
Και το ρίσκο βέβαια έχει διαβαθμίσεις. Άλλο ρίσκο έχει ένα Lynk&Co/MG, κι άλλο ρίσκο ένα Peugeot/Renault/Cupra...
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 (2024):
@criuser said in Peugeot 3008 (2024):
Ψέματα λέτε.
Όλοι έχουν θέματα αλλά αφορούν ελάχιστα.
Κανένα ψέμα, πάρτα με την σειρά:
- Ο 1.2 έχει προβλήματα και ειναι γνωστά
Ειχε, πλεον δεν ξερεις αν εχει ....
-
Εγώ θα πάρω αιρκρος ή φροντέρα.
Το 5 αιρκρος δεν έχει τον προβληματικό κινητήρα. Είναι υβριδικό ή πετρέλαιο.
Για τα υπόλοιπα κλασσικός προβοκάτορας και αναξιόπιστος.
Αν πάρεις Opel θα σε διαγράψουμε....
Τι παραπάνω έχει το
Να πάρω εγώ φροντερα που έχω το εξουσιοδοτημένο της Opel κάτω από το σπίτι είναι λογικό, εσύ με τίποτα...@vigor-0 said in Peugeot 3008 (2024):
Ναι, δεν το έχω αποκλείσει σαν επιλογή. Η μεταπωλητική αξία του με προβληματίζει ως 2 λιτρο.
Βλέπω γενικότερα ότι θα πρέπει είτε να πάω σε επιλογή "ρίσκου" αλλά με μεγάλη εγγύηση, είτε σε πιο αξιόπιστη λύση αν το κρατήσω πέραν την εγγύησης.
Και το ρίσκο βέβαια έχει διαβαθμίσεις. Άλλο ρίσκο έχει ένα Lynk&Co/MG, κι άλλο ρίσκο ένα Peugeot/Renault/Cupra...
Αν το κρατήσεις, η μεταπώληση είναι αδιάφορη, ότι και να πάρεις....10.000€ θα το δώσεις
Τώρα εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας με την έκφραση θα το κρατήσω χρόνια, για μένα πχ είναι μια δεκαετία, για τον @fanis75 ....4 χρόνια και για τον @iceman7 ....24 μήνεςΆλλωστε Φόρο Πολυτελείας έχουν τα πρώτα 10 χρόνια.
Από εγγυήσεις τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά
8 χρόνια έχει η Ford , με κάποια ψιλά γράμματα.
7 χρόνια έχουν η Kia και η MG.
6 χρόνια έχουν η Toyota, Lexus, Mazda, κ.α.
5 χρόνια έχουν Hyundai, Peugeot, Citroen, Opel, Suzuki, Dacia, Renault, Honda , mitsubishi κ.α.
4 χρόνια έχουν τα γκρουπ VAG
3 χρόνια η nissan, αλλά προσαρμόζεται επί πληρωμή μέχρι τα 6.ΥΓ. Τα Mazda, MG και Peugeot που ενδιαφέρθηκες έχουν το ίδιο αντιπρόσωπο , τυχαίο;
-
Χαχαχα. Δίκιο έχεις. Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία με έχει δει πολλές φορές! Έχω δει όμως και Toyota, Lexus, Renault, Kia, BMW κλπ...Απλά δεν έτυχε να έχω απορίες για συζήτηση στο forum.
Στις εγγυήσεις, έχω σημειώσει:
- Mazda 5 χρόνια ή 60.000 χλμ + 5 χρ. οδική.
- Toyota 3 + 8 χρόνια (αν κάνεις το σέρβις στην αντιπροσωπεία)
- ΒΜW 2 χρόνια (μόνο!)
-
Χαχαχα. Δίκιο έχεις. Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία με έχει δει πολλές φορές! Έχω δει όμως και Toyota, Lexus, Renault, Kia, BMW κλπ...Απλά δεν έτυχε να έχω απορίες για συζήτηση στο forum.
Στις εγγυήσεις, έχω σημειώσει:
- Mazda 5 χρόνια ή 60.000 χλμ + 5 χρ. οδική.
- Toyota 3 + 8 χρόνια (αν κάνεις το σέρβις στην αντιπροσωπεία)
- ΒΜW 2 χρόνια (μόνο!)
Λαθος σημειωσεις
Μαζντα 6 χρονια ή 150,000χλμ
Toyota εγγύηση 6 ετών ή 180.000χλμ.
(τα υβριδικα και ηλεκτρικα εχουν παραπανω για την μπαταρια) -
Παιδιά, έτσι μου τα είπαν. Στη Mazda μπορεί να μπερδεύτηκε ο πωλητής, ή εγώ να το σημείωσα λάθος. Στην Toyota όμως, έτυχε και μίλησα με 2 αντιπροσωπείες, και οι 2 μου είπαν το ίδιο (μιλάω για το C-HR)
-
Παιδιά, έτσι μου τα είπαν. Στη Mazda μπορεί να μπερδεύτηκε ο πωλητής, ή εγώ να το σημείωσα λάθος. Στην Toyota όμως, έτυχε και μίλησα με 2 αντιπροσωπείες, και οι 2 μου είπαν το ίδιο (μιλάω για το C-HR)
Για τα Μαζντα ισχυει αυτο που ειπα πιο πανω
Για Toyota αν ειναι για υβριδικο ειναι 3 για ολο το αμαξι και +8 για ηλεκτρικα και μπαταρια του υβριδικου. Καπως ετσι ειναι -
@alexandros-k said in Peugeot 3008 (2024):
Για τα Μαζντα ισχυει αυτο που ειπα πιο πανω
Για Toyota αν ειναι για υβριδικο ειναι 3 για ολο το αμαξι και +8 για ηλεκτρικα και μπαταρια του υβριδικου. Καπως ετσι ειναιΝαι, θα μπορούσε...
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Από το δελτίο παραγγελίας του CX-30 για εγγυηση:
6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ Η 150000ΚΜ,
12 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗ
ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΩΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ -
@a-d-p said in Peugeot 3008 (2024):
Με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εξαιρείται όλο το υβριδικό σύστημα και η μπαταρία.
Λαθος σημειωσεις
(τα υβριδικα και ηλεκτρικα εχουν παραπανω για την μπαταρια)Και όμως δεν είναι λάθος! Εδώ και αρκετούς μήνες η Τογιότα δίνει τα 11 χρόνια για όλο το αυτοκίνητο και όχι μόνο την υβριδική μπαταρία, αρκεί να κάνεις σέρβις σε εξουσιοδοτημένο. Μου το είπαν και από Τογιότα και απο Λέξους.
-
Λαθος σημειωσεις
(τα υβριδικα και ηλεκτρικα εχουν παραπανω για την μπαταρια)Και όμως δεν είναι λάθος! Εδώ και αρκετούς μήνες η Τογιότα δίνει τα 11 χρόνια για όλο το αυτοκίνητο και όχι μόνο την υβριδική μπαταρία, αρκεί να κάνεις σέρβις σε εξουσιοδοτημένο. Μου το είπαν και από Τογιότα και απο Λέξους.
Σωστά,αυτό μου ανέφεραν προχθές στην αντιπροσωπεία!
-
Λαθος σημειωσεις
Τα υβριδικα. Ενα μη υβριδικο ποσο εγγυηση εχει?
-
Το ίδιο, αν και δεν υπάρχουν (πρακτικά) μη-υβριδικά Τογιότα - δεν υπάρχει λόγος. Σε μη-υβριδικά υπάρχουν καλύτερα αμάξια στα ίδια λεφτά.
-
Το ίδιο, αν και δεν υπάρχουν (πρακτικά) μη-υβριδικά Τογιότα - δεν υπάρχει λόγος. Σε μη-υβριδικά υπάρχουν καλύτερα αμάξια στα ίδια λεφτά.
Αλλιως τα λεει στο σιτε τους. Βεβαια μπορει να μην ειναι ενημερωμενο ακομα
https://www.toyota.gr/owners/warranty/toyota-warrantyΚάθε καινούριο Toyota καλύπτεται από πλήρη εγγύηση 6 ετών ή 180.000χλμ. (όποιο έρθει πρώτο) για όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και για κάθε ελάττωμα που οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα.
-
Αλλιως τα λεει στο σιτε τους. Βεβαια μπορει να μην ειναι ενημερωμενο ακομα
https://www.toyota.gr/owners/warranty/toyota-warrantyΚάθε καινούριο Toyota καλύπτεται από πλήρη εγγύηση 6 ετών ή 180.000χλμ. (όποιο έρθει πρώτο) για όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και για κάθε ελάττωμα που οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα.
Δεν υπάρχει στο site, δεν ξέρω γιατί. αλλά εσωτερικά αυτό λένε. Ίσως να είναι μόνο για εσωτερική χρήση, τι να πω δεν ξέρω παραπάνω. Έχω στείλει email να μάθω! Πάντως μου το είπαν σε 4 διαφορετικές αντιπροσωπείες...άρα κάποιο email εχουν λαβει σχετικά.
-
Δεν υπάρχει επίσημο τα 11 χρόνια.
Κάπου θα έπρεπε να το αναφέρει και όχι μόνο να ακούγεται η να το λένε εσωτερικά.
Μέχρι να ανακοινωθεί κρατάς σίγουρα 6χρονια/180Κ και 11 χρόνια η μπαταρία αν κάνεις μετά τον 6ο χρόνο το health check ετησίως στην αντιπροσωπεία.
Mazda 6χρονια και 150Κ χλμ.
Και 15 χρόνια οδική…με την προϋπόθεση του ετήσιου σέρβις στα επίσημα.
-
Οτι εγγύηση και να εχεις αν πάθει βλαβη το αμαξι πρεπει να το πας στο συνεργείο .Και καλα αν εχουν ανταλλακτικο ,αλλά αν σου πουν θα ερθει σε ενα μήνα τι κανεις?
-
Προς το παρόν πάντως η εγγύηση είναι στα 5 χρόνια.
Στην Γαλλία και άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης εδώ και λίγες εβδομάδες ισχύει 8ετης εγγύηση για νέες παραγγελίες.
Η εδώ αντιπροσωπεία δεν έχει πει ακόμα κάτι.
Έχω ανεβάσει και το λινκ στο φόρουμ.
Ξεκινάμε λοιπόν με την Σιτροέν
Poissy, 10 Ιανουαρίου 2025 – Προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και η ηρεμία των πελατών, η Citroën προσφέρει μια νέα προσφορά κάλυψης σε εξαρτήματα που σχετίζονται με τον κινητήρα του οχήματος (κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, κιβώτιο ταχυτήτων και μετάδοση κίνησης) που ονομάζεται «Citroën We Care». Ισχύει για όλα τα νέα επιβατικά οχήματα που αγοράστηκαν από τις 10 Ιανουαρίου 2025, ανεξάρτητα από τον κινητήρα και τον τύπο ενέργειας του οχήματος. Αυτή η νέα κάλυψη μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια τακτικών διαστημάτων σέρβις στο δίκτυο της Citroën και μπορεί να ξεκινήσει με τη λήξη της νόμιμης εγγύησης ή κάλυψης οποιουδήποτε άλλου κατασκευαστή. Αυτή η προσφορά υπογραμμίζει τη δέσμευση της μάρκας να υποστηρίζει τους πελάτες της μακροπρόθεσμα.
Το «Citroën We Care» καλύπτει αναγνωρισμένα μέρη του οχήματος (κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, κιβώτιο ταχυτήτων ή σύστημα μετάδοσης κίνησης), εξασφαλίζοντας ειδική προστασία. Αυτή η κάλυψη επιτρέπει στους πελάτες να οδηγούν τα οχήματά τους με ηρεμία, με τη βεβαιότητα της αξιόπιστης υποστήριξης. Όπως αναφέρθηκε, η κάλυψη μπορεί να ενεργοποιηθεί αφού λήξει η νόμιμη εγγύηση (και οποιαδήποτε άλλη κάλυψη κατασκευαστή), ενεργοποιηθεί από μια υπηρεσία στο δίκτυο της Citroën και θα διαρκέσει μέχρι το επόμενο σέρβις. Η κάλυψη μπορεί να ενεργοποιηθεί περαιτέρω σε κάθε προγραμματισμένο σέρβις για μέγιστο 8 χρόνια από την πρώτη ταξινόμηση αυτοκινήτου ή 160.000 χιλιόμετρα (όποιο από τα δύο έρθει πρώτο). Για κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικούς κινητήρες, τα διαστήματα σέρβις είναι ετήσια (ή η προγραμματισμένη μέγιστη χιλιομετρική απόσταση) και για ηλεκτρικά οχήματα κάθε 2 χρόνια (ή η προγραμματισμένη μέγιστη χιλιομετρική απόσταση).
Το «Citroën We Care» αντανακλά τη δέσμευσή μας και των προμηθευτών μας να βελτιώνουμε πάντα και να προσφέρουμε προϊόντα στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Αυτή η νέα κάλυψη αποτελεί επομένως περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης της Citroën στους πελάτες της και της επιθυμίας της να τους υποστηρίξει μακροπρόθεσμα.
Αυτή η νέα κάλυψη θα είναι διαθέσιμη από τις 10 Ιανουαρίου 2025, σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ολλανδία, για όλους τους νέους αγοραστές ενός νέου οχήματος της μάρκας.
Peugeot 3008 (2024)