-
-
Ούτε σεντάν, ούτε στέισον, ούτε κουπέ... βγάλε άκρη.
-
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι με ένα κινητήρα λίγο πιο δυνατό σε συνδυασμό με την εκλογικευμένη, πλέον, τιμολόγησή του θα ήταν μια τίμια πρόταση.
-
Από την άλλη, ένα καλό review δεν έχω διαβάσει για αυτό το αυτοκίνητο. Επίσης, θεωρώ αποτυχία την προσέγγιση του στελαντις «έχω έναν κινητήρα με 136 άλογα ας τον βάλω σε όλα τα αμάξια πάει δεν πάει, ανεξάρτητα από το βάρος και τη φιλοσοφία του μοντέλου».
Ο μόνος λόγος που θα το αγόραζα είναι απλά γιατί είναι φθηνότερο από τα άλλα.
-
Το αδικούν οι ίδιοι δεν είναι τόσο χάλια όχημα. Απέναντι σε ένα Arkana πχ με αντίστοιχη τιμολόγηση και έναν κινητήρα της προκοπής ποιός δεν θα το αγόραζε; Τεσπά θεωρητική κουβέντα...
-
@jamesd said in Peugeot 408 (2022):
Από την άλλη, ένα καλό review δεν έχω διαβάσει για αυτό το αυτοκίνητο. Επίσης, θεωρώ αποτυχία την προσέγγιση του στελαντις «έχω έναν κινητήρα με 136 άλογα ας τον βάλω σε όλα τα αμάξια πάει δεν πάει, ανεξάρτητα από το βάρος και τη φιλοσοφία του μοντέλου».
Φέρνει λεφτά αυτή η προσέγγιση γιατί οι περισσότεορι αγοράζουν εμφάνιση, μπλιμπλίκια και 3Δ οθόνες. Οπότε γιατί να ασχοληθούν σοβαρά με τα μηχανικά μέρη (όχι ότι μπορούν δηλαδή αλλά λέμε)?
-
Λοιπόν τα λέτε όπως τα λέτε, αλλά να σας μιλήσει και ένας πραγματικός πωλητής.
Το αυτοκίνητο έχει 3 επιλογές κινητήρων.
Το υβριδικό με τα 136, το plug-in με τα 225 και το ηλεκτρικό με τα 210 προς το παρόν, γιατί αναμένονται και άλλα ηλεκτρικά με μεγαλύτερη ισχύ.
Το αυτοκίνητο ξεκινάει από 35000 στην allure έκδοση που είναι καλή τιμή, αλλά όπως βλέπουμε και στα άλλα μοντέλα σαν το νέο 3008, είναι μία βασική έκδοση ανάγκης.
Το αυτοκίνητο στο εξωτερικό και προφανώς και εδώ θα αξίζει σαν εταιρικό μοντέλο με μίσθωση και όλες τις δυνατότητες φοροαποφυγής που έχει αυτή.
Στην περίπτωση αυτή η διαφορά τιμής μειώνεται κατά πολύ.
Οπως λοιπόν γελάμε με κάτι μέρκ των 40000 με τα 109 άλογα, ή αντίστοιχες μπεμβέ, το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι επιλέξιμο με αυτόν τον κινητήρα...
Μάλιστα για την Αγγλία που εκεί το ιδιωτικό λήζινγκ κυριαρχεί και οι διαφορές είναι μικρές, βιντεάκια σαν το παραπάνω είναι παντελώς αναξιόπιστα.
-
εισαι πραγματικα τοσο μακρυα απο τη νομιμοτητα που αγνοεις το 'φορολογικο πλεονεκτημα' ποιο ειναι
να το εχεις-εχετε ξακαθαρο
η τιμη του αυτοκινητου επιβαρυνεται στο leasing με φπα 24% και εκπιπτει το ποσο μαζι με το φπα κατα 25%, δηλαδη τριχες. επιπλεον επιβαρυνεται ο χρηστης του αυτοκινητου με ενα πολυ ψηλο ποσο στην περιπτωση του 3008. το mh allure λοιπον, κοστιζει 35000+24%-25%=32500 αλλα προφανως και πληρωνονται και τοκοι επιπλεον, με επιβαρυνση φπα μαλιστα, το κερδος της ληζινγκ εταιρειας και οι συντηρησεις-ασφαλειες που επιβαρυνουν τα μισθωματα. ο χρηστης ενος τετοιου αυτοκινητου με πχ 1500 μισθο το μηνα, θα πληρωσει επιπλεον 1500 ευρω το χρονο για φορο χρησης του.
η μονο περιπτωση να γλυτωσει καποιος πχ 20% απο τα χρηματα που ξοδευει για ενα εταιρικο αυτοκινητο ειναι να εχει ηλεκτρικο ή οτιδηποτε με ρυπους κατω απο 50.
ο μονος λογος που οι εταιρειες προσφερουν το αυτοκινητο ειναι γιατι ικανοποιουν μια αναγκη του εργαζομενου χωρις να επιβαρυνεται με ασφαλιστικες εισφορες για τον φουφουτο, με φορους επιβαρυνεται κανονικα.
τελος. -
Εγώ είμαι κοντά, αλλά εσύ γερνάς και δεν βλέπεις κοντά και θα κάνεις και ρυτίδες πιο γρήγορα όπως κλείνεις τα μάτια για να διαβάσεις...
Οταν λοιπόν μιλάω για μίσθωση και φοροαποφυγή, εννοώ αυτά που έχουν κάτω από 50 γρ, δηλαδή τα φεβ και τα ηλεκτρικά.
Για αυτό λέω ότι αυτά τα αμάξια πλέον δεν συμφέρουν ως ιδιωτικά, εκτός αν το πάρεις συνειδητά με τον μικρό κινητήρα που θα ζορίζεται λόγω βάρους.
-
@gatoz said in Peugeot 408 (2022):
η μονο περιπτωση να γλυτωσει καποιος πχ 20% απο τα χρηματα που ξοδευει για ενα εταιρικο αυτοκινητο ειναι να εχει ηλεκτρικο ή οτιδηποτε με ρυπους κατω απο 50.
Δεν είναι μόνο αυτές. Είναι και η περίπτωση (που ειναι και τα περισσότερα εταιρικά) αξίας < €17.000 ΛΤΠΦ. Για αυτό τα εταιρικά ειναι είτε μικράκια (208, σε τριο, γιάρις, κλπ.) είτε θηρία φεβ κα μπεβ.
-
@criuser said in Peugeot 408 (2022):
Το υβριδικό με τα 136, το plug-in με τα 225 και το ηλεκτρικό με τα 210 προς το παρόν, γιατί αναμένονται και άλλα ηλεκτρικά με μεγαλύτερη ισχύ.
Να σας μιλήσει και ένας πελάτης. Peugeot 408 phev στα 50-54 Κ καθώς και ηλεκτρικό δεν υπάρχει σαν επιλογή γιατί θα πας να πάρεις με τόσα λεφτά σοβαρό αμάξι (κανένα Kuga phev ή Tesla). Οποτε παραμένουμε στους 136 dcs του οποίου η τιμή δεν το αποκλείει από την αγορά από την αρχή, αλλά αποκλείεται λόγω 136 ίππων. Με άλλα λόγια, αυτό το αμάξι απλά δεν υφίσταται imho.
-
Sad but true
-
@sabas_thess said in Peugeot 408 (2022):
Sad but true
Εξαιρετικό τραγούδι!! Και διασκευή από Messiah
-
@fanis75 said in Peugeot 408 (2022):
@sabas_thess said in Peugeot 408 (2022):
Sad but true
Εξαιρετικό τραγούδι!! Και διασκευή από Messiah
Απο αυτοκινητα δεν ξερεις, απο μεταλ δεν ξερεις, καλυτερα να μην μιλας
-
Ωχ, σφαγή θα γίνει απόψε...
-
@alexandros-k said in Peugeot 408 (2022):
Απο αυτοκινητα δεν ξερεις, απο μεταλ δεν ξερεις, καλυτερα να μην μιλας
Απο όλα ξέρω και καλύτερα από όλους σας!!
Όποιος αμφισβητεί Messiah, είναι άξιος της μοίρας του!
-
Αφηστε τα αυτα και αγοραστε εισητηρια για την τελευταια συναυλια των Θεων τον Ιουλιο.
-
@jamesd said in Peugeot 408 (2022):
@criuser said in Peugeot 408 (2022):
Να σας μιλήσει και ένας πελάτης. Peugeot 408 phev στα 50-54 Κ καθώς και ηλεκτρικό δεν υπάρχει σαν επιλογή γιατί θα πας να πάρεις με τόσα λεφτά σοβαρό αμάξι (κανένα Kuga phev ή Tesla). Οποτε παραμένουμε στους 136 dcs του οποίου η τιμή δεν το αποκλείει από την αγορά από την αρχή, αλλά αποκλείεται λόγω 136 ίππων. Με άλλα λόγια, αυτό το αμάξι απλά δεν υφίσταται imho.
Δεν ασχολείται η εταιρεία με το γαλατικό χωριό μας μόνο.
Είπαμε για τον υπόλοιπο κόσμο, δεν υπάρχει ουσιαστικά η 136.
Αλλά προφανώς για την Ελλάδα υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτό και δεν πουλάει.
-
Είδα σήμερα ένα στο δρόμο.
Εντυπωσιακά οπίσθια
Μια ξανθιά
το οδηγούσε
-
Έχει ανεβάσει vid στο tik tok.
"Προς το troc που, πατήσαμε χτες....
.... έτσι είναι από μπροστά"!!!
Peugeot 408 (2022)