-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
@realzeus said in CarTalk.gr:
Εγώ θα κάνω μια πολύ πιο απλή ερώτηση. Αθήνα-Θεσσαλονίκη το κάνει σε 4+ ώρες, χωρίς στάση;
Αυτή είναι μι απολύ συγκεκριμένη, σπάνια και ειδική ανάγκη και όχι ο μέσος όρος για ένα κριτήριο. Οπότε ναι για εσένα δεν κάνει. Για το 90% του κόσμου που θα κάνει 1-2 στάσεις για Σαλόνικα, είναι μια χαρά. Εγώ π.χ. δεν βγάζω με τίποτα 4-5 ώρες ταξίδι χωρίς στάση, δεν αντέχω και εαν έχω και το παιδί μέσα, ίσως να χρειαστώ και 2 στάσεις. Οπότε αυτά ειναι τελείως υποκειμενικά.
Αλλά εδώ μιλάμε για C segment με την καλύτερη ανάρτηση της αγοράς, επιδόσεις supercar, διαστημικό εξοπλισμό που πληρώνεις €30.000 έξτρα στους Γερμανούς και τιμή Peugeot 208!!
Oι επιδοσεις σουπερκαρ ειναι τα 6.5 δευτερα για 0-100 ή τα 200 τελικη? Ολα τα μικρα gt 15ετιας (fiesta st, 207rc, corsa opc κλπ κλπ) τετοιες επιδοσεις ειχαν (με 20+ χλμ τελικη) με 20κατι χιλιαρικα τιμη, σουπερ καρς ηταν κι αυτα?
Και ποια ειναι τα σπουδαια εξτρα του τεσλα 3? Εδω μοχλους για φλας δεν εχει για να γλιτωσει κοστος, και μεσα ειναι μια οθονη κι ενα τιμονι ολο κι ολο, επειδη εχει θερμαινομενα καθισματα κι αλλα 2-3 τετοια το βγαλατε και υπερλουξ λες και μιλαμε για s class.
Ρε σεις πλακα μας κανετε? -
@driver-m said in CarTalk.gr:
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Το αστείο είναι να κρίνεις από τον καναπέ. Αν είχες οδηγήσει ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά, θα το κοστολογούσες στα 80 χιλιάρικα, οπότε θα συμφωνούσες ότι το να πωλείται 35 είναι σκάνδαλο.
Τα 35 (λογω της επιδοτησης) μπορει οντως να ειναι σκανδαλο, αν ειχε 80 ωστοσο ουτε ο Μασκ δεν θα το αγοραζε. Με τετοια χρηματα εχεις αλλες απαιτησεις κι οχι ενα αχρωμο κι αοσμο οχημα με προσον την ευκολη οδηγηση και την οικονομικη καταναλωση. Γιατι αυτα ειναι το τεσλα 3 και μονο.
Εμένα προσωπικά μου ήταν αδιάφορη η κατανάλωση, το αγόρασα 51 καφετιά γιατί ήταν το μόνο ενδιαφέρον οχημα μέχρι τα 60 k μαζί με το Suzuki jimny και το Citroen ami
-
@vagkirk said in CarTalk.gr:
η αδυναμία χρήσης του σε καταστάσεις τύπου "zombie attack"
Ίσως είναι το μόνο που θα κινείται.
Το ότι θα κλέβεις καύσιμα σε mad max σενάρια, ενώ τα διυλιστήρια θα έχουν σταματήσει, είναι τραβηγμένο ακόμη και για ΕΦ.
Ενώ το να βρεις ένα φωτοβολταϊκό ή DIY ανεμογεννητρια να πριζώσεις είναι απολύτως εφικτό!
Στη χειρότερη, βάζεις μερικά ζόμπι σε ένα μεγάλο κλουβί hamster wheel για γεννήτρια και κινείσαι δωρεάν παντού, ακόμη κι αν δεν υπάρχει πουθενά να πας! -
Και ποια ειναι τα σπουδαια εξτρα του τεσλα 3?
Όλα αυτά που σε μια 3αρα θα τα πληρώσεις κάπου €25.000 ως έξτρα εξοπλισμό. Εαν δεν τα θές είναι άλλο θέμα, αλλά το Τέσλα τα πρσφέρει στην βασική τιμή.
-
Βασικά είναι πολύ ενδιαφέρον το πώς έχει δημιουργήσει οικονομία κλίμακας με μια έκδοση
-
Και ποια ειναι τα σπουδαια εξτρα του τεσλα 3?
Όλα αυτά που σε μια 3αρα θα τα πληρώσεις κάπου €25.000 ως έξτρα εξοπλισμό. Εαν δεν τα θές είναι άλλο θέμα, αλλά το Τέσλα τα πρσφέρει στην βασική τιμή.
Και ξαναλεω, ποια ειναι αυτα?
Εγω με 8.000 ευρω εξτρα ειχα πριν 15 χρονια μεχρι και xenon φωτα, bt, ηχοσυστημα με 10 ηχεια, ενισχυτη και 2 γουφερ, δερματα, σπορ αναρτησεις, ηλεκτρονικα καθισματα με μεχρι και ηλεκτρονικη πλαινη στηριξη και πολλα ακομα.
Τα 25.000 ευρω εξτρα του τεσλα ποια ειναι? Γιατι εγω κυριολεκτικα δεν βλεπω τιποτα το ιδιαιτερο που θα κοστολογουνταν και 25 χιλιαρικα σε μια bmw οπως λες, μεχρι και το εσωτερικο λεει για να μην εχει αυτη τη μαυριλα κοστολογειται 1200 ευρω (για αλλο χρωμα απλα).
Διαφωτισε με γιατι πιστευω οτι πετατε εναν αριθμο χωρις καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Σαν τις επιδοσεις "σουπερκαρ" με τα 6.5 δευτερα 0-100 και τα 200 χλμ τελικη. -
@red_monster said in CarTalk.gr:
Το αστείο είναι να κρίνεις από τον καναπέ. Αν είχες οδηγήσει ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά, θα το κοστολογούσες στα 80 χιλιάρικα, οπότε θα συμφωνούσες ότι το να πωλείται 35 είναι σκάνδαλο.
Τα 35 (λογω της επιδοτησης) μπορει οντως να ειναι σκανδαλο, αν ειχε 80 ωστοσο ουτε ο Μασκ δεν θα το αγοραζε. Με τετοια χρηματα εχεις αλλες απαιτησεις κι οχι ενα αχρωμο κι αοσμο οχημα με προσον την ευκολη οδηγηση και την οικονομικη καταναλωση. Γιατι αυτα ειναι το τεσλα 3 και μονο.
Εμένα προσωπικά μου ήταν αδιάφορη η κατανάλωση, το αγόρασα 51 καφετιά γιατί ήταν το μόνο ενδιαφέρον οχημα μέχρι τα 60 k μαζί με το Suzuki jimny και το Citroen ami
Ενταξει, γουστα ειναι αυτα.
Εμενα πχ τα 2 απ'τα 3 που αναφερεις μου φαινονται τα πλεον αδιαφορα, με το αμι να ειναι οχι αδιαφορο αλλα αστειο. -
έπεσες τώρα στον φανη που τα βάζει όλα τα έξτρα.
Πάντως ωραία έξτρα έβαλες.
-
Και το Τέσλα νομίζω έχει πολλά ηχεία, όπως καλό ηχοσύστημα, δερμάτινα ,οικολογικό δέρμα, αεριζόμενα καθίσματα κτλ
-
Σαν τις επιδοσεις "σουπερκαρ" με τα 6.5 δευτερα 0-100 και τα 200 χλμ τελικη.
Το dual motor έχει 0-100 4,4"
-
Τι στο καλό γιατί γράφω ένα ποστ σε πολλά ποστς
-
ολα όσα έχει έξτρα μια ηλεκτρική bmw, οπως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθισματα, δέρμα, assistance plus, parking plus, ηχοσύστημα ΗΚ, ηλιοροφή, αεριζόμενα καθίσματα (δεν έχει καν η bmw) κλπ. Εαν θες να τα βρείς, κάνε σύγκριση. Και ναι δεν είναι €20.000 (αφού το ηλεκτρικό έχει καλύτερο στάνταρ εξοπλισμό), είναι €15.000, my bad.
Διαφωτισε με γιατι πιστευω οτι πετατε εναν αριθμο χωρις καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Σαν τις επιδοσεις "σουπερκαρ" με τα 6.5 δευτερα 0-100 και τα 200 χλμ τελικη.
Στην ταπεινή 116 είχα βάλει €11.000 έξτρα και ήθελα €19.000 στην πραγματικότητα. όσο για το σουπερκαρ, προφανώς πάει στα 4" του LR και όχι στα 6", τα οπόια πάλι γρήγορο είναι και δεν πλησιάζεται από Φιέστα κλπ.
-
ολα όσα έχει έξτρα μια ηλεκτρική bmw, οπως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθισματα, δέρμα, assistance plus, parking plus, ηχοσύστημα ΗΚ, ηλιοροφή, αεριζόμενα καθίσματα (δεν έχει καν η bmw) κλπ. Εαν θες να τα βρείς, κάνε σύγκριση. Και ναι δεν είναι €20.000 (αφού το ηλεκτρικό έχει καλύτερο στάνταρ εξοπλισμό), είναι €15.000, my bad.
Διαφωτισε με γιατι πιστευω οτι πετατε εναν αριθμο χωρις καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Σαν τις επιδοσεις "σουπερκαρ" με τα 6.5 δευτερα 0-100 και τα 200 χλμ τελικη.
Στην ταπεινή 116 είχα βάλει €11.000 έξτρα και ήθελα €19.000 στην πραγματικότητα. όσο για το σουπερκαρ, προφανώς πάει στα 4" του LR και όχι στα 6", τα οπόια πάλι γρήγορο είναι και δεν πλησιάζεται από Φιέστα κλπ.
Ξέχασες το sentry mode και πιθανώς την ηλεκτρική μπαγαζιερα.
-
Μπιτκοην μαηνινγκ κάνει το Τέσλα;
-
@teo-mak said in CarTalk.gr:
ωπα.. νεοι οροι Τι ειναι η ηλεκτρικη μπαγαζιερα; εχω τετοιο πραγμα και δεν το ξερω;
-
@red_monster said in CarTalk.gr:
Ενταξει, γουστα ειναι αυτα.
Εμενα πχ τα 2 απ'τα 3 που αναφερεις μου φαινονται τα πλεον αδιαφορα, με το αμι να ειναι οχι αδιαφορο αλλα αστειο.Για αυτό λέμε ότι είναι θέμα γούστου και αναγκών.
Δεν είναι -και δεν πρέπει να νιώθει- εξυπνότερος όποιος αγόρασε ηλεκτρικό έναντι πετρελαίου και τούμπαλιν. Ελάχιστα αυτοκίνητα μου άρεσαν πραγματικά και μου αρέσουν, ανάμεσα σε όλα και το μούλτιπλα -
@dettol said in CarTalk.gr:
ωπα.. νεοι οροι Τι ειναι η ηλεκτρικη μπαγαζιερα; εχω τετοιο πραγμα και δεν το ξερω;
Ηλεκτρικά υποβοηθούμενη θύρα φόρτωσης αποσκευών.
-
@dettol said in CarTalk.gr:
Ηλεκτρικά υποβοηθούμενη θύρα φόρτωσης αποσκευών.
α. οκ. Ηλεκτρικο πορτμπαγαζ το λεω εγω αυτο
Γμτ και νομιζα οτι ητανκανενα φοβερο κολπο που δεν ειχα ανακαλυψει -
-
Εγώ @driver-m δεν είπα για επιδόσεις supercar, είπα για επιδόσεις hothatch gti περίπου για το βασικό SR με τα 35.000€ και με προϋπόθεση να κρατήσεις το BMW σου για μακρινά ταξίδια.
Για supercar επιδόσεις ας πούμε είναι τα επόμενα με τους διπλούς κινητήρες κλπ που δεν τα εξετάζω λόγω υψηλότερης τιμής, τα οποία όμως και πάλι συμφέρουν πολύ αν συγκριθούν με μια 3αρα , Cclass, A4 - A5 κλπ.
Εσένα πάντως το σκεπτικό που ανέπτυξα δεν σε καλύπτει;
Υπάρχει καλύτερο αυτοκίνητο σε τέτοια τιμή και άξιος αντικαταστάτης της 3αρας σου που σε έχει καλομαθει σε κάποια πράγματα;
Αν είχες budget 35.000€ σήμερα ποιο αυτοκίνητο θα επέλεγες;
CarTalk.gr