-
Νομίζω @iceman7 είσαι ο τυπικός (σχετικά) έλληνας αγοραστής. Κανένα δεν αξίζει τα χρήματα του, όμως οι τιμές αυξάνονται συνεχώς και δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο. Προσωπικά πιστεύω ότι για 1-2 χρόνια ακόμα έτσι θα πάει. Θα σκάσει όταν σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει πια και είναι λογικό γιατί δε μπορεί μια μέση οικογένεια να δώσει 30κ για αμάξι.
Αυτό με την πλαφονιέρα και τους καθρέπτες πραγματικά δεν το καταλαβαίνω, δε μου φαίνεται deal breaker, έχω πάρει άσχημο αμάξι για κάλυπτε αρκετά κουτάκια.
Η γυναίκα σου (που καταλάβαίνω ότι θα το οδηγεί) ποιο προτιμάει; Μην σε μουρμουράει μετά.
Δυστυχώς και εγώ το κρος θα έπαιρνα για δικό μου. Για lease όμως θα έπαιρνα ότι μλκία μου άρεσε!Το puma titanium στα 25κ μήπως σου λέει τίποτα; Ή είναι κανένα πυροτέχνημα όπως έκανε η peugeot;
-
@xenos said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Νομίζω @iceman7 είσαι ο τυπικός (σχετικά) έλληνας αγοραστής. Κανένα δεν αξίζει τα χρήματα του, όμως οι τιμές αυξάνονται συνεχώς και δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο. Προσωπικά πιστεύω ότι για 1-2 χρόνια ακόμα έτσι θα πάει. Θα σκάσει όταν σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει πια και είναι λογικό γιατί δε μπορεί μια μέση οικογένεια να δώσει 30κ για αμάξι.
Αυτό με την πλαφονιέρα και τους καθρέπτες πραγματικά δεν το καταλαβαίνω, δε μου φαίνεται deal breaker, έχω πάρει άσχημο αμάξι για κάλυπτε αρκετά κουτάκια.
Η γυναίκα σου (που καταλάβαίνω ότι θα το οδηγεί) ποιο προτιμάει; Μην σε μουρμουράει μετά.
Δυστυχώς και εγώ το κρος θα έπαιρνα για δικό μου. Για lease όμως θα έπαιρνα ότι μλκία μου άρεσε!Το puma titanium στα 25κ μήπως σου λέει τίποτα; Ή είναι κανένα πυροτέχνημα όπως έκανε η peugeot;
Νάτη πάλι η Peugeot;! Tι σας έκανε πάλι;! Πώς εμπλέκεται στην συζήτηση μεταξύ Puma και T Roc;!
@iceman7 τυπικός;! Δεν θα το λεγα...
Όταν είχε πρωτοερθει το Puma η Titanium ήταν η αγαπημένη μου έκδοση. Και γενικά στα Ford, μου φαίνεται, μην πληγωθείτε μερικοί, λιγότερη καγκουρικη!
@andya3 δεν το είπα για κακό αυτό ότι η VW είναι πολύ δημοφιλής, σαν πραγματικότητα το είπα. Οι φίλο μας που δουλεύουν στην Skoda, το καλοκαίρι που είχαμε πάει διακοπές μαζί, έπαθαν πλάκα από το 2008! Δεν είχαν δει ποτέ.. και είναι στην βιομηχανία Φαντάσου.. Τσεχία είναι σε φάση, φτωχοί Skoda, μεσαίοι VW, ψηλότερα Audi και μετά οι μεγάλες Γερμανικές σε τοποθέτηση κάπως χοντρικά..
Επίσης δεν είπα φυσικά ότι είναι κακό αυτοκίνητο, έβαλα ακριβώς τους λόγους που δεν το θεωρώ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΌΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟ/LIFESTYLE B SUV.
Ας πούμε το T Roc μετά το facelift που διόρθωσε το απαράδεκτο εσωτερικό επιπέδου entry level Arona (τα είχα ενδελεχώς τσεκαρει το 2019 και νοικιάσει μάλιστα το Arona στην έκδοση που σκεφτόμουν να πάρω) είναι προτασαρα για την κατηγορία.
Έχω ξεπεράσει τους συμπλεγματισμους του παρελθόντος με τις εταιρείες και τις ομάδες και τις μάρκες. Κάνω έναν αντίλογο εδώ μέσα για να υπάρχει η άλλη πλευρά, αλλά καμία επιλογή δεν θα την κατακρίνω.
Καταλαβαίνω επίσης αυτούς που μιλάνε για τον Δωρικό σχεδιασμό και την Τευτονικη αυστηρότητα, κάποιους τους εκφράζει αυτό και είναι απόλυτα σεβαστό. Μιλάμε για την κορυφαία μάρκα στην ήπειρο σε πωλήσεις, κάποια τα κάνει σωστά, αλλά γενικά κάνει και τρελές πατάτες, αλλά ας μην πάμε εκεί (π.χ απολύσεις σε μεγάλα στελέχη υπεύθυνα για το software/infotainment και τα ηλεκτρικά) και ας μείνουμε σε αυτά που συζητάμε.
Ας πούμε κάποιος φίλος της εταιρείας, θα προκρίνει το T Cross σε αυτό το επίπεδο, αν μου χάριζαν ένα από τα 3 (T Roc/Puma/Mokka), θα πέταγα τη σκούφια μου για το Opel!
-
"Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford Motor Ελλάς προσφέρει επίσης στους πελάτες της στην Ελλάδα ένα μεγάλο αριθμό ετοιμοπαράδοτων Ford Puma σε άλλες εκδόσεις και επίπεδα εξοπλισμού (πλην της Titanium)."
Έκδοση φάντασμα άραγε ή έκδοση που θα την παραλάβεις σε κάνα χρόνο;... -
Και εγώ θα το οδηγώ ακόμα και ταξιδάκια θα κάνω και ίσως εκεί οφείλεται και μέρος του μπερδέματος τουλαχιστον στο εξοπλιστικό επίπεδο που παραγγείλαμε το YC γιατι προσπάθησα να κάνω ένα συνδυασμό αυτου που θα επαιρνα για τη γυναίκα (active) με αυτό που θα επαιρνα εγώ (adventure) και μας βγηκε το ενδιαμεσο style.
Η πλαφονιέρα και οι καθρέπτες δεν είναι deal breaker αλλά σε συνδυασμό με τη γενικότερη χαμηλή ποιότητα προκάλεσαν ασχημα σχόλια για την παραγγελθείσα style. Η adventure του τεστ της ήταν πιο ευπεπτη. Το ιδιο και στο γιο.
Το puma δεν το έψαξα γιατί διαβάζω οτι πάει ψηλά και το σχημα είναι πολυ κουπε και δεν θα εξυπηρετεί καθημερινα. Αν δεν μπορώ να ελέγξω τις ακμές του αυτοκινήτου λόγω σχεδιασμού δεν το θέλω για πόλη γιατι θα φάω όλες τις γωνίες και εμπόδια!
Αυτό το titanium που βλέπω εχει αναδιπλουμενους βγαίνει σε αυτόματο; Και ναι πόσο και με τι είδους;
Τα 8 χρόνια εγγυηση τα δίνει πάλι; -
@iceman7 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Και εγώ θα το οδηγώ ακόμα και ταξιδάκια θα κάνω και ίσως εκεί οφείλεται και μέρος του μπερδέματος τουλαχιστον στο εξοπλιστικό επίπεδο που παραγγείλαμε το YC γιατι προσπάθησα να κάνω ένα συνδυασμό αυτου που θα επαιρνα για τη γυναίκα (active) με αυτό που θα επαιρνα εγώ (adventure) και μας βγηκε το ενδιαμεσο style.
Η πλαφονιέρα και οι καθρέπτες δεν είναι deal breaker αλλά σε συνδυασμό με τη γενικότερη χαμηλή ποιότητα προκάλεσαν ασχημα σχόλια για την παραγγελθείσα style. Η adventure του τεστ της ήταν πιο ευπεπτη. Το ιδιο και στο γιο.
Το puma δεν το έψαξα γιατί διαβάζω οτι πάει ψηλά και το σχημα είναι πολυ κουπε και δεν θα εξυπηρετεί καθημερινα. Αν δεν μπορώ να ελέγξω τις ακμές του αυτοκινήτου λόγω σχεδιασμού δεν το θέλω για πόλη γιατι θα φάω όλες τις γωνίες και εμπόδια!
Αυτό το titanium που βλέπω εχει αναδιπλουμενους βγαίνει σε αυτόματο; Και ναι πόσο και με τι είδους;
Τα 8 χρόνια εγγυηση τα δίνει πάλι;Έχω την εντύπωση οτι η απτή ποιότητα του εσωτερικού δεν θα σε ενθουσιάσει στο puma.
-
Να ειναι χειρότερο από την πλαστικουρα του YC; Δεν το εχω δει παρότι με εχει φαει ο γιος και μαλλον θα τον παρω να παμε αυριο...
-
Τα 8 χρόνια εγγυηση τα δίνει πάλι;Μπα, χειροκίνητο το βλέπω στο άρθρο, άκυρο.
8 χρόνια εγγύηση.
Αλλά αν δε ανδιαφέρει πάρε κανένα τηλ. για να δεις τι ισχύει. -
Τα 8 χρόνια εγγυηση τα δίνει πάλι;-
Όχι δεν βγαίνει με αυτόματο.
-
Όχι δεν έχει ηλεκτρ. αναδιπλούμενους καθρέπτες (γιατί αναδιπλούμενους έχει, όλα έχουν...χαχαχα), το έγραψα και πιο πάνω. κανένα puma & fiesta δεν έχει αυτή την στιγμή γιατι έχουν έλλειψη σε ημιαγωγούς (από την ενημέρωση των εμπόρων):
Εξαιτίας της έλλειψης των ημιαγωγών, δεν μπορούν να υποστηριχθούν στην παραγωγή οι εξής λειτουργίες/χαρακτηριστικά:
✓ BLIS- Επιτήρηση τυφλών σημείων
✓ Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
✓ Φώτα εδάφους στους εξωτερικοί καθρέφτες
✓ Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός που ανεβαίνουν με μία κίνηση (κατεβαίνει με μία κίνηση μόνο του οδηγού)
✓ Αυτόματο κλείσιμο παραθύρων μέσω του κλειδιού. -
8 χρόνια ή 5 χρόνια με έκπτωση στην τιμή. Ανάλογα και τον έμπορο και τι συμφωνία θα πετύχεις.
-
-
Στο Puma θα πω ότι σίγουρα είναι πιο "όμορφο" στο μάτι από YC.
-
@fanis75 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Τα 8 χρόνια εγγυηση τα δίνει πάλι;-
Όχι δεν βγαίνει με αυτόματο.
-
Όχι δεν έχει ηλεκτρ. αναδιπλούμενους καθρέπτες (γιατί αναδιπλούμενους έχει, όλα έχουν...χαχαχα), το έγραψα και πιο πάνω. κανένα puma & fiesta δεν έχει αυτή την στιγμή γιατι έχουν έλλειψη σε ημιαγωγούς (από την ενημέρωση των εμπόρων):
Εξαιτίας της έλλειψης των ημιαγωγών, δεν μπορούν να υποστηριχθούν στην παραγωγή οι εξής λειτουργίες/χαρακτηριστικά:
✓ BLIS- Επιτήρηση τυφλών σημείων
✓ Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
✓ Φώτα εδάφους στους εξωτερικοί καθρέφτες
✓ Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός που ανεβαίνουν με μία κίνηση (κατεβαίνει με μία κίνηση μόνο του οδηγού)
✓ Αυτόματο κλείσιμο παραθύρων μέσω του κλειδιού. -
8 χρόνια ή 5 χρόνια με έκπτωση στην τιμή. Ανάλογα και τον έμπορο και τι συμφωνία θα πετύχεις.
Απορρίπτεται..... αν και πανέμορφο!
-
-
Να ειναι χειρότερο από την πλαστικουρα του YC; Δεν το εχω δει παρότι με εχει φαει ο γιος και μαλλον θα τον παρω να παμε αυριο...
Εμένα με ξενέρωσε πολύ το Puma μέσα..
Σιγά και το εσωτερικό του T Cross εντομεταξυ! Έχετε μπει σε 2008/Mokka; Kamiq είχεβ(έχω καιρό να δω αν έχουν αλλαγές) με διαφορά καλύτερο εσωτερικό από όλα τα VW group της κατηγορίας τότε.
Επίσης διαβάζω τρελές αλλαγές σε αυτό που έρχεται, και έρχεται σύντομα..
"Εσωτερικά, το νέο T-Cross θα συνοδεύεται από ποιοτικότερα και μαλακότερα υλικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, καλύτερη συναρμογή και πλουσιότερο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο τελευταίος θα περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων από τη βασική κιόλας έκδοση."
-
@dublin said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
"Εσωτερικά, το νέο T-Cross θα συνοδεύεται από ποιοτικότερα και μαλακότερα υλικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, καλύτερη συναρμογή και πλουσιότερο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο τελευταίος θα περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων από τη βασική κιόλας έκδοση."
Αυτος είναι βασιμος ανασταλτικός παραγοντας γιατι με τετοια τιμή σιγουρα θα βελτιώσουν το μεσα οπως εκαναν με το t-rok
Ψηφιακο εχει και τώρα... εκτός αν βάλουν στανταρ τον μεγάλο -
Αυτος είναι βασιμος ανασταλτικός παραγοντας γιατι με τετοια τιμή σιγουρα θα βελτιώσουν το μεσα οπως εκαναν με το t-rok
Ψηφιακο εχει και τώρα... εκτός αν βάλουν στανταρ τον μεγάλοΝαι.. ακριβώς αυτό.. εκτός αν πετύχεις σε μερικούς μήνες ξεφόρτωμα στοκ, βέβαια αμφιβάλω σε αυτήν την αγορά και με το ιστορικό των Γερμανών ότι θα το "ξεπουλήσουν" όπως κάνουν Γάλλοι και Κορεάτες όταν αλλάζουν μοντέλα ή κάνουν facelift..
Να σου πω, κάνα 500Χ με τίποτα να φανταστώ; Renegade; Avenger 2η έκδοση στα 29;
Στην τελική αφού σου αρέσει πολύ εγώ θα περίμενα..
https://www.carandmotor.gr/nea/osa-gnorizoyme-gia-neo-volkswagen-t-cross
"Περνώντας στα τεχνικά στοιχεία, το T-Cross θα παραμείνει αποκλειστικά δικίνητο -όπως και το Arona, άλλωστε- και αναμένεται να μείνουν αναλλοίωτοι οι κινητήρες 1.0 λίτρου και απόδοσης 95 ή 110 ίππων, αλλά και ο TSI των 150 ίππων. Αντίθετα, θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πλαίσιο, στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης για λίγη περισσότερη ακρίβεια στο πάτημα και στην κατευθυντικότητα."
-
Eγω θα εμενα στο Yaris Cross για το υβριδικο συστημα.
-
Μιας και μιλάμε για αυτόματο κιβώτιο και τιμές γύρω στα 27~28 χιλ. εγώ θα κοιτούσα και το jazz.
Το Yaris έχει γίνει πολύ ακριβό για την ποιότητα που προσφέρει. -
Ψηφιακο εχει και τώρα... εκτός αν βάλουν στανταρ τον μεγάλοΨηφιακό καντράν έχει και τώρα. Άψογη συναρμογή έχει και τώρα κι ας είναι σκληρά τα πλαστικούλια. Δεν τρίζει τίποτα.
Αφού όμως οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος θέλουν να χαιδεύουν πλαστικά, σιγά μη χαλάσει το χατίρι η vw.
Μαλακά πλαστικούλια και ... +1.500€ τουλάχιστον το νέο T-cross.
Αν έχουν στοκ θα το ξεφορτώσουν το παλιό. Στο Q2 π.χ. το είχαν ρίξει 2-3k κάτω. Άλλες εποχές τότε όμως. Τώρα ψάχνεις αυτοκίνητο με το κυάλι. -
@andya3 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Ψηφιακο εχει και τώρα... εκτός αν βάλουν στανταρ τον μεγάλοΨηφιακό καντράν έχει και τώρα. Άψογη συναρμογή έχει και τώρα κι ας είναι σκληρά τα πλαστικούλια. Δεν τρίζει τίποτα.
Αφού όμως οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος θέλουν να χαιδεύουν πλαστικά, σιγά μη χαλάσει το χατίρι η vw.
Αν έχουν στοκ θα το ξεφορτώσουν το παλιό. Στο Q2 π.χ. το είχαν ρίξει 2-3k κάτω. Άλλες εποχές τότε όμως. Τώρα ψάχνεις αυτοκίνητο με το κυάλι.Πρώτα απ' όλα αυτά τα πήραν από κανένα δελτίο τύπου, σιγά μην έχουν κατάσκοπο στη Γερμανία.. οπότε επίσημα η θέση της VW είναι, και όντως έχουν θέματα εκεί, αν σου πετάει τα μάτια έξω σε εσωτερικό (ποιότητα/design) η Skoda, έχεις πρόβλημα.. επίσης προσπέρασες
".. θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πλαίσιο, στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης για λίγη περισσότερη ακρίβεια στο πάτημα και στην κατευθυντικότητα."
Οι αλλαγές είναι πολλές, δεν είναι ένα απλό facelift με άλλα φώτα, λίγο αλλαγμένη μάσκα και 2 νίκελα.. το ίδιο ανακοινώθηκε για τα ID που έχουν απογοητεύσει σε πολλά επίπεδα (και γι' αυτό απολύθηκε κόσμος..) και για το Golf είχε γίνει χαμός με το touch interface και τα sliders (νομίζω και εκεί απολύθηκε κόσμος!) και ακόμη και ο autogefuel στην παρουσίαση είχε πει ότι από μέσα από την εταιρεία ήθελαν άμεσα διόρθωση!! (Πρωτοφανές για καινούργιο μοντέλο).
Είναι εταιρείες και θέλουν κέρδη και πωλήσεις, θα έχουν σίγουρα κάνει τρομερές έρευνες marketing. Οι φίλοι μας στην Skoda στο τμήμα marketing δουλεύουν, είναι και καθηγητές πανεπιστημίου φυσικά.
-
@andya3 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Αν έχουν στοκ θα το ξεφορτώσουν το παλιό. Στο Q2 π.χ. το είχαν ρίξει 2-3k κάτω. Άλλες εποχές τότε όμως. Τώρα ψάχνεις αυτοκίνητο με το κυάλι.Πρώτα απ' όλα αυτά τα πήραν από κανένα δελτίο τύπου, σιγά μην έχουν κατάσκοπο στη Γερμανία.. οπότε επίσημα η θέση της VW είναι, και όντως έχουν θέματα εκεί, αν σου πετάει τα μάτια έξω σε εσωτερικό (ποιότητα/design) η Skoda, έχεις πρόβλημα.. επίσης προσπέρασες
".. θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πλαίσιο, στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης για λίγη περισσότερη ακρίβεια στο πάτημα και στην κατευθυντικότητα."
Οι αλλαγές είναι πολλές, δεν είναι ένα απλό facelift με άλλα φώτα, λίγο αλλαγμένη μάσκα και 2 νίκελα.. το ίδιο ανακοινώθηκε για τα ID που έχουν απογοητεύσει σε πολλά επίπεδα (και γι' αυτό απολύθηκε κόσμος..) και για το Golf είχε γίνει χαμός με το touch interface και τα sliders (νομίζω και εκεί απολύθηκε κόσμος!) και ακόμη και ο autogefuel στην παρουσίαση είχε πει ότι από μέσα από την εταιρεία ήθελαν άμεσα διόρθωση!! (Πρωτοφανές για καινούργιο μοντέλο).
Είναι εταιρείες και θέλουν κέρδη και πωλήσεις, θα έχουν σίγουρα κάνει τρομερές έρευνες marketing. Οι φίλοι μας στην Skoda στο τμήμα marketing δουλεύουν, είναι και καθηγητές πανεπιστημίου φυσικά.
Δεν ξέρω τι θα φέρει το facelift. Όλα αυτά, μαλακά πλαστικά, βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης και αναρτήσεις κλπ τα έχει ήδη το Taigo. Δεν θα τους είναι πρόβλημα να τα βάλουν και στο T-cross.
Το πόσο θα τα χρεώσουν με ανησυχεί...
Για τα sliders δεν έχω δει να ιδρώνει το αυτί τους ως τώρα. Δείχνουν μια εμμονή. Σαν να επιμένουν ότι είναι σωστό και να προσπαθούν να τα επιβάλλουν. Θα δούμε. -
Ενόψει αφιξης facelift καταρχήν δεν το συνεχίζουμε με το t-cross..
Τωρα για άλλα VW που προτάθηκαν ενδιαφέροντα αλλά μιλαμε για b suv παντα με μικρές διαστάσεις.
Οταν φυγει η Χ1 θα το ψαξω ξανά με τον όμιλο.Αρα περιμενω να δω αν θα μου κανει καμια καλυτερη τιμη η Τογιοτα καθότι λόγω καλής γνωριμίας δεν συζητησαμε τιποτα κατα την παραγγελία για την τιμή (καθότι και η τιμή ανοιχτή) και αν με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα θα το παρω... αλλιως ακύρωση και μένουμε με οτι έχουμε....
Και μόνο τις ζάντες να μου κανουν τράμπα σε 16αρες με κανα 500ρικο εκπτωση θετικό θα είναι .. αλλά εχω καταλάβει οτι στο Γιαννίτσα δεν ασχολούνται με τέτοια καθόλου...
Ψαχνω λίγο για διαφορα αξεσουαρ και βαριέμαι αφάνταστα.. .τρέχα σε φωτά να αλλάξεις όλα τα φώτα, παρε διακόπτες με φωτισμό, βρες τα λαμπάκια για τον ατμοσφαιρικό και ανθρωπο να τα βάλει, πηγαινε για μεμβράνες μπροστα, βρες κανα συναγερνό της προκοπής... Κουράστηκα και μόνο ψαχνοντας....
Για τη γυναίκα και πολύ της είναι και δεν θα αγχωνομαι εγώ από μακρια τι κανει σε νέο αμαξι... -
Εμένα με ξενέρωσε πολύ το Puma μέσα..
Σιγά και το εσωτερικό του T Cross εντομεταξυ! Έχετε μπει σε 2008/Mokka; Kamiq είχεβ(έχω καιρό να δω αν έχουν αλλαγές) με διαφορά καλύτερο εσωτερικό από όλα τα VW group της κατηγορίας τότε.
Επίσης διαβάζω τρελές αλλαγές σε αυτό που έρχεται, και έρχεται σύντομα..
Για το puma θα συμφωνήσω....αν μπεις σε focus αμέσως μετά μεγάλη η διαφορά σε ποιότητα, το 2008 σε σχέση με το 3008 δεν έχει μεγάλη διαφορά
Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο