-
@super-t said in DPF σε Peugeot:
Ότι τα καινούργια βενζίνης έχουν φίλτρο (GPF) και αυτό το ξέρουμε ε;
Εχουν ολα ?
-
@driver-m said in DPF σε Peugeot:
@criuser said in DPF σε Peugeot:
΄Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω, από ότι βλέπουμε...
Μέχρι τώρα έλεγες ότι τα αμαξάκια πόλης κάνουν 10000 χλμ τον χρόνο, άρα δεν χρειάζεται ντίζελ, έτσι όμως τα 160000 χλμ είναι 16 χρόνια, που δεν θα τα φτάσει ποτέ το αμαξάκι πόλης, τουλάχιστον με τον αρχικό ιδιοκτήτη.
Τώρα βέβαια μας πας στα 20000 χλμ τον χρόνο και έγινε 8 χρόνια η βλάβη, για να μας πεις ότι ένα βενζίνης με 160000 χλμ σε 8 χρόνια δεν θα έβγαζε τόσο ακριβή βλάβη. Βασικά μπορεί να έβγαζε κινητήρα.
Μετά μας έλεγες ότι μετά το 2010 είναι φτηνότερο το ντίζελ από την βενζίνη, σου λέγαμε ότι πάντα ήταν φτηνότερο και τώρα λες ότι τα ταξί είναι διαχρονικά ντίζελ, γιατί ήταν φτηνότερο το καύσιμο.
Οπως θέλω τα γυρίζω και με λένε Ρίζο...
Δεν γυρισα τιποτα, ειπα απλα οτι στα 150.000 χλμ ενα βενζινοκινητο δεν θα χρειαστει ποτε καποιο αναλωσιμο που να κοστιζει 1300-1500 ευρω ενω το diesel θα χρειαστει. Τωρα ειτε τα κανεις στα 15 χρονια ειτε στα 8, δεν παιζει κανενα ρολο. Απλα αν προκυψει τετοιο κοστος σ'ενα αμαξι 15ετιας τοτε δεν μιλαμε για το 1/5 της αξιας του αλλα για το 1/3. Αν λοιπον χρειαστει να δωσεις το 30% της αξιας ενος αμαξιου για ενα αναλωσιμο τοτε η κατασταση γινεται ακομα πιο κωμικοτραγικη.
Επισης σου ελεγα οτι το diesel μεχρι τα μεσα του 2000 ηταν ακριβοτερο της βενζινης οπως ειναι ακομα και σημερα σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο. Ε συντομα θα ειναι κι εδω, παρα τους δυσαναλογους φορους που πληρωνει η αμολυβδη.
Ας κατσει λοιπον καποιος ν'αγορασει σημερα diesel αυτοκινητο με τιμη καυσιμου ιδια με την αμολυβδη και σε μερικα χρονια να δινει και 1500αρια για dpf, χιλιαρικα για τρομπες κι ελα εσυ μετα να με λες ριζο κι οτι τα diesel συμφερουν γιατι καινε 1λ λιγοτερο στα 100χλμ και γιατι εχουν φοβερη ροπη απο χαμηλα μεχρι κοφτη (στις 4.000 στροφες).Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω...
Είπαμε στην Ελλάδα, ποτέ μα ποτέ, δεν ήταν το ντίζελ ακριβότερο από την βενζίνη.
Για αυτό πριν δεκαετίες, που είχαμε τις πετρελαϊκές κρίσεις είχαν δώσει μάχες οι ταξιτζήδες για να βάλουν ντίζελ στα αμάξια τους, γιατί είχαν βενζίνες.
Επίσης μιλάμε για αμάξι που έκανε σε 4 χρόνια 160000 χλμ. Δηλαδή 40000 χλμ τον χρόνο.
Στο εξωτερικό αυτό είναι συχνό. Δεν ξέρω αν χαλάνε και εκεί τα dpf ή είναι αλλιώς τα καύσιμα. Εδώ 40000 χλμ τον χρόνο, δεν κάνει ούτε ο 1 στα 1000.
Τώρα αν πάμε στα 8-12-16 χρόνια, πολλά βγαίνουν σε πολλά αμάξια.
Επίσης σε ένα αμάξι που είναι 15 χρόνων και έχει αξία 2-3000 , το να αλλάξεις λάστιχα, είναι το 1/3 της τιμής του.
Αυτό που κάνεις, είναι να βγάζεις ειδικές περιπτώσεις του παρελθόντος και να τις κάνεις προβολή στο μέλλον.
Μα δεν υπάρχει μέλλον για τα ντίζελ σαν αγορά καινούργιου, αφού τα αμάξια αυτά δεν θα βγαίνουν σε ντίζελ μετά το 2025, ακόμα και όσα βγαίνουν σήμερα.
Η συζήτηση είναι απλά αν έχεις γλυτώσει λεφτά όλα αυτά τα χρόνια.
Εγώ γλύτωσα κάποια λεφτά για τον 1 χρόνο που έχω ντίζελ.
Αλλοι που έχουν 10 χρόνια, έχουν κερδίσει πολλά λεφτά και έχουν 50-60-80000 και δεν τους απασχολεί το dpf στα επόμενα χρόνια, γιατί τα αμάξια παλιώνουν .
Αν μιλαμε μονο για το αν εχεις γλιτωσει χρηματα την τελευταια δεκαετια που επιτρεπεται το diesel εντος Αθηνας αυτο ειναι αυτονοητο.
Εγω οανρου γραφω οτι ΠΛΕΟΝ δεν αξιζει η αγορα diesel, ειτε καινουριου ειτε μεταχειρισμενου γιατι οχινκερδος δεξ θα'χεις αλλα θα μπεις και μεσα σε βαθος δεκαετιας λογω dpf κλπ σε σχεση με βενζινοκινητα.
Αν εχεις λοιπον μονο εναν χρονο diesel, αν δεν αλλαξει κατι σε βαθος χρονου στις τιμες του καυσιμου τοτε σιγουρα χαμενος θα εισαι. Αν το ειχες 6-7 χρονια τοτε θα ησουν αρκετα κερδισμενος. Αυτα.Οσο για τα 400 ευρω που ειπες για τα λαστιχα, σου αοαντησε πολυ καλα ο φιλος. Εσυ θα δωσεις οχι μονο αυτα αλλα ακομα 1500 επιπλεον. Εδω μιλαμε για διαφορες αναλωσιμων μεταξυ διαφορετικων καυσιμων οχι γενικα τι αναλωσιμα χρειαζεται καποιος. Ενας με diesel λοιπον εχει ενα δυσθεωρητο επιπλεον κοστος στη μεση της ζωης του αυτοκινητου του σε σχεση με κατοχο βενζινοκινητου. Τοσο απλα.
Εγώ φίλε μου έχω άλλα 3 χρόνια και 70000 χλμ εγγύηση και δεν με ενδιαφέρει αυτό.
Και κερδίζω και 100 ευρώ τον μήνα από την διαφορά καυσίμου.
Σε σχέση με το δικό σου το αρχαίο δίλιτρο που καίει 12 στην πόλη και 9 στον δρόμο, μην στενοχωριέσαι και εγώ από ίδιας ηλικίας δίλιτρο ήλθα , με καλύτερη αεροδυναμική από το δικό σου και λιγότερα άλογα, άρα πιο οικονομικό, η διαφορά είναι τεράστια. Αν είχα πάρει από την αρχή το ντίζελ, η διαφορά τελών και καυσίμων, για τα 2 χρόνια που το έχω δώσει και για 60000 χλμ, θα πλησίαζε τα 5000 €, μαζί με κάτι άλλα που έχω κερδίσει, όπως σέρβις, λάστιχα και δεν βάζω πιθανές ζημιές του αρχαίου, σε σχέση με την εγγύηση του καινούργιου.
Μεγάλο ποσό φαίνεται, αλλά τόσο το βγάζει το εξελάκι, που τα μετράει όλα.
Μέχρι να βγώ από την εγγύηση θα έχω καλύψει την διαφορά των χρημάτων που έδωσα για την αγορά του καινούργιου και θα έχω αμάξι 5ετίας, αντί για 16ετίας δεινόσαυρο, χωρίς να έχω δώσει μία.
Και σήμερα αν θέλει κάποιος να πάρει ντίζελ και κάνει κοντά στα 20000 χλμ τον χρόνο, πάλι κερδισμένος θα βγει.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που πληρώνουν τα 690 τον χρόνο στα τέλη και καρμιριάζουν τους άλλους.
-
@piliourits said in DPF σε Peugeot:
Αλήθεια, πόσα ντίζελ καίνε λάδια;
Οι ενεργητικές αναγεννήσεις του dpf που είναι πολλές μέσα στην πόλη,( λόγω υψηλού φορτίου που παράγει πολύ καπνό και μικρές διαδρομές που δεν ζεσταίνει το φίλτρο), πολλές φορές λόγω της διακοπής τους μολύνουν το λάδι με πετρέλαιο. Στάζει πετρέλαιο στο καρτερ.
Το λάδι έτσι χάνει τις ιδιότητες του. Βέβαια είναι ειδικά λάδια αυτά για diesel για να μπορούν να αντέξουν μια τέτοια μικρή μόλυνση αλλά αν τα κρατάς 20-30.000 χλμ γινοναι νερό. Πάει το μοτέρ.Στα diesel που ταξιδεύουν το λάδι είναι πεντακάθαρο, αφού κάνει παθητική αναγέννηση το φίλτρο. Γενικά του diesel δώστου ανοιχτο δρόμο και λειτουργεί άψογα για πολλά εκ χιλ χιλιόμετρα.
Γενικά όμως και περα απο αυτο ναι καίνε πολλά λαδακι.
-
@lap said in DPF σε Peugeot:
Στα diesel που ταξιδεύουν το λάδι είναι πεντακάθαρο, αφού κάνει παθητική αναγέννηση το φίλτρο. Γενικά του diesel δώστου ανοιχτο δρόμο και λειτουργεί άψογα για πολλά εκ χιλ χιλιόμετρα.
Συμφωνω σε ολα εκτος απο το απο πανω. Και ταξιδια να κανουν συνεχεια , αλλά αλλαζουν λαδι καθε 20και 30,000 που λεει ο κατασκευαστης, μια χαρα το καινε το λαδακι τους κι αυτα. Ξερω 2 τετοια , που κανουν ταξιδια συνεχεια, αλλά το λαδι αλλαζετε καθε 20. Και τα 2 καινε λαδι απο τα 100,000χλμ
-
@lap said in DPF σε Peugeot:
Αλήθεια, πόσα ντίζελ καίνε λάδια;
Οι ενεργητικές αναγεννήσεις του dpf που είναι πολλές μέσα στην πόλη,( λόγω υψηλού φορτίου που παράγει πολύ καπνό και μικρές διαδρομές που δεν ζεσταίνει το φίλτρο), πολλές φορές λόγω της διακοπής τους μολύνουν το λάδι με πετρέλαιο. Στάζει πετρέλαιο στο καρτερ.
Το λάδι έτσι χάνει τις ιδιότητες του. Βέβαια είναι ειδικά λάδια αυτά για diesel για να μπορούν να αντέξουν μια τέτοια μικρή μόλυνση αλλά αν τα κρατάς 20-30.000 χλμ γινοναι νερό. Πάει το μοτέρ.Στα diesel που ταξιδεύουν το λάδι είναι πεντακάθαρο, αφού κάνει παθητική αναγέννηση το φίλτρο. Γενικά του diesel δώστου ανοιχτο δρόμο και λειτουργεί άψογα για πολλά εκ χιλ χιλιόμετρα.
Γενικά όμως και περα απο αυτο ναι καίνε πολλά λαδακι.
Έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν τον Γουίλι τον θερμαστή από το Τζιμπουτί που επέλεξα ντίζελ. Άλλωστε όλοι οδηγοί αυτών των αυτοκινήτων ξεχωρίζουμε. Μέσα στην μαυρίλα να κοιτάμε λάδια φίλτρα.
Λοιπόν golf tdi με polo cng βάζουνε το ίδιο castrol 5-30 edge. Κανένα ειδικό λαδι. Καπνό όχι μόνο σε αναγέννηση αλλά ποτέ δεν έχω δει άμα θέλεις έλα να δεις την εξάτμιση. Για να βρεθεί λάδι στο πετρέλαιο σε τέτοιες ποσότητες θα πρέπει να το σβήνεις την ώρα που κάνει αναγέννηση. Και αυτό πρέπει να το κάνεις συνέχεια. Εννοείτε διακοπτόμενη αναγέννηση συνεχίζει την ώρα που το βάζεις μπρος. Σε εμένα προσωπικά αναγέννηση κάνει κάθε 600 χλμ, το καλοκαίρι ακόμη πιο αραιά ( είμαι κοντά στα 200.000 χλμ.). Λάδια κάθε 15.000 αλλαγή.
Τα diesel ακόμη και όσα ταξιδεύουν το λάδι το μαυρίζουν αμέσως. Μόνο βενζίνες σε συνδυασμό με γκάζι έχω δει το λάδι να μένει ξανθό μετά από πολλά χιλιόμετρα.
Έχω ξαδέρφη πολιτική μηχανικός που πήρε fiat 500 diesel για μέσα την πόλη (έχει και μια BMW) το αγόρασε γύρω στα 14.000 το 2015 σε κάτι προσφορές που είχε τότε με οροφή και κάτι έξτρα. Όταν την ρώτησα για το dpf δεν ήξερε τι ήταν αυτό. -
Ε αυτήν θα ρωτήσουμε τότε....χαχαχα
Παλιά τα fiat είχαν λαμπάκι που σου έλεγε το πότε κανει ενεργητική αναγέννηση το φίλτρο για να μη το σταματήσεις στη μέση.
Επειδή όμως φώναζαν οι πελάτες πως τους χαλάει το πρόγραμμα της ημέρας το έβγαλαν. Σε πολλούς τύχαινε να θέλουν αν παρκάρουν και να ξεκινάει αναγέννηση και να πρέπει να κινούν το αυτοκινήτου για να γίνει σωστά.Όταν γράφω για καπνό εννοώ πως παράγει το μοτέρ μαυρίλα και απλά κατακρατείται στο φίλτρο. Όταν κάνει ενεργητική αναγέννηση βγάζει από πίσω λευκό καπνό όχι μαύρο.
Υπάρχουν και ειδικά λάδια για ντίζελ λόγω αναγέννησης. Τώρα εσύ δεν ξέρω τι έχεις είναι η αλήθεια.
-
Έχεις την εντύπωση ότι ο περισσότερος κόσμος ξέρει ή ασχολείται. Μην παιρνεις σαν βάση κάποιους που το ψάχνουν περισσότερο και γράφουν και σε φόρουμ όπως εδώ. Πήγε η κοπέλα είδε το fiat είχε και καλή τιμή οροφή και τέτοια το πήρε. Μάλιστα μου έλεγε πόσο είχε σωθεί λόγω τον καυσίμων. Κάποια στιγμή θα φρακάρει το φίλτρο θα δώσει να το αλλάξει και τέλος.
-
Ε ναι αν κάνει 450 ευρώ όπως και στη mito τότε οκ. Έκανε καλή επιλογή. Δεν αντιλέγω.
-
@alexandros-k said in DPF σε Peugeot:
@super-t said in DPF σε Peugeot:
Ότι τα καινούργια βενζίνης έχουν φίλτρο (GPF) και αυτό το ξέρουμε ε;
Εχουν ολα ?
Όλα με άμεσο ψεκασμό.
-
΄Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω, από ότι βλέπουμε...
Μέχρι τώρα έλεγες ότι τα αμαξάκια πόλης κάνουν 10000 χλμ τον χρόνο, άρα δεν χρειάζεται ντίζελ, έτσι όμως τα 160000 χλμ είναι 16 χρόνια, που δεν θα τα φτάσει ποτέ το αμαξάκι πόλης, τουλάχιστον με τον αρχικό ιδιοκτήτη.
Τώρα βέβαια μας πας στα 20000 χλμ τον χρόνο και έγινε 8 χρόνια η βλάβη, για να μας πεις ότι ένα βενζίνης με 160000 χλμ σε 8 χρόνια δεν θα έβγαζε τόσο ακριβή βλάβη. Βασικά μπορεί να έβγαζε κινητήρα.
Μετά μας έλεγες ότι μετά το 2010 είναι φτηνότερο το ντίζελ από την βενζίνη, σου λέγαμε ότι πάντα ήταν φτηνότερο και τώρα λες ότι τα ταξί είναι διαχρονικά ντίζελ, γιατί ήταν φτηνότερο το καύσιμο.
Οπως θέλω τα γυρίζω και με λένε Ρίζο...
Δεν γυρισα τιποτα, ειπα απλα οτι στα 150.000 χλμ ενα βενζινοκινητο δεν θα χρειαστει ποτε καποιο αναλωσιμο που να κοστιζει 1300-1500 ευρω ενω το diesel θα χρειαστει. Τωρα ειτε τα κανεις στα 15 χρονια ειτε στα 8, δεν παιζει κανενα ρολο. Απλα αν προκυψει τετοιο κοστος σ'ενα αμαξι 15ετιας τοτε δεν μιλαμε για το 1/5 της αξιας του αλλα για το 1/3. Αν λοιπον χρειαστει να δωσεις το 30% της αξιας ενος αμαξιου για ενα αναλωσιμο τοτε η κατασταση γινεται ακομα πιο κωμικοτραγικη.
Επισης σου ελεγα οτι το diesel μεχρι τα μεσα του 2000 ηταν ακριβοτερο της βενζινης οπως ειναι ακομα και σημερα σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο. Ε συντομα θα ειναι κι εδω, παρα τους δυσαναλογους φορους που πληρωνει η αμολυβδη.
Ας κατσει λοιπον καποιος ν'αγορασει σημερα diesel αυτοκινητο με τιμη καυσιμου ιδια με την αμολυβδη και σε μερικα χρονια να δινει και 1500αρια για dpf, χιλιαρικα για τρομπες κι ελα εσυ μετα να με λες ριζο κι οτι τα diesel συμφερουν γιατι καινε 1λ λιγοτερο στα 100χλμ και γιατι εχουν φοβερη ροπη απο χαμηλα μεχρι κοφτη (στις 4.000 στροφες).Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω...
Είπαμε στην Ελλάδα, ποτέ μα ποτέ, δεν ήταν το ντίζελ ακριβότερο από την βενζίνη.
Για αυτό πριν δεκαετίες, που είχαμε τις πετρελαϊκές κρίσεις είχαν δώσει μάχες οι ταξιτζήδες για να βάλουν ντίζελ στα αμάξια τους, γιατί είχαν βενζίνες.
Επίσης μιλάμε για αμάξι που έκανε σε 4 χρόνια 160000 χλμ. Δηλαδή 40000 χλμ τον χρόνο.
Στο εξωτερικό αυτό είναι συχνό. Δεν ξέρω αν χαλάνε και εκεί τα dpf ή είναι αλλιώς τα καύσιμα. Εδώ 40000 χλμ τον χρόνο, δεν κάνει ούτε ο 1 στα 1000.
Τώρα αν πάμε στα 8-12-16 χρόνια, πολλά βγαίνουν σε πολλά αμάξια.
Επίσης σε ένα αμάξι που είναι 15 χρόνων και έχει αξία 2-3000 , το να αλλάξεις λάστιχα, είναι το 1/3 της τιμής του.
Αυτό που κάνεις, είναι να βγάζεις ειδικές περιπτώσεις του παρελθόντος και να τις κάνεις προβολή στο μέλλον.
Μα δεν υπάρχει μέλλον για τα ντίζελ σαν αγορά καινούργιου, αφού τα αμάξια αυτά δεν θα βγαίνουν σε ντίζελ μετά το 2025, ακόμα και όσα βγαίνουν σήμερα.
Η συζήτηση είναι απλά αν έχεις γλυτώσει λεφτά όλα αυτά τα χρόνια.
Εγώ γλύτωσα κάποια λεφτά για τον 1 χρόνο που έχω ντίζελ.
Αλλοι που έχουν 10 χρόνια, έχουν κερδίσει πολλά λεφτά και έχουν 50-60-80000 και δεν τους απασχολεί το dpf στα επόμενα χρόνια, γιατί τα αμάξια παλιώνουν .
Αν μιλαμε μονο για το αν εχεις γλιτωσει χρηματα την τελευταια δεκαετια που επιτρεπεται το diesel εντος Αθηνας αυτο ειναι αυτονοητο.
Εγω οανρου γραφω οτι ΠΛΕΟΝ δεν αξιζει η αγορα diesel, ειτε καινουριου ειτε μεταχειρισμενου γιατι οχινκερδος δεξ θα'χεις αλλα θα μπεις και μεσα σε βαθος δεκαετιας λογω dpf κλπ σε σχεση με βενζινοκινητα.
Αν εχεις λοιπον μονο εναν χρονο diesel, αν δεν αλλαξει κατι σε βαθος χρονου στις τιμες του καυσιμου τοτε σιγουρα χαμενος θα εισαι. Αν το ειχες 6-7 χρονια τοτε θα ησουν αρκετα κερδισμενος. Αυτα.Οσο για τα 400 ευρω που ειπες για τα λαστιχα, σου αοαντησε πολυ καλα ο φιλος. Εσυ θα δωσεις οχι μονο αυτα αλλα ακομα 1500 επιπλεον. Εδω μιλαμε για διαφορες αναλωσιμων μεταξυ διαφορετικων καυσιμων οχι γενικα τι αναλωσιμα χρειαζεται καποιος. Ενας με diesel λοιπον εχει ενα δυσθεωρητο επιπλεον κοστος στη μεση της ζωης του αυτοκινητου του σε σχεση με κατοχο βενζινοκινητου. Τοσο απλα.
Εγώ φίλε μου έχω άλλα 3 χρόνια και 70000 χλμ εγγύηση και δεν με ενδιαφέρει αυτό.
Και κερδίζω και 100 ευρώ τον μήνα από την διαφορά καυσίμου.
Σε σχέση με το δικό σου το αρχαίο δίλιτρο που καίει 12 στην πόλη και 9 στον δρόμο, μην στενοχωριέσαι και εγώ από ίδιας ηλικίας δίλιτρο ήλθα , με καλύτερη αεροδυναμική από το δικό σου και λιγότερα άλογα, άρα πιο οικονομικό, η διαφορά είναι τεράστια. Αν είχα πάρει από την αρχή το ντίζελ, η διαφορά τελών και καυσίμων, για τα 2 χρόνια που το έχω δώσει και για 60000 χλμ, θα πλησίαζε τα 5000 €, μαζί με κάτι άλλα που έχω κερδίσει, όπως σέρβις, λάστιχα και δεν βάζω πιθανές ζημιές του αρχαίου, σε σχέση με την εγγύηση του καινούργιου.
Μεγάλο ποσό φαίνεται, αλλά τόσο το βγάζει το εξελάκι, που τα μετράει όλα.
Μέχρι να βγώ από την εγγύηση θα έχω καλύψει την διαφορά των χρημάτων που έδωσα για την αγορά του καινούργιου και θα έχω αμάξι 5ετίας, αντί για 16ετίας δεινόσαυρο, χωρίς να έχω δώσει μία.
Και σήμερα αν θέλει κάποιος να πάρει ντίζελ και κάνει κοντά στα 20000 χλμ τον χρόνο, πάλι κερδισμένος θα βγει.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που πληρώνουν τα 690 τον χρόνο στα τέλη και καρμιριάζουν τους άλλους.
To δικο μου "αρχαιο" διλιτρο καιει 7-7,5 σε ταξιδι με μεσες ταχυτητες 120-130 χλμ την ωρα και γυρω στο 9.5 στην πολη αν και το κινω σπανια εκει μιας κι εχω το 1400 207 που καιει 7.5 λιτρα για τετοιες περιπτωσεις. Κι εχει 170.000 χλμ και το ακριβοτερο αναλωσιμο που εχω αλλαξει ειναι η τρομπα βενζινης με 150 ευρω τοποθετημενη.
Αν το καινουριο που λες φτασει κι αυτο στα 15 χρονια του 207 μου (γιατι μ'αυτο θα το συγκρινω προφανως, δεν υπαρχει μετρο συγκρισης με sport sedan) που το ειχα παρει 14.000 ευρω ενω εσυ θα εχεις δωσει κανα 20αρικο για αμαξι πολης νομιζοντας οτι κατι εκανες κιολας επειδη εχεις 5 χρονια εγγυηση (την οποια θα χρυσοπληρωσεις μιας και μονο για αλλαγη λαδιων θα θες κανα 150αρι ευρω στην αντιπροσωπεια), και δεν εχεις δωσει πανω απο 150 ευρω για αναλωσιμα, τοτε θα σε παραδεχτω. Επειδη εσυ στα 15 χρονια ομως θα'χεις δωσει για κοστος κτησης και σερβις διπλασια λεφτα απ'οτι εχω δωσει εγω στα 15 αυτα χρονια κι αντε με τη διαφορα καταναλωσης να γλιτωσεις κανα 20% (δηλαδη να εισαι 80% ζημιωμενος σε σχεση μ'εμενα) δεν το βλεπω να σε παραδεχομαι ομως. -
Άμα μπορείς Κρούζερ, αντέκρουσε τώρα αυτά τα τρανταχτά επιχειρήματα και στατιστικές!!1!
(Είμαστε όλοι 400-1200% ζημιωμένοι σε σύγκριση με όποιον έχει παπί, ποδήλατο, παίρνει το λεωφορείο ή το κόβει με τα πόδια...
Γι αυτά τα καινούργια πατίνια δεν μπορώ να υπολογίσω, εκεί που έχει φτάσει η κιλοβατώρα). -
Η συζήτηση αρχίζει να πηγαίνει προς το
Καινούργια VS παλιά... με τις ηρωικές δημοσιεύσεις του ΠΕΤΑ -
@monman2 said in DPF σε Peugeot:
Η συζήτηση αρχίζει να πηγαίνει προς το
Καινούργια VS παλιά... με τις ηρωικές δημοσιεύσεις του ΠΕΤΑΠου τον θυμήθηκες τον θεό?
ΠΕΤΑ, αν διαβάζεις κάπου κάπου, γύρνα πίσω...
-
Άμα μπορείς Κρούζερ, αντέκρουσε τώρα αυτά τα τρανταχτά επιχειρήματα και στατιστικές!!1!
(Είμαστε όλοι 400-1200% ζημιωμένοι σε σύγκριση με όποιον έχει παπί, ποδήλατο, παίρνει το λεωφορείο ή το κόβει με τα πόδια...
Γι αυτά τα καινούργια πατίνια δεν μπορώ να υπολογίσω, εκεί που έχει φτάσει η κιλοβατώρα).Για αυτοκινητα μιλαμε. Αν ειδες παπια ή μοτοσακο ειναι δικο σου θεμα. Τωρα αν δεν επιτρεπεται να συγκρινουμε το συνολικο κοστος χρησης ενος καινουριου diesel αυτοκινητου μ'ενος παλαιοτερου βενζινοκινητου ιδιας κατηγοριας μη στενοχωρηθουν οι dieselακηδες που νομιζουν οτι εχουν 200% εξοικονομηση ενω πλεον δεν εχουν τιποτα, ε πες το μας να ξερουμε τι μπορουμε να γραφουμε και τι οχι. Εντωμεταξυ τη συγκριση μεταξυ καινουριων και παλιων δεν την ξεκινησα εγω.
Παντως σιγουρα δεν γινεται να λεει καποιος με diesel ενος χρονου, το οποιο θα πληρωσε και κανα 20αρι χιλιαρικα και ειναι ξεκαθαρα χαμενος με τις τωρινες τιμες καυσιμων, οτι ειναι και φοβερα κερδισμενος κι εκανε την καλυτερη επιλογη και να μενει αναπαντητο, τι να κανουμε τωρα.
Αυτος ειναι κι ο σκοπος των φορουμς αλλωστε, η ανταλλαγη αποψεων κι επιχειρηματων. Με ουσια ομως, οχι ακυρα σχολια για πατινια και μοτοσακο. -
@gv2000 said in DPF σε Peugeot:
έχουμε πιάσει την καραμέλα πως τα diesel βγάζουν πανάκριβες ζημιές σε σχέση με τα petrol....Μιλάμε πάντα για καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα σε αντιπροσωπεία ή τουλάχιστον σε κατάλληλο συνεργείο με καλό καύσιμο...
ok αφού έτσι θέτε να πιστεύετε ποιος είμαι εγώ να σας χαλάσω αυτά που πιστεύετε?ΥΠΟΨΙΝ αλλα καθίστε πριν μάθετε το νέο.....
τα ελληνικά ταξί είναι diesel και ναι..... δουλεύουν πολύ σταματα-ξεκίνα....Δηλαδη τα 1300-1500 ευρω που θελει το dpf για ενα αμαξακι πολης, μιας και ειναι και το θεμα μας, ανα 150.000 χλμ χοντρικα (δηλαδη καμια 8ετια χρησης) τι ειναι, επισκευη της πλακας? Για να καταλαβουμε για τι μιλαμε, τα χρηματα αυτα αντιστοιχουν στο 1/4-1/5 της συνολικης αξιας που θα εχει ενα μεσο αυτοκινητο πολης μετα το χρονικο αυτο διαστημα.
Σε αντιστοιχο βενζινοκινητο για να δωσεις 1500 ευρω πρεπει να παρουσιασει κανα ρηγμα ο κινητηρας, παντως σιγουρα δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ αναλωσιμο που βγαζει δεν βγαζει 150.000 χλμ και θα χρειαστει 1200+ ευρω για αντικατασταση. Για καθημερινα αμαξια πολης ξαναλεω.Οσο για τα ελληνικα ταξι, με 200.000+ χλμ που κανουν το χρονο προφανως και δεν θα μπορουσαν να καινε κατι αλλο απο αποψη οικονομιας με τις τιμες που ειχε τοσα χρονια το diesel ιδιως.
Ασε που δεν καιγονται και ιδιαιτερα για dpf κλπ. 8 στα 10 καρκινο εκπεμπουν απ'την πολυ "σχολαστικη“ συντηρηση.
Αντε να φερουμε και τα σταγιερ του στρατου τωρα σαν παραδειγμα. Κι αυτα diesel ειναι.δεν θα κάτσω να αναλύσω γιατί η απάντηση σου είναι ένα ένα γενικό λάθος απλά θα αναφέρω για ακόμα μια φορά πως το dpf είναι αναλώσιμο. εσυ το βρίσκεις με 1500€ όπως λες εγώ με 500€. μιλάω πάντα για νέο ανταλλακτικό. τελοσπαντων αφού ξέρεις ότι το 80% των ελληνικών ταξί δεν εχει dpf “υποθέτω το έχεις ψάξει” από εμένα έχεις δίκιο και είμαι over and out και από αυτό το θέμα! καλή σας συνέχεια
υ.γ : δεν πάω να συγκρινω diesel η petrol οχήματα αλλα δεν μπορώ να διαβάζω αφορίστηκες απόψεις τσουβαλιάσματος πως όλα τα diesel βγάζουν ασύμφορες βλάβες… ενώ το φίλτρο δεν συγκαταλέγεται ΚΑΝ στην κατηγορία βλαβών!!!
-
Και τα δικά μου αμάξια καίνε λίγο, αλλά του φίλου, οι αρχαιολογίες, καίνε λιγότερα από όλους τους άλλους...
Και βέβαια κρατώντας τις αρχαιολογίες κερδίζει...
Το ξέρω. Εχω και εγώ δύο αρχαιολογίες, για τα μέλη της οικογένειας που δεν κάνουν χλμ.
Ξέρω και το πόσο καίνε.
Η άλλη πλάκα είναι όλοι αυτοί, που πατάνε σε κάτι κατηφόρες 120-130, μία - δύο φορές και λένε έκανα ταξίδι με 120-130 και δεν έκαψα τίποτα...
Τους βλέπουμε συνέχεια στον δρόμο, που τους βρίζουν οι ΚΤΕΛατζήδες, γιατί τους αναγκάζουν να κάνουν προσπέραση...
-
Εγώ πάντως θέλω εναγωνίως να μάθω εκτός απ το Yaris Cross που παραδίδεται σε δύο χρόνια (γιατί Κορόλα και Γιαρις δεν με χωράνε και δεν έχω 30 χιλιάρικα για Τζαζ, δεν έχω τζαζέψει τόσο ακόμα) ποια είναι αυτά τα φθηνότερα από 1.5 ντιζελ αυτοκίνητα, με συγκρίσιμες επιδόσεις και διαστάσεις με το Aircross, που καίνε το ίδιο και λιγότερη βενζίνη.
Σοβαρά κι αποδεδειγμένα.
Να μάθω τα μοντέλα για να βρω μετά ένα κορόιδο να του φορτώσω το Σιτροέν όσο το πήρα, να γλιτώσει κι αυτός 6-8 χιλιάρικα που ακριβυνε το καινούριο, να γλιτώσω κι εγώ τα 2μιση χιλιάρικα για φίλτρο και δοχείο. -
Και τα δικά μου αμάξια καίνε λίγο, αλλά του φίλου, οι αρχαιολογίες, καίνε λιγότερα από όλους τους άλλους...
Και βέβαια κρατώντας τις αρχαιολογίες κερδίζει...
Το ξέρω. Εχω και εγώ δύο αρχαιολογίες, για τα μέλη της οικογένειας που δεν κάνουν χλμ.
Ξέρω και το πόσο καίνε.
Η άλλη πλάκα είναι όλοι αυτοί, που πατάνε σε κάτι κατηφόρες 120-130, μία - δύο φορές και λένε έκανα ταξίδι με 120-130 και δεν έκαψα τίποτα...
Τους βλέπουμε συνέχεια στον δρόμο, που τους βρίζουν οι ΚΤΕΛατζήδες, γιατί τους αναγκάζουν να κάνουν προσπέραση...
Σε ολα μεσα επεσες. Απλα οσο πιανει η μια "αρχαιολογια" μου σε τελικη εσενα ουτε σε κατηφορα δεν τη φτανει. Κι αν μπορεις να μπεις με τα υπερσυγχρονα ατροκινητα σου στις στροφες με 30 χλμ κατω απ'ο,τι μπαινω εγω καλα θα'ναι. Αν πας με τα ιδια θα αγορασεις και χωραφι.
Σου απανταω σε αναλογο υφος γιατι λες ασχετα σαν κακομαθημενο που του εθιξαν το playstation και στην αρχη μας ελεγες ποσα πολλα κερδιζεις με το ενος χρονου σου diesel και τωρα μας το παιζεις και Σουμαχερ. -
έχουμε πιάσει την καραμέλα πως τα diesel βγάζουν πανάκριβες ζημιές σε σχέση με τα petrol....Μιλάμε πάντα για καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα σε αντιπροσωπεία ή τουλάχιστον σε κατάλληλο συνεργείο με καλό καύσιμο...
ok αφού έτσι θέτε να πιστεύετε ποιος είμαι εγώ να σας χαλάσω αυτά που πιστεύετε?ΥΠΟΨΙΝ αλλα καθίστε πριν μάθετε το νέο.....
τα ελληνικά ταξί είναι diesel και ναι..... δουλεύουν πολύ σταματα-ξεκίνα....Δηλαδη τα 1300-1500 ευρω που θελει το dpf για ενα αμαξακι πολης, μιας και ειναι και το θεμα μας, ανα 150.000 χλμ χοντρικα (δηλαδη καμια 8ετια χρησης) τι ειναι, επισκευη της πλακας? Για να καταλαβουμε για τι μιλαμε, τα χρηματα αυτα αντιστοιχουν στο 1/4-1/5 της συνολικης αξιας που θα εχει ενα μεσο αυτοκινητο πολης μετα το χρονικο αυτο διαστημα.
Σε αντιστοιχο βενζινοκινητο για να δωσεις 1500 ευρω πρεπει να παρουσιασει κανα ρηγμα ο κινητηρας, παντως σιγουρα δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ αναλωσιμο που βγαζει δεν βγαζει 150.000 χλμ και θα χρειαστει 1200+ ευρω για αντικατασταση. Για καθημερινα αμαξια πολης ξαναλεω.Οσο για τα ελληνικα ταξι, με 200.000+ χλμ που κανουν το χρονο προφανως και δεν θα μπορουσαν να καινε κατι αλλο απο αποψη οικονομιας με τις τιμες που ειχε τοσα χρονια το diesel ιδιως.
Ασε που δεν καιγονται και ιδιαιτερα για dpf κλπ. 8 στα 10 καρκινο εκπεμπουν απ'την πολυ "σχολαστικη“ συντηρηση.
Αντε να φερουμε και τα σταγιερ του στρατου τωρα σαν παραδειγμα. Κι αυτα diesel ειναι.δεν θα κάτσω να αναλύσω γιατί η απάντηση σου είναι ένα ένα γενικό λάθος απλά θα αναφέρω για ακόμα μια φορά πως το dpf είναι αναλώσιμο. εσυ το βρίσκεις με 1500€ όπως λες εγώ με 500€. μιλάω πάντα για νέο ανταλλακτικό. τελοσπαντων αφού ξέρεις ότι το 80% των ελληνικών ταξί δεν εχει dpf “υποθέτω το έχεις ψάξει” από εμένα έχεις δίκιο και είμαι over and out και από αυτό το θέμα! καλή σας συνέχεια
υ.γ : δεν πάω να συγκρινω diesel η petrol οχήματα αλλα δεν μπορώ να διαβάζω αφορίστηκες απόψεις τσουβαλιάσματος πως όλα τα diesel βγάζουν ασύμφορες βλάβες… ενώ το φίλτρο δεν συγκαταλέγεται ΚΑΝ στην κατηγορία βλαβών!!!
Eγω εγραψα ξεκαθαρα οτι κανενα βενζινοκινητο δεν θα ζητησει στις 150-160.000 ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ που να κοστιζει 1500 ευρω, οπως ζητησαν στον φιλο για το dpf. Βλαβες ολοι μπορει να εχουν, ασχετως καυσιμου. Αλλα 1500αρια για αναλωσιμα μονο οι "προνομιουχοι" με τα diesels θα κληθουν να δωσουν και να νομιζουν οτι, με ιδια τιμη καυσιμου πλεον, ειναι και πολυ κερδισμενοι επειδη εχουν κανα λιτρο λιγοτερη καταναλωση απο αντιστοιχα βενζινοκινητα.
Αυτα.
Κι αν βρισκεις το dpf για το αμαξι του φιλου που ανοιξε το νημα στα 500 ευρω τοποθετηνενο να του το πεις κι εκεινου να τον βοηθησεις γιατι μεχρι στιγμης απο χιλιαρικο και πανω ειδα να του λενε. Μην το λες σ'εμενα. -
Όποιος είναι μάγκας ας του πάει κόντρα του driver, που με ένα χρέπι 20ετιας ΚΑΙ μπαίνει με +30 στη στροφή και τον ρωτάνε Μαμά; και βγαίνοντας στην ευθεία έχει κάψει τα ίδια και λιγότερο με ένα καινούριο ντίζελ.
DPF σε Peugeot