-
Χαιρετώ την ομάδα. Απέχω από το forum τον τελευταίο καιρό αλλά επανέρχομαι δριμύτερος.
Ετοιμάζεται παιδί, οπότε ψάχνω αμάξι που να χωράει, καρότσια, καθισματάκια κτλ.
Επιθυμώ συνδυασμό από χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση. Εκτιμώ ιδιάιτερα άνεση ανάρτησης και ηχομόνωση.
Συρόμενα πίσω καθίσματα είναι καλό feature;
Budget μέχρι 30Κ αλλά μπορεί μάλλον να ξεπεραστεί λίγο αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση.
Η χρήση θα είναι 95% εντός της Αθήνας ( δουλέυεω remote αλλά 3 μέρες τον μήνα πάω Μαρούσι), οπότε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αυτόματο.
Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε:
Arona 1.5T με dsg ( σε κάποιο άλλο post διάβασα για υπερθέρμανση στο σταμάτα ξεκίνα της πόλης σε DSG. Τι παίζει με αυτό;) Στο configurator της Seat του έβαλα της παναγιάς τα μάτια και βγαίνει λίγο πάνω από 30Κ ( FR Line έκδοση)
C3 aircross. Η έκδοση με τους 130 ίππους βγαίνει 32Κ+. Αξίζει;
Crossland βγαίνει κάτω από 30Κ η πλούσια έκδοση με τους 130 ίππους και το θεωρώ πανέμορφο.
Captur. H έκδοση με τους 140 ίππους κάνει 30Κ+ χωρίς αυτόματο, οπότε με αυτόματο θα πηγαίνει λογικά 33Κ.
Puma. Η έκδοση με τους 155 ίππους πάει 33Κ+ και η Stline X έχει 18άρες ζάντες που νομίζω είναι κακές για τους δρόμους της Αθήνας.
TRoc με κάποια extras που έβαλα πήγε 37Κ.
Από τα παραπάνω δεν έχει δει από κοντά ΤΙΠΟΤΑ.
Σε μέγεθος, δεν θέλω να πάω σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Οι γονείς είναι Hyundaiακηδες ( και εγώ ) αλλά ρωτώντας στην Hyundai για το Kona 1.6 με τους 198 ίππους μου είπαν ότι δεν δέχονται παραγγελίες γιατί τον Ιούνιο έρχεται το νέο. Το παλιό, το οποίο έχοπυν οι γονείς μου, έχει άθλιους χώρους imo.
Σε κάποιο άλλο topic είδα για το Vitara και ότι το αυτόματο συνδυάζεται με αδύναμο κινητήρα.
Μου διαφεύγει κάποιο μοντέλο που πρέπει να έχω υπόψιν;
Βασική λεπτομέρεια είναι ότι το όχημα θα αγοραστεί με χρηματοδότηση οπότε τα επιτόκια τη κάθε εταιρείας παίζουν μεγάλο ( να μην πω τεράστιο) ρόλο.
Με παραδόσεις ξέρετε τι παίζει στο περίπου; Για Τoyota ξέρω ότι πάει περίπου 1 χρόνο +
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
@harisnikolop said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Επιθυμώ συνδυασμό από χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση. Εκτιμώ ιδιάιτερα άνεση ανάρτησης και ηχομόνωση.
Budget μέχρι 30Κ αλλά μπορεί μάλλον να ξεπεραστεί λίγο αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση.
Η χρήση θα είναι 95% εντός της Αθήνας ( δουλέυεω remote αλλά 3 μέρες τον μήνα πάω Μαρούσι), οπότε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αυτόματο.Ζητάς πολλά πράγματα ταυτόχρονα τα οποία είναι και λίγο αντίθετα μεταξύ τους. Με αυτά τα κριτήρια που έχεις θέσει και εφόσον κινεισαι 95% εντός πόλης, το C3 Aircross (το οποίο όμως είναι στο τέλος της ζωής του) είναι μόνόδρομος, μεταξύ αυτών που έχεις επιλέξει. Αντίστοιχο είναι και το Peugeot 2008 εαν σου αρέσει περισσότερο.
-
Μπετζινα ή και diesel;
-
Το Corolla Cross με τον 1.8 λογικα ειναι να βγει μεσα στον μηνα και αν γινει το ιδιο που εγινε οταν βγηκε με τον 2.0 θα έχουν αμαξια ετοιμα για παραδοση μεσα στους επομενους 2 μήνες για τους πρωτους που θα παραγγειλουν. Η τιμη της φθηνής έκδοσης θα ειναι λογικα κοντα στα 31000€
Ειναι λιγο πιο μεγαλο απο αυτα που αναφερεις αλλα θα εχεις φοβερη καταναλωση, καλους χωρους και μεταπωλητικη αξια σε 5 χρονια σχεδον οσο το πηρες, αν οχι παραπανω ετσι οπως παει το πραγμα.
Αν ειναι να "πεταξεις" τα λεφτα σου σε βενζινη, γνώμη μου, παρε οτι πιο φθηνο βρεις (ακομα και κατω απο 20000€) με καλους χωρους και κρατα το να κανεις την δουλεια σου 4-5 χρονια. Μετα αλλαζεις...
Για τα πρωτα 2 χρονια που θα θες να κουβαλας καροτσια και ιστορίες, με τα παραπανω αμαξια που αναφερεις θα θες μπαγκαζιερα.
-
@fanis75 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
@harisnikolop said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Η χρήση θα είναι 95% εντός της Αθήνας ( δουλέυεω remote αλλά 3 μέρες τον μήνα πάω Μαρούσι), οπότε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αυτόματο.Ζητάς πολλά πράγματα ταυτόχρονα τα οποία είναι και λίγο αντίθετα μεταξύ τους. Με αυτά τα κριτήρια που έχεις θέσει και εφόσον κινεισαι 95% εντός πόλης, το C3 Aircross (το οποίο όμως είναι στο τέλος της ζωής του) είναι μόνόδρομος, μεταξύ αυτών που έχεις επιλέξει. Αντίστοιχο είναι και το Peugeot 2008 εαν σου αρέσει περισσότερο.
Φάινεται κάπου το ότι είναι στο end of life; Πχ σε ποιότητα υλικών; Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ btw. Οι 130ίπποι πως είναι; Τραβάνε; Το καλό είναι ότι έχω αντιπροσωπεία Πεζώ 50 μέτρα από το σπίτι μου, οπότε μπορώ να το δω από κοντά.
-
@netgeo said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Μπετζινα ή και diesel;
Καλύτερα βενζίνη.
-
@gchris7 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Το Corolla Cross με τον 1.8 λογικα ειναι να βγει μεσα στον μηνα και αν γινει το ιδιο που εγινε οταν βγηκε με τον 2.0 θα έχουν αμαξια ετοιμα για παραδοση μεσα στους επομενους 2 μήνες για τους πρωτους που θα παραγγειλουν. Η τιμη της φθηνής έκδοσης θα ειναι λογικα κοντα στα 31000€
Ειναι λιγο πιο μεγαλο απο αυτα που αναφερεις αλλα θα εχεις φοβερη καταναλωση, καλους χωρους και μεταπωλητικη αξια σε 5 χρονια σχεδον οσο το πηρες, αν οχι παραπανω ετσι οπως παει το πραγμα.
Αν ειναι να "πεταξεις" τα λεφτα σου σε βενζινη, γνώμη μου, παρε οτι πιο φθηνο βρεις (ακομα και κατω απο 20000€) με καλους χωρους και κρατα το να κανεις την δουλεια σου 4-5 χρονια. Μετα αλλαζεις...
Για τα πρωτα 2 χρονια που θα θες να κουβαλας καροτσια και ιστορίες, με τα παραπανω αμαξια που αναφερεις θα θες μπαγκαζιερα.
Παρέλειψα ότι το είδα και αυτό. Το 2λιτρο πάει 34Κ βέβαια. Το 1.8 δεν θα είναι αδύναμο;
-
Φάινεται κάπου το ότι είναι στο end of life; Πχ σε ποιότητα υλικών; Εμφανισιακά μου αρέσει πολύ btw. Οι 130ίπποι πως είναι; Τραβάνε; Το καλό είναι ότι έχω αντιπροσωπεία Πεζώ 50 μέτρα από το σπίτι μου, οπότε μπορώ να το δω από κοντά.
Αυτό είναι υποκειμενικό. Για εμένα φαίνεται σε σχεδίαση εσωτερικού και εξωτερικά. Αλλά ειναι δικό σου θέμα. Περισσότερο το λέω για να ξέρεις ότι θα έχεις ένα αυτοκίνητο που σε 1 χρόνο θα είναι το προηγούμενο μοντέλο. Μια χαρά τραβάει. Πήγαινε δες το να έχεις άποψη και να το οδηγήσεις φυσικά.
Παρέλειψα ότι το είδα και αυτό. Το 2λιτρο πάει 34Κ βέβαια. Το 1.8 δεν θα είναι αδύναμο;
Προφανώς, εαν δεν σε νοιάζει το μέγεθος, είναι η καλύτερη επιλογή για την χρήση που θες και τα κριτήρια που έχεις θέσει. Ακόμα και στα 34Κ, σε σχέση με τα άλλα που έχουν 32Κ+ και είναι μια κατηγορία κάτω σε όλα. Ακόμα και το 1.8. Γενικά για κίνηση μέσα στην πόλη το σύστημα κίνησης (κινητήρας-κιβώτιο) είναι από τα πιο σημαντικά σημεία. Εαν πας για Τογιότα, επειδή έχει ληστρικό επιτόκιο, πας στην τράπεζα Αττικής που έχει 6.75% για υβριδικά.
-
1.5 BlueHDi 130hp S&S EAT8 ACTIVE PLUS 28.900€
Αλλιώς κάνε λίγο υπομονή για το Corolla cross 1.8 να δεις σε τι τιμή να λανσαριστεί.
Από 32000 ξεκινά το διλιτρο.
Γιατί αυτό να μην έχει μια τιμή πχ 29.900 ; -
ΚΙΛ xceed αυτόματο από μένα, μιας και είσαι κορεάτης. Από κάτι Αρόνα και τροκ, ασυζητητί και ασκαρδαμυκτί.
-
@gchris7 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Με 95% κινηση στην Αθηνα και με μωρο, η δυναμη δεν θα επρεπε να ειναι πιο χαμηλα στις προτεραιοτητες?
140 αλογα εχει με 0-100 λιγο κατω απο 10. Μια χαρα ειναι. -
@dstou said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
ΚΙΛ xceed αυτόματο από μένα, μιας και είσαι κορεάτης. Από κάτι Αρόνα και τροκ, ασυζητητί και ασκαρδαμυκτί.
Λατρεία το xceed αλλά για κάποιο λόγο έχει εξαφανιστεί από το site της ΚΙΑ.
-
Πρώτη μούρη το έχουν!!
https://www.kia.com/gr/nea-modela/cd-cuv/specifications/ -
@fanis75 said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Πρώτη μούρη το έχουν!!
https://www.kia.com/gr/nea-modela/cd-cuv/specifications/Ναι. Προφανώς είμαι στραβός. Το κοιτάω τώρα.
-
Εαν δεν θες οπωσδήποτε καινούργιο, καλή επιλογή είναι και το Vitara 4κίνητο με το καλό αυτόματο της Aisin, δλδ, είτε το ήπια υβριδικό με τα 129 άλογα είτε το αμιγώς βενζίνα με τα 140 άλογα. Φυσικά μόνο σε μεταχειρισμένα αυτά πλέον.
-
Καλησπερα και απο εμενα...
Καποια πραγματα που ζητας ειναι λιγο...αντιφατικα, δηλαδη επιδοσεις-καταναλωση.Πχ να εχεις 0-100km/h σε Β-Suv κατω απο 9sec και ταυτοχρονα μεση καταναλωση 6λιτρα/100χλμ δεν παιζει.
Βεβαια εξαρταται πως οριζει-θεωρει ο καθενας τις δυο εννοιες.
Στο προκειμενο, καλα ολα αυτα που προτεινονται, (αν και κατ' εμε λογω της ανωμαλης καταστασης στην αγορα αυτοκινητου, με τις αδικαιολογητα συνεχιζομενες υψηλες τιμες, θεωρω πεταμενα λεφτα οτιδηποτε σε αυτη την κατηγορια ξεπερνα τα 25κ ευρω...Που σημαινει πως θα αφηνα στην ακρη τις υψηλοτερες ιπποδυναμεις και ακριβοτερα εξοπλιστικα πακετα ή θα πηγαινα σε premium κατηγορια στα 30κ...) προσωπικα με τα δεδομενα που θετεις, θα κοιταζα οπωσδηποτε και το VW Taigo με DSG, ειτε το 1,000αρι για ακομα πιο προσεγμενη καταναλωση, ειτε το 1,500αρι για ακομα καλυτερες επιδοσεις.
Oδηγησα προσφατα μαλιστα το πιο ταπεινο, χειροκινητο 95αρι Τaigo και εντυπωσιαστηκα. Eνω εχω παραλληλα οδηγησει Arona dsg 1,000αρι / 110ps, C3 Aircoss 110ps, Kia Stonic 120ps 1.0, Puma 125ps, Juke 117ps, 2008 100ps, Yaris cross 116ps, oλα βενζινη, χειροκινητα, πλην του yaris-cross.
Πολυ κοντα σε ολα τα επιπεδα με το Taigo, θεωρω οτι βρισκεται το juke 114ps 1.0, με εξαιρετικο εσωτερικο (εκδοση N-connecta και πανω), απλως δεν διαθετει κατι ανωτερο απο 114ps, οπως η VW πχ ή και οι Γαλλοι, εαν θες οπωσδηποτε κατι γρηγοροτερο απο τον μεσο ορο ολων των παραπανω με τις εκδοσεις των 100-110ps.
Δες και το Vitara, ειναι κλασσικο best-seller, εφοσον δεν σε ενοχλει το καπως πιο συντηρητικο-θυμιζει προηγουμενης δεκαετιας, εσωτερικο.
-
Όλα όσα ειπώθηκαν είναι καλές επιλογές.
Αλλά αφού συζητάς xceed και vag αυτόματα,θα προσθέσω και δύο "σπάνια πουλιά" στη λίστα σου: Fiat Tipo ή 500x . Σε αυτομ., ήπια υβριδικά -αλλά με καλύτερη υβριδικότητα από τα άλλα ήπια-, ξεκινάνε από 27.200 νομίζω κι ίσως με καλύτερο χρηματοδοτικό από ασιάτες και γερμανούς.Επίσης,αναρτήσεις μακφερσον πίσω κι όχι ημιάκαμπτος (σίγουρα 500X,δε θυμάμαι για Tipo) με FSD αμορτισέρ. -
Το 95% εντός αθήνας συνήθως δείχνει υβριδικό τουοτα. Τα έχεις απορρίψει λόγω χρόνου παράδοσης ή κάτι άλλο?
Επίσης όλα suv στις επιλογές βλέπω.
Επειδή τη φάση μωρό την περνάω τώρα, θέλει προσοχή το καρότσι που θα αγοράσεις... κάποια δε χωράνε ούτε σε μια κατηγορία πάνω.
-
Κι ένα C-HR 1.8 καινούριο (αν και νομίζω έχουν σταματήσει να δέχονται πλέον παραγγελίες για το υπάρχον) ή καλομεταχειρισμενο, δεν θα ήταν άσχημο.
Θεωρώ οτι συγκριτικά με το Corolla Cross που προτάθηκε παραπάνω, το C-HR διαθέτει καλύτερη ποιότητα υλικών, καλύτερη ανάρτηση από το 1.8 (διπλά ψαλίδια αντί για ημιάκαμπτο), πιο μαζεμένες διαστάσεις (από B-SUV που εστιάζει ο ενδιαφερόμενος, τον πήγαμε σε κλασικό SUV 4,5 μέτρων), που βολεύουν σε αστική χρηση χωρίς ουσιαστική διαφορά στους εσωτερικούς χώρους μεταξύ των δυο και γενικά το θεωρώ πιο προσεγμένο ως concept έναντι του CC.
Δεν αναφέρομαι σε design μέσα-εξω το οποίο είναι μεν υποκειμενικό, αλλά το C-HR είναι κυριολεκτικά "αλλού" σε σχέση με το CC.
Ασε που θεωρώ ότι για CC 1.8 θα περιμένεις τουλάχιστον 1 χρόνο για παράδοση. -
@antonakis said in Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K:
Το 95% εντός αθήνας συνήθως δείχνει υβριδικό τουοτα. Τα έχεις απορρίψει λόγω χρόνου παράδοσης ή κάτι άλλο?
Επίσης όλα suv στις επιλογές βλέπω.
Επειδή τη φάση μωρό την περνάω τώρα, θέλει προσοχή το καρότσι που θα αγοράσεις... κάποια δε χωράνε ούτε σε μια κατηγορία πάνω.
Τίποτα δεν έχω απορριψει. Είμαι σε φάση αναζήτησης. Πέρα από SUV πιστεύεις θα με καλύψει κάτι άλλο; Πχ Corolla;
Καινούριο αμάξι για 3μελή οικογένεια, αυτόματο με budget μέχρι 30K