-
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δε χρειάζεσαι ούτε ειδικό ρολόι ούτε νυχτερινό! Στα τελευταία προγράμματα με την επιδότηση, το κόστος είναι 0,10 Ευρώ η κιλοβατώρα όλο το 24ώρο.
Τα προγράμματα με την επιδότηση δεν θα είναι μόνιμα... Θα αργήσει λίγο να καθαρίσει το τοπίο με τις χρεώσεις οικιακού.
Πάντως, δε νομίζω ποτέ να είναι ακριβότερο από το να φορτίζεις έξω. -
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Επίσης παιδιά δε σκοπεύω να κάνω, προτιμώ να ζήσω για τον εαυτό μου, οπότε ούτε αυτό με αφορά.
Μπράβο που είσαι συνειδητοποιημένος, αλλά έτσι εξηγείται και η αδιαφορία για το μέλλον.
Δεν το λέω ως προσβολή. -
@antonakis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δε χρειάζεσαι ούτε ειδικό ρολόι ούτε νυχτερινό! Στα τελευταία προγράμματα με την επιδότηση, το κόστος είναι 0,10 Ευρώ η κιλοβατώρα όλο το 24ώρο.
Τα προγράμματα με την επιδότηση δεν θα είναι μόνιμα... Θα αργήσει λίγο να καθαρίσει το τοπίο με τις χρεώσεις οικιακού.
Πάντως, δε νομίζω ποτέ να είναι ακριβότερο από το να φορτίζεις έξω.Δίκιο έχεις, αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος να συγκρίνουμε κόστος χρήσης παρά μόνο με τις τιμές που ισχύουν τώρα.
Εξάλλου μιλάμε για το αν το κόστος θα είναι στα 2,5 Ευρώ (με τις περσινές τιμές) ή στα 3 Ευρώ (με τις φετινές) για τα 100 Km. Και σε τελική ανάλυση, είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος χρήσης των θερμικών. -
Μου κάνει εντύπωση που στη συνείδηση σας το ψυγείο καίει ρεύμα 3 φορές ακριβότερο από αυτό που καίει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ίδια φάση του πίνακα.
Θα έχει άλλη τιμή ο φορτιστής στο γκαράζ, με ξεχωριστό λογαριασμό;
-
Πάντως, δε νομίζω ποτέ να είναι ακριβότερο από το να φορτίζεις έξω.Δίκιο έχεις, αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος να συγκρίνουμε κόστος χρήσης παρά μόνο με τις τιμές που ισχύουν τώρα.
Εξάλλου μιλάμε για το αν το κόστος θα είναι στα 2,5 Ευρώ (με τις περσινές τιμές) ή στα 3 Ευρώ (με τις φετινές) για τα 100 Km. Και σε τελική ανάλυση, είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος χρήσης των θερμικών.Γενικά τώρα ποιο είναι το καλύτερο οικιακό πρόγραμμα για Αθήνα;
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μου κάνει εντύπωση που στη συνείδηση σας το ψυγείο καίει ρεύμα 3 φορές ακριβότερο από αυτό που καίει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ίδια φάση του πίνακα.
Τι εννοείς; Ότι συμφωνεί η συνείδηση μας να πληρώνει το ψυγείο σου περισσότερο ρεύμα από ένα ev σε διαφορετικό πρόγραμμα χρέωσης; Ότι δηλαδή χαιρόμαστε με ένα τέτοιο γεγονός;
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις;
Δεν νομίζω να εννοείς εκείνη την συνείδηση του να επιλέγεις να κινείσαι με το φθηνότερ το diesel στις πόλεις ακόμα και αν ρυπαίνεις τον τόπο που ζουν οικογένειες και παιδιά; Δεν το πιστεύω....κάτι άλλο θα εννοείς.
-
Έχει ξεχωριστό ρολόι με χωριστό λογαριασμό ο φορτιστής του αυτοκινήτου;
-
Ρώτα τη συνείδηση του παρόχου.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ρώτα τη συνείδηση του παρόχου.
Ρε συ Λαπ, τόσο δύσκολο να καταλάβεις πώς δεν λέμε για την ηθική σου συνείδηση;
-
Μου κάνει εντύπωση που στη συνείδηση σας
-
Τι είναι η ηθική συνείδηση; Η ανήθικη ασυνειδησια είναι το ίδιο ή το αντίθετο;
Ποιο πρόγραμμα συμφέρει ρεύμα να βάλουμε!
-
Έχει νομίζω η ραε μια σελίδα που συγκρίνει τιμές. Ψάξε λίγο.
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Κόλλησε η βελόνα; Σου έγραψα πόσο έχει πλέον η κιλοβατώρα σε όλους σχεδόν τους πάροχους. Αν εσύ έχεις παλαιό πρόγραμμα και δεν το έχεις αλλάξει, μπορεί όντως το ψυγείο σου να σου κοστίζει παραπάνω από ότι πληρώνουν άλλοι για να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Τεσπα, άκρη δεν βγάζω με σένα, οπότε το σταματώ εδώ. Εσύ συνέχισε...
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εξάλλου μιλάμε για το αν το κόστος θα είναι στα 2,5 Ευρώ (με τις περσινές τιμές) ή στα 3 Ευρώ (με τις φετινές) για τα 100 Km. Και σε τελική ανάλυση, είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος χρήσης των θερμικών.Γενικά τώρα ποιο είναι το καλύτερο οικιακό πρόγραμμα για Αθήνα;
Είναι πολύ κοντά οι πάροχοι στην τιμή της κιλοβατώρας, σε βαθμό που πρέπει να δεις τα δωράκια.
-
This post is deleted! -
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Είναι πολύ κοντά οι πάροχοι στην τιμή της κιλοβατώρας, σε βαθμό που πρέπει να δεις τα δωράκια.
Έχω αφήσει τα σπίτια στα χωριά ΔΕΗ από συνήθεια, αλλά δεν υπάρχει λόγος, έτσι δεν είναι;! Απλά δεν το έχω ψάξει το θέμα..ΔΕΗ νομίζω τώρα δεν συμφέρει με τίποτα, καλύτερα κάποιον ανεξάρτητο;!
Ίσως αξίζει να κοιτάξω για φωτοβολταϊκά στο χωριό; Έχω μείνει πίσω σε αυτά.. πόσο πολύπλοκη η ζωή.. παλιά ένα ελάφι σκοτωνες και έτρωγε η φυλή για μία εβδομάδα..και τώρα χωρίς net metering δεν αξίζει να ζεις!
-
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγώ δεν αγόρασα. Αν ειναι καλή ή όχι αγορά μπορούμε να κάνουμε απλή αριθμητική του δημοτικού και να ρωτήσουμε και οδούς το έκαναν.
Aν δεν αγορασες πως εισαι τοσο υπερμαχος των ηλεκτρικων; Γιατι δεν κανεις αυτο που λενε στο χωριο μου, to put your money where your mouth is?
Εισαι μετοχος, πωλητης, εχεις συμφεροντα στην αγορα ηλεκτρικων, στην ενεργεια, καπου τελος παντων για να εισαι τοσο απολυτος;
Δηλαδή, όποιος δεν έχει αγοράσει ηλεκτρικό, δε δικαιούται να ομιλεί θετικά γι' αυτά. Ακόμη κι αν απλώς τα έχει δοκιμάσει. Λες και μιλάμε για κανά βιβλίο των 10-20 Ευρώ, που μπορούν να αγοράσουν όλοι πριν το κρίνουν. Και βεβαίως όσοι απορρίπτουν τα ηλεκτρικά, δικαιούνται απόλυτα να έχουν αρνητική άποψη, ακόμη κι αν δεν τα έχουν δοκιμάσει καν...
Και για να το πάμε παραπέρα, σύμφωνα με τη λογική σου, κανείς μας δεν δικαιούται να έχει άποψη για κανένα αυτοκίνητο πλην αυτών που έχει αγοράσει, επειδή he didn't put his money where his mouth is!
Επίσης, με εντυπωσιάζει η πεποίθηση σου ότι αν κάποιος έχει θετική άποψη για τα ηλεκτρικά, πρέπει να έχει κάποια διαπλεκόμενα συμφέροντα. Κι εμείς λέμε "μετόχους" κάποιους φανατικούς υποστηρικτές εταιριών, αλλά για πλάκα ή δηκτικά. Δεν το πιστεύουμε όμως!
Παιδιάστικα επιχειρήματα...
Υ.Γ.: Θα καταλάβαινα το επιχείρημα σου, απέναντι σε κάποιον που ενώ ποστάριζε συνεχώς πόσο καλό είναι π.χ. ένα Model 3 LR, πήγαινε και αγόραζε με τα ίδια λεφτά μια 316d. Σε καμιά άλλη περίπτωση! Εγώ έχω ένα αυτοκίνητο 6ετίας που έκανε καινούριο 23 χιλιάρικα και τώρα κάνει σα μεταχειρισμένο 14-15 χιλιάρικα. Πρέπει να δικαιολογήσω γιατί δε δίνω άλλα 20-30-40 χιλιάρικα να αγοράσω καινούριο ηλεκτρικό;
Να με συγχωρεις αλλα οχι, η γνωμη ενος θεωρητικου δεν εχει την ιδια βαρυτητα με καποιον που εδωσε λεφτα και ζει με ηλεκτρικο. Στα φορουμ βλεπεις διαμαχες για το ενα ή το αλλο με βαση δοκιμες περιοδικων, βιντεο στον σωληνα, κλπ
Ειναι σαν να λεμε για εστιατορια και καποιος να γραφει για αυτα που διαβασε και ακουσε. Μπορει να εχει αποψη μεν αλλα οχι απολυτη, οχι εμμονικη, οχι με καταιγισμο σχολιων, "επιχειρηματων" κλπ, που ΘΑ γινουν καποτε.Στην πραγματικη ζωη οι φορτιστες δεν δουλευουν ολοι, οι εφαρμογες δεν λειτουργουν παντα, η φορτιση δεν γινεται με τον ρυθμο που υποθετεις βαση δυνατοτητας του φορτιστη. Πρεπει λοιπον να εχεις πλανο Α, Β και παει λεγοντας
Εχω εναν στον ευρυτερο κυκλο μου που ενω πηρε και χρησιμοποιει, τωρα λεει οτι ειναι μονο για την πολη και ευτυχως που κρατησε το Α6 ντιζελ του για τα ταξιδια.
Τοσα λεφτα του ειπα για αυτοκινητο πολης; Η απαντηση του ηταν, τα λεφτα ειναι να τρωγονται, στην τελικη κυκλοφορω τσαμπα μεσα στην πολη, φορτιζω καθε 3 μερες δωρεαν και κανω πλακα σε ο,τι κυκλοφορει.Επειδη λοιπον αυτος εχει λεφτα για ξοδεμα δεν σημαινει οτι μπορουν ολοι να δωσουν 30-40-50 χιλιαρικα για να παρουσιαζεται ως πανακεια.
Στην τελικη υπαρχουν τοπικα οπου εκθειαζεται η ηλεκτροκινηση, εδω ειναι για θαψιμο
Τι νοημα εχει στο τοπικο του 3008 να λοιδωρουνται αυτοι που το πηραν ή γουσταρουν, στο τοπικο της CC τα ιδια, κλπ;
Ο καθενας αγοραζει αυτο που του αρεσει, τον βολευει, μπορει να πληρωσει και κανει δεν εχει δικαιωμα να του λεει οτι εκανε λαθος, ποσο κοροιδο πιαστηκε, οπως διαβαζω σε διαφορα τοπικα σχολια που τα λες και προσβλητικα.
Δεν εχω σκοπο να τσακωθω με κανεναν για τις επιλογες του, πρωτον γιατι δεν με αφορουν και δευτερον γιατι πισω απο αυτες υπαρχουν υποκειμενικες αντιληψεις που δεν γνωριζω και δεν με νοιαζει κιολας. -
Το εχουμε γράψει ίσα με χίλιες φορές (κυριολεκτικά). Σήμερα τα ev έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για την απόκτηση τους. Εξυπηρετούν τον ρόλο του αυτοκινήτου εργαλείου, που γράφει χιλιόμετρα κυρίως μέσα στην πόλη και γύρω από αυτήν και φορτίζει το βράδυ στο σπίτι. Η τεχνολογία τους αυτό μπορεί να προσφέρει σήμερα. Μπορούν να κάνουν και ένα ταξίδι με καλό σχεδιασμό αλλά δεν είναι ακόμα πρακτικά σε αυτό το κομμάτι.
Προφανώς, όποιος τα αγοράσει για άλλο σκοπό θα φάει τα μούτρα του.
Δεν ξέρω αλλά όταν σε κάποιον του επαναλαμβάνεις κάθε μέρα το ίδιο πράγμα και εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει, πρέπει να βρεις κάποιο επίθετο που να τον χαρακτηρίζει
-
Το εχουμε γράψει ίσα με χίλιες φορές (κυριολεκτικά). Σήμερα τα ev έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για την απόκτηση τους. Εξυπηρετούν τον ρόλο του αυτοκινήτου εργαλείου, που γράφει χιλιόμετρα κυρίως μέσα στην πόλη και γύρω από αυτήν και φορτίζει το βράδυ στο σπίτι. Η τεχνολογία τους αυτό μπορεί να προσφέρει σήμερα. Μπορούν να κάνουν και ένα ταξίδι με καλό σχεδιασμό αλλά δεν είναι ακόμα πρακτικά σε αυτό το κομμάτι.
Προφανώς, όποιος τα αγοράσει για άλλο σκοπό θα φάει τα μούτρα του.
Δεν ξέρω αλλά όταν σε κάποιον του επαναλαμβάνεις κάθε μέρα το ίδιο πράγμα και εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει, πρέπει να βρεις κάποιο επίθετο που να τον χαρακτηρίζει
!!! Την τελευταία αγωγή να συνεχίσεις!!!
Επιτέλους έσπασε η προηγούμενη, λιγάκι, ας πούμε εμμονή για τις χάρες των μπαταριοκίνητων! -
Μα είναι γεμάτα πολλές χάρες. Εσύ πόσα χιλιόμετρα κάνεις την ημέρα με το αυτοκίνητο σου;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση