-
@gv2000 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
αφού το γράφω ρε σείς ΑΜΕΣΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ. τύπου έρχομαι και το παίρνω τώρα όπου και αν βρίσκεσαι τοις μετρητοίς. ούτε προκαταβολές ούτε τίποτα… εεε σε τέτοια περίπτωση δεν μπορώ να περιμένω τον πρώτο… αυτό εννοώ.
αν όμως και ο δεύτερος μου πει κάτσε να το πάω στον μηχανικό μου κλπ εεεε τότε και αυτός στην ουρά…που οκ καλά κάνει…Προφανώς. Για αυτό εγώ έχω σταματήσει να ασχολούμαι με ιδιώτες. Μόνο εμπορίες και μόνο μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου και ας μην έχουν και πολύ καλό όνομα στην αγορά.
-
@gatoz said in Προσιτό SUV made in Japan;:
δηλαδή συγνώμη ρε παιδιά αλλά εσείς αν πουλούσατε κάτι (από τσίχλες μέχρι σπίτι) και σας έλεγε κάποιος να περιμένετε το χ χρονικό διάστημα αλλά στο μεσοδιάστημα ερχόταν άλλος και σου έδινε τα λεφτά τι θα του λέγατε? όχι δεν στο πουλάω γιατι μετράει ο λόγος του πρώτου? συγχωρέστε με αν κάτι δεν έχω καταλάβει από την ιστορία αλλά και εγώ έχω χάσει "ευκαιρίες" αλλά η ευθύνη ήταν δική μου... αφού βρέθηκε ο αγοραστής και τα έσκασε game over και πάμε για άλλα...
το καταλαβαίνω και μεταξύ μας πολύ καλά κάνεις και περίμενες την Δευτέρα να το πας για έλεγχο αλλά έλα που βρέθηκε ο τύπος που δεν τον νοιάζει και το πήρε βράδυ με φεγγάρι...εεε shit happens δεν φταίει ο πωλητής...χμμμμ
οι μικροαστοι της εργατικης ταξεως βασικα εχουμε λογο και τον κραταμε γενικα. αν δεν ηταν και η εποχη αγπ και του εθνικου βολιωτη διακορευτη ισως να ηταν καλυτερα τα πραγματα....οταν ειχα βαλει την αγγελια για το βιταρα, με πηρε τηλεφωνο πρωτος, σε κανενα 5λεπτο μετα την αναρτηση, ενα παληκαρακι και μου ειπε σε παρακαλω μπορεις να περιμενεις να γυρισω απο ταξιδι καθως ειμαι ναυτικος σε 10 μερες να το παω για ελεγχο και να το παρω?
την αγγελια την αφησα σε αναρτηση αλλες 3-4 μερες, μετα την εβγαλα γιατι σπασανε τα νευρα μου απο τα τηλεφωνα. σε ολους εδινα σειρα προτεραιοτητας οσο και αν επεμεναν μαλιστα ενας θυμαμαι με 1500 πανω στο χερι. μιλαμε ειχε 100+ παρκαρισματα και χιλιαδες πολλες βιους.
καποια στιγμη ηρθε το παληκαρακι, το πηγε ελεγχο και το πηρε.
και οχι δεν ειμαι τοσο καλος γατος. απλα δεν περιμενα τοσο γρηγορα τηλεφωνο και αιφνιδιαστηκα οποτε εδωσα το λογο μου χωρις και να το πολυθελω καθως δεν γνωριζα και την εμπορευσιμοτητα που θα ειχε. βεβαια μου αρεσε που ειπε οτι το εχει ονειρο και θα το προσεχει... αλλα στις λαικες οικογενειες μαθαινουμε οτι αν δωσεις τον λογο σου, τον κρατας.
και τωρα πλεον το εχω μετανοιωσει. οχι το πως και σε ποιον το πουλησα, αλλα οτι το πουλησα.Και άλλος ένας το μετάνιωσε...
-
@antoniokon said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Είχα δει το 2015 Grand Vitara 1.6 Σάββατο απόγευμα...
Μου άρεσε εκ πρώτης όψεως και συμφωνήσαμε να το πάμε Δευτέρα πρωί σε συνεργείο και αν πει οκ, να προχωρήσουμε στην μεταβίβαση...
Με πήρε ο πωλητής Κυριακή βράδυ για να μου πεί ότι το πούλησε...
Καλά του λέω...ήταν μηχανικός ο αγοραστής?
Όχι μου λέει...το είδε...το έκανε μια βόλτα...και μου έδωσε ήδη μεγάλη προκαταβολή...
Έτσι χάθηκε μια περίπτωση που φαινόταν πολύ καλή...
Τελικά το επόμενο καλό που εμφανίστηκε (και το πήρα) ήταν 2 χρόνια μετά το 2017...
Όσα αυτοκίνητα έχω πουλήσει ο πρώτος/δεύτερος που τα βλέπει από κοντά τα αγοράζει. Με το ST έγινε ως εξής.. δίνω ραντεβού με ένα κυριούλη, σκάει με ένα Macan. Του λέω τι το θές, τι να το κάνεις, λεφτά έχεις. Για δεύτερο λέει, είχα ένα Γιάρις υβριδικό και δε την παλεύω, πολύ αργό.
Ξεκινάμε την κουβέντα και τον "δειγματισμό". Έπειτα είπε ότι θα γυρίσει σε δύο εβδομάδες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό και ότι το θέλει το αμάξι. Του λέω ΟΚ κλείσαμε. Μου είπε πέντε(5) φορές να μου δώσει λεφτά προκαταβολή επί τόπου, κανα 500αρικο. Του είπα και τις πέντε φορές ότι δεν είναι απαραίτητο και ότι από τη στιγμή που δίνουμε τα χέρια να μην ανησυχεί. Τις επόμενες μέρες με έπαιρνε τηλέφωνα.. επέμενε να μου βάλει 500 γιούρα έμβασμα και του έκανα τη χάρη γιατί ήθελε να νιώθει "ασφαλής" ότι το αμάξι το έχει καπαρώσει και ότι δε θα είχε κάνει φτερά μέχρι να γυρίσει.. όχι πώς είχα πρόθεση να το δώσω αλλού βέβαια.
Οκ ο τύπος δεν ήταν χθεσινός και είχε τριβή με τα αμάξια. Εμπιστεύτηκε το ένστικτο του και έτσι κάνουν και αρκετοί έμποροι, αγοράζουν χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο αν κάτι τους αρέσει.
Όταν γύρισε δύο βδομάδες μετά το πήγα 10 λεπτά για το τυπικό σε ένα γειτονικό του φανοποιείο (ο ίδιος δεν ήταν καν εκεί) και έπειτα πέρασα από το χώρο του, μπήκε το χρήμα και το αμάξι έγινε δικό του.. that's all folks
-
@antoniokon said in Προσιτό SUV made in Japan;:
@gatoz said in Προσιτό SUV made in Japan;:
δηλαδή συγνώμη ρε παιδιά αλλά εσείς αν πουλούσατε κάτι (από τσίχλες μέχρι σπίτι) και σας έλεγε κάποιος να περιμένετε το χ χρονικό διάστημα αλλά στο μεσοδιάστημα ερχόταν άλλος και σου έδινε τα λεφτά τι θα του λέγατε? όχι δεν στο πουλάω γιατι μετράει ο λόγος του πρώτου? συγχωρέστε με αν κάτι δεν έχω καταλάβει από την ιστορία αλλά και εγώ έχω χάσει "ευκαιρίες" αλλά η ευθύνη ήταν δική μου... αφού βρέθηκε ο αγοραστής και τα έσκασε game over και πάμε για άλλα...
το καταλαβαίνω και μεταξύ μας πολύ καλά κάνεις και περίμενες την Δευτέρα να το πας για έλεγχο αλλά έλα που βρέθηκε ο τύπος που δεν τον νοιάζει και το πήρε βράδυ με φεγγάρι...εεε shit happens δεν φταίει ο πωλητής...χμμμμ
οι μικροαστοι της εργατικης ταξεως βασικα εχουμε λογο και τον κραταμε γενικα. αν δεν ηταν και η εποχη αγπ και του εθνικου βολιωτη διακορευτη ισως να ηταν καλυτερα τα πραγματα....οταν ειχα βαλει την αγγελια για το βιταρα, με πηρε τηλεφωνο πρωτος, σε κανενα 5λεπτο μετα την αναρτηση, ενα παληκαρακι και μου ειπε σε παρακαλω μπορεις να περιμενεις να γυρισω απο ταξιδι καθως ειμαι ναυτικος σε 10 μερες να το παω για ελεγχο και να το παρω?
την αγγελια την αφησα σε αναρτηση αλλες 3-4 μερες, μετα την εβγαλα γιατι σπασανε τα νευρα μου απο τα τηλεφωνα. σε ολους εδινα σειρα προτεραιοτητας οσο και αν επεμεναν μαλιστα ενας θυμαμαι με 1500 πανω στο χερι. μιλαμε ειχε 100+ παρκαρισματα και χιλιαδες πολλες βιους.
καποια στιγμη ηρθε το παληκαρακι, το πηγε ελεγχο και το πηρε.
και οχι δεν ειμαι τοσο καλος γατος. απλα δεν περιμενα τοσο γρηγορα τηλεφωνο και αιφνιδιαστηκα οποτε εδωσα το λογο μου χωρις και να το πολυθελω καθως δεν γνωριζα και την εμπορευσιμοτητα που θα ειχε. βεβαια μου αρεσε που ειπε οτι το εχει ονειρο και θα το προσεχει... αλλα στις λαικες οικογενειες μαθαινουμε οτι αν δωσεις τον λογο σου, τον κρατας.
και τωρα πλεον το εχω μετανοιωσει. οχι το πως και σε ποιον το πουλησα, αλλα οτι το πουλησα.Και άλλος ένας το μετάνιωσε...
χαχαχαχ, ναι, πραγματι, η πολλη σκεψη βλαπτει
-
Στην αγορά πάντως... επικρατεί ότι όποιος σταξει το χρήμα πρώτος αυτός αγοράζει...
Τώρα λόγοι και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα δεν πολύ στέκουν.Ωραία θέμα πάντως δεν το κάνουμε ένα ξεχωριστό topic με ιστορίες από αγοραπωλησίες που έχουμε...έχω 5-6 ενδιαφέρουσες περιπτώσεις...να γράψω...
-
@georgekn said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Στην αγορά πάντως... επικρατεί ότι όποιος σταξει το χρήμα πρώτος αυτός αγοράζει...
Τώρα λόγοι και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα δεν πολύ στέκουν.Ωραία θέμα πάντως δεν το κάνουμε ένα ξεχωριστό topic με ιστορίες από αγοραπωλησίες που έχουμε...έχω 5-6 ενδιαφέρουσες περιπτώσεις...να γράψω...
Ανοιξε ενα και γραψε
-
Εγώ θα συμφωνήσω με τη λογική γάτου και μάστορα. Για ένα πράγμα ζούμε: για το καθαρό κούτελο!
Τί εννοώ; Το μόνο που μετράει σε μια αγοραπωλησία είναι να τηρηθούν τα προφορικά συμφωνηθέντα. Αν πας να αγοράσεις αυτοκίνητο και αφού το δεις θέλεις και μεταγενέστερο έλεγχο, ο άλλος σου πει ότι δεν μπορεί να το κρατήσει, μην στεναχωρηθείς αν βρεθεί κάποιος πιο γρήγορος και το χάσεις.
Προσωπικά, σε ότι έχω πουλήσει (αυτοκίνητα, κινητά, στερεοφωνικά, λάπτοπ) ξεκαθαρίζω ότι τηρώ σειρά προτεραιότητας. Αν έρθει κάποιος και το δει και μου ζητήσει λίγες μέρες για έλεγχο, του τις δίνω, ενημερώνοντας τον ότι η αγγελία δεν κατεβαίνει, αλλά θα ενημερώνω τους υποψηφίους αγοραστές ότι έχει δεσμευθεί και αν δεν ολοκληρωθεί η πώληση θα είναι ελεύθερο σε Χ μέρες. Αν μου ζητήσει πολλές μέρες περιθώριο, του λέω ότι δεν μπορώ να το δεσμεύσω. Μου έχει τύχει σε μικροπράγματα να έχω τιμολογήσει πιο φθηνά από την αξία και παρόλο που μου προσέφεραν περισσότερα, το έδωσα στον πρώτο και όχι στο "μάγκα" που μου έλεγε να παρακάμψω τη σειρά και το λόγο που έδωσα και να του το δώσω με παραπάνω.
Ο λόγος είναι λόγος!
-
Υπαρχει κατι πιο απλο
Δεν δινεις τον λογο σου -
Μα αυτό είναι το ωραίο στις ανθρώπινες σχέσεις.
Να υπάρχει σεβασμός, εμπιστοσύνη και ο λόγος αυτό δείχνει.
Και πολλοί γεμίζουν και νιώθουν ωραία με κάτι τέτοια.
Δεν είναι όλα στη ζωή εμπόριο και λεφτά.
-
Και εκεί που έχετε το αμαξάκι και κάθεται σας έρχεται ένας τύπος και σου λέει μπορείς να το κρατήσεις μία εβδομάδα γιατί θα λείπω ?
Και εσείς οι ευγενείς, λέτε εντάξει.
Μέσα στην εβδομάδα έρχονται 2-3 τους λέτε, ότι έχετε δώσει μία εβδομάδα σε κάποιον άλλον.
Περνάει η εβδομάδα, δεν σας τηλεφωνεί ο πρώτος, ευγενικοί εσείς λέτε να περάσουν 1-2 μέρες και του τηλεφωνείτε.
Οι επιλογές είναι δύο...
- Δεν απαντάει στο τηλέφωνο.
- Σας βρίζει ότι τον ενοχλείτε...
Τι κάνετε τότε ?
Παίρνετε τους άλλους τηλέφωνο ?
Ας πούμε ότι το κάνετε.
Ο ένας σας λέει ότι βρήκε άλλο.
Οι άλλοι δύο σκέφτονται αφού δεν το πήρε ο άλλος κάτι θα έχει.
Οπότε είτε δεν το παίρνουν, είτε σαν κάνουν μεγάλο παζάρι στην τιμή...
Λίγο ακριβά δεν θα σας κοστίσει η ευγένεια ?
-
Μα δεν είναι ευγένεια, είναι λόγος και στην περίπτωση που αναφέρεις ο άλλος δεν κράτησε τον λόγο του και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.
Θα βρεθεί κάποιος άλλος κάποια στιγμή.
-
Εγώ έτσι την έχω πάθει με το παρκάρισμα. Με ρωτάνε αν θα φύγω, λέω ναι. Κάνε τον γύρο του τετραγώνου θα σε περιμένω του λέω. Στο μεταξύ περνάει όλη η πόλη, ξανά περνάει όλη η πόλη και με άγριο κοιτάζουν, τους ανταποδίδω το βλέμμα. Περνάνε 5-7 λεπτά. Κοντεύουν 10 λεπτά, λέω θα φύγω έχω αργήσει.
Τελικά ο άλλος είχε παρκάρει αλλού και τον είδα πιο κάτω να κάθεται σε καφετέρια.Χαχαχαχα
-
Το να δινεις τον λογο σου σε εναν αγνωστο που δεν ξερεις τι καπνο φουμαρει , ειναι εντελως αφελες για μενα
-
@gtsartsal said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Μα δεν είναι ευγένεια, είναι λόγος και στην περίπτωση που αναφέρεις ο άλλος δεν κράτησε τον λόγο του και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.
Θα βρεθεί κάποιος άλλος κάποια στιγμή.
Μην κοιτάς που εσείς πουλάτε πράγματα που έχουν ζήτηση. Υπάρχουν πράγματα που η ζήτηση τους είτε είναι μέτρια, είτε υπάρχουν πολλά ίδια, οπότε τέτοιες επιλογές δεν έχεις.
Γενικά πάντως οι περισσότεροι δεν πρόκειται να σε ενημερώσουν αν δεν τηρήσουν τον λόγο τους. Βασικά είσαι η εναλλακτική, αν δεν κάτσει η πρώτη επιλογή, για αυτό σου ζητάει χρόνο. Μόλις κάτσει η πρώτη επιλογή σε ξέχασε.
-
@criuser said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Και εκεί που έχετε το αμαξάκι και κάθεται σας έρχεται ένας τύπος και σου λέει μπορείς να το κρατήσεις μία εβδομάδα γιατί θα λείπω ?
Μου το έκανε τύπος όταν είχα βάλει καλοκαίρι αγγελία το τρίκυκλο σκούτερ μου.
Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να το αγοράσει χωρίς έλεγχο σε συνεργείο, αλλά θα έφευγε διακοπές 10 μέρες εκείνη την ημέρα. Μεγάλος σε ηλικία, πολύ ευγενικός κύριος που ήθελε τρίκυκλο γιατί μπορούσε να το οδηγήσει χωρίς δίπλωμα μηχανής.Μου ζήτησε να το κρατήσω να μην το δώσω και θα με πλήρωνε όσα ζητούσα στην αγγελία χωρίς παζάρι. Ήταν ευγενικά επίμονος και συνέχεια με ρώταγε αν μπορεί να βρεθεί κάποια λύση ώστε να μην το δώσω αλλού.
Του είπα και εγώ ευγενικά να περάσει καλά στις διακοπές του και όταν επιστρέψει να με πάρει τηλέφωνο και αν δεν το είχα πουλήσει, ευχαρίστως να του το έδινα και με έλεγχο σε συνεργείο και ότι άλλο ήθελε.
Τελικά δεν πουλήθηκε.
Πέρασαν οι 10 μέρες, πέρασαν οι 15 μέρες... πέρασαν 7 χρόνια... Ακόμη περιμένω τον ευγενικό κυριούλη να με πάρει τηλέφωνο...Εγώ θεωρώ ότι πολλοί που ψάχνουν, εντυπωσιάζονται από αγγελίες και εντελώς παρορμητικά παίρνουν τηλέφωνα, λένε διάφορα και μετά αφού το κλείσουν το τηλέφωνο και καταλαγιάσει ο παρορμητισμός ξεκινούν οι άλλες σκέψεις...και πατάνε φρένα.
-
Αυτοι που το παιζουν υπερβολικα ευγενικοι ειναι οι χειροτεροι
-
Γενικά πάντως οι περισσότεροι δεν πρόκειται να σε ενημερώσουν αν δεν τηρήσουν τον λόγο τους. Βασικά είσαι η εναλλακτική, αν δεν κάτσει η πρώτη επιλογή, για αυτό σου ζητάει χρόνο. Μόλις κάτσει η πρώτη επιλογή σε ξέχασε.
Σε αυτό δεν έχεις άδικο.
Για αυτό στο τέλος θα μας πούνε και μαλακες! -
@alexandros-k said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Υπαρχει κατι πιο απλο
Δεν δινεις τον λογο σουΚαι γιατί να μην τον δώσεις; Δεν εμπιστεύεσαι ότι θα τον κρατήσεις;
-
@harisma23 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Υπαρχει κατι πιο απλο
Δεν δινεις τον λογο σουΚαι γιατί να μην τον δώσεις; Δεν εμπιστεύεσαι ότι θα τον κρατήσεις;
Και γιατι να τον δωσω ? Τον ηξερα κι απο χθες?
Μια χαρα μπορω να τον κρατησω, αλλά τον δινω σε αυτους που ξερω και τον αξιζουν , οχι στον καθε αγνωστο -
@harisma23 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Υπαρχει κατι πιο απλο
Και γιατι να τον δωσω ? Τον ηξερα κι απο χθες?
Μια χαρα μπορω να τον κρατησω, αλλά τον δινω σε αυτους που ξερω και τον αξιζουν , οχι στον καθε αγνωστοΠροφανώς "κόβεις" αυτόν που έχεις απέναντι σου και αξιολογείς αυτά που σου ζητάει. Αν το δει, του αρέσει και μου ζητήσει να το πάει σε συνεργείο σε 1-2 μέρες, το δέχομαι να το κρατήσω. Αν μου πει ότι σε 15 μέρες θα έχει πουλήσει το δικό του και θα έχει τα λεφτά, δεν δέχομαι να το δεσμεύσω.
Προσιτό SUV made in Japan;