-
Εμείς σε εξοχικό έχουμε πρόγραμμα του ίντερνετ το καλοκαίρι. Μπορεί να συμβει κάτι παρόμοιο.
Μάλιστα όπως είπα αν επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα μπορείς να έχεις τα οφέλη της επένδυσης σου στο όνομα σου, προφανώς σε όποιο ρολόι είναι στο όνομα σου.
Υπάρχουν λύσεις και όσο προχωράει ο καιρός θα υπάρχουν και άλλες.
Λίγη δίαιτα μονάχα για να ανέβεις στο κρεβάτι του παρόχου για να σου κάνει καλή τιμή.
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δηλαδή στο χωριό θα βάλω ειδικό πρόγραμμα για αυτοκίνητο και θα μου έρχεται φθηνότερα; κι αν δεν έχω νυχτερινό, θα αλλάξω ρολόι;
Έχεις κολλήσει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που σου λέω.
Δε χρειάζεσαι ούτε ειδικό ρολόι ούτε νυχτερινό! Στα τελευταία προγράμματα με την επιδότηση, το κόστος είναι 0,10 Ευρώ η κιλοβατώρα όλο το 24ώρο. -
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εμείς σε εξοχικό έχουμε πρόγραμμα του ίντερνετ το καλοκαίρι. Μπορεί να συμβει κάτι παρόμοιο.
Μάλιστα όπως είπα αν επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα μπορείς να έχεις τα οφέλη της επένδυσης σου στο όνομα σου, προφανώς σε όποιο ρολόι είναι στο όνομα σου.
Υπάρχουν λύσεις και όσο προχωράει ο καιρός θα υπάρχουν και άλλες.
Λίγη δίαιτα μονάχα για να ανέβεις στο κρεβάτι του παρόχου για να σου κάνει καλή τιμή.
Ρε συ Λαπ, αν είναι να μας πηδήξει ο παροχος, γίνεται και στα όρθια, δεν χρειάζεται να μας κρεβατώσει κιόλα.
-
Θα βρεις τη λύση εσύ δεν σε φοβάμαι, ξέρεις πως θα ανέβεις στο κρεβάτι του. Παλιά σου τέχνη κόσκινο.
-
Κι αν κινείσαι πολύ, οι επιπλέον κιλοβατώρες για το αμάξι θα βγουν χωρίς επιδότηση ακριβότερες απ την οικιακή κατανάλωση.
Για ψαξτο λίγο. Θεωρητικά εάν έχεις ev, το αντίστοιχο πρόγραμμα θα σε προστατεύει από τις επιππλεον χρεώσεις λόγω μεγάλου όγκου kwh.
Είναι ενδιαφέρον θέμα.
-
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δε χρειάζεσαι ούτε ειδικό ρολόι ούτε νυχτερινό! Στα τελευταία προγράμματα με την επιδότηση, το κόστος είναι 0,10 Ευρώ η κιλοβατώρα όλο το 24ώρο.
Τα προγράμματα με την επιδότηση δεν θα είναι μόνιμα... Θα αργήσει λίγο να καθαρίσει το τοπίο με τις χρεώσεις οικιακού.
Πάντως, δε νομίζω ποτέ να είναι ακριβότερο από το να φορτίζεις έξω. -
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Επίσης παιδιά δε σκοπεύω να κάνω, προτιμώ να ζήσω για τον εαυτό μου, οπότε ούτε αυτό με αφορά.
Μπράβο που είσαι συνειδητοποιημένος, αλλά έτσι εξηγείται και η αδιαφορία για το μέλλον.
Δεν το λέω ως προσβολή. -
@antonakis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δε χρειάζεσαι ούτε ειδικό ρολόι ούτε νυχτερινό! Στα τελευταία προγράμματα με την επιδότηση, το κόστος είναι 0,10 Ευρώ η κιλοβατώρα όλο το 24ώρο.
Τα προγράμματα με την επιδότηση δεν θα είναι μόνιμα... Θα αργήσει λίγο να καθαρίσει το τοπίο με τις χρεώσεις οικιακού.
Πάντως, δε νομίζω ποτέ να είναι ακριβότερο από το να φορτίζεις έξω.Δίκιο έχεις, αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος να συγκρίνουμε κόστος χρήσης παρά μόνο με τις τιμές που ισχύουν τώρα.
Εξάλλου μιλάμε για το αν το κόστος θα είναι στα 2,5 Ευρώ (με τις περσινές τιμές) ή στα 3 Ευρώ (με τις φετινές) για τα 100 Km. Και σε τελική ανάλυση, είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος χρήσης των θερμικών. -
Μου κάνει εντύπωση που στη συνείδηση σας το ψυγείο καίει ρεύμα 3 φορές ακριβότερο από αυτό που καίει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ίδια φάση του πίνακα.
Θα έχει άλλη τιμή ο φορτιστής στο γκαράζ, με ξεχωριστό λογαριασμό;
-
Πάντως, δε νομίζω ποτέ να είναι ακριβότερο από το να φορτίζεις έξω.Δίκιο έχεις, αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος να συγκρίνουμε κόστος χρήσης παρά μόνο με τις τιμές που ισχύουν τώρα.
Εξάλλου μιλάμε για το αν το κόστος θα είναι στα 2,5 Ευρώ (με τις περσινές τιμές) ή στα 3 Ευρώ (με τις φετινές) για τα 100 Km. Και σε τελική ανάλυση, είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος χρήσης των θερμικών.Γενικά τώρα ποιο είναι το καλύτερο οικιακό πρόγραμμα για Αθήνα;
-
Μου κάνει εντύπωση που στη συνείδηση σας το ψυγείο καίει ρεύμα 3 φορές ακριβότερο από αυτό που καίει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ίδια φάση του πίνακα.
Τι εννοείς; Ότι συμφωνεί η συνείδηση μας να πληρώνει το ψυγείο σου περισσότερο ρεύμα από ένα ev σε διαφορετικό πρόγραμμα χρέωσης; Ότι δηλαδή χαιρόμαστε με ένα τέτοιο γεγονός;
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις;
Δεν νομίζω να εννοείς εκείνη την συνείδηση του να επιλέγεις να κινείσαι με το φθηνότερ το diesel στις πόλεις ακόμα και αν ρυπαίνεις τον τόπο που ζουν οικογένειες και παιδιά; Δεν το πιστεύω....κάτι άλλο θα εννοείς.
-
Έχει ξεχωριστό ρολόι με χωριστό λογαριασμό ο φορτιστής του αυτοκινήτου;
-
Ρώτα τη συνείδηση του παρόχου.
-
Ρώτα τη συνείδηση του παρόχου.
Ρε συ Λαπ, τόσο δύσκολο να καταλάβεις πώς δεν λέμε για την ηθική σου συνείδηση;
-
Μου κάνει εντύπωση που στη συνείδηση σας
-
Τι είναι η ηθική συνείδηση; Η ανήθικη ασυνειδησια είναι το ίδιο ή το αντίθετο;
Ποιο πρόγραμμα συμφέρει ρεύμα να βάλουμε!
-
Έχει νομίζω η ραε μια σελίδα που συγκρίνει τιμές. Ψάξε λίγο.
-
Κόλλησε η βελόνα; Σου έγραψα πόσο έχει πλέον η κιλοβατώρα σε όλους σχεδόν τους πάροχους. Αν εσύ έχεις παλαιό πρόγραμμα και δεν το έχεις αλλάξει, μπορεί όντως το ψυγείο σου να σου κοστίζει παραπάνω από ότι πληρώνουν άλλοι για να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Τεσπα, άκρη δεν βγάζω με σένα, οπότε το σταματώ εδώ. Εσύ συνέχισε...
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εξάλλου μιλάμε για το αν το κόστος θα είναι στα 2,5 Ευρώ (με τις περσινές τιμές) ή στα 3 Ευρώ (με τις φετινές) για τα 100 Km. Και σε τελική ανάλυση, είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος χρήσης των θερμικών.Γενικά τώρα ποιο είναι το καλύτερο οικιακό πρόγραμμα για Αθήνα;
Είναι πολύ κοντά οι πάροχοι στην τιμή της κιλοβατώρας, σε βαθμό που πρέπει να δεις τα δωράκια.
-
This post is deleted!
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση