-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το νέο Tesla Model 3 Highland κάνει όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς να φαίνονται απαρχαιωμένα, κακοφτιαγμένα και πανάκριβα.Τουλαχιστον υπερβολικος τιτλος, παροτι η δοκιμη ειναι αντικειμενικη.
Μονο ορισμενα απ'τα μειονεκτηματα που αναφερεις (200 χλμ τελικη, οχι ιδιαιτερα πληροφοριακο τιμονι) αρκουν για να μη θεωρειται κορυφαιο το τεσλα 3. Και δε μιλαω καν για την αισθητικη μεσα εξω, που για πολλους ειναι απαραδεκτη, αλλα για αντικειμενικα μειονεκτηματα.
Εκτος κι αν τα τοσο διθυραμβικα σχολια οφειλονται κυριως στη λογικη τιμη, οποτε να το δεχτω. -
Εσύ κάθε πότε πιάνεις πάνω από 200χλμ/ώρα και για πόσο που θα σε κάνει να αρνηθείς ένα tesla ως κορυφαία επιλογή;
Δεν είπε ότι είναι κακό το τιμόνι, είπε ότι δεν είναι σαν της Giulia.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Εσύ κάθε πότε πιάνεις πάνω από 200χλμ/ώρα και για πόσο που θα σε κάνει να αρνηθείς ένα tesla ως κορυφαία επιλογή;
Δεν είπε ότι είναι κακό το τιμόνι, είπε ότι δεν είναι σαν της Giulia.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό.
To αρθρο το διαβασες? Ουσιαστικα λεει οτι ειναι η καλυτερη βαθμολογια που εχει δωσει ποτε σε αυτοκινητο κι οτι αν μπορουσε θα εκοβε και 1 βαθμο σε ολα τα υπολοιπα για να ειναι ακομα μεγαλυτερη η διαφορα. Σ'ενα αυτοκινητο με τελικη 200χλμ και ουτε καν κορυφαιο τιμονι, περα απο ζητηματα εργονομιας που εχει (βλεπε φλας, υαλοκαθαριστηρες κλπ) που αναφερει κι ο αρθρογραφος.
Με ολα αυτα τα ζητηματα (που ειναι εντελως αντικειμενικα) ειναι δηλαδη πραγματικα αυτο το αμαξι αξιο για την καλυτερη βαθμολογια που εχει δωσει ποτε?Σε αντεπιχειρηματα του στυλ καθε ποτε πιανω εγω τα 200 πραγματικα ειναι αστειο και ν'απαντησω.
Τοτε και οι φεραρι και οι λαμπο ας ειχαν τελικη τα 200 επειδη εγω ή εσυ δεν τα πιανουμε και συχνα, δε βαριεσαι, σιγα το μειονεκτημα.
Ο,τι να'ναι. -
Εγώ μένω στα περί οδηγικής συμπεριφοράς , πολύ καλής ποιότητας κύλισης και άνεσης, σε συνδιασμό με την καλή ηχομόνωση και την ποιότητα υλικών του εσωτερικού ως τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιλογή ενός αυτοκινήτου.
Και το Tesla αυτό σύμφωνα με ότι αποκόμισε από την δοκιμή του ο dimsabas τσεκαρει όλα αυτά τα κουτάκια.
Μετά έχουμε και λέμε
-200 αλογάκια και ροπή διλιτρης Α ΑMG- Υπερπλουσιος εξοπλισμός
- Πολύ καλοί χώροι και πρακτικότητα για μια οικογένεια
Και όλα τα παραπάνω με 34.000 ευρω περίπου!!!
Λίγο πιο ακριβό δηλαδή από μια καλή έκδοση ενός Toyota Yaris.Σκόπιμα δεν αναφέρθηκα στην οικονομία της ηλεκτροκίνησης γιατί αν ισχύουν τα παραπάνω μιλάμε πρώτα από όλα για ένα καλό αυτοκίνητο σε εξαιρετική τιμή που δεν ρωτάς αν είναι βενζίνη, υβριδικό , πετρέλαιο, υγραέριο, φυσικό αέριο, υδρογόνο.
Και επειδή επίσης αν είναι τόσο καλό αυτοκίνητο στα 35000€ δεν θα ρωτούσα καθόλου ούτε ποια είναι η πραγματική του αυτονομία ή γιατί έχει κουμπάκια στην οθόνη και όχι μοχλούς και δεν πιάνει 230.
Στο Ναύπλιο με 140-150 χλμ/ώρα με φτάνει να πάω;
Στην Χαλκίδα πάω μια βολτιτσα;
Σούνιο ή Μαραθώνα;
Μέσα στην πόλη δεν το συζητάμε, μια φορά στις 10 μέρες φόρτιση σπίτι θα φτάνει. -
Μόνο που δεν είναι supercar το model 3. Οπότε πως θεωρείται σοβαρός παράγοντας το ότι δεν πιάνει πάνω από 200 χλμ/ώρα και δη στην Ελλάδα!
Η βαθμολογία είναι ένας μέσος όρος για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο σαν αυτά που δοκιμάζει το site του Μήτσου
Στον μέσο όρο λοιπόν θεωρεί ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που υπάρχει στην αγορά. Μπορεί να έχει ελάχιστα λιγότερο πληροφοριακό τιμόνι από το καλύτερο τιμόνι της αγοράς αλλά σε ένα κάρο άλλους τομείς είναι καλύτερο. Οπότε ο μέσος όρος δεν επηρεάζεται στον βαθμό που λες.
Όπως και στο σχολείο εαν έχεις σε όλα 20 και σε δύο, τρία μαθήματα 18-19. Δεν χάνεις την αξιολόγηση ως άριστος.
-
@vagkirk said in CarTalk.gr:
Εάν φύγεις με 100% ναι μπορείς όπως και να γυρίσεις χωρίς φόρτιση και να σου μείνουν κάποια δεκάδες χιλιόμετρα αυτονομίας. Μιλάω για το Standard Range. Ειδάλλως εάν είσαι στο 80-90% μια φόρτιση 15 λεπτών σε ταχυφορτιστη της Tesla αρκεί για να έχεις να κινείσαι άνετα.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Μόνο που δεν είναι supercar το model 3. Οπότε πως θεωρείται σοβαρός παράγοντας το ότι δεν πιάνει πάνω από 200 χλμ/ώρα και δη στην Ελλάδα!
Η βαθμολογία είναι ένας μέσος όρος για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο σαν αυτά που δοκιμάζει το site του Μήτσου
Στον μέσο όρο λοιπόν θεωρεί ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που υπάρχει στην αγορά. Μπορεί να έχει ελάχιστα λιγότερο πληροφοριακό τιμόνι από το καλύτερο τιμόνι της αγοράς αλλά σε ένα κάρο άλλους τομείς είναι καλύτερο. Οπότε ο μέσος όρος δεν επηρεάζεται στον βαθμό που λες.
Όπως και στο σχολείο εαν έχεις σε όλα 20 και σε δύο, τρία μαθήματα 18-19. Δεν χάνεις την αξιολόγηση ως άριστος.
200χλμ ειναι ταχυτητα ενος τυπικου 1600αριου 20ετιας, οχι supercar.
Eπισης δεν κυκλοφορει μονο Ελλαδα το tesla 3, στη Γερμανια βαρανε 250αρια για πλακα στην autobahn.
Κι επισης ειναι και η εργονομια που μονο καλη δεν τη λες. Γενικα ειναι αστειο το αμαξι αυτο να θεωρειται αξιο τοπ βαθμολογιας.
Αλλα εδω φτασαμε στα 35.000 να θεωρουμε ενα αμαξι τσαμπα οποτε τα συγχωρουμε ολα.
Αντε τεσλα και ξερο ψωμι!! -
Το αστείο είναι να κρίνεις από τον καναπέ. Αν είχες οδηγήσει ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά, θα το κοστολογούσες στα 80 χιλιάρικα, οπότε θα συμφωνούσες ότι το να πωλείται 35 είναι σκάνδαλο.
-
@vagkirk said in CarTalk.gr:
Στην Χαλκίδα πάω μια βολτιτσα;
Σούνιο ή Μαραθώνα;
Μέσα στην πόλη δεν το συζητάμε, μια φορά στις 10 μέρες φόρτιση σπίτι θα φτάνει.για σουνιο-μαραθωνα ειναι αστειο να το συζηταμε. Χαλκιδα - πηγαινε ελα ανετα, το ιδιο και ναυπλιο. Για το ναυπλιο ειδικα, να κανω μια επεξηγηση μιας και ειναι ο πιο μακρινος προορισμος απο αυτους που αναφερεις. Η μετρημενη εμβελεια του (προηγουμενου) M3 shortrange/rear wheel drive (του "φτηνου) ειναι 280km με ταχυτητα 120km/h. Εσυ θες να πηγαινεις με 140-150. Θεωρητικα, βασει αυτων που μολις σου ειπα δεν σε βγαζει πηγαινε-ελα χωρις φορτιση
Ομως, η παρανοηση που γινεται απο πολλους ειναι οτι το νουμερο αυτο (280km στα 120km/h) βγαινει αν πηγαινεις ΣΥΝΕΧΩΣ με 120km/h, οποτε η μπαταρια θα τελειωσει στα 280χλμ. Πρακτικα, σε ενα ταξιδι τοσο μικρο, οπου ειναι 280 απο πορτα σε πορτα (και πισω) δεν θα πηγαινεις ΣΥΝΕΧΩΣ με αυτην την ταχυτητα. Μεχρι να μπεις αττικη οδο θα πηγαινεις με αστικες ταχυτητες, στην αττικη οδο θα το πατησεις, θα κοψεις στα διοδια και μετα θα πηγαινεις με 140-150 οπου μπορεις, δηλ οπου δεν σε κοβει η κινηση. ΚΑΘΕ φορα που το αμαξι επιβραδυνεται, ανακταει ενεργεια.
Προσωπικα πιστευω οτι αν φυγεις στο 95-98% θα γυρισεις με περιπου 10-15%. Στην χειροτερη περιπτωση, αν δεις οτι ζοριζει η κατασταση (πραγμα απιθανο), ριχνεις λιγο την ταχυτητα σου και φτανεις με ανεση. Στην ΑΠΟΛΥΤΩΣ χειροτερη περιπτωση που βλεπεις οτι δεν σε βγαζει γιατι εχουν γινει απροβλεπτα ή επειδη δεν εχεις ξεκινησει γεματος, εχει 5-6 φορτιστες στο δρομο σου.
Αν θες νοικιασε 1-2 μερες ενα αυτοκινητο δωσε καποια χρηματα και κανεις ολες σου τις δοκιμες. Στο λεω για να πειστεις και εσυ οτι δεν θα εχεις προβλημα, εγω ειμαι ηδη σιγουρος οτι θα εισαι οκ -
Εγώ θα κάνω μια πολύ πιο απλή ερώτηση. Αθήνα-Θεσσαλονίκη το κάνει σε 4+ ώρες, χωρίς στάση; Τόσο το έκανα πριν 20 χρόνια, με Τέμπη και Μαλιακό μέσα... ΟΚ, τώρα σπάνια το κάνω, αλλά τότε το έκανα κάθε ΣΚ, το πάνω-κάτω. Αν είναι να γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω στην δυνατότητα μετακίνησης, δεν κάνουμε κάτι.... Για να μην πω την περίπτωση που ξεκίνησα από Σαλονίκη, έκανα 30 λεπτά στάση στο Μετς (Αθήνα) για να φάμε στο σπίτι της κοπέλας μου, έβαλα ξανά βενζίνη και φύγαμε για Λευκάδα. 1000 χιλιόμετρα σε 10 ώρες, με μια στάση 30 λεπτών.
-
Να το κάνω εγώ πιο απλό ακόμα, τι γίνεται με το:
(Πλάκα κάνω)
Ή έστω με το:
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
Εγώ θα κάνω μια πολύ πιο απλή ερώτηση. Αθήνα-Θεσσαλονίκη το κάνει σε 4+ ώρες, χωρίς στάση;
Αυτή είναι μι απολύ συγκεκριμένη, σπάνια και ειδική ανάγκη και όχι ο μέσος όρος για ένα κριτήριο. Οπότε ναι για εσένα δεν κάνει. Για το 90% του κόσμου που θα κάνει 1-2 στάσεις για Σαλόνικα, είναι μια χαρά. Εγώ π.χ. δεν βγάζω με τίποτα 4-5 ώρες ταξίδι χωρίς στάση, δεν αντέχω και εαν έχω και το παιδί μέσα, ίσως να χρειαστώ και 2 στάσεις. Οπότε αυτά ειναι τελείως υποκειμενικά.
Αλλά εδώ μιλάμε για C segment με την καλύτερη ανάρτηση της αγοράς, επιδόσεις supercar, διαστημικό εξοπλισμό που πληρώνεις €30.000 έξτρα στους Γερμανούς και τιμή Peugeot 208!!
-
Εγώ θα κάνω μια πολύ πιο απλή ερώτηση. Αθήνα-Θεσσαλονίκη το κάνει σε 4+ ώρες, χωρίς στάση; Τόσο το έκανα πριν 20 χρόνια, με Τέμπη και Μαλιακό μέσα... ΟΚ, τώρα σπάνια το κάνω, αλλά τότε το έκανα κάθε ΣΚ, το πάνω-κάτω. Αν είναι να γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω στην δυνατότητα μετακίνησης, δεν κάνουμε κάτι.... Για να μην πω την περίπτωση που ξεκίνησα από Σαλονίκη, έκανα 30 λεπτά στάση στο Μετς (Αθήνα) για να φάμε στο σπίτι της κοπέλας μου, έβαλα ξανά βενζίνη και φύγαμε για Λευκάδα. 1000 χιλιόμετρα σε 10 ώρες, με μια στάση 30 λεπτών.
Με πέταλο Μαλιακού οι 4+ ώρες είναι πάρα πολλές.
Μήπως σταμάτησες για μάσα στου Λεβέντη ?
Μήπως έμεινες στη μέση από λάστιχο ? -
Άρα Φάνη μου δεν κάνει για κύριο αυτοκίνητο. Το κύριο αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να βγάλει ταξίδι απνευστί! Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνον με τις δικές μου συνήθειες. Αν, χτύπα ξύλο, συμβεί κάτι κακό και πρέπει να φύγεις αυτοστιγμεί 500 χλμ μακριά, τι θα κάνεις; Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ.
@red_monster monster: Μίλησα σοβαρά, Με 160 στις ευθείες, τόσο ήθελα από έξοδο σε είσοδο πόλης, πριν 20 χρόνια. Αν θες μίλα κι εσύ σοβαρά.
-
Άρα Φάνη μου δεν κάνει για κύριο αυτοκίνητο. Το κύριο αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να βγάλει ταξίδι απνευστί! Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνον με τις δικές μου συνήθειες. Αν, χτύπα ξύλο, συμβεί κάτι κακό και πρέπει να φύγεις αυτοστιγμεί 500 χλμ μακριά, τι θα κάνεις; Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ.
Δεν συμφωνώ! Μια χαρά κάνει. Η περίπτωση που αναφέρεις είναι τόσο σπάνια όσο και να να μου πέσει μια ταμπέλα στο κεφάλι όπως περπατάω...αλλά βγαίνω από το σπίτι μου!
-
@red_monster monster: Μίλησα σοβαρά, Με 160 στις ευθείες, τόσο ήθελα από έξοδο σε είσοδο πόλης, πριν 20 χρόνια. Αν θες μίλα κι εσύ σοβαρά.
Υποστηρίζεις οτι Με πέταλο Μαλιακού ήθελες 4 + ώρες και μετά με εγκαλείς στην σοβαρότητα ?
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Δεν συμφωνώ! Μια χαρά κάνει. Η περίπτωση που αναφέρεις είναι τόσο σπάνια όσο και να να μου πέσει μια ταμπέλα στο κεφάλι όπως περπατάω...αλλά βγαίνω από το σπίτι μου!
Εντάξει, δέχομαι ότι εσένα δεν σου έχει τύχει. Εγώ πάντως χρειάστηκε όταν ήμουν 2 το μεσημέρι στο γραφείο μου Παρασκευή, να φύγω για Αθήνα για ΣΚ, χωρίς να πάρω καν εσώρουχα (αγόρασα από εκεί καινούρια). Αν το αυτοκίνητο για το οποίο πλήρωσα 30-40-50 χιλιάδες, δεν μου δίνει αυτήν την δυνατότητα, για μένα είναι για πέταμα. Ή έχουμε αυτοκίνητο, ή δεν έχουμε! Αλλιώς είναι απλά περιαστικό μέσο μετακίνησης. Το αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να με πάει στην Σουηδία, αν χρειαστεί!
-
Το αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να με πάει στην Σουηδία, αν χρειαστεί!
Μια χαρά σε πάει και το Τέσλα στην Σουηδία, το έχουν κάνει! Απλά αντί για 5' για βενζίνη θα σταμάτας 15', σιγά τα αυγά.
-
@red_monster said in CarTalk.gr:
Υποστηρίζεις οτι Με πέταλο Μαλιακού ήθελες 4 + ώρες και μετά με εγκαλείς στην σοβαρότητα ?
Τόσο ήθελες τότε, με 160+ στις ευθείες. Από έξοδο Θεσσαλονίκης, ως την είσοδο (Ποτάμι) στην Αθήνα). Πέντε διόδια είχε τότε η Εθνική, ίσως να ήσουν μικρός και να μην θυμάσαι.
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Το αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να με πάει στην Σουηδία, αν χρειαστεί!
Μια χαρά σε πάει και το Τέσλα στην Σουηδία, το έχουν κάνει! Απλά αντί για 5' για βενζίνη θα σταμάτας 15', σιγά τα αυγά.
15 λεπτά φόρτισης θα σου δώσουν 500 χλμ αυτονομίας; Για πες...
CarTalk.gr