-
Πλέον σε πρωτότυπο υπάρχει μπαταρία που βγάζει στο model s 1200 χλμ αυτονομίας με ταχύτητες ταξιδιού τα 90 χλμ/ώρα.
Έχει 450wh/kg όταν σήμερα τα καλά ηλεκτρικά έχουν 150mw/kg
Μάλιστα κάνει το εξής απλό, χωρίζει την μπαταρία σε δύο μέρη. Σε ένα μικρό όπου το χρησιμοποιεί για αποστάσεις μέχρι 300 χλμ και το φορτίζεις σε υψηλή τάση και ένα μεγάλο που καλύπτει τα υπόλοιπα χιλιόμετρα που τα χρησιμοποιείς σε ταξίδια. Έτσι με αυτόν τον τρόπο πολλαπλασιάζουν την μακροζωία της μπαταρίας η οποία στην ουσία φτάνει σε μακροζωία πέρα από την ανωτερη ηλικία του ίδιου του αυτοκινήτου. Δεν ξέρω αν εννοούν 20-30 έτη. Αλλά μάλλον πολλά.
To αστείο της υπόθεσης ήταν πως τα θερμικά που τον ακολουθούσαν στο τεστ, έπρεπε να σταματήσουν να γεμίσουν βενζίνη για να συνεχίσουν. Η δοκιμή αν δεν κάνω λάθος έγινε και χειμώνα, όπου το κρύο μειώνει την αυτονομία των ηλεκτρικών
Αυτό είναι μόνο μια από τις πολλές εξελίξεις στον τομεα των μπαταριών. Θα αναφέρω και άλλες.
-
Είναι τόσο μεγάλα τα νοητικά άλματα των υποστηρικτών αυτης της ηλεκτροκίνησης που μας πλασάρουν, που δυστυχως δεν υπάρχει καν δυνατότητα διαλόγου.
Δεν θα μείνω στα υποκειμενικά συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανεις οδηγώντας ακόμα και πανάκριβες υλοποιήσεις ηλεκτροκίνητων αλλά στην ολη χρηστικότητα που ανεξαρτητως της χρήσης του καθενος ακόμα υπάρχουν κάποιες σταθερές για όλους.
Εγώ έγραψα ξεκάθαρα ότι οδήγησα και περα από την ωμη επιτάχυνση δεν θα κράταγα κάτι άλλο. Στην iX θα κράταγα την πολυτέλεια και τα τρελα γκατζετς (αν και μιλάμε για αμάξι των 100+ χιλιάδων) αλλά οδηγικά τίποτα ιδιαίτερο.
Το πακέτο και για εμένα αλλά και αντικειμενικά θεωρώ δεν κάνει και δεν θα κάνει όσο δεν εχεις την ευκολη αναπληρουμενη αυτονομία ενός θερμικού ή αυτοφορτιζόμενου υβριδικού.Δυο παλιοί φίλοι που έδωσαν τις Χ1 τους για τεσλα χρησιμοποιούν τα θερμικα των γυναικών για οτιδήποτε περα από χαζό βόλτες επίδειξης.
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-peugeot-e-208/
400 θεωρητικά χιλιόμετρα δεν τα λες και λίγα.. αυτό είναι το πακέτο που έχουν πλέον όλα τα εισαγωγικά PSA, νομίζω αρχίζει και γίνεται καλύτερο.
Ένα επιπλέον θέμα είναι αυτό που λέγαμε ορισμένοι εδώ και χρόνια, μέχρι να σταθεροποιηθεί η τεχνολογία τα ηλεκτρικά θα είναι σαν τα κινητά, κάθε 2-3 χρόνια θα έχουν γίνει τόσο σημαντικά βήματα που το προηγούμενο θα είναι περισσότερο obsolete από το ένα/δύο θερμικά που λογικά θα κρατήσουμε για πάντα.
Δηλαδή όσοι πήραν 208/2008/Mokka/C4 φέτος, πώς θα νιώσουν όταν η νέα έκδοση έχει τόσες βελτιώσεις;
Μόνο με leasing παιρνεις ηλεκτρικό όπως ορθά γράφει και ο Φανης.
Αν μπορείς να περάσεις το έξοδο στο 150% να μην έχεις φόρο χρήσης και να πάρεις και την επιδότηση και μπορείς να κρατάς και 1-2 θερμικα στην οικογένεια να κανεις δουλεια, θα μπορουσες να πάρεις μια τζούρα,αλλά είναι τόσο λειψά ρε γαμωτο που είναι σε επίπεδο cash flow πεταμένα.
Βέβαια και οι εταιρίες αυτές φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν είναι οποτε πραγματικά δεν ξέρω τι θα τα κάνουν τόσα ηλεκτρικα μετά από 4 χρονια -
βλεπω αγωνα δυνατο.
για την καϊλή αποψη? εχει το κινημα? -
Λογικά, αν ταξιδεύεις με 140-150 χλμ /ώρα βγάζει μια 500-600 άρα χιλιόμετρα αυτή η μπαταρία στο model s. Και μιλάμε για model s, για μεγάλο όχημα σαν την s class.
Αλλά η μεγαλύτερη ανακάλυψη στις μπαταρίες δεν είναι μονάχα αυτή.
Αλλά μια τυχαία, όπως λένε, ανακάλυψη όπου τριπλασιάζει ή ακόμα και τετραπλασιαζει την αυτονομία των μπαταριών, μιλάνε για 2000 χλμ αυτονομίας και ρίχνει το κόστος τους δεκάδες φορές πιο κάτω από τις σημερινές είναι αυτό που έχει τρελάνει τους κατασκευαστές όπως λένε.
-
@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
βλεπω αγωνα δυνατο.
για την καϊλή αποψη? εχει το κινημα?Ρε συ δεν σε καταλαβαίνω.
Έχεις κάποιο όφελος επαγγελματικό από την ηλεκτροκίνηση;
Ακόμα και εσυ phev πήρες, όχι πλήρως μπαταρία γιατί ξέρεις και καταλαβαινεις όσα γραφουμε.
Ποιο το πρόβλημα σου ; -
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Λογικά, αν ταξιδεύεις με 140-150 χλμ /ώρα βγάζει μια 500-600 άρα χιλιόμετρα αυτή η μπαταρία στο model s. Και μιλάμε για model s, για μεγάλο όχημα σαν την s class.
Αλλά η μεγαλύτερη ανακάλυψη στις μπαταρίες δεν είναι μονάχα αυτή.
Αλλά μια τυχαία, όπως λένε, ανακάλυψη όπου τριπλασιάζει ή ακόμα και τετραπλασιαζει την αυτονομία των μπαταριών, μιλάνε για 2000 χλμ αυτονομίας και ρίχνει το κόστος τους δεκάδες φορές πιο κάτω από τις σημερινές είναι αυτό που έχει τρελάνει τους κατασκευαστές όπως λένε.
Όταν βγουν όλα αυτά λαπ και μπορείς να φορτίζεις σε 5-10 λεπτά να το ξανασκεφτούμε.
Μέχρι τότε μας σπρώχνουν σε λειψά αμάξια για να χρηματοδοτήσουμε την παραπάνω έρευνα.
Και μόνο σε όσους ψάχνουν και θα ψάχνουν αμάξι. -
Μέχρι το 2030 θα έχουν βγει λογικά.
Εγώ να σου πω την αλήθεια αν έχω κλειστο χώρο δικό μου και βγάζει 2000 χλμ με μια μέση ταχύτητα στα 100-110χλμ/ώρα με μια ταχυφόρτιση σε 8ωρες το βράδυ που θα κοιμάμαι. Ε τότε αρχίζω πλέον να γέρνω προς τα ev.
Αν και δέχομαι το σενάριο ότι πρέπει να φορτίζει σε 10-15 λεπτά με υπέρ υψηλη ταχυφόρτιση έστω μέχρι το 50%.
Εσεις που έχετε σπίτια με δικά σας πάρκινγκ έχετε φιλολογικά και πρακτικά επιχειρήματα. Αργά ή γρήγορα θα αγοράσετε ev
Το θέμα είναι για τους υπόλοιπους που δεν έχουν πάρκινγκ όπως ανέφερα και πιο πριν.
-
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
βλεπω αγωνα δυνατο.
Ακόμα και εσυ phev πήρες, όχι πλήρως μπαταρία γιατί ξέρεις και καταλαβαινεις όσα γραφουμε.
Ποιο το πρόβλημα σου ;ακριβως αυτο. κανενα.
σεβομαι την εξελιξη. και τις επιλογες.
ακομη και οταν δεν μπορω να την κατανοησω, να την απολαυσω ή να την αγορασω. ή ακομη και οταν απαξιωνει τα ακριβα πληρωμενα αγαθα μου. δεν ειναι λογος απορριψης τεχνολογιων οι προσωπικοι μου δαιμονες.
και βλεπω ιεροεξεταστες πολλους.
που σχεδον πιανουν σε μηδενισμο σφακιανακημ', τον αλλονα οχι αυτονα με τα αμαξια, ή σε εμπαθεια τον συριζα που λεει και ο οικονομου. -
βλεπω αγωνα δυνατο.
ακομη και οταν δεν μπορω να την κατανοησω, να την απολαυσω ή να την αγορασω. ή ακομη και οταν απαξιωνει τα ακριβα πληρωμενα αγαθα μου. δεν ειναι λογος απορριψης τεχνολογιων οι προσωπικοι μου δαιμονες.
που σχεδον πιανουν σε μηδενισμο σφακιανακημ', τον αλλονα οχι αυτονα με τα αμαξια, ή σε εμπαθεια τον συριζα που λεει και ο οικονομου.Μαλλον δεν έχεις μάθει να σέβεσαι τις διαφορετικές απόψεις, την ελευθερία επιλογής και το δικαίωμα της άποψης.
Η πρόοδος που επικαλείσαι δυστυχώς δεν είναι αυταπόδεικτη αλλά hype.
Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες αλλά δεν υπάρχει λόγος να προσβάλλεις και να ταμπελιαζεις τους άλλους. -
Ειναι αυτες οι τελευταιες σου λεξεις γατε που με αγγιξαν πραγματικα. Συγκινητικος το λιγοτερο. Ενα δακρυ κυλησε.
Σου ευχομαι γρηγορα με ενα τεσλα 4x4. Μπορει μεχρι το Καλιδρομο να μη φτανει μα για τρελο οφ ροντινγκ μεχρι τα Δερβενοχωρια θα σε παει σιγουρα. Και θα σου δειξει φυσικα πως αξιζει μεχρι και το τελευταιο του αμπερ. -
βλεπω αγωνα δυνατο.
που σχεδον πιανουν σε μηδενισμο σφακιανακημ', τον αλλονα οχι αυτονα με τα αμαξια, ή σε εμπαθεια τον συριζα που λεει και ο οικονομου.Μαλλον δεν έχεις μάθει να σέβεσαι τις διαφορετικές απόψεις, την ελευθερία επιλογής και το δικαίωμα της άποψης.
Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες αλλά δεν υπάρχει λόγος να προσβάλλεις και να ταμπελιαζεις τους άλλους.εγω δεν ξερω τι σημαινει χάιπ στα δυτικα των αθηνων, ξερω οτι στα καταναλωτικα αγαθα παρακολουθω σαν καταναλωτης την εξελιξη τους και δεν κανω ανενδοτο για μάινορ ισους, αυτο το ξερουμε δυτικα, ενω χαλβαδιαζω απο τον καναπε τα πραγματικα προβληματα της κοινωνιας.
-
Ωχ, δεν πήγε εκδρομή αυτό το σαββατοκύριακο και έχει μαζέψει ενέργεια μέσα του.
-
Εγώ πάντως φίλε lap και στεγασμένο parking έχω και δυνατότητα εγκατάστασης 3ων φορτιστών βάση χώρου αλλά δε γουστάρω τα ντεκαβλέ τάμπλετ με ρόδες. Οπότε η μόνη περίπτωση "αργά ή γρήγορα να πάρω ηλεκτρικό" είναι να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές για το θερμικό μου, να ανέβουν τεχνητά οι τιμές αγοράς καινούργιων, να σταματήσουν να βγαίνουν μοντέλα σε κατηγορίες που θέλω λόγω απαγορεύσεων πώλησης κτλ. Με λίγα λόγια στρέβλωση της ελεύθερης αγοράς για να πάει εκεί που θέλουν οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών. Υπο κανονικές συνθήκες δλδ ποτέ.
Εν τω μεταξύ δε βοηθά καθόλου το γεγονός οτι όλα είναι τόσο μα ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ. Δλδ όλη η σειρά ID απαίσια, τα Tesla οπτικό τσιρλιό, το Ioniq μαύρο χάλι, το Born τα ίδια. Τα μόνα που βλέπονται είναι αυτά που βασίζονται σε κανονικό θερμικό όπως τα PSA και για μένα όμορφη είναι και η i4 και προφανώς η Taycan και το e-tron GT που εκεί μιλάμε για τιμές που δεν πιάνονται.
-
Να θέσω άλλο ερώτημα. Πες πως η εναλλακτική είναι το υδρογόνο με θερμικους κινητήρες. Θα έχεις όλα τα συν που έχεις και σήμερα και θα είσαι πιο οικολογικός από τα ηλεκτρικά.
Θα το ήθελες; Θα φοβοσουν την δεξαμενή που έχει περίπου 700bar -
Να θέσω άλλο ερώτημα. Πες πως η εναλλακτική είναι το υδρογόνο με θερμικους κινητήρες. Θα έχεις όλα τα συν που έχεις και σήμερα και θα είσαι πιο οικολογικός από τα ηλεκτρικά.
Θα το ήθελες; Θα φοβοσουν την δεξαμενή που έχει περίπου 700barΓεμίζει στα 10'??? Βγάζει 700-800χλμ ανα γέμισμα???
Αν ναι και γεμίζω στο βενζιναδικο της γειτονιάς, φερ'το!
Θα έχουν περάσει τις προδιαγραφές ασφαλείας! -
βλεπω αγωνα δυνατο.
Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες αλλά δεν υπάρχει λόγος να προσβάλλεις και να ταμπελιαζεις τους άλλους.εγω δεν ξερω τι σημαινει χάιπ στα δυτικα των αθηνων, ξερω οτι στα καταναλωτικα αγαθα παρακολουθω σαν καταναλωτης την εξελιξη τους και δεν κανω ανενδοτο για μάινορ ισους, αυτο το ξερουμε δυτικα, ενω χαλβαδιαζω απο τον καναπε τα πραγματικα προβληματα της κοινωνιας.
Οκ οποτε θυμάσαι είσαι δυτική όχθη !
Α ρε γατε … επανάσταση και ύφος μόνο για την πλάκα.
Το σύστημα να είναι καλά ! -
Θα το ήθελες; Θα φοβοσουν την δεξαμενή που έχει περίπου 700barEννοείται με κλειστά τα μάτια θα τα ήθελα! Αλλά δε θα εφαρμοστεί για διάφορους λόγους, νομίζω είναι δύσκολο το πακετάρισμα λόγω χώρου σε ένα αυτοκίνητο, πέρα από την έλλειψη δικτύου.
-
Εδώ έχει όλες τις λεπτομέρειες για να ενημερωθείτε.
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Θα το ήθελες; Θα φοβοσουν την δεξαμενή που έχει περίπου 700barEννοείται με κλειστά τα μάτια θα τα ήθελα! Αλλά δε θα εφαρμοστεί για διάφορους λόγους, νομίζω είναι δύσκολο το πακετάρισμα λόγω χώρου σε ένα αυτοκίνητο, πέρα από την έλλειψη δικτύου.
Μπορεί να μπει σε αυτοκίνητο. Το έχουν καταφέρει στην Τογιότα και τα δοκιμάζουν. Κανονικά θερμικά με εξάτμιση και βρούμ βρούμ ήχο, κιβώτιο ταχυτητων κτλ αλλά με καύσιμο το υδρογόνο
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση