-
@dublin said in NEW JEEP AVENGER:
Τον αυτοκίνητο θα είναι από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Jeep στην Ευρώπη. Γκαραντι.. Και έρχονται και άλλα..Mito/Punto/C3/Ypsilon.. μία μοναδική παραλλαγή για τον καθένα.
27.500, για όσο κρατήσει, είναι απίστευτη τιμή για οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με την αυτοκίνηση στην Ελλάδα έστω για 20 λεπτά..
Δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει να κάψει κανείς το χαρτί της επιδότησης και να το παντρευτεί για ένα ή δύο χρόνια δεδομένου ότι η αξιοπιστία του είναι άγνωστη και το ιστορικό του κατασκευαστή κάθε άλλο παρά εχέγγυα για κάτι τέτοιο δίνει.
Νέο αδοκίμαστο αμάξι + κακή φήμη κατασκευαστή + νέες τεχνολογίες + άγνωστη αξία μεταπώλησης = μεγάλα ρίσκα.
Για τα υπόλοιπα σε ότι με αφορά απλά "δεν" αν σκεφτόμουν για ηλεκτροκίνητο - όπως έγραψα παραπάνω +400 κιλά βαρύτερο από το αντίστοιχο του σε εξωτερικές διαστάσεις βιτάρα, με ότι αυτό σημαίνει για την δυναμική του συμπεριφορά (οποιαδήποτε και αν είναι η κατανομή των μαζών του, εξ ου και ο κόφτης στα 150χαω για προστασία φρένων κτλ) είναι απλά εκτός συζήτησης για μένα.
Σε 1-2 χρόνια ίσως αν κάποιος ενδιαφέρεται για αμάξι της κατηγορίας του ...
-
@storm said in NEW JEEP AVENGER:
Εγώ μόνο σε περιαστικές περιοχές της Αττικής θεωρώ πως δεν είναι ακόμη ζούγκλα.
Αν δεν έχεις αναγκαστεί να σπρώξεις με προφυλακτήρα το βλάκα που έχει κολλήσει πάνω σου για να φύγεις, δεν έχεις δει τίποτα.
-
-
@antonakis said in NEW JEEP AVENGER:
Εγώ μόνο σε περιαστικές περιοχές της Αττικής θεωρώ πως δεν είναι ακόμη ζούγκλα.
Αν δεν έχεις αναγκαστεί να σπρώξεις με προφυλακτήρα το βλάκα που έχει κολλήσει πάνω σου για να φύγεις, δεν έχεις δει τίποτα.
Σήμερα το πρωί το είδα από το μπαλκόνι σ΄ένα βολεψάκια με sportage (μαύρο φυσικά). Εσπρωξε ένα octavia πίσω του, ένα smart μπροστά του. Το μπροστά έκανε και κρακ που ακούστηκε από μακριά. Κατέβηκε, κλείδωσε, δεν γύρισε να κοιτάξει καν. Ούτε στο εεε! που του φώναξα γύρισε. Μάλλον ήταν απορροφημένος από τη σκέψη που θα υποσχεθεί την ψήφο του. Σίγουρα θα έχει πολιτικά δικαιώματα.
-
Ο κόφτης δεν μπαίνει στα 150 χαω γιατί δεν έχει κρατήματα ή φρένα, αλλά γιατί τα ηλεκτρικά στις υψηλές ταχύτητες τρώνε τη μπαταρία πολύ γρήγορα.
-
@dstou said in NEW JEEP AVENGER:
Ο κόφτης δεν μπαίνει στα 150 χαω γιατί δεν έχει κρατήματα ή φρένα, αλλά γιατί τα ηλεκτρικά στις υψηλές ταχύτητες τρώνε τη μπαταρία πολύ γρήγορα.
Φρένα, βασικά, πιθανότητες επιβίωσης του πληρώματος και των άλλων σε περίπτωση στούκας κτλ
*Edit προς αποφυγή παρανοήσεων γιατί απάντησα βιαστικά: Από εκεί και πέρα προφανώς η οπισθέλκουσα παίζει ρόλο αφού η εκθετική αύξηση των καταπονήσεων στο ντράιβτρειν και η συνακόλουθη αύξηση της κατανάλωσης στην μπαταρία με την αύξηση της ταχύτητας, όπως και τόσα άλλα, λαμβάνονται υπόψη. Όμως αυτό δεν δίνει απάντηση στο γιατί πχ ο κατασκευαστής δεν έχει ένα mode υψηλής κατανάλωσης/επιδόσεων που θα μετέθετε πχ τον κόφτη στα 200χαω.
-
This post is deleted! -
@super-t said in NEW JEEP AVENGER:
@argyn said in NEW JEEP AVENGER:
@dstou said in NEW JEEP AVENGER:
Φρένα, βασικά, πιθανότητες επιβίωσης του πληρώματος και των άλλων σε περίπτωση στούκας κτλ
Τα υπόλοιπα κανονικά σουβοειδη γιατί δεν έχουν τότε κόφτη στα 150; Δεν ισχύουν τα ίδια και για αυτά;
Γιατί ο κατασκευαστής από κάπου πρέπει να κόψει λεφτά - οπότε όταν δεν θέλει να μειώσει τα περιθώρια ασφάλειας κόβει από τις επιδόσεις για να διατηρήσει τα κοστολόγια υπό έλεγχο και να μην ανοίξει δυσφημιστικές και νομικές φάμπρικες άμα γίνει η στραβή. Κοίτα πχ τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Tesla και σκέψου το αντίθετο, γιατί ΚΑΙ αυτά δεν έχουν κόφτη στα 150?
Γενικότερα, αν θέλεις να καταλάβεις αν ένα αμάξι είναι ηλεκτρικό η όχι με μια ματιά, απλά κοιτάς τις διαστάσεις των φρένων του.
-
Παιδιά ξεφύγαμε.
Υπάρχουν 3 τουλάχιστον νήματα "προοπτική της ηλεκτροκίνησης" , "φόρτιση" και "απέχθεια" για την ηλεκτροκίνηση.
Θα βγουν 50 νέα ηλεκτρικά μοντέλα περίπου σχετικά άμεσα, αν κάθε φορά συζητάμε τα ίδια και τα ίδια...
Το αυτοκίνητο είναι ένα σχετικά low cost με το σήμα της Jeep. Αν θες μεγαλύτερο λίγο για οικογενειακό και χώρο αποσκευών και καλύτερο εσωτερικό υπάρχει το 2008. Για crossover ενδιάμεση κατάσταση το C4. Για lifestyle μοντέλο, αντικειμενικά λίγο ομορφότερο και σίγουρα με καλύτερο εσωτερικό αλλά με ίδιο χώρο αποσκευών και Γερμανο-θρεμμενο πας Mokka. Υπάρχει και DS3 E-Tense.
Και έρχονται sport premium Romeo, premiums άνετο Lancia, sport των φτωχωνε Punto, budget με quirky style και άνεση C3.
ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ Β suv ΘΑ ΈΧΕΙ ΠΟΛΎ ΨΗΛΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟ Avenger.
Μην μπερδεύεστε, εδώ εγώ που δεν το χρειάζομαι μπήκα στην πρίζα (sic) να το ψάξω και να βρω φορτιστές κοντά μου και τρόπους αν γίνεται.. φυσικά δεν γίνεται, αλλά φαντάσου..
Επίσης μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια, υπάρχει ολόκληρη εκφρασαρα, και ο Ελληναρας εκεί..στον μικρόκοσμό του.
Για 9 από εμάς ΔΕΝ βολεύει ηλεκτρικό, το νήμα αυτό αφορά εκείνον τον ΕΝΑΝ (ή μισό!).
-
@criuser said in NEW JEEP AVENGER:
@vagkirk said in NEW JEEP AVENGER:
Απογοητευτικό εντελώς σε χώρους φαίνεται και εντελώς απαράδεκτο σε ποιότητα.
Για αρπαχτη μου κάνει.
Άρμεγμα αλά Stellantis.
Youtube VideoΑλήθεια με 27500 τι yaris cross παίρνεις σήμερα;
Λέτε - και λέω και εγώ ειδικά μετά τις απαράδεκτες τιμές της corolla - για την Toyota , αλλά αν το σκεφτείτε λιγάκι υπάρχει αυτή την στιγμή η οποιαδήποτε εναλλακτική στην αγορά σε ηλεκτροκίνηση σε οποιαδήποτε κατηγορία που να συγκρίνεται με το υβριδικά πακέτα της Toyota σε αυτή την τιμή/εξοπλισμό;
Πάω στοίχημα πως αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με την διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων της οι μισοί τουλάχιστον εδώ μέσα αυτή την διετία θα είχαμε από ένα Toyota .
Σήμερα δεν παίρνεις κανένα γιάρις κρος. Μετά από 14-18 μήνες ίσως.
Αλλά τι σύγκριση να έχει το ηλεκτρικό με το υβριδικό ?
Αλλη αγορά το καθένα.
Οτι αυτή την διετία θα είχαμε τογιότα αν δεν υπήρχε το πρόβλημα διαθεσιμότητας είναι αλήθεια.
Γιατί ήταν φτηνό και οικονομικό, αλλά και με όνομα, όχι κάποια κινεζιά άγνωστη.
Από την άλλη όμως η σύγκριση με ηλεκτρικό που έχει άλλο τρόπο σκέψης δεν παίζει.
Οτι και μένα η ποιότητα μέσα μου φαίνεται φτηνή είναι αλήθεια επίσης, αλλά ούτε η ποιότητα του γιάρις και του κορόλλα με ενθουσίασε .
Κάνω την σύγκριση με το Toyota γιατί οποιοδήποτε άλλος που δεν θα το πάρει για 3ο ή 4ο το Avenger θα πρέπει να σκεφτεί λίγο αν τα 27.500 χιλιάρικα που θα ακουμπήσει θα πιάσουν τόπο.
Ποιός θα διαλέξει ένα avenger;
Κάποιος που κάνει 90% αστικές και περιαστικές διαδρομές και φυσικά μπορεί να φορτίζει στην κατοικία του.
Αν αφήσουμε εκτός το διάστημα αναμονής , ποιό είναι το επόμενο καλύτερο αυτοκίνητο που μπορεί να τον καλύψει με την μέγιστη οικονομία καυσίμου , και να μπορεί να κάνει και 4-5 ταξιδάκια τον χρόνο άνω των 300χλμ σαν άνθρωπος αν χρειαστεί;
Μόνο το YC στα 27κ που θα είναι και τούμπανο εξοπλιστικά σε σχέση με το Jeep.
Ακόμη και το χαμηλό Yaris ακόμη φθηνότερα θα μπορούσε να είναι επίσης εναλλακτική αφού μιλάμε για αστικές και περιαστικές διαδρομές ως επι το πλείστον.Το avenger κατά την άποψη μου δεν αποτελεί σοβαρή επιλογή ούτε καν για άνετους οικονομικά είτε για 2ο είτε 3ο κλπ αφού με λίγα χρήματα παραπάνω το 2008 με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα θα είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
Ίσως μόνο με leasing αν έχει πάρα πολύ ανταγωνιστικό μίσθωμα και με βάση τα βιβλία γλιτώσεις και άλλα 5-6χιλιάρικα φόρο στην 4ετία.
Το ίδιο σκεπτικό ισχύει και με τα αναμενόμενα ηλεκτρικά αστέρια της stellantis mito/c3/punto που αναφέρθηκαν που θα έχουν λογικά πέριξ των 20.000€ μάλλον.
Και εκεί ένα Yaris hybrid πάντα θα σε βάζει σε σκέψεις.Δυστυχώς ή ευτυχώς η Toyota για την επόμενη δεκαετία είναι η μοναδική overall λογική επιλογή σε όλες τις κατηγορίες , πριν την μετάβαση στον πλήρη εξηλεκτρισμό.
Το παραπάνω φυσικά με κάποιους περιορισμούς έτσι , άν συνεχίσει αυτή την χυδαία τιμολογιακή πολιτική υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιες και με πιό ζουμερά πορτοκάλια , βλέπε QQ και Juke hybrid , τα αντίστοιχα Renault , Tuscon , Sportage σε μεγαλύτερη κατηγορία και άλλα.
Μόνο το Yaris δεν έχει και δεν φαίνεται στον ορίζοντα να έχει σοβαρό αντίπαλο.
Παρόλα αυτά για να μην νομίζουμε πως για τα toyota δεν υπάρχουν εναλλακτικές , η δική μου λίστα με εναλλακτικές επιλογές στην αγορά είναι η εξής:
-
Αντί για Yaris , clio lpg ή sandero Suvaki
-
Αντί για YC , Capture lpg ή Kona ή ακόμη και Bayon
-
Αντί για Corolla στα ...30κ , i30 nline αυτόματο τούμπανο και με τα ρέστα βενζίνες για 5 χρόνια.
-
Αντί για CC , Tuscon Hybrid , μην σου πώ και στο ανω ακρο της τιμής μια Tonale οπως πήρε καποιος φίλος εδω μέσα.
-
-
Μόνο που ξεχνάς ότι για μερικούς (λίγους ίσως) η αγορά ενός αισθητικού απογόνου του aztek, δεν είναι προτιμητέα επιλογή.
-
@lap said in NEW JEEP AVENGER:
Τα ηλεκτρικά είναι για όσους έχουν πάρκινγκ κλειστό και για δεύτερο όχημα, εκεί καταλήγω τελικά.
Συγνώμη, αλλά θα αγόραζες ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να το παρκάρεις στο πεζοδρόμιο;
Αν έμενες π.χ. στον Νέο Κόσμο σε 5οροφη πολυκατοικία θα γυρνούσες γύρω-γύρω στην περιοχή με το ηλεκτρικό μέχρι να βρεις κάπου να παρκάρεις;Κάποια στιγμή θα πρέπει στην Ελλάδα να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις από όλους με βάση την ωμή πραγματικότητα.
υ.γ. όπως βλέπεις δεν αναφέρομαι καν στα περί φόρτισης.
Αν ειχα δικό μου πάρκινγκ και έβαζα φορτιστή ναι θα αγόραζα για καθημερινό αυτοκίνητο. Βασικά ένα από τα πεζά όνειρα μου αυτό είναι.
Αν θα το παρκαρα στον δρόμο σε διάφορες δουλειές που θα το χρησιμοποιουσα φυσικά και ναι. Σιγά τι θα πάθει ;
-
Από τον Ναζισμό έχει να ανακαλυφθεί κάτι τόσο ολοκληρωτικά τέλειο και μονοδιάστατο όσο τα μοντέλα της Toyota! Και αυτοί τότε ήταν απόλυτα σίγουροι για την "ανωτερότητά" τους, και πίστευαν ακράδαντα ότι ήταν η μόνη λύση για την πρόοδο του ανθρώπινου είδους! Καλά πήγε και εκείνο..
Ρε τι ακούμε και διαβάζουμε..
Είναι ηλεκτρικό το αυτοκίνητο, και είπαμε ο όμιλος δίνει πολλαπλές επιλογές για ΟΣΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΆΤΕ ΤΟΥΟΤΑ - ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ HONDA ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΈΝΑ 17% ΠΗΡΕ DIESEL!
ΑΝΤΕ ΣΤΑ TOYOTA CLUB NA ΑΥΝΑΝΊΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΟΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!
Ε, ρε μεσημεριατικα, μέχρι και τα ηλεκτρικά θα με βάλουν να υπερασπιστώ...ΔΕΝ έχει αυτοκίνητο στην κατηγορία, χωνέψτε το..ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Τέλος, ουστ..
-
Τα ηλεκτρικά είναι για όσους έχουν πάρκινγκ κλειστό και για δεύτερο όχημα, εκεί καταλήγω τελικά.
Συγνώμη, αλλά θα αγόραζες ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να το παρκάρεις στο πεζοδρόμιο;
Αν έμενες π.χ. στον Νέο Κόσμο σε 5οροφη πολυκατοικία θα γυρνούσες γύρω-γύρω στην περιοχή με το ηλεκτρικό μέχρι να βρεις κάπου να παρκάρεις;Κάποια στιγμή θα πρέπει στην Ελλάδα να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις από όλους με βάση την ωμή πραγματικότητα.
υ.γ. όπως βλέπεις δεν αναφέρομαι καν στα περί φόρτισης.
Αν ειχα δικό μου πάρκινγκ και έβαζα φορτιστή ναι θα αγόραζα για καθημερινό αυτοκίνητο. Βασικά ένα από τα πεζά όνειρα μου αυτό είναι.
Αν θα το παρκαρα στον δρόμο σε διάφορες δουλειές που θα το χρησιμοποιουσα φυσικά και ναι. Σιγά τι θα πάθει ;
Για τις καθημερινές μετακινήσεις δεν μπορώ να γράψω κάτι γιατί ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές μεταφορικές ανάγκες. Εγώ π.χ. 10euro την ημέρα σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα που εργάζομαι δεν δίνω. Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις που παίρνω το αυτοκίνητο.
Αλλά το θέμα δεν είναι τόσο αυτό, όσο το παρκάρισμα στην οικία. Εκεί είναι τα ζόρια για τα ηλεκτρικά.
-
To θέμα είναι βασικά το Avenger που αυτή τη στιγμή δεν έχει αντίπαλο ουσιαστικά.
Θα πας είτε σε μεγαλύτερου όγκου ή μικρότερου. Δε νομίζω να υπάρχει τόσο μαζεμένο b-suv από άλλον. -
To θέμα είναι βασικά το Avenger που αυτή τη στιγμή δεν έχει αντίπαλο ουσιαστικά.
Θα πας είτε σε μεγαλύτερου όγκου ή μικρότερου. Δε νομίζω να υπάρχει τόσο μαζεμένο b-suv από άλλον.Γι ´αυτό το λόγο χρειάζεται ένα με κανονικό σύστημα κίνησης.
-
Μια χαρά είναι το σύστημα κίνησης. Τι πρόβλημα έχει?
-
Χαλάει πολύ ...ρεύμα!
Κάτι σε υγρό?️ -
@manast said in NEW JEEP AVENGER:
Χαλάει πολύ ...ρεύμα!
Κάτι σε υγρό?️Λυπάμαι... υγρό και ηλεκτρισμός δεν πάνε μαζί. Δοκιμάστε αλλού.
-
Και όμως υπάρχουν πρωτότυπες μπαταρίες που παρουσιάζονται και πως μας λένε πως γεμίζουν με υγρούς ηλεκτρολύτες όπως γεμίζουμε σήμερα το ντεπόζιτο ενός θερμικου αυτοκινήτου
JEEP AVENGER