-
@dimsabas said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Σκατά είναι που λείπουν οι τόνοι και κάθομαι και τους περνάω έναν-έναν!
Δημήτρη, νομίζω ότι αν κάνεις copy paste το κείμενο σε ένα πρόγραμμα που κάνει διόρθωση, θα στο κάνει αυτόματα και μετά πάλι copy paste...
-
Tα είχα πει και εγώ για το Swift...ακόμα και με το CVT μου άρεσε πολύ. Ιδανικό για 2ο αυτοκίνητο και μέσα στην πόλη και πάρα πολύ τίμιο. Δεν το πήραμε λόγω τιμής αλλά κυρίως γιατί δεν αρέσει στην σύζυγο....μου λέει είναι αντιγραφή του Μίνι και δεν θέλει να το βλέπει...αχαχα!! Όμως είναι από τα καλύτερα μικρά και για αυτό πουλάει τόσο πολύ. Ειδικά σε κόκκινο και μπλέ είναι χάρμα οφθαλμών!
-
Καλησπέρα.
Πριν περίπου 1,5 χρόνο ήμουν περίπου στο ίδιο δίλημμα σε ότι αφορά το mazda2. (Υπάρχουν και αρκετά ποστ μου από τότε).
Με ταβάνι τα 18.000 είχα οδηγήσει το mazda 2, peugeot 208, Opel corsa, hyundai i20.
Αυτά που μου άρεσαν ήταν το mazda2 ως πρώτη επιλογή και μετά το peugeot 208, για το οποίο είχα παρει τιμή τότε 17.500 με το κλειδί στο χέρι για την έκδοση allure plus, η οποία τώρα αν δεν κάνω λάθος έχει περίπου 20.000 ή και παραπάνω.
Για το mazda 2, η αντίστοιχη έκδοση της homura με ασημί ζάντα όμως και όχι μαύρη έβγαινε περίπου 16.000.
Ενώ ήμουν τυχερός στο ότι έψαξα την πιο κατάλληλη περίοδο για αγορά αυτοκινήτου, την πάτησα γιατί είχα καταλήξει στο mazda 2, αφού οδηγικά μου άρεσε περισσότερο από το 208 αν φυσικά παραβλέψουμε το θέμα επιδόσεων turbo vs ατμοσφαιρικό.
Και εννοώ την πάτησα γιατί φίλος λίγο πριν την αγορά μου έβαλε την ιδέα για πολύ ακριβά ανταλλακτικά της mazda όπως επίσης και αν θελήσω να κινηθώ εκτός αντιπροσωπείας, δυσκολίας εύρεσής τους.
Αυτή η σκέψη οδήγησε σε απραξία και μετά την άνοδο τιμών ,έχω μείνει πλέον με το παλαιό μου αυτοκίνητο, ένα ibiza.Παρόλο αυτά και εγώ παρακολουθώ που και που τις τιμές του mazda 2 ακόμα καθώς πλέον και του swift.
Όλος ο πρόλογος αυτός έχει ως κατάληξη το θέμα των ανταλλακτικών mazda vs suzuki, επειδή είδα πως δεν αναφέρθηκε στα προηγούμενα ποστ αν δεν κάνω λάθος και ίσως είναι επίσης κάτι που θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στα υπερ και στα κατά, μη γνωρίζοντας φυσικά το after market της suzuki..... -
Δεν είχε θέμα με τα ανταλλακτικά η Μάζντα πριν, τώρα θα έχει που πλέον έχει και επίσημα εισαγωγέα και αντιπροσωπεία (Συγγελίδης)? Άσε που σπάνια θα χρειαστείς ανταλλακτικά!!
-
@fanis75 said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Δεν είχε θέμα με τα ανταλλακτικά η Μάζντα πριν, τώρα θα έχει που πλέον έχει και επίσημα εισαγωγέα και αντιπροσωπεία (Συγγελίδης)? Άσε που σπάνια θα χρειαστείς ανταλλακτικά!!
Παραμένει όμως το υψηλό κόστος τους σωστά...;
-
@gomi said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Δεν το ξέρω, δεν είχα ποτε Μάζντα. Ας μας το πουν όσοι είναι εδώ ιδιοκτήτες, το κόστος των ανταλλακτικών. Πιστεύω ότι δεν είναι υψηλότερο του Μ.Ο. (δεν είναι δλδ. BMW η ΜΒ).
-
Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία αλλά υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά από το μ.ο. καθώς δεν υπάρχει εργοστάσιο στην Ευρώπη και όλα έρχονται από Ιαπωνία.
-
Έχω Mazda 2 την προηγούμενη γενιά... κοντεύει τα 15 χρόνια και τα 200.000χλμ (είναι για την πρέσα σύμφωνα με κάποιες απόψεις)μια φορά χρειάστηκε το παγούρι των υαλοκαθαριστήρων την εποχή που δεν υπήρχε αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και εξυπηρετήθηκα άμεσα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο με κόστος 50 ευρώ τοποθετημένο.
Στο παραπάνω συνεργείο πήγε επίσης την ίδια εποχή για δύο ανάκλησεις από το εργοστάσιο κανονικά με επιστολή από τη Mazda Αυστρίας.
Ένα μπουτον πορτμπαγκάζ χρειάστηκε επίσης με κόστος 90 ευρώ πού το βρήκα σε όλη τη Ευρώπη δεν το αγόρασα,το θεώρησα ακριβό...
Το πήρα από AliExpress το ίδιο ανταλλακτικό με το ίδιο part number 10 ευρώ μετά μεταφορικά χωρίς όμως το original packaging.
Επίσης μια πίσω δεξιά πόρτα που αντικαταστάθηκε με μεταχειρισμένη βρέθηκε πανευκολα και σε normal τιμή.
Δεν νομίζω πάντως να ζητήσει κάτι εκτός από συντήρηση για πολλά χρόνια το καινούριο.
Και οι τιμές των ανταλλακτικών είναι στο μέσο όρο,αν κάποιος φοβάται το ενδεχόμενο ατυχήματος και ακριβών ανταλλακτικών φανοποιιας υπάρχει και η μικτή ασφάλιση -
Εχω την εντυπωση , οτι τα ανταλλακτικα της Mazda ηταν ακριβα , αλλά αυτο γινοταν πολυ παλια. Πλεον ολα τα ανταλλακτικα απο ολες τις μαρκες ειναι ακριβα, και δεν διαφερουν απο Μαζντα. Χαρακτηριστικα, φιλτρο λαδιου Μαζντα 11,2€ . Πεζω 15 και Μιτσουμπισι 13
Τελικα τι λες να κανεις ? Γιατι δεν πας να παρεις τωρα το Μαζντακι? Οσο περιμενεις , το πιο πιθανο ειναι να ανεβουν κι αλλο οι τιμες . Οσο για το Ιμπιζα , ισως στο παιρνουν σε καλυτερη τιμη πλεον. Γιατι ολα ανεβηκαν
-
@alexandros-k said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Εχω την εντυπωση , οτι τα ανταλλακτικα της Mazda ηταν ακριβα , αλλά αυτο γινοταν πολυ παλια. Πλεον ολα τα ανταλλακτικα απο ολες τις μαρκες ειναι ακριβα, και δεν διαφερουν απο Μαζντα. Χαρακτηριστικα, φιλτρο λαδιου Μαζντα 11,2€ . Πεζω 15 και Μιτσουμπισι 13
Τελικα τι λες να κανεις ? Γιατι δεν πας να παρεις τωρα το Μαζντακι? Οσο περιμενεις , το πιο πιθανο ειναι να ανεβουν κι αλλο οι τιμες . Οσο για το Ιμπιζα , ισως στο παιρνουν σε καλυτερη τιμη πλεον. Γιατι ολα ανεβηκαν
Εσύ τι θα κάνεις;
Σε εψησε το Σουζούκι; -
@gtsartsal said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Εσύ τι θα κάνεις;
Σε εψησε το Σουζούκι;Οχι , επιμενω Μαζντα .
Θα το ειχα παραγγειλει ηδη , αλλά δεν εκτιμησαν ακριβως ποσο θα μου κρατησουν το Πεζω . Πρεπει να ξαναπαω άλλη μερα -
Να φοράς γυαλιά με μουστάκι να μη σε καταλάβουν μήπως και πάρεις αλλη τιμή.
-
@gtsartsal said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Εσύ τι θα κάνεις;
Σε εψησε το Σουζούκι;@gtsartsal said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Εσύ τι θα κάνεις;
Σε εψησε το Σουζούκι;Όλους του ψήνει το σουτζούκι και τελικά παντρευονται τα αλλά. Το σουτζούκι ειναι εξωτικές συγκινήσεις. Τα αλλά είναι νόστιμα κεφτεδάκια.
-
Θα παντρευτω το Μαζντα, αλλά θα εχω εξωσυζυγική σχεση με το Swift. Θα μου δινει ο Lap το δικο του
-
Ωραίοι είστε .... χαχα
-
Θα παντρευτω το Μαζντα, αλλά θα εχω εξωσυζυγική σχεση με το Swift. Θα μου δινει ο Lap το δικο του
O lap θα ενθουσιαστεί να μάθει ότι είδα ταξί Suzuki SWACE στον Βόλο. Πολύ ωραίο στέισιον!
-
Καλησπέρα.
Πριν περίπου 1,5 χρόνο ήμουν περίπου στο ίδιο δίλημμα σε ότι αφορά το mazda2. (Υπάρχουν και αρκετά ποστ μου από τότε).
Με ταβάνι τα 18.000 είχα οδηγήσει το mazda 2, peugeot 208, Opel corsa, hyundai i20.
Αυτά που μου άρεσαν ήταν το mazda2 ως πρώτη επιλογή και μετά το peugeot 208, για το οποίο είχα παρει τιμή τότε 17.500 με το κλειδί στο χέρι για την έκδοση allure plus, η οποία τώρα αν δεν κάνω λάθος έχει περίπου 20.000 ή και παραπάνω.
Για το mazda 2, η αντίστοιχη έκδοση της homura με ασημί ζάντα όμως και όχι μαύρη έβγαινε περίπου 16.000.
Ενώ ήμουν τυχερός στο ότι έψαξα την πιο κατάλληλη περίοδο για αγορά αυτοκινήτου, την πάτησα γιατί είχα καταλήξει στο mazda 2, αφού οδηγικά μου άρεσε περισσότερο από το 208 αν φυσικά παραβλέψουμε το θέμα επιδόσεων turbo vs ατμοσφαιρικό.
Και εννοώ την πάτησα γιατί φίλος λίγο πριν την αγορά μου έβαλε την ιδέα για πολύ ακριβά ανταλλακτικά της mazda όπως επίσης και αν θελήσω να κινηθώ εκτός αντιπροσωπείας, δυσκολίας εύρεσής τους.
Αυτή η σκέψη οδήγησε σε απραξία και μετά την άνοδο τιμών ,έχω μείνει πλέον με το παλαιό μου αυτοκίνητο, ένα ibiza.Παρόλο αυτά και εγώ παρακολουθώ που και που τις τιμές του mazda 2 ακόμα καθώς πλέον και του swift.
Όλος ο πρόλογος αυτός έχει ως κατάληξη το θέμα των ανταλλακτικών mazda vs suzuki, επειδή είδα πως δεν αναφέρθηκε στα προηγούμενα ποστ αν δεν κάνω λάθος και ίσως είναι επίσης κάτι που θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στα υπερ και στα κατά, μη γνωρίζοντας φυσικά το after market της suzuki.....Αυτό είναι ακόμη ένα ψέμα που περιβάλλει την μαζντα. Η συντήρηση τους είναι πάμφθηνη και υπάρχουν άπειρα after market αναλώσιμα. Μιλάω για εκτός επίσημου δικτύου. Άλλωστε η συντήρηση τους περιορίζεται σε φίλτρα και υγρά!!!
Εκεί που είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές είναι στη φανοποιεία λόγω made in JAPAN.
Εγώ στο 6αρι μου δεν έχω δώσει ποτέ πάνω απο 150€. Συνήθως είμαι στα 120-130€. -
@tgd said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
O lap θα ενθουσιαστεί να μάθει ότι είδα ταξί Suzuki SWACE στον Βόλο. Πολύ ωραίο στέισιον!
Αυτόν θα τον κοροϊδεύουν στην πιάτσα οι συνάδελφοι του.
Γενοσημο Toyota.
-
@ggab said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Αυτό είναι ακόμη ένα ψέμα που περιβάλλει την μαζντα. Η συντήρηση τους είναι πάμφθηνη και υπάρχουν άπειρα after market
Ίσως φταίει το μοντέλο που είχα εγώ, αλλά ακριβή θα την έλεγα. Θυμάμαι ότι είχε χτυπήσει μπιλιοφόρους και οι μαμά κόστιζαν κάπου 300.000 Δρχ. Μπήκαν Κορεάτικοι με 150.000. ΟΚ, λάδια και φίλτρα είναι νορμάλ, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα.
-
@realzeus said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
@ggab said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Αυτό είναι ακόμη ένα ψέμα που περιβάλλει την μαζντα. Η συντήρηση τους είναι πάμφθηνη και υπάρχουν άπειρα after market
Ίσως φταίει το μοντέλο που είχα εγώ, αλλά ακριβή θα την έλεγα. Θυμάμαι ότι είχε χτυπήσει μπιλιοφόρους και οι μαμά κόστιζαν κάπου 300.000 Δρχ. Μπήκαν Κορεάτικοι με 150.000. ΟΚ, λάδια και φίλτρα είναι νορμάλ, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα.
Αναφέρεσαι για δραχμές, οπότε πάει πολύ πίσω, μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε η Μάζντα Ευρώπης στην Αυστρία.
Μπορεί να έπαιζε ρόλο
Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο