-
@criuser said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Με τεκμήριο 7600 βιλίτσας...
χαχαχαχα
στερεψαν τα επιχειρηματα για τα #gallochrepa και αρχισες τα τεκμηρια?
#gia_petama -
@criuser said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Ποιός αγοράζει 30κ αμάξι και δεν έχει μισθό ή δηλωμένο εισόδημα που να καλύπτει το τεκμήριο δεν ξέρω.
-
Έχεις φαγωθεί με τα τεκμήρια!! Παίζει να είσαι ο μοναδικός που ασχολείται....χαχαχα!! Ποτέ στην ζωή μου δεν έχω κοιτάξει τεκμήρια, ποτέ όμως! Ίσως επειδή δεν είχα ποτέ μαύρα....
-
Οσοι δεν καταλαβαίνετε γιατί είστε στο συννεφάκι της σημερινής σας ευμάρειας που τα καλύπτετε άνετα, ή γιατί έχετε βρει περιουσίες από τους γονείς σας, δεν καταλαβαίνετε ότι για κάποιον που έχει μία δουλίτσα σήμερα και παίρνει ένα μισθό 1500 και η γυναίκα του 1200, ας πούμε ετήσια γιατί κάποιοι παίρνουν 14 και άλλοι 12 μισθούς, ας πούμε 35000 και αποφασίζει να αγοράσει ένα αμάξι 1800 ή 2000, θα έχει κάθε χρόνο τεκμήρια 5000 επειδή υπάρχουν, αν μένει σε σπίτι 100 τμ μικρομεσαίας αντικειμενικής αξίας με 25 τμ γκαράζ και αποθήκη, είτε δικό τους, είτε ενοίκιο, έχουν τεκμήριο σπιτιού 7600, θα έχουν και ένα μικρό αμάξι με τεκμήριο 3000, θα έχουν και ένα μικρό καταναλωτικό που θα δίνουν 2500 τον χρόνο, όλα αυτά τα απλά και βασικά λοιπόν μας κάνουν 5000+7600+3000+2500 = 18100.
Πάνω σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί το κόστος αγοράς του ΚΚ, αν το πάρει με δάνειο και βέβαια το τεκμήριο των 7600 ή 8800. Αρα χωρίς δάνειο θα πάει 25700 ή 26900.
Θα του μείνουν λοιπόν ως πόθεν έσχες για μελλοντικές αγορές κάτω από 9500 τον χρόνο.
Και μιλάμε για υψηλόμισθους σχετικά, χωρίς να έχουν εξοχικό ή σκάφος ή άλλα τεκμήρια, όπως ιδιωτικά σχολεία.
Αν λοιπόν αυτό το ζευγάρι πέσει μετά από 2 χρόνια από το ροζ συννεφάκι και οι μισθοί κατέβουν κατά 10000 ή και περισσότερο όπως μας συνέβη στην κρίση, τότε θα βρεθούν να μην μπορούν να τα καλύψουν τα τεκμήρια.
Οπότε πάρτε εσείς τηλέφωνο την ΥΠΑ για να συνεχίσετε το ταξίδι σας στα σύννεφα και αφήστε την πραγματικότητα να ασχολείται με τα πραγματικά θέματα.
-
Αν κάποιος δεν είναι βέβαιος για τα εισοδήματά του, δεν κάνει μεγάλες αγορές. Λέγεται μυαλό.
Πολλοί την πατάνε. -
Μόνο που τα εισοδήματα κάποιου τα σημερινά, δεν έχει κάποια βεβαίωση ότι θα είναι για πάντα, ενώ κανένας δεν αγοράζει κάτι που σίγουρα δεν θα τον έβαζε σε κίνδυνο σε μία στραβή, όπως έχουμε δει πολλές φορές.
Εδώ πόσοι αγοράζουν χρέπια 15ετίας με 3-4000 κ.εκ που η βλάβη κοστίζει όσο το αγόρασαν...
-
Σχετικά με το μέγεθος/παιδιά/κλπ.
Βλέπω πολλοί λέτε μην πάρεις μεγάλο αμάξι για 2 χρόνια.
Από προσωπική εμπειρία, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
οκ, τα πρώτα χρόνια το καρότσι κλπ είναι ζόρι, αλλά και εμένα που είναι μεγαλύτερα (9/6), ξεκινούν:
*εντός πόλης: πήρες μαζί μπάλα, [ποδοσφαίρου, μπάσκετ], πατίνια (2), ποδήλατα (αυτά δεν παίζουν με την καμία), μπουφάν;
*εκτός πόλης: όλα τα παραπάνω +ότι μπορείς να φανταστείς πχ μαγιώ, πετσέτες, καρέκλες, καλάμια για ψάρεμα, σαπ, κλπ κλπ.οκ μπορεί να είστε σπαρτιάτες κάποιοι και να μην θέλετε τίποτα στο αυτ.
-
δεν καταλαβαίνετε ότι για κάποιον που έχει μία δουλίτσα σήμερα και παίρνει ένα μισθό 1500 και η γυναίκα του 1200,
Με αυτούς τους μισθούς εαν αγοράσεις αμάξι 35-40.000€ (και γνωρίζοντας το τεκμήριο) είσαι άξιος της μοίρας σου, τόσο απλά!
Τα τεκμήρια πονάνε τους έχοντας μαύρα....απλά πράγματα. Σιγά το τεκμήριο τα 7.5 χιλιάρικα, έλεος!
-
@xenos said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Σχετικά με το μέγεθος/παιδιά/κλπ.
Βλέπω πολλοί λέτε μην πάρεις μεγάλο αμάξι για 2 χρόνια.
Από προσωπική εμπειρία, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Εμ γιαυτό βλέπεις μπαγκαζιέρες μόνιμα πάνω, βάσεις για ποδήλατα μόνιμα πάνω.
Προσωπικά βάζω ένα όριο στη μη φόρτωση πάνω από την εταζέρα με το παιδί πίσω σε ταξίδι. Από εκεί και πέρα το πως και αν μπορεί να βολευτεί κάποιος σε μικρό ή μεγάλο αμάξι είναι ένα προσωπικό θέμα.@criuser said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Μόνο που τα εισοδήματα κάποιου τα σημερινά, δεν έχει κάποια βεβαίωση ότι θα είναι για πάντα, ενώ κανένας δεν αγοράζει κάτι που σίγουρα δεν θα τον έβαζε σε κίνδυνο σε μία στραβή, όπως έχουμε δει πολλές φορές.
Αν δεν έχεις διαβεβαίωση δεν αγοράζεις ακριβό αμάξι, αυτό εξηγώ (ναι για μένα τα 30 είναι ακριβό, για άλλους μπορεί όχι). Οικονομικός προγραμματισμός λέγεται.
Γιατί και αύριο όλοι μπορεί να απολυθούν, να φαληρίσει η εταιρεία τους, οτιδήποτε. -
@fanis75 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
δεν καταλαβαίνετε ότι για κάποιον που έχει μία δουλίτσα σήμερα και παίρνει ένα μισθό 1500 και η γυναίκα του 1200,
Με αυτούς τους μισθούς εαν αγοράσεις αμάξι 35-40.000€ (και γνωρίζοντας το τεκμήριο) είσαι άξιος της μοίρας σου, τόσο απλά!
Τα τεκμήρια πονάνε τους έχοντας μαύρα....απλά πράγματα. Σιγά το τεκμήριο τα 7.5 χιλιάρικα, έλεος!
Φανη στο εξηγεί ωραία ο criu.
Σημερα πχ έχεις και υπόλοιπο ανάλωσης για την αγορά αρα δεν έχεις θέμα με τα μαύρα και καλύπτεις το ετήσιο τεκμήριο !
Σε 2-3-4 χρόνια τον πίνεις μισθολογικά και τότε η διαφορά από το τεκμηριο οδηγεί σε έξτρα φόρο! -
Κάνοντας μια σύνοψη των παραπάνω.
Λοιπόν:
-
Επιλογή ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ που το ξέχασα όταν αρχικά έγραψα τις δικές μου επιλογές.
Το ΧCEED στα 27-30.000€ , πανέμορφο , τούμπανο εξοπλιστικά , αυτόματο , δεν σε απασχολέι η κατανάλωση για 4-5 μέρες μετακίνηση στο κέντρο, θα σε καλύχει απόλυτα σε χώρους με 1 παιδί. -
Σε BSUV τα Juke που ανέβασε ο @panormus772 . Πανέμορφα , μουράτα , και hybrid future proof , πιο όμορφα απο YC και CC που θα σε καλύψουν απο το θέμα της κατανάλωσης αν το έχεις στις προτεραιότητες σου πολύ ψηλά. Ξέχνα όλους τους δεινόσαυρους της PSA.
2.1. Υποσημείωση εδώ για το θέμα των χώρων που πολύ σωστά σχολιάστηκε απο άλλους μπαμπαδες , θα το επισημάνω και εγώ με δίδυμα αγόρακια που το διπλό καρότσι για να μπει και να αφήσει χώρο και γιά άλλα πράγματα γινόταν μόνο σε D station wagon ή σε DSUV. Θα σε απασχολήσει μόνο μέχρι να περπατήσει , μετά άντε πιαστο... Και για ένα μονό καρότσι δεν θα έχεις θέμα θα χωράει όπωδήποτε στο πορτμπαγκάζ των b , βγάλε και την εταζιέρα ακόμη και όρθιο ασφαλισμένο και θα έχει και χώρο για όλα τα υπόλοιπα. Στην επιλογή καροτσιού το μόνο θέμα είναι αν στην αρχή πρέπει να κουμπώνουν τα αυγά-καθισματάκια πάνω του για να έχεις πιο εύκολο βαλε - βγάλε απο το αυτοκίνητο στο καρότσι. Με ένα όμως μωράκι απλά θα το βγάζεις απο το αυγό και θα το βάζεις σε ένα καλό καρότσι που θα μπορεί να το χωρέσει τέλεια και ως μωράκι και ως μεγαλύτερο μετά.
Επίσης , συμβουλή εκτός απο το να είναι εργονομικό ως προς το δίπλωμα και σπασιμο για να μπεί στο πορτπαγκάζ , να είναι και με καλές ρόδες (να τσουλάει και να στρίβει αβίαστα και αθόρυβα) και πιασίματα γιατί θα κάνει ίσως...άπειρα χιλιόμετρα στο σπίτι μέσα όταν θα το κουνάς για να κοιμηθεί. (εμείς να φανταστεις ως άσχετοι ως γονείς αγοράσαμε ένα ογκοδέστατο διπλό καρότσι με μπρος -πισω θέσεις για τα αυγά στην αρχή ,μετά ένα με θέσεις δίπλα-δίπλα για...βόλτες και ζήτημα αν τα χρησιμοποιήσαμε 20 φορές και τα 2. Επίσης...πήραμε και 2 μονά που έβγαλαν τα λεφτά τους για κούνημα-κοίμησμα και ήταν καλύτερα ακόμη και για βόλτα και χωρούσαν και πιο έυκολα σε πορτμπαγκάζ. Αλλά όλα αυτά μέχρι 2,5 χρονών το πολύ , μετά δεν μπαίνουν σε καρότσι , ας το έχεις μαζί μόνο για να κοιμήθεί αν είσαι κάπου έξω για φαγητό ή καφέ.
Μετά τα 3-4 τα πάντα χωράνε χωρίς εταζιέρα και με τρίκυκλα , αυτοκινητάκια , ποδήλατα , πατίνια , παιχνίδια κλπ που έχουν έξυπνο κλείσιμο - σπάσιμο. -
Εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο για C hatcback , και σε αυτά τα λεφτά παίρνεις το κορυφαίο Leon DSG , και το i30 Nline sportback 1.5 160 άλογα αυτόματο που θα ήταν η δική μου επιλογή αν ήμουν στην θέση σου. Δεν βρίσκω κανένα μειονέκτημα , θα σε καλύψουν πλήρως σε όλες σου τις ανάγκες μετακίνησης,
-
Περίμενε μόνο να δείς σε τι τιμή θα έρθει το CC 1.8 , μήπως και σου κάνει κλικ λόγω πιο C SUV επιλογής με δέλεαρ την αδιαμφίσβήτη οικονομική του χρήση.
-
-
@iceman7 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Σε 2-3-4 χρόνια τον πίνεις μισθολογικά και τότε η διαφορά από το τεκμηριο οδηγεί σε έξτρα φόρο!
Εαν τον πίεις μισθολογικά τόσο πολύ που τα 7.000/έτος σου κάνουν διαφορά, τότε έχεις σοβαρότερα προβλήματα από ότι το αμάξι και θα το έχεις πουλήσει άμεσα για να ζήσεις, τόσο απλά.
Το 2014 έφαγα 50% μείωση μισθού (και δεν είχα και κανέναν φοβερό μισθό), εεε ακόμα και έτσι θέμα με το τεκμήριο δεν είχα. Εδώ δεν έχει ο πατέρας μου ως συνταξιούχος με 3λιτρο αμάξι.
Επιμένω, μόνο ο έχω μαύρα φοβάται το τεκμήριο, επειδή δηλώνει €10.000/έτος και βγάζει 50.000. Όποιος δηλώνει τα πραγματικά δεν έχει θέμα, αφού ακόμα και με €1.000 τον μήνα φτάνει τις 14.000/έτος και με αυτά τα λεφτά ούτε αμάξι των 20.000 δεν αγοράζει, όχι των 35.000!!
-
Δηλαδή Φάνη όλοι αυτοί που αγόρασαν τα δίλιτρα έχουν εισοδήματα μετά τους φόρους 50000 € ? Χλωμό, έως πολύ χλωμό...
-
Ας πρόσεχαν.
-
Για αυτό τα κράζουμε τα 1800 και τα 2000. Για να προσέξουν.
Γιατί δεν ξέρουν και όταν τα γράφουμε, πολλοί τα παίρνουν στην πλάκα, ενώ η πρόσφατη κρίση θα έπρεπε να μας τα θυμίζει συνέχεια. -
Για αυτό τα κράζουμε τα 1800 και τα 2000. Για να προσέξουν.
Γιατί δεν ξέρουν και όταν τα γράφουμε, πολλοί τα παίρνουν στην πλάκα, ενώ η πρόσφατη κρίση θα έπρεπε να μας τα θυμίζει συνέχεια.ο μοναδικος λογος που κραζεις ειναι γιατι η χρεποστελαντι εχει χαμηλα κυβικα
#kalitera_eforia_para_sinergia
-
Μ' αρέσει που προτείνετε τα αυτόματα της Kia/Hyundai που είναι κι αυτά διπλού συμπλέκτη, αλλά το πρόβλημα είναι το dsg του vag, χα,χα,χα.
Επίσης θα ήθελα παλύ να μάθω πόσο είναι το κόστος επισκευής του αυτόματου της Hyundai, αν κάποιος έχει διαβάσει ή ακούσει. Γιατί και για τα Κορεάτικα φτάνουν κάποια νούμερα στ' αυτιά μου που μου πέφτει το σαγώνι. Και απευθύνονται και θεωρητικά σε πιο low budget αγοραστές...
-
Δηλαδή Φάνη όλοι αυτοί που αγόρασαν τα δίλιτρα έχουν εισοδήματα μετά τους φόρους 50000 € ? Χλωμό, έως πολύ χλωμό...
Γιατί χρειάζεσαι εισόδημα €50.000 μετά φόρων για να αγοράσεις 2λιτρο? Πόθεν προκύπτει αυτό? Ούτε από το τεκμήριο, ούτε από την τιμή. Αλλά σίγουρα δεν το αγοράζεις με εισόδημα €15.000/έτος, εκτός εαν έχεις μαύρα (όπως πολλοί Έλληνες).
Αυτό που απλά λέω είναι ότι το τεκμήριο του 1.800 (για αυτό έγραψες, για τις 7.600) είναι αστείο να το συζητάμε σε αυτά τα αμάξια, πραγματικά αστείο όμως. Απλά βολεύει για να βρούμε επιχειρήματα υπερ των 3κύλινδρων, τίποτε άλλο, πρακτική αξία μηδέν.
-
@andya3 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Μ' αρέσει που προτείνετε τα αυτόματα της Kia/Hyundai που είναι κι αυτά διπλού συμπλέκτη, αλλά το πρόβλημα είναι το dsg του vag, χα,χα,χα.
Επίσης θα ήθελα παλύ να μάθω πόσο είναι το κόστος επισκευής του αυτόματου της Hyundai, αν κάποιος έχει διαβάσει ή ακούσει. Γιατί και για τα Κορεάτικα φτάνουν κάποια νούμερα στ' αυτιά μου που μου πέφτει το σαγώνι. Και απευθύνονται και θεωρητικά σε πιο low budget αγοραστές...
7 χρόνια εγγύση δεν έχουν αυτά;
Ας γίνει χαρτοπόλεμος το διπλοσύμπλεκτο τους , θα στο φτιάξουν εντός εγγύησης. -
@vagkirk said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
@andya3 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
7 χρόνια εγγύση δεν έχουν αυτά;
Ας γίνει χαρτοπόλεμος το διπλοσύμπλεκτο τους , θα στο φτιάξουν εντός εγγύησης.Έχουν? γιατί τα δισκάκια στο διπλοσύμπλεκτο θεωρούνται αναλώσιμα, όπως ο δίσκος πλατώ στα χειροκίνητα.
Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K