-
Ασχετο.
Μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν σε όλα τα θέματα για τα οποία υπάρχουν έντονες διαφωνίες στο forum, πάντα οι ¨στατιστικολόγοι", δίνουν 99% στην άλλη άποψη-συμπεριφορά.
Τι διάολο γιατί εγώ γύρω μου-στους γνωστούς τα βλέπω αλλιώτικα? -
Την ώρα που θα οδηγώ το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο των 80.000 ευρώ τριγύρω θα πετούν ευτυχισμένες μέλισσες και πεταλούδες. Το ειδυλλιακό τοπίο θα συμπληρώνουν δάση από ανεμογεννήτριες που θα αναδεύουν με χάρη τον αέρα. Πλέον είμαι βέβαιος η τελευταία πινελιά ευτυχίας στην χώρα είναι η πλήρης ηλεκτροκίνηση. -
@racefun1971 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@spi_duster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Για το φιλο μου το Χαρη να πω πως εχω χεσμενο το option του ηλεκτρικου αυτη την στιγμη καθως για να πας ταξιδι με δαυτο θα πρεπει να κανεις πρωτα μια μελετη σκοπιμοτητας και ρισκ αναλυσις. Σιγουρα ενα υβριδικο πριους θα με πηγαινε το ιδιο καλα διχως να ιδρωνω τσεκαροντας αυτονομια και σημεια φορτισης περιξ της διαδρομης . Μια χαρα επισης με το σαμπ του Αλεξ και με 150 - 160 φτανεις ατσαλακωτος στη χωρα κατασκευης του οδηγωντας#μονο!!!!
Σταση μονο για κατουρημα καφε και τσιγαρο.
Κατεβηκα τις προαλλες Καλαματα. Στο σταθμο εξω απο την Τριπολη περιμεναν καποιοι γκατζεταδες να καμουν βισματωση για την ιδια διαδρομη. Τωρα που Καλαματα μπορεις να φτασεις σε 2,5 ωρες με το νεο δρομο... Αν εχεις θερμικο βεβαιως βεβαιως.Εδώ σε λίγο θα μας λένε και ψεκασμενους γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε 39.000 για fiat 500 (την απόλυτη οδηγική ξενερα). Λες και τα βρίσκουμε στο δρόμο τα λεφτά.
Σε 3,5 γραμμες τα πες ολα! +1000
-
@racefun1971 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Για το φιλο μου το Χαρη να πω πως εχω χεσμενο το option του ηλεκτρικου αυτη την στιγμη καθως για να πας ταξιδι με δαυτο θα πρεπει να κανεις πρωτα μια μελετη σκοπιμοτητας και ρισκ αναλυσις. Σιγουρα ενα υβριδικο πριους θα με πηγαινε το ιδιο καλα διχως να ιδρωνω τσεκαροντας αυτονομια και σημεια φορτισης περιξ της διαδρομης . Μια χαρα επισης με το σαμπ του Αλεξ και με 150 - 160 φτανεις ατσαλακωτος στη χωρα κατασκευης του οδηγωντας#μονο!!!!
Σταση μονο για κατουρημα καφε και τσιγαρο.
Κατεβηκα τις προαλλες Καλαματα. Στο σταθμο εξω απο την Τριπολη περιμεναν καποιοι γκατζεταδες να καμουν βισματωση για την ιδια διαδρομη. Τωρα που Καλαματα μπορεις να φτασεις σε 2,5 ωρες με το νεο δρομο... Αν εχεις θερμικο βεβαιως βεβαιως.Εδώ σε λίγο θα μας λένε και ψεκασμενους γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε 39.000 για fiat 500 (την απόλυτη οδηγική ξενερα). Λες και τα βρίσκουμε στο δρόμο τα λεφτά.
Σε 3,5 γραμμες τα πες ολα! +1000
-
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Παιδιά το τραβάτε από τα μαλλιά για να βγει ένα συμπέρασμα. Ιδιαίτερα για τα Τέσλα και αυτά τα μεγάλα και ακριβά.
Κακά τα ψέματα Τέσλα και άλλα τέτοιου είδους ηλεκτρικα δεν θα είχε κανείς χωρίς σπίτι με κλειστό πάρκινγκ, οπότε κάθε φορά που γυρίζει έχει την ευκαιρία να το φουλαρει. Ακόμα και ένα μεσημεριανό φαγητό να γυρίσει να φάει όντας όλη μέρα στους δρόμους, ξαναπάει το αυτοκίνητο στο 100% της φόρτισης του.
Σήμερα που μιλάμε παρουσιάστηκε ηλεκτρικό με 1000 χλμ αυτονομίας με μπαταρία που έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αξιοπιστίας, ασφαλείας, και μακροζωίας και το οποίο περνάει στην παραγωγή και θα πωλείται το 2023.
Άντε να πέσει στα 500 χλμ με υψηλή ταχύτητα ταξιδιού. Ποιος άνθρωπος αντέχει 500 χλμ ταξιδιού με 160-170 χλμ/ώρα και σε δημόσιους δρόμους;Θα ακολουθήσουν λογικά τα επόμενα 5 έτη λόγω ανταγωνισμού και οι υπόλοιπες εταιρίες.
Και στα πιο λαϊκά αυτοκίνητα τα επόμενα 10 έτη.Οπότε, τι συζητάμε;
Πόσοι κάνετε 500-700 χλμ την ημέρα σε πολύ υψηλές ταχύτητες με ένα καλό σεντάν; Και δη στην Ελλάδα!!!Το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι μονάχα σε όσους δεν έχουν πάρκινγκ δικό τους, και είναι σοβαρό πρόβλημα. Εδώ μέσα ομως όλοι όσοι είστε "κατά", έχετε δικό σας πάρκινγκ!!!!!
Δε χρειαζεται να κανεις καθε μερα 500 χιλιομετρα. Απλα οταν χρειαστει να τα κανεις, ιδιως σε ενα σοβαρο.οδικο δικτυο, να μπορεις να τα κανεις σε 4 ωρες χοντρικα και να φτασεις στον προορισμο σου κι εκει να συνεχισεις να μπορεις να κινεισαι την ιδια μερα, οχι σε 12 ωρες παλι.
Ο,τι δηλαδη κανει ο μεσος ανθρωπος που παει στο εξοχικο του ή καπου για διακοπες με αμαξι.Το τραβηγμενο ειναι το να λες πως ειναι οκ να κανεις κανα 6-7ωρο για 500χλμ (για να φορτισεις και λιγο ενδιαμεσα και να μην υπερβεις και τα 120χλμ/ω γιατι τοτε θα θες ακομα περισσοτερο χρονο φορτισης) και μετα να πρεπει να αφησεις και το αμαξι κανα 10ωρο στη φορτιση για να μπορεις απλα να κινεισαι στο μερος που πας για διακοπες.
Γενικα η αυτοκινηση ειναι για να σου λυνει τις αναγκες σου με τροπο που βολευει εσενα, οχι να σου επιβαλλει το πως και ποτε θα κινηθεις και για ποσο κι ολα αυτα με αυστηρο σχεδιασμο μη μεινεις στο δρομο. Αν ειναι ετσι παιρνω και το ΚΤΕΛ και δε δινω και 50 χιλιαρικα.Ενα πολυ φυσιολογικο σεναριο ανεφερα, το να παει καποιος διακοπες μ'ενα σενταν που αυτος ειναι κι ο βασικος του σκοπος, οι υπεραστικες μετακινησεις.
Αν καποιος θελει να δωσει 50 χιλιαρικα για να πηγαινοερχεται στη δουλεια καθε μερα μ'ενα μεσαιο σενταν, δικαιωμα του. Αυτο ομως ειναι το τραβηγμενο απ'τα μαλλια σεναριο, το να χρησιμοποιεις ενα αυτοκινητο σαν το τεσλα 3 για κατι εντελως διαφορετικο απ'αυτο που υποτιθεται οτι προσφερει, οχι το να θες πας διακοπες μ'αυτο ή γενικα ενα μακρινο ταξιδι.Συγνώμη; Ποιος έχει εξοχικό 500 χλμ μακρυά από το σπίτι του; Δεν έχω ακούσει κανέναν ποτέ να έχει εξοχικό 500 χλμ μακρυά. Άλλο το πατρικό του στο χωριό του και άλλο εξοχικό.
Αλλά οκ πες να μείνουμε στα 500 χλμ. Πόσες φορές θα πας σε ένα εξοχικό 500 χλμ μακρυά τον μήνα;
Μετά, ξαναλέω σήμερα που μιλάμε παρουσιάστηκε ηλεκτρικό με 1000 χλμ αυτονομίας. Δηλαδή στα επόμενα 5 έτη όλα τα ακριβά θα κινούνται σε αυτό το εύρος αυτονομίας.
Για την πόλη δεν θα πάρεις Τέσλα, το Τέσλα το αγοράζεις γιατί ειναι ένα καλό αυτοκίνητο που τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά
Σήμερα αγοράζεις ακριβά μεν ένα opel corsa ηλεκτρικό στα 25-27.000 ευρώ. Το οποίο ειναι αυτοκίνητο πόλης.
Επιμένω, πως όσοι έχετε κλειστό πάρκινγκ και δη μονοκατοικία δικια σας, και ασχολείστε με θερμικά στην πόλη κάνετε λάθος. Οκ για τα ταξίδια ακόμα κρατάτε τα θερμικά μέχρι την επερχόμενη γενιά μπαταριών, αλλά καθημερινά δεν θα κάνετε πάνω από 300 χλμ. Αν βάλετε και ένα 6αρι σύστημα φωτοβολταϊκων με 7-8Κ, κινείστε τζάμπα. Τι το συζητάμε; Εάν δεν φοριτζεται το αυτοκίνητο τότε τροφοδοτείτε το σπίτι σας.
-
@manast said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ασχετο.
Μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν σε όλα τα θέματα για τα οποία υπάρχουν έντονες διαφωνίες στο forum, πάντα οι ¨στατιστικολόγοι", δίνουν 99% στην άλλη άποψη-συμπεριφορά.
Τι διάολο γιατί εγώ γύρω μου-στους γνωστούς τα βλέπω αλλιώτικα?Άντε 95%....
-
@manast said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ασχετο.
Τι διάολο γιατί εγώ γύρω μου-στους γνωστούς τα βλέπω αλλιώτικα?Εγώ πάντως έδωσα έδωσα 99,9% σε αυτούς που δουλεύουν πιο κοντά από 500 Km απόσταση από το σπίτι τους. Ξανασκεφτόμενος το ποσοστό, μετά το ποστ σου, λέω ότι μάλλον συντηρητικός ήμουν...
-
Η εμπειρία μου μέχρι στογμης μου χει δείξει το εξής απλο. Όσοι λένε πολλά και μάλιστα είναι και πλέον μιας κάποια ηλικίας, με μειωμένη εκ φύσεως ικανότητα αντίληψης χώρου και χρόνου κτλ ούτε τα μισά δεν μπορούν να κάνουν, η νομίζουν ότι τα κάνουν.
Έχουμε να σπαταλήσουμε ώρες σε συζητήσεις επιχειρημάτων για να ξεπεράσουμε τον κομπασμό του "εγώ είμαι κάτι φοβερό"του καθενός και της ηλικιακής κρίσης μεσήλικα και βάλε για να μπούμε στην ουσία των θεμάτων.Για αυτό μένουμε στον μέσο όρο των επιπτώσεων σε μια κατανομή καμπάνας....δηλαδή 95%.
Σε κάλυψα manast;
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Η εμπειρία μου μέχρι στογμης μου χει δείξει το εξής απλο. Όσοι λένε πολλά και μάλιστα είναι και πλέον μιας κάποια ηλικίας, με μειωμένη εκ φύσεως ικανότητα αντίληψης χώρου και χρόνου κτλ ούτε τα μισά δεν μπορούν να κάνουν, η νομίζουν ότι τα κάνουν.
Έχουμε να σπαταλήσουμε ώρες σε συζητήσεις επιχειρημάτων για να ξεπεράσουμε τον κομπασμό του "εγώ είμαι κάτι φοβερό"του καθενός και να μπούμρ στην ουσία.Για αυτό μένουμε στον μέσο όρο των επιπτώσεων σε μια κατανομή καμπάνας....δηλαδή 95%.
Σε κάλυψα manast;
Δεν φταίω αν ο χρόνος έχει φερθεί τόσο ευγενικά στο πνεύμα, το σώμα και την ψυχή που θα παραδώσω? Να τα βάλω με το πανδαμάτορα για το χατίρι μιας ...μπαταρίας?
Ξεκίνησα με τις berec και τις ucar. Τις προλάβατε πολλοί άραγε? -
Δεν έχει παρά κάποιος μεσήλικας να ανταγωνιστεί σε οποιοδήποτε σπορ που απαιτεί σωματικές ικανότητες, συγκέντρωση σκέψης κτλ έναν πολύ νεότερο ακόμα και χειρότερο του. Θα καταλάβει αμέσως την ηλικία και τα φυσικά όρια.
Και δεν βγάζω απ' έξω τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να ανταγωνιστώ νεότερους κατά δέκα και παραπάνω έτη.
Μέχρι να το κάνω όμως νομίζω ότι μπορώ επειδή καποτε μπορούσα και ήμουν καλός.... ΧαχαχαΕσύ όμως manast λόγω σωστών επιλογών αυτοκινήτων σίγουρα θα είσαι εξαίρεση,σε βγάζω απ' έξω από αυτό.
-
Παιδιά το θέμα ξεκίνησε για να γράφουμε ελεύθερα την απέχθεια μας γι αυτό που σήμερα ονομάζουν ηλεκτροκίνηση και το οποιο πάνε να μας επιβάλλουν με το ζόρι.
Όσοι γουστάρετε δήθεν τεχνολογια, έχετε λεφτά (για πέταμα), μας θεωρείτε ψεκασμένους που δεν τρώμε αμάσητο αυτό που μας επιβάλλουν, συνεχίστε στα υπόλοιπα θέματα που αποθεώνετε τις τοστιέρες.Εμείς εδώ μπορούμε να κραζουμε, να παρκάρουμε σε θέσεις φόρτισης για σπάσιμο, να κάνουμε bullying σε ποιον οδηγεί τοστιέρα όπου τον βρίσκουμε. Σπίτι με πάρκινγκ θα έχουν έτσι δεν είναι ; Λολλλ
Να τον αναγκάζουμε να πατήσει το γκάζι να βγει ωμη η δύναμη να μας κατατροπώσει που του κολλάμε να αναγκαστεί να αλλάξει το προγραμμα ταξιδιού που του επέβαλε η εφαρμογή γιατί άλλαξε η παράμετρος ταχύτητα. Αλλωστε χρόνο έχει αφού θα κάνει τοσες στάσεις έτσι και αλλιως. Λολλλλλ
Να τρολαρουμε στελέχη που πουλάνε μούρη επειδή για τη φοροαπαλλαγή η εταιρεία τους πήρε το ηλεκτρικό και δεν πληρώνουν και φόρο όπως οι πληβείοι.Ή απλά να δηλώνουμε ότι δεν θελουμε να υποταχθούμε στο παπατζιλικι των ηλεκτρικών που βασίζονται στην παρούσα τεχνολογία μπαταριών.
Αρκετη μπαταρία έχουμε στη ζωή μας με όλα τα μαραφετια και βλέπουμε καθημερινά ποσο ξεπερασμένη τεχνολογια αποθηκευσης ενεργειας είναι. Δεν χρειάζεται να μας τη φοράνε με το ζόρι και στα αμάξια μας.Σκεφτείτε σοβαρά γιατί έβαλα αυτό τον τίτλο στο νημα και μην προσπαθείτε να μας επιβάλλετε την άποψη σας.
-
Δεν έχουμε ούτε απέχθεια ούτε τίποτε. Αυτή την στιγμή αυτό που μας προτείνουν είναι ακριβό. Φυσικά όσοι θέλουν, μπορούν να πουλήσουν το θερμικό τους αυτοκίνητο και να πάρουν ηλεκτρικό. Ειδικά αυτή την εποχή πιάνουν και καλές τιμές, η μετακίνηση είναι τσάμπα, τέλη δεν έχουν και τρέχει και επιδότηση την οποία με χαρά να πληρώσω και εγώ αφού θέλουν να δοκιμάσουν. Προσωπικά προτιμώ επί του παρόντος αντί να δώσω χρήματα για αυτοκίνητο να επενδυθούν ώστε να μπορέσω να γίνω εντελώς αυτόνομος όσο αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα.
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τι θέλεις να πεις με αυτό, γιατί δεν καταλαβαίνω.
Θέλω να πω ότι οι ακραίες έκτακτες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα κάποιος να πρέπει να είναι σε 4 h Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη ή να κάνει 200 km για νοσοκομείο συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια, μία φορά στη ζωή κάποιου μπορεί και πότε. Οπότε το να χρησιμοποιούμε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις ως παράδειγμα γιατί δεν είναι καλή η ηλεκτροκίνηση δεν έχει νόημα γιατί απλά στο 90% του κόσμου θα συμβούν ποτέ.
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Θέλω να πω ότι οι ακραίες έκτακτες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα κάποιος να πρέπει να είναι σε 4 h Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη ή να κάνει 200 km για νοσοκομείο συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια, μία φορά στη ζωή κάποιου μπορεί και πότε. Οπότε το να χρησιμοποιούμε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις ως παράδειγμα γιατί δεν είναι καλή η ηλεκτροκίνηση δεν έχει νόημα γιατί απλά στο 90% του κόσμου θα συμβούν ποτέ.
Τα θερμικά ακόμα και σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις καλύπτουν τις ανάγκες!!!
Όταν θα έρθει ο καιρός (θα έρθει κάποια στιγμή) μιλάμε!! -
βλεπω δηλωσεις ΄θελω το νημα #magazaki'
οποιος θελει μαγαζακι, να νοικιασει να κανει εναρξη στην εφορια και να το δουλεψει. εμενα μου πηρε 29 χρονια.γενικα προτεινω να δωσετε νοημα στις αξιες διεκδικησεις σας, συνδικαλιστειτε και βγειτε στους δρομους με τα δικαια αιτηματα σας. να κλεισετε και το συνταγμα να μεινουν οι απροσεκτοι με τα ηλεκτρικα απο ρευμα. αμα θελετε και πανώ, να σας δωσω τεχνογνωσια. και αφισοκολληση. μη σου πω να κλεινετε και τα ηλεκτρικα και τα φεβ που βγαζουν φλασακι αριστερο στους παλιακους απαξιωμενους αραμπαδες σας. ζω για το πρωι που θα χτυπησετε τη πορτα μου με φυλλαδια #skopia_trikilindri και #xipna_thermiko, οταν θα αρνηθειτε και τη μεταγγιση αιματος και ενοπλη θητεια
-
@nickthetrib said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τα θερμικά ακόμα και σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις καλύπτουν τις ανάγκες!!!
Όταν θα έρθει ο καιρός (θα έρθει κάποια στιγμή) μιλάμε!!αληθεια ποσες φορες σας εχει προδωσει ΚΑΙ το θερμικο που το θεωρειτε μπουλετ προυφ?
κατι στα οπελ κορσα λεγαμε.... -
@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
βλεπω δηλωσεις ΄θελω το νημα #magazaki'
οποιος θελει μαγαζακι, να νοικιασει να κανει εναρξη στην εφορια και να το δουλεψει. εμενα μου πηρε 29 χρονια.γενικα προτεινω να δωσετε νοημα στις αξιες διεκδικησεις σας, συνδικαλιστειτε και βγειτε στους δρομους με τα δικαια αιτηματα σας. να κλεισετε και το συνταγμα να μεινουν οι απροσεκτοι με τα ηλεκτρικα απο ρευμα. αμα θελετε και πανώ, να σας δωσω τεχνογνωσια. και αφισοκολληση. μη σου πω να κλεινετε και τα ηλεκτρικα και τα φεβ που βγαζουν φλασακι αριστερο στους παλιακους απαξιωμενους αραμπαδες σας. ζω για το πρωι που θα χτυπησετε τη πορτα μου με φυλλαδια #skopia_trikilindri και #xipna_thermiko, οταν θα αρνηθειτε και τη μεταγγιση αιματος και ενοπλη θητεια
Εμπρός λαε μην σκύβεις το κεφάλι φάση!
Κοιτα γατε.
Έχουμε κάτσει να τη φάμε σε τόσα.
Ε στα αμάξια δεν θα τη φάμε γιατί το προϊόν που πλασάρουν είναι ατελές.
Άλλωστε και εσυ φεβ έχεις γιατί είσαι γάτος και δεν μπορείς να εξαρτάσαι από εφαρμογές και να ζεις με
περιορισμούς.
Προσωπικά ούτε φεβ θα έπαιρνα αλλά από το πλήρως ηλεκτρικό καλύτερο.
Για τώρα αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε τη μέγιστη οικονομία ένα υβριδικό είναι ταμάμ.
Οι μπαταρίες σε επικουρικό ρόλο όχι κύριο. -
-
Εγω ξερω οτι σημερα οποιος εχει Τεσλα μετακινειται δωρεαν και αυτο ειναι σημαντικό για αρκετους. Για ποσο θα κρατήσει δεν ξέρω.
Τέσλα δεν θα αγόραζα αλλα ηλεκτρικό της προκοπής ευχαρίστως θα επαιρνα (με ληζινγκ) εαν ειχα τα φράγκα. Δεν τα εχω, οποτε βολευτηκα με το υβρίδιο αλλα δεν ζηλευω τοσο ωστε να αρχίσω το κράξιμο!
-
@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μόνο το ΚΚΕ παλεύει όμως στους δρόμους.
Εγώ τους το αναγνωρίζω αυτό και ας μην συμφωνώ σε πολλά μαζί τους
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση