-
Ταμπέλιασμα καργα απο @gatoz και ουσία μηδεν!
Οταν δεν μπορεις να αντικρουσεις κανένα επιχείρημα ουσίας γατουλη μου προβαινεις σε χαρακτηρισμούς και μόνο!
Κρίμα....... -
@alexandros-s said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ο βασικός λόγος για τον οποίον έχουμε αυτοκίνητα είναι για να μετακινούμαστε. Η ποιότητα της μετακίνησης είναι δευτερεύον θέμα. Οι βασικές ανάγκες που ικανοποιεί ένα αυτοκίνητο είναι:
- Να κάνουμε τις δουλειές και τα ταξίδια μας.
- Να σώσουμε και να σωθούμε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως νοσοκομεία, πυρκαγιές κλπ
Το πρώτο, σε λίγα χρόνια, θα το κάνουν τα ηλεκτρικά, μια χάρα. Όχι όμως ακόμα. Στο δεύτερο έχουν θέμα.
Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δε θα σε προδώσουν σε έκτακτες καταστάσεις, εκτός κι αν έχεις μια σακαράκα. Τα ηλεκτρικά θέλουν χρόνο και χώρο φόρτισης που σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δεν είναι υπό συζήτηση. Πρώτα έρχεται η πρακτικότητα και μετά ακολουθούν η πολυτέλεια και άνεση.το 1ο αναλογα με τον τοπο εργασιας το κανουν ηδη. για λάιφσταιλ με μετακινησεις εχουν ελλειμα υποδομων.
το 2ο απεναντιας επισης το κανουν και θα το κανουν και καλυτερα στο μελλον. σε θερμικο δεν εχεις καυσιμο στο σπιτι που μπορεις να εχεις ενεργεια για το ηλεκτρικο σου και ο χρονος φορτισης συντομα θα ειναι στο επιπεδο ανεφοδιασμου με καυσιμα. -
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Οταν δεν μπορεις να αντικρουσεις κανένα επιχείρημα ουσίας γατουλη μου προβαινεις σε χαρακτηρισμούς και μόνο!
Κρίμα.......πρωτου νοιωσεις να σου κρεμανε ταμπελα, να δεις εαν εσυ εχεις καποιο επιχειρημα ουσιας και οχι αστηρικτους αφορισμους
-
@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ο βασικός λόγος για τον οποίον έχουμε αυτοκίνητα είναι για να μετακινούμαστε. Η ποιότητα της μετακίνησης είναι δευτερεύον θέμα. Οι βασικές ανάγκες που ικανοποιεί ένα αυτοκίνητο είναι:
- Να σώσουμε και να σωθούμε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως νοσοκομεία, πυρκαγιές κλπ
Το πρώτο, σε λίγα χρόνια, θα το κάνουν τα ηλεκτρικά, μια χάρα. Όχι όμως ακόμα. Στο δεύτερο έχουν θέμα.
Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δε θα σε προδώσουν σε έκτακτες καταστάσεις, εκτός κι αν έχεις μια σακαράκα. Τα ηλεκτρικά θέλουν χρόνο και χώρο φόρτισης που σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δεν είναι υπό συζήτηση. Πρώτα έρχεται η πρακτικότητα και μετά ακολουθούν η πολυτέλεια και άνεση.το 10 αναλογα με τον τοπο εργασιας το κανουν ηδη. για λάιφσταιλ με μετακινησεις εχουν ελλειμα υποδομων.
το 2ο απεναντιας επισης το κανουν και θα το κανουν και καλυτερα στο μελλον. σε θερμικο δεν εχεις καυσιμο στο σπιτι που μπορεις να εχεις ενεργεια για το ηλεκτρικο σου και ο χρονος φορτισης συντομα θα ειναι στο επιπεδο ανεφοδιασμου με καυσιμα.Το γεγονός ότι κάποτε ίσως τα ηλεκτρικά μπορεί να φορτίζουν γρήγορα, είναι προς το παρόν ευσεβής πόθος για το μέλλον. Στο παρόν, που είναι η πραγματικότητα αυτήν την στιγμή, θέλει πολύ περισσότερο χρόνο. Όταν έχεις να μεταφέρεις κάποιον με έμφραγμα, μια ετοιμόγεννη, ή έχει πιάσει πυρκαγιά γύρω σου, δεν έχεις χρόνο για φόρτιση.
-
Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δε θα σε προδώσουν σε έκτακτες καταστάσεις, εκτός κι αν έχεις μια σακαράκα. Τα ηλεκτρικά θέλουν χρόνο και χώρο φόρτισης που σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δεν είναι υπό συζήτηση. Πρώτα έρχεται η πρακτικότητα και μετά ακολουθούν η πολυτέλεια και άνεση.το 10 αναλογα με τον τοπο εργασιας το κανουν ηδη. για λάιφσταιλ με μετακινησεις εχουν ελλειμα υποδομων.
το 2ο απεναντιας επισης το κανουν και θα το κανουν και καλυτερα στο μελλον. σε θερμικο δεν εχεις καυσιμο στο σπιτι που μπορεις να εχεις ενεργεια για το ηλεκτρικο σου και ο χρονος φορτισης συντομα θα ειναι στο επιπεδο ανεφοδιασμου με καυσιμα.Το γεγονός ότι κάποτε ίσως τα ηλεκτρικά μπορεί να φορτίζουν γρήγορα, είναι προς το παρόν ευσεβής πόθος για το μέλλον. Στο παρόν, που είναι η πραγματικότητα αυτήν την στιγμή, θέλει πολύ περισσότερο χρόνο. Όταν έχεις να μεταφέρεις κάποιον με έμφραγμα, μια ετοιμόγεννη, ή έχει πιάσει πυρκαγιά γύρω σου, δεν έχεις χρόνο για φόρτιση.
Μην ξεχνάμε και το θέμα της φωτιάς στα ηλεκτροκίνητα που έχει μπει κάτω απο το χαλάκι μέχρι στιγμής!
Κατα τα άλλα αν ήταν φθηνότερα και δεν μας απασχολούσε η φόρτιση και η επισκευή δεν θα έλεγα όχι.
-
Όταν έχεις να μεταφέρεις κάποιον με έμφραγμα, μια ετοιμόγεννη, ή έχει πιάσει πυρκαγιά γύρω σου, δεν έχεις χρόνο για φόρτιση.
Και που είναι το πρόβλημα? Εκτός εαν για κάποιο λόγο θες να γυρνάς σπίτι σου κάθε μέσα με 0% μπαταρία (σαν να γυρνάς με άδειο ρεζερβουάρ βενζίνης). Ακόμα και 5-10% να έχεις και να μην το έχεις βάλει στην πρίζα (κάτι αυτόματο όπως κλειδώνεις σε ένα ηλεκτρικό), είναι υπερ-αρκετό ακόμα και στην Αθήνα να σε πάει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο. Εαν τώρα το έχεις καθημερινά το ηλεκτρικό και το έχεις συνηθίσει και είσαι πάντα με 30%+ ρεύμα (όπως έχουμε μάθει να μην μένουμε χωρίς βενζίνη και σταμάταμε να βάλουμε πριν πάμε σπίτι), τότε ακόμα πιο εύκολο το εγχείρημα.
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όταν έχεις να μεταφέρεις κάποιον με έμφραγμα, μια ετοιμόγεννη, ή έχει πιάσει πυρκαγιά γύρω σου, δεν έχεις χρόνο για φόρτιση.
Και που είναι το πρόβλημα? Εκτός εαν για κάποιο λόγο θες να γυρνάς σπίτι σου κάθε μέσα με 0% μπαταρία (σαν να γυρνάς με άδειο ρεζερβουάρ βενζίνης). Ακόμα και 5-10% να έχεις και να μην το έχεις βάλει στην πρίζα (κάτι αυτόματο όπως κλειδώνεις σε ένα ηλεκτρικό), είναι υπερ-αρκετό ακόμα και στην Αθήνα να σε πάει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο. Εαν τώρα το έχεις καθημερινά το ηλεκτρικό και το έχεις συνηθίσει και είσαι πάντα με 30%+ ρεύμα (όπως έχουμε μάθει να μην μένουμε χωρίς βενζίνη και σταμάταμε να βάλουμε πριν πάμε σπίτι), τότε ακόμα πιο εύκολο το εγχείρημα.
ε, φυσικα....
γιατι αμα δεν εχεις βενζινη θα ψαχνεις για ανοιχτο βενζιναδικο? -
Το ξέρουμε όλοι οι εδώ γράφοντες ότι η ουσία της οδήγησης δεν είναι μόνο το σπίτι γραφείο. Αυτό είναι μετακίνηση, αν ζούσαμε σε χώρα με καλύτερες υποδομές , τότε πιθανότατα και να την κάναμε με ΜΜΜ, αποκλειστικά.
Η ουσία είναι το ταξίδι, η εκδρομή. Σήμερα λοιπόν δεν καλύπτουν τα ηλεκτρικά. Ακούς πολλούς να απαντάνε, ναι θα κάνεις στάση ούτως ή άλλως , ναι πήγαινε με λιγότερα. Ε , όχι , στάση κάνω για το ψιλικοκό , δε σταματάω με τις ώρες στα Σ.Ε.Α. , να απολαύσω το σάντουιτσ που ξεροσταλλάζει στη βιτρίνα ,σε τιμή φιλέτου. . Δε θέλω να κάνω ασκήσεις επί χάρτου για να με βγάλει. Θέλω αν έχω χρόνο γυρνώντας από το επαγγελματικό ραντεβού μου στη Θεσσαλονίκη να ανέβω από την Καστανιά γιατί έχει ωραίες φουρκέτες και οι Πόντιοι στη Σουμελά φτιάχνουν ωραία πιροσκί και ωτία και από τη Μηλιά Μετσόβου γιατί έχει ωραίο δάσος και ποταμάκι. Θέλω να περάσω από τον τάδε επαρχιακό την Κυριακή, γυρίζοντας από τη βόλτα , απλά γιατί βαριέμαι να γυρίσω νωρίτερα σπίτι και γιατί μου είπαν ότι στο τάδε σημείο έχει ωραία θέα. Είναι συχνές όλες αυτές οι παρασπονδίες ; ίσως όχι , αλλά με το θερμικό μπορείς ακόμα να τις κάνεις....
Ξέσπασμα; όχι , απλά ως αστικά και περιαστικά μέσα τα ηλεκτροκίνητα είναι καταπληκτικές λύσεις, σε όλα τα άλλα , σήμερα ( επαναλαμβάνω) , υστερούν , το μέλλον δε ξέρουμε τι θα φέρει.
-
@civil357 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Η ουσία είναι το ταξίδι, η εκδρομή. Σήμερα λοιπόν δεν καλύπτουν τα ηλεκτρικά. Ακούς πολλούς να απαντάνε, ναι θα κάνεις στάση ούτως ή άλλως , ναι πήγαινε με λιγότερα. Ε , όχι , στάση κάνω για το ψιλικοκό , δε σταματάω με τις ώρες στα Σ.Ε.Α. , να απολαύσω το σάντουιτσ που ξεροσταλλάζει στη βιτρίνα ,σε τιμή φιλέτου. . Δε θέλω να κάνω ασκήσεις επί χάρτου για να με βγάλει. Θέλω αν έχω χρόνο γυρνώντας από το επαγγελματικό ραντεβού μου στη Θεσσαλονίκη να ανέβω από την Καστανιά γιατί έχει ωραίες φουρκέτες και οι Πόντιοι στη Σουμελά φτιάχνουν ωραία πιροσκί και ωτία και από τη Μηλιά Μετσόβου γιατί έχει ωραίο δάσος και ποταμάκι. Θέλω να περάσω από τον τάδε επαρχιακό την Κυριακή, γυρίζοντας από τη βόλτα , απλά γιατί βαριέμαι να γυρίσω νωρίτερα σπίτι και γιατί μου είπαν ότι στο τάδε σημείο έχει ωραία θέα. Είναι συχνές όλες αυτές οι παρασπονδίες ; ίσως όχι , αλλά με το θερμικό μπορείς ακόμα να τις κάνεις....
Σεβαστά και δεκτά όλα αυτά. Αλλά αυτός δεν είναι ο μέσος όρος. Πόσοι το κάνουν αυτό? Και εγω το έκανα οταν ήμουν μόνος μου, τώρα με γυναίκα και κυρίως παιδί δεν κάνω τέτοιες ταρζανίες...γιατί θα μου σπάσουν τα νεύρα. Και οι στάσεις απαραίτητες για 10-15'. Επίσης, με την ζωή που πλέον έχω τα ταξίδια με το αμάξι είναι 1 άντε 2 τον χρόνο....μπορεί και μηδενικά. Δυστυχώ κατά 90% (όπως και οι πλειοψηφία) χρησιμοποιώ το αμάξι για μετακίνηση: δουλειά σχολείο, διασκέδαση, δουλειές, ψώνια. Οπότε για τις 1-2 περιπτώσεις τον χρόνο δέχομαι να κάνω σχεδιασμό ή να κάνω 10' μεγαλύτερη στάση ή πολύ απλά να δώσω €100-200 και να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο να κάνω την δουλειά μου. Εαν το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούσα όπως ο Κρούζερ ή ο Γάτος (αμφότεροι άνευ οικογενειακών - μεγάλα παιδιά - υποχρεώσεων), προφανώς θα έλεγα άλλα γιατί το ηλεκτρικό θα ήταν απαγορευτικό.
-
Κρίμα.......πρωτου νοιωσεις να σου κρεμανε ταμπελα, να δεις εαν εσυ εχεις καποιο επιχειρημα ουσιας και οχι αστηρικτους αφορισμους
Tόσα εχω γραψει και γράφω - τοσο εγώ οσο και άλλοι - αλλά εχεις κολλήσει στο θέμα της ξετσίπωτης επιδότησης και εσύ προσωπικά στο θέμα της εκπτωσης του εξόδου λες και φταις εσύ ή εχω κατηγορήσει εσένα που εκμεταλλεύεσαι αυτό το παράθυρο!
Μαγκιά σου ... αλλά μην μου βγάζεις τις τοστιέρες ολοκληρωμένα αυτοκίνητα! Επιβολή και δη αγαρμπη είναι .....
Τουλάχιστον τα phev που έχεις θα γεμίσουν αμόλυβδη να κανεις τη δουλειά ή το κέφι σου.... -
@civil357 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Σεβαστά και δεκτά όλα αυτά. Αλλά αυτός δεν είναι ο μέσος όρος. Πόσοι το κάνουν αυτό? Και εγω το έκανα οταν ήμουν μόνος μου, τώρα με γυναίκα και κυρίως παιδί δεν κάνω τέτοιες ταρζανίες...γιατί θα μου σπάσουν τα νεύρα. Και οι στάσεις απαραίτητες για 10-15'.
Το έχεις νιώσει μάλλον και εσύ ότι το κόστος σε τρελομπαλάκια, αρκουδομαγγάνη και λοιπούς άρπαγες εισοδημάτων , αυξάνεται γεωμετρικά με κάθε λεπτό παραμονής και στο τέλος πλησιάζει το κόστος ανεφοδιασμού
Δεν έχω απέχθεια με την ηλεκτροκίνηση , το αντίθετο , σήμερα προσωπικά δε με καλύπτει, ή με καλύπτει , μόνο με την παρουσία και δεύτερου θερμικού στο στόλο.
-
αλλά μην μου βγάζεις τις τοστιέρες ολοκληρωμένα αυτοκίνητα! Επιβολή και δη αγαρμπη είναι .....
Κανείς δεν στο επιβάλει, εαν δεν θες δεν το αγοράζεις. Που την είδες την επιβολή? Επισης μια χαρά ολοκληρωμένα αμάξια ειναι, για το 90% της χρήσης του 95% του κόσμου.
-
Δεν είμαι κατά της ηλεκτροκινησης αλλά θεωρω ότι είναι παντελώς ανώριμη τεχνολογία ακόμα.Τοσο σε θέμα αυτονομίας φόρτισης αλλά και υποδομών.Σε 10 χρόνια θα δούμε .
Έτσι όπως είναι τώρα με τίποτε γιατί χαλάει την ομορφιά της αυτοκίνησης να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αμάξι σου σε μεγάλα ταξίδια οποία ώρα θες για όσο θες ακόμα και σεναπομωνομενες περιοχές ... -
Κατευθείαν για thread of the month.
-
Εγώ το έχω ξαναπεί : αν είχα τα λεφτά και πάρκινγκ θα έπαιρνα ηλεκτρικό χθες ...αλλά δεν .
Θα σας πω εν συντομία την πίπα που έφαγε ένα φίλος με το ηλ.μοτοποδήλατο που πήρε πέρυσι . Πήρε αυτό το κουκλί για χρήση Πειραιά - Φάληρο σχεδόν το 80% των χιλιομέτρων δικάβαλο (το πολύ 130 κιλά το ζευγαράκι )σε καλοστρωμένη άσφαλτο αλλά η βλάβη δεν άργησε να έρθει , ράγισε ο άξονας της ζάντας δηλαδή ο ρότορας του μοτέρ με επισκευή κοντά στα 600ε ...600ε βλάβη σε μια μλκια των 1.800ε .
Δείτε πόσα χρεώνουν για την βλακεία το δοχείο του adblue ή για το φίλτρο του dpf οι αντιπροσωπείες και σκεφτείτε πόσα θα σας έπαιρναν για τον άξονα του μοτέρ ή για όλο το μοτέρ ...
Έχει δρόμο ακόμα η ηλεκτροκίνηση και είμαστε ακόμα στην αρχή . -
Έτσι για να ελαφρύνουμε το κλίμα να τραγουδήσουμε μια άρια από μια γνωστη ροκ όπερα.
Με κατατρέχουν με εξουσιάζουν
Φρικια και έχοντες
Πίσω μου τρέχουν και με κορνάρουν
Τα μυαλά μου έχουν γεμίσει
EV και ρότορες.
Στατορες, ρότορες, ρο ο ο ο τορες*Υ.γ Στατορες και ρότορες είναι τα μηχανικά μέρη το e-κινητήρων.
Δεν καταλαβα, τι απόδοση έχει η μπαταρία; Πόσο αποθηκεύει και πόσο δίνει για κίνηση; Έχει δηλαδή μεγαλύτερη απόκλιση του 5% ιδιαίτερα για τις υδρόψυκτες;
-
@yem said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγώ το έχω ξαναπεί : αν είχα τα λεφτά και πάρκινγκ θα έπαιρνα ηλεκτρικό χθες ...αλλά δεν .
Περι ορέξεως πασο, αλλά δεν κανουν τα αμαξια αυτά..
Beta testers θελουν να μας κάνουν.Και εγώ εχω υπόγειο παρκινγ και με τα λεφτά κατι θα καναμε .. και βιβλία έχουμε και στα της επιδότησης κοίταξα (γελάω με τον τραγέλαφο) και επαφές με leasing εχω...
Εταιρικό πάλι συνειδητά δεν δίνουμε στην εταιρία ακόμα πλην διοίκησης αλλά και για του χρόνου που υπάρχει σκέψη σε καποιο μικρό βολικό θα πήγαινα, παροτι έχω ακούσει κατι ξιπασμένα οτι παιρνεις κατηγορία αμαξιού αναλογα τη θέση (γελοιότητες)
Την έχω κανει την άσκηση και συνειδητά κράζω!!!Ουτε θα επενδυσω να βάλω φορτιστή αφού δεν υπάρχει κατι κοινά αποδεκτό ακόμα, ασε που οι τιμές ρευματος δεν ξέρεις που θα πάνε για τέτοιες χρήσεις (νομίζουν οι ηλεκτρικοί ότι θα φορτίζουν με νυχτερινό για πάντα;)
Ουτε θα δεσμευτώ για κάτι που δεν ξέρουμε ακόμα πως θα απαξιωθεί, χαλάσει και αντέξει!
Φυσικά δεν θα βάλω σκοτουρες στο κεφαλι για κάρτες, φορτίσεις, πρόγραμμα ταξιδιού και στάσεων, ουτε θα έχω έννοια αν γυρνάω σπίτι αργά να φορτίσω για να με βγάλει το επόμενο πρωί!Εντελώς λάθος προσεγγιση της αυτοκίνησης τα ηλεκτρικά!
-
@yem said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Θα σας πω εν συντομία την πίπα που έφαγε ένα φίλος με το ηλ.μοτοποδήλατο που πήρε πέρυσι . Πήρε αυτό το κουκλί για χρήση Πειραιά - Φάληρο σχεδόν το 80% των χιλιομέτρων δικάβαλο (το πολύ 130 κιλά το ζευγαράκι )σε καλοστρωμένη άσφαλτο αλλά η βλάβη δεν άργησε να έρθει , ράγισε ο άξονας της ζάντας δηλαδή ο ρότορας του μοτέρ με επισκευή κοντά στα 600ε ...600ε βλάβη σε μια μλκια των 1.800ε .
Καλά, αυτά τα πατίνια με μεγάλες ρόδες, εξαρχής πολλοί είχαν πει ότι ήταν υπερκοστολογημένα κινέζικα φασόν, απλά για να γίνει η μάσα των επιδοτήσεων. Η πλάκα είναι ότι άνοιξαν αρκετά μαγαζιά, ας το πούμε μικροκινητικότητας.
Δεν θα τα έβαζα στο ίδιο πακέτο με την ηλεκτροκίνηση.
Πάντως τα πρώτα δείγματα κοστολογήσεων στο θεό για απλές επισκευές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κυκλοφορούν στο δίκτυο.
Άξονα μοτέρ κανένας κατασκευαστής δε θα σου αλλάξει. Θα πάρεις πακέτο νέο μοτέρ. Επειδή έτσι. -
Γενικα τα επιδόματα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μια κρατική παρέμβαση στην αγορά. Είναι φιλοσοφία πολιτικής οικονομίας με σκοπό την ενίσχυση και κατεύθυνση της αγοράς προς μια κατεύθυνση για το γενικό καλό και το δημόσιο συμφέρον. Οπότε ναι δίνουν επιδότηση για κάτι που θα επιφέρει όφελος στην κοινότητα, δήμο, χώρα, ήπειρο, πλανήτη.
Δεν είναι αδικριτως επιδότηση στο ντίζελ για όλους, έχοντες και μη να μας βρομιζουν τις πόλεις μας.
Αν αφήσουμε μονη της την αγορά και τους κατασκευαστές να επιλέξουν, δεν θα έβγαζαν ποτε ev, διότι δεν θα τους συνέφερε. Μετά όπως μας λένε οι επιστήμονες η ρύπανση θα γινόταν μόλυνση και θα άλλαζε το κλίμα αλλά άντε να βρεις μετά την αγορά να της ζητήσεις αποζημίωση.
-
Κοίτα, έφερα στο μυαλό μου ένα σκηνικό που έγινε πρόπερσι. Χρειάστηκε να μεταφέρω πολύ γρήγορα ένα άτομο από ένα απομονωμένο χωριό γιατί είχε πάθει έμφραγμα.
Επειδή το θέμα ήταν επείγον, δε λογάριαζα όρια ταχύτητας κι ας μου έριχναν κλήση. Φούλαρα καθοδόν μέσα σε 5 λεπτά και συνέχισα. Ανηφόρες, επιταχύνσεις και υψηλές ταχύτητες... έκανα όλα αυτά που τρώνε την ενέργεια του αυτοκινήτου.
Όταν γύρισα είχα ξοδέψει πολλή βενζίνη.Αν είχα ηλεκτρικό, δε σου λέω στο 5%. Ας ήταν στο 50%. Με ένα αντίστοιχο εύρος χιλιομετρικής αυτονομίας με το δικό μου. Δε θα είχα χρόνο για φόρτιση. Θα έπρεπε να πάω συντηρητικά, θα φοβόμουν να τρέξω γιατί στην περίπτωση που με άφηνε το αυτοκίνητο στη μέση, θα ήταν καταστροφικό.
Συμπέρασμα: μη λογαριάζετε με βάση το σκεπτικό "έχει αυτονομία 300χλμ, κι επειδή κάνω 300χλμ την εβδομάδα, θα το φορτίζω μια φορά την εβδομάδα". Πρέπει να το έχετε πάντα φορτισμένο στο 70% τουλάχιστον γιατί το επείγον έρχεται απρόσμενα.
Αν βέβαια έχετε δύο αυτοκίνητα, αλλάζει το πράγμα. Αλλά πολλοί δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση