-
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μισα αμάξια!
Για μόστρα και επιδείξεις πέους (επιταχυνσεις γαρ)Πρόσεξε τι λες. Στέφανε... Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν και ότι η αγορά μιας BMW SUV, σαν τη δικιά σου, επίδειξη πέους είναι! Και μάλιστα συνεχής, εν αντιθέσει με τα ηλεκτρικά που μόνο στο φανάρι μπορούν να κάνουν...
-
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μισα αμάξια!
Για μόστρα και επιδείξεις πέους (επιταχυνσεις γαρ)Πρόσεξε τι λες. Στέφανε... Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν και ότι η αγορά μιας BMW SUV, σαν τη δικιά σου, επίδειξη πέους είναι! Και μάλιστα συνεχής, εν αντιθέσει με τα ηλεκτρικά που μόνο στο φανάρι μπορούν να κάνουν...
Σωθηκες τωρα! βρήκες ανθρωπο να του την πεις ετσι οταν το τι αμαξι εχω το ξερετε μονο εδω, που δεν με ξερετε καν ....
Αρα σε ποιον κανω τελικά την επιδειξη;
Βρες κατι άλλο να μου την πεις Χάρη...
Αλλωστε δεν εγραψα εγω για ξεπετάγματα στα φαναρια και επιταχυνσεις .. -
Η μπάλα στην εξέδρα...
-
@racefun1971 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Έλλειψη θορύβων και κραδασμών.
Με 100 χλμ που ταξιδεύουν τα ηλεκτρικά ούτε ένα πχ golf ακούγεται. Ντίζελ που στα 200 χλμ στροφαρει στις 2000σαλ ακούγεται ο αέρας, εκτός και στα ηλεκτρικά δεν υπάρχουν αεροδυναμικοι θόρυβοι οπότε πάω πασο. Κραδασμοί με κάτι 20αρες ζάντες και μια φλούδα λάστιχο οι κραδασμοί δεν θα μου λείψουν στην ελληνική άσφαλτο.Αυτό το διαβάζω τακτικά στο φόρουμ. Έλλειψη θορύβων.
Να υποθέσω του θορύβου της θερμικής μηχανής; Μάλλον.
Οι υπόλοιποι θόρυβοι/τριγμοί/κοπανήματα κλπ... απουσιάζουν; Δεν ξέρω. Μπορεί και ναι.Σίγουρα όμως δεν απουσιάζει ο περιβαλλοντικός θόρυβος. Και αυτός (για μένα) είναι ποιος ενοχλητικός σε σχέση με τον θόρυβο που βγάζει ο θερμικός κινητήρας του αυτοκινήτου μου.
Και περιβαλλοντικός θόρυβος είναι ο θόρυβος από το διπλανό φορτηγό, λεωφορείο, από αυτόν που κορνάρει, από αυτόν που μαρσάσει, από τον δικυκλιστή που έχει βάλει acrapovic και τρέχει σαν τον μανιακό δολοφόνο ανάμεσα στα αυτοκίνητα, από τον Ρομά που "είναι μέλι, είναι μέλι τα καρπούζια του Βαγγέλη", από τον "ο παλιατζής τώρα και στην γειτονιά σας", από τα απορριμματοφόρα που ακούγονται σαν τανκς.
Πολύς θόρυβος υπάρχει παντού. Σε όλους τους δρόμους. Παντού.
Και στην ερημιά να οδηγεί κάποιος, θόρυβος θα υπάρχει. Κάτι θα σφυρίζει, κάτι θα έρχεται από το οδόστρωμα, κάτι από το περιβάλλον, όλο και κάτι θα ακούγεται... -
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γιατί, σε ταχύτητες ΕΟ δεν είναι; Βασικά μόνο για μέσα στην πόλη είναι καλύτερα τα ηλεκτρικά...
Παντού είναι όχι μόνο μέσα στην πόλη. Πας με 160χαω με την MACH E και είναι απόλαυση, ούτε που το καταλαβαίνεις!!
Που να καβαλήσεις και τίποτα πιο γρήγορο...
-
Όταν έχεις δώσει πολλά φράγκα για ρόδα δεν σημαίνει προέκταση π... αλλά προέκταση πορτοφολιου. Και όταν έχεις φράγκα σοβαρά έχεις άλλη θεώρηση και άλλη αυτοπεποίθηση. Αυτά από τον κάτοχο, αλλά και από την απέναντι πλευρά του θεατή υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση. Και είναι λογικό. Όταν πέφτουν σοβαρά φράγκα για ρόδα έχεις και το σπίτι σου, και την καλή σου την δουλειά και γενικά έχεις πετύχει ένα κάρο πράματα, αφού περσευουν τόσα για τροχούς. Δεν το λέω σαν κάτοχος ( αλλά σαν περιστασιακός χρήστης από φίλους ) αυτοκινήτων σαν αυτά που αγοράζουν οι κουλοι με τα μπουζούκια.
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Έλλειψη θορύβων και κραδασμών.
Με 100 χλμ που ταξιδεύουν τα ηλεκτρικά ούτε ένα πχ golf ακούγεται. Ντίζελ που στα 200 χλμ στροφαρει στις 2000σαλ ακούγεται ο αέρας, εκτός και στα ηλεκτρικά δεν υπάρχουν αεροδυναμικοι θόρυβοι οπότε πάω πασο. Κραδασμοί με κάτι 20αρες ζάντες και μια φλούδα λάστιχο οι κραδασμοί δεν θα μου λείψουν στην ελληνική άσφαλτο.Αυτό το διαβάζω τακτικά στο φόρουμ. Έλλειψη θορύβων.
Να υποθέσω του θορύβου της θερμικής μηχανής; Μάλλον.
Οι υπόλοιποι θόρυβοι/τριγμοί/κοπανήματα κλπ... απουσιάζουν; Δεν ξέρω. Μπορεί και ναι.Σίγουρα όμως δεν απουσιάζει ο περιβαλλοντικός θόρυβος. Και αυτός (για μένα) είναι ποιος ενοχλητικός σε σχέση με τον θόρυβο που βγάζει ο θερμικός κινητήρας του αυτοκινήτου μου.
Και περιβαλλοντικός θόρυβος είναι ο θόρυβος από το διπλανό φορτηγό, λεωφορείο, από αυτόν που κορνάρει, από αυτόν που μαρσάσει, από τον δικυκλιστή που έχει βάλει acrapovic και τρέχει σαν τον μανιακό δολοφόνο ανάμεσα στα αυτοκίνητα, από τον Ρομά που "είναι μέλι, είναι μέλι τα καρπούζια του Βαγγέλη", από τον "ο παλιατζής τώρα και στην γειτονιά σας", από τα απορριμματοφόρα που ακούγονται σαν τανκς.
Πολύς θόρυβος υπάρχει παντού. Σε όλους τους δρόμους. Παντού.
Και στην ερημιά να οδηγεί κάποιος, θόρυβος θα υπάρχει. Κάτι θα σφυρίζει, κάτι θα έρχεται από το οδόστρωμα, κάτι από το περιβάλλον, όλο και κάτι θα ακούγεται...μπορω να σου μιλησω για το 3008.
οταν ειναι σε ηλεκτρικη λειτουργια εξαφανιζονται σχεδον ολοι οι θορυβοι.
ισως ειναι η απουσια κραδασμων.
ειναι εντυπωσιακη η ησυχια.
να ξερεις οτι τουλαχιστον στο 3008 εχουν βαλει αλλο παρπριζ και αλλα τζαμια.
με κριτηριο το ιδιο σε ντηζελ, ειναι σαν να μπαινεις απο λαικη στη θηβα σε ξωκλησσι -
Που να καβαλήσεις και τίποτα πιο γρήγορο...
Δεν παω σε πιο γρήγορα....φοβάμαι!!
ΥΓ: το πιο γρήγορο που έχω οδηγήσει ήταν μια 360....πολύ κακό για το τίποτα. Δεν μου άρεσε, δεν ειναι του στυλ μου.
-
μπορω να σου μιλησω για το 3008.
οταν ειναι σε ηλεκτρικη λειτουργια εξαφανιζονται σχεδον ολοι οι θορυβοι.
ισως ειναι η απουσια κραδασμων.
ειναι εντυπωσιακη η ησυχια.
να ξερεις οτι τουλαχιστον στο 3008 εχουν βαλει αλλο παρπριζ και αλλα τζαμια.
με κριτηριο το ιδιο σε ντηζελ, ειναι σαν να μπαινεις απο λαικη στη θηβα σε ξωκλησσιΔεν το γνωρίζω, μιας που έχεις εμπειρία το δέχομαι.
-
360....πολύ κακό για το τίποτα. Δεν μου άρεσε, δεν ειναι του στυλ μου.
Let me guess. Δεν είχε λειτουργία one pedal και έκανε πολύ θόρυβο...
-
Οχι, απλά δεν είχε κάτι ιδιαίτερο που να με εντυπωσιάσει. Μέτριο κιβώτιο, πολύ φασαρία χωρίς αντίστοιχη επιτάχυνση, σκληρό χωρίς λόγο....γενικά μόνο για πίστα. Δεν κάνει για δρόμο, μια 911 πολύ ανώτερη για κανονικό δρόμο.
-
τα ηλεκτρικά όπως και να το δούμε είναι ανώτερα από τα θερμικά, εκτός (εως τώρα) της αυτονομίας (που αυτό ειναι προσωπικά, σε κάποιους δεν κάνει και σε κάποιους κάνει).
Γιατί, σε ταχύτητες ΕΟ δεν είναι; Βασικά μόνο για μέσα στην πόλη είναι καλύτερα τα ηλεκτρικά...
Eκει (στην ΕΟ) οι οδηγοι των ηλεκτρικων θα αφηνουν το γκαζι ωστε να πανε απ'τα 120χλμ στα 70 και μετα θα το ξαναπατανε για να πιασουν αστραπιαια τα 120 και παλι (γιατι αν πας με παραπανω σε κανα διωρο θα πρεπει να σταματησεις για φορτιση) ωστε να χαιρονται με τις φοβερες τους επιδοσεις.
Τωρα το οτι βγαζουν πλανο με το τι ταχυτητα πρεπει να κινηθουν (και σιγουρα οχι πανω απο 120-130χλμ) για να μη μεινουν στο δρομο και παιζει να τους προσπερνανε και 1600αρια 20ετιας που απλα θα τυγχανει να κινουνται με την υπερυψηλη ταχυτητα των 130-140χλμ δεν εχει να λεει...αρκουν οι ρεπριζ γιατι μαλλον το μεσο ηλεκτρικο σενταν φτιαχτηκε οχι για ταξιδια αλλα για πατηματα στα λιμανακια.
-
Οχι, απλά δεν είχε κάτι ιδιαίτερο που να με εντυπωσιάσει. Μέτριο κιβώτιο, πολύ φασαρία χωρίς αντίστοιχη επιτάχυνση, σκληρό χωρίς λόγο....γενικά μόνο για πίστα. Δεν κάνει για δρόμο, μια 911 πολύ ανώτερη για κανονικό δρόμο.
Φυσικά και όχι. Η 360 βγήκε το 1999 και ήταν πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη 911 (996). Το ότι λες ότι δεν πήγαινε, σημαίνει ότι δεν ανέβηκες στις 8500... Αλλά εσύ δεν έλεγες ότι μέχρι 5000 πας; Χαχα. Το δε κιβώτιο της 10 φορές πιο γρήγορο από το Tiptronic.
-
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Eκει (στην ΕΟ) οι οδηγοι των ηλεκτρικων θα αφηνουν το γκαζι ωστε να πανε απ'τα 120χλμ στα 70 και μετα θα το ξαναπατανε για να πιασουν αστραπιαια τα 120 και παλι (γιατι αν πας με παραπανω σε κανα διωρο θα πρεπει να σταματησεις για φορτιση) ωστε να χαιρονται με τις φοβερες τους επιδοσεις.
Μπα απλά έχεις πετύχει άσχετους οδηγούς ως συνήθως. Μια χαρά πάς με 140-160χαω και σταματάς 15' για κατούρημα, καφέ και είσαι κομπλέ να συνεχίσεις. Αυτό εαν πας μακριά, σε φυσιολογικό ταξίδι δεν χρειάζεται καν στάση.
-
Καφέ και κατούρημα; Από ποιο ΚΑΠΗ ήρθατε; Χαχα.
-
Το ότι λες ότι δεν πήγαινε, σημαίνει ότι δεν ανέβηκες στις 8500... Αλλά εσύ δεν έλεγες ότι μέχρι 5000 πας; Χαχα. Το δε κιβώτιο της 10 φορές πιο γρήγορο από το Tiptronic.
Τέρμα το πήγα, στα κόκκινα. Το κιβώτιο μέτριο...μονού συμπλέκτη, βλακεία ήταν. Η 911 πάντα ήταν το καλύτερο supercar ου μπορούσες να οδηγήσεις σε κανονικό δρόμο, ανθρώπινο αμάξι. Οι Φεράρι θρύλος, αλλά ποτέ δεν μου άρεσαν....πολύ περιοριστικά αμάξια. Καλά μια Mondial που είχα πάει Αθήνα-Ερέτρια ήταν τραγική, μόνο το σήμα και ότι μας χάζευαν οι γκόμενες.
-
Όταν έχεις δώσει πολλά φράγκα για ρόδα δεν σημαίνει προέκταση π... αλλά προέκταση πορτοφολιου. Και όταν έχεις φράγκα σοβαρά έχεις άλλη θεώρηση και άλλη αυτοπεποίθηση. Αυτά από τον κάτοχο, αλλά και από την απέναντι πλευρά του θεατή υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση. Και είναι λογικό. Όταν πέφτουν σοβαρά φράγκα για ρόδα έχεις και το σπίτι σου, και την καλή σου την δουλειά και γενικά έχεις πετύχει ένα κάρο πράματα, αφού περσευουν τόσα για τροχούς. Δεν το λέω σαν κάτοχος ( αλλά σαν περιστασιακός χρήστης από φίλους ) αυτοκινήτων σαν αυτά που αγοράζουν οι κουλοι με τα μπουζούκια.
Λογική νεόπλουτου. Ή ακόμα χειρότερα με δανεικά φτιαγμενου σήμερα είμαι αύριο ποιος ξέρει... Αυτοί με τα πραγματικά πολλά χρήματα δεν τα μοστραρουν γιατί στοχοποιούνται... Μίλα με κάνα υπάλληλο τράπεζας να σου πει για τύπους με κάτι εκατομμύρια στην άκρη, με τι αμάξι έρχονται και τι φοράνε...
-
Καφέ και κατούρημα; Από ποιο ΚΑΠΗ ήρθατε; Χαχα.
Οι έχοντες μικρά παιδια....απλό είναι. Μην κρίνεις τα πάντα με βάση τον εαυτό σου, η πλειοψηφία έχει μικρά παιδιά, γυναίκα που γκρινιάζει κλπ.
-
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται παράξενο να σχολιάζουμε σε φόρουμ αυτοκινήτων ως πλεονέκτημα την έλλειψη ταχυτήτων, ήχου και κραδασμού. Από την άλλη τα πιο popular νήματα στους "κατασκευαστές" είναι κάτι κουβαδάκια τύπου Yaris Hybrid και οι πιο πολλές συζητήσεις για παιδικά καθισματάκια και κατανάλωση. Σημεία των καιρών μάλλον. Ίσως εγώ έχω άλλη, πιο ιδιαίτερη λογική, ίσως φταίνε οι υποχρεώσεις που δεν έχω, τι να πω.
ΥΓ 1: 360 ήταν ένα από τα παιδικά μου όνειρα λολ, αλλά ερωτεύτηκα μετά την 458 ακόμα περισσότερο με το πιο aggressive look και ειμαι και hater της Ferrari λόγω F1, εντελώς Gollum καταστάσεις στο μυαλό μου. Πάλι καλά που υπάρχει το Gran Turismo.
YΓ2: That being said, στην πόλη πλέον είναι ανυπόφορη η οδήγηση γενικά. Πήγα από νότια προάστεια στον Πειραιά για κάτι δουλειές και ακόμα και με τον κουβά το smart υπέφερα. Μηχανάκια παντού, άσχετοι να κάνουν σφήνες χωρίς φλας, κίνηση σημειωτών στην παραλιακή, δυσκολία στο πάρκινγκ κτλ. Οπότε είτε με θερμικό είτε με ηλεκτρικό μιλάμε για χάλι.
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται παράξενο να σχολιάζουμε σε φόρουμ αυτοκινήτων ως πλεονέκτημα την έλλειψη ταχυτήτων, ήχου και κραδασμού. Από την άλλη τα πιο popular νήματα στους "κατασκευαστές" είναι κάτι κουβαδάκια τύπου Yaris Hybrid και οι πιο πολλές συζητήσεις για παιδικά καθισματάκια και κατανάλωση. Σημεία των καιρών μάλλον. Ίσως εγώ έχω άλλη, πιο ιδιαίτερη λογική, ίσως φταίνε οι υποχρεώσεις που δεν έχω, τι να πω.
Θέμα ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης, τρέχουσαν κοινωνικής και οικονομική κατάστασης κλπ. Και εγώ όταν ήμουν μόνος, χάλαγα απίστευτα λεφτά σε αμάξια, βόλτες, βενζίνες κλπ. Μετά άλλαν οι υποχρεώσει και πλέον εδώ και αρκετά χρόνια έχω σταματήσει να "οδηγώ", απλά μετακινούμαι. Χρόνος για κατ' ιδίαν βόλτες ανύπαρκτος και προφανώς με την οικογένεια μέσα οδηγώ νορμάλ.
Επίσης, στην τρέχουσαν οικονομική κατάσταση του κόσμου (και της Ε.Ε) λογικό η πλειοψηφία να κοιτάει κόστος χρήσης και όχι επιδόσεις. Κάποτε με μου έλεγαν, "ωραίο αμάξι, έχει και 0-100 κάτω από 7". Πλέον όλοι οι γνωστοί μου λένε, "ωωω υβριδικό, αμαξάρα, δεν καίει τίποτα"!! Άλλα τα κριτήρια, ειδικά όταν με το που μπει ο μήνας τα έξοδα πλησιάζουν το σύνολο του μισθού για πολύ κόσμο.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση