-
@spi_duster said in DPF σε Peugeot:
@driver-m said in DPF σε Peugeot:
@spi_duster said in DPF σε Peugeot:
@piliourits said in DPF σε Peugeot:
Άμα μπορείς Κρούζερ, αντέκρουσε τώρα αυτά τα τρανταχτά επιχειρήματα και στατιστικές!!1!
(Είμαστε όλοι 400-1200% ζημιωμένοι σε σύγκριση με όποιον έχει παπί, ποδήλατο, παίρνει το λεωφορείο ή το κόβει με τα πόδια...
Γι αυτά τα καινούργια πατίνια δεν μπορώ να υπολογίσω, εκεί που έχει φτάσει η κιλοβατώρα).Ανοησιες λενε. Σχεδον 8 χρονια και 200000χλμ δεν εχει κανει τσικ το ντιζελακι μου. Το 2018 εσπρωξα 450 για αλλαγη ιμαντα και τρομπας νερου και απο εκει και μετα μονο για λαδοξιδα καθε χρονο. Ολα αυτα για μια μεση καταναλωση σε ολα τα χρονια περιξ του 5,5. Αυτη ειναι η αληθεια και ολα τα υπολοιπα να χαμε να λεγαμε.
Η εξατμιση πεντακαθαρη και η μηχανη δε τσιμπα καθολου λαδακι. Αν ειχα διαρροες θα το ειχα αντιληφθει απο τη θεση που εχει στο γκαραζ μου.
Το βενζινης μου ναι ειναι γοητευτικοτερο, ναι δυνατοτερο, γρηγοροτερο μα μονο για τη βολτα μου. Αυριο πρωι με το ντιζελ θα φυγω για την εργασια μου.Σωστα οσα λες.
Σημερα για πες μας ενα λογο να αγοραζες dieselακι με 5.5 καταναλωση οταν αντιστοιχη καταναλωση εχει κι ενα βενζινοκινητο (που ειναι γοητευτικοτερο οπως λες) τη στιγμη που diesel και βενζινη εχουν ιδια τιμη.
Γιατι αυτο γραφουμε, τουλαχιστον εγω. Οτι με τα τωρινα δεδομενα ειναι ασυμφορη η αγορα ενος diesel σε σχεση με αντιστοιχο βενζινοκινητο. Τωρα ομως, οχι πριν 8 χρονια που το πηρες.
Μιλαω παντα για κοστος χρησης γιατι αλλο προτερημα το diesel απ'τη βενζινη δεν εχει.Δε θα επρεπε να με ρωτησεις καθολου. Σου εχω δωσει ψηφο σε οσα εγραψες. Σημερα θα πηγαινα σε αυτο που εχω παει. Ενα βενζινης με 1.3 κινητηρα και 160+ αλογα και μεση καταναλωση στις βολτες μου 7.
Τα εγραψα ολα και σε καλυπτωμεθα bothΜε καλυψες πληρως.
-
Τι επιπτώσεις έχει (πραγματικές, όχι στη θεωρία) η μη αλλαγή του dpf?
Και έλεος, συζήτηση για ένα φίλτρο έφτασε τις 10+ σελίδες...! -
@bassstarlet said in DPF σε Peugeot:
Τι επιπτώσεις έχει (πραγματικές, όχι στη θεωρία) η μη αλλαγή του dpf?
Και έλεος, συζήτηση για ένα φίλτρο έφτασε τις 10+ σελίδες...!Θα βουλώσει όντως η έξοδος καυσαερίων και δεν θα είναι λειτουργικό το αυτοκίνητο, ενώ ο αισθητήρας διαφορικής πίεσης που θα ξεπεράσει τα όρια, δεν θα επιτρέπει καθόλου εκκίνηση (νομίζω).
Αυτοί που τα αφαιρούν τα φίλτρα και το κάνουν καρκίνο ελευθέρας, επεμβαίνουν και στο πρόγραμμα για να μην διαβάζει τους σχετικούς αισθητήρες. -
Είμαστε μια 10ετία περίπου από την υιοθέτηση του DPF και πιστεύω ότι ακόμα συνεργεία με καθαρισμούς και αφτερμαρκετ ανταλλακτικά δεν έχουν βρει την τέλεια λύση ,οπότε οι αντιπροσωπείες είναι η μόνη αξιόπιστη αλλα και ακριβή λύση σε αρκετές περιπτώσεις.
Κάτι παρόμοιο γινόταν αρχές των '00 όταν τα καταλυτικά συμπλήρωναν 10-15 χρόνια στον δρόμο και άρχισαν να σπάνε οι καταλύτες /προκαταλύτες (άλλη πληγή αυτή) να βουλώνουν εξατμίσεις και στην χειρότερη να ρουφάει ο κινητήρας σκόνη πλατίνα και να καταστρέφονται οι κύλινδροι . Ακούγαμε και τότε ιστορίες για τρελές τιμές σε αντικατάσταση καταλυτών στις αντιπροσωπείες αλλά τα τελευταία χρόνια ακόμη και ακριβά αυτοκίνητα βρίσκουν λύση στον εξατμισά της γειτονιάς σε λογικές τιμές .
Υπομονή λοιπόν ρίξτε και κανα καθαριστικό που και πού στο ντεπόζιτο και σιγά σιγά θα βρεθεί λύση και για τα ακριβά DPF , μέχρι τότε Toyota Fiat rules!!! τιμές λαϊκής λέμε!!!
-
@monman2 said in DPF σε Peugeot:
και στην χειρότερη να ρουφάει ο κινητήρας σκόνη πλατίνα και να καταστρέφονται οι κύλινδροι .
Αυτο πως γινοταν δλδ ? Απο την εξατμιση βγαινει , δεν μπαινει κατι
-
@alexandros-k said in DPF σε Peugeot:
@monman2 said in DPF σε Peugeot:
και στην χειρότερη να ρουφάει ο κινητήρας σκόνη πλατίνα και να καταστρέφονται οι κύλινδροι .
Αυτο πως γινοταν δλδ ? Απο την εξατμιση βγαινει , δεν μπαινει κατι
Όταν διαλύονταν οι προκαταλύτες (κυρίως) επειδή ήταν πάνω στην εξαγωγή αρκούσε ένα απότομο άφημα του γκαζιού. Κάτι mr2 πχ που τα οδηγούσαν επιθετικά σε πίστα το παρουσίασαν .
Το είχα δει και στο δικό μου swift που διαλύθηκε ο καταλύτης και έπρεπε να βγάλουμε όλη την εξάτμιση για να την καθαρίσουμε από τα κομμάτια , τι κομμάτια σκόνη είχε γίνει , ευτυχώς δεν είχε ρουφήξει τίποτα ο κινητήρας γιατί ο καταλύτης ήταν μακριά από το χταπόδι εξαγωγής .
-
Πώς μπορεί να ρουφίξει ο κινητήρας κάτι απο την εξάτμιση;;;;;
Αν γινόταν τότε θα μιλάγαμε για HOOVER!!!!!!!! -
Από την EGR μπορεί να τραβήξει άνετα ανάλογα και τον σχεδιασμό αλλά και στις εκκινήσεις μέχρι να πάρει μπροστά τραβάει περισσότερο αέρα από την εξαγωγή.
-
Αυτό δεν γίνεται εκτός αν έχει γίνει κάποιος λάθος σχεδιασμός του κινητήρα. Οτι μπαίνει στο μοτέρ είναι μόνο απο τις βαλβίδες εισαγωγής,δηλαδή απο το φίλτρο αέρα και απο τις αναθυμιάσεις του λαδιού. Αν η Τουοτα κατάφερε να κάνει εισαγωγή τις βαλβίδες εξαγωγής,είναι πρωτοτυπία!
-
Όχι, είναι συνηθισμένο πια τα αυτοκίνητα να έχουν ανακύκλωση καυσαερίων για να καίνε τα υπολείμματα της καύσης.
-
@tgd said in DPF σε Peugeot:
Όχι, είναι συνηθισμένο πια τα αυτοκίνητα να έχουν ανακύκλωση καυσαερίων για να καίνε τα υπολείμματα της καύσης.
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Δεν καινε υπολειμματα. Απλα ενα μερος των καυσαριων ξανακαιγεται . Η egr παιρνει ενα μερος των καυσαεριων και το ξαναεισαγει στον χωρο καυσης (μεσα στον κινητηρα δλδ)
-
@ggab said in DPF σε Peugeot:
Πώς μπορεί να ρουφίξει ο κινητήρας κάτι απο την εξάτμιση;;;;;
Αν γινόταν τότε θα μιλάγαμε για HOOVER!!!!!!!!Φίλε μπες σε ενα φόρουμ MR2 (απο Ελλάδα μέχρι Αμερική) το Νο1 τοπικό είναι οι προκαλύτες και θα μάθεις πως μπορεί ...
-
Σε πλημμύρα με νερό στην εξάτμιση ο κινητήρας κατά την εκκίνηση του δύναται να τραβήξει νερό από την εξάτμιση
-
@w202-amg said in DPF σε Peugeot:
Σε πλημμύρα με νερό στην εξάτμιση ο κινητήρας κατά την εκκίνηση του δύναται να τραβήξει νερό από την εξάτμιση
Γενικά σε οποιοδήποτε άφημα γκαζιού, είναι πιθανό να γίνει αναρόφηση. Οπότε οτιδήποτε εύκολο να τραβηχτεί, θα τραβηχτεί προκαλώντας τις ανάλογες ζημιές
-
@nickthetrib said in DPF σε Peugeot:
Γενικά σε οποιοδήποτε άφημα γκαζιού, είναι πιθανό να γίνει αναρόφηση. Οπότε οτιδήποτε εύκολο να τραβηχτεί, θα τραβηχτεί προκαλώντας τις ανάλογες ζημιές
Ακριβώς
-
Εγω παλι σε τζιπ που μπαινουν σε νερα , μονο την εισαγωγη εχω δει να βαζουν ψηλα να μην τραβηξει νερα. Την εξατμιση δεν την πειραζουν.
-
Εγω παλι σε τζιπ που μπαινουν σε νερα , μονο την εισαγωγη εχω δει να βαζουν ψηλα να μην τραβηξει νερα. Την εξατμιση δεν την πειραζουν.
Όταν μπαίνουν σε νερά κρατάνε σταθερό γκάζι και κρατάνε σταθερή ταχύτητα.
Αν χρειαστεί κάτι παίζουν με κιβώτιο. -
ακριβως, πολυ δυσκολο να μπουν νερα απο την εξατμιση εως και απιθανο.
βεβαια οσοι εχουν σνορκελ μπαινουν σε ποταμι με κοντες σχεσεις που σημαινει ειναι σε σχετικα ψηλες στροφες. -
ΟΧΙ. Μόνο από την εισαγωγή αέρα μπορεί να γίνει αυτό. Κάποια αυτοκίνητα,όπως Φορντ,έχουν την εισαγωγή σχεδόν πίσω απο το προβολακι ομίχλης!!!!
-
@nickthetrib said in DPF σε Peugeot:
Όταν μπαίνουν σε νερά κρατάνε σταθερό γκάζι και κρατάνε σταθερή ταχύτητα.
Αν χρειαστεί κάτι παίζουν με κιβώτιο.Το ξερω οτι πατανε γκαζι για να βγαινουν με ορμη τα καυσαερια. Αλλά αν ηταν τοσο επιφοβο να μπουν νερα απο την εξατμιση , κατι θα φροντιζαν να κανουν και γι αυτο το θεμα. Για να μην το κανουν, κατι σημαινει
DPF σε Peugeot