-
Ωραία, δώσε 40 χιλιάρικα πάνω για αντίστοιχες παροχές, πλήρωνε 3-4 χιλιάρικα τον χρόνο παραπάνω για τέλη-καύσιμα-συντήρηση, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Η αναφορά γίνεται προφανώς σε αντίστοιχα καινούρια, όχι στο Ibiza που αγόρασα πριν 2 εβδομάδες με κόστος ψίχουλα. Να συγκρίνουμε ίδια πράγματα.
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
Αν, χτύπα ξύλο, συμβεί κάτι κακό και πρέπει να φύγεις αυτοστιγμεί 500 χλμ μακριά, τι θα κάνεις;
Είναι απλό, σε τέτοια σπάνια περίπτωση θα φωνάξεις ένα ταξί!
...που σε 2 χρόνια τα καινούρια θα 'ναι υποχρεωτικά αμιγώς ηλεκτρικά, σύμφωνα με το άριστο σκεπτικό των αρμοδίων.
Οπότε πρόσεξε να είναι παλιό χειροκινητο ντίζελ χωρίς αντμπλου και με ξηλωμενο DPF, με την πρέπουσα μπιχλα στις χαραμαδες της δερματινης στα καθίσματα και αρρύθμιστα μπεκ, απ αυτά που στέλνει ο Λαπ να μαρσαρουν τα βράδια κάτω απ το μπαλκόνι του Ντιέγκο.
Φέτος καταργούν και τις επεκτάσεις της 20ετιας, θα σπανίζουν πλέον. -
@piliourits said in CarTalk.gr:
, απ αυτά που στέλνει ο Λαπ να μαρσαρουν τα βράδια κάτω απ το μπαλκόνι του Ντιέγκο.Χαχαχαχαχαχα!
-
Άρα Φάνη μου δεν κάνει για κύριο αυτοκίνητο.
δεν κανουν ολα τα προιοντα για ολους και για αυτον τον λογο υπαρχει στην αγορα ποικιλια. Τιποτα παραξενο, τιποτα μεμπτο
Παμε παρακατω -
@red_monster said in CarTalk.gr:
Άρα Φάνη μου δεν κάνει για κύριο αυτοκίνητο. Το κύριο αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να βγάλει ταξίδι απνευστί! Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνον με τις δικές μου συνήθειες. Αν, χτύπα ξύλο, συμβεί κάτι κακό και πρέπει να φύγεις αυτοστιγμεί 500 χλμ μακριά, τι θα κάνεις; Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ.
@red_monster monster: Μίλησα σοβαρά, Με 160 στις ευθείες, τόσο ήθελα από έξοδο σε είσοδο πόλης, πριν 20 χρόνια. Αν θες μίλα κι εσύ σοβαρά.
.Υποστηρίζεις οτι Με πέταλο Μαλιακού ήθελες 4 + ώρες και μετά με εγκαλείς στην σοβαρότητα ?
Τόσο ήθελες τότε, με 160+ στις ευθείες. Από έξοδο Θεσσαλονίκης, ως την είσοδο (Ποτάμι) στην Αθήνα). Πέντε διόδια είχε τότε η Εθνική, ίσως να ήσουν μικρός και να μην θυμάσαι.
Μιλάμε για σχετικά "χαλαρή" οδήγηση, έτσι;
Γιατί αν μιλάμε για γρήγορη μάλλον είναι πολλές οι ώρες -
Άρα Φάνη μου δεν κάνει για κύριο αυτοκίνητο. Το κύριο αυτοκίνητο πρέπει να μπορεί να βγάλει ταξίδι απνευστί! Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνον με τις δικές μου συνήθειες. Αν, χτύπα ξύλο, συμβεί κάτι κακό και πρέπει να φύγεις αυτοστιγμεί 500 χλμ μακριά, τι θα κάνεις; Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ.
@red_monster monster: Μίλησα σοβαρά, Με 160 στις ευθείες, τόσο ήθελα από έξοδο σε είσοδο πόλης, πριν 20 χρόνια. Αν θες μίλα κι εσύ σοβαρά.
Υποστηρίζεις οτι Με πέταλο Μαλιακού ήθελες 4 + ώρες και μετά με εγκαλείς στην σοβαρότητα ?
Τόσο ήθελες τότε, με 160+ στις ευθείες. Από έξοδο Θεσσαλονίκης, ως την είσοδο (Ποτάμι) στην Αθήνα). Πέντε διόδια είχε τότε η Εθνική, ίσως να ήσουν μικρός και να μην θυμάσαι.
2008...εκκινηση απο Τουμπα με ενα Golf 1.4tsi (της τοτε κοπελιας...). Εκεινη διπλα υπνο και εγω στο ψαχνο...
Στις 3 ωρες και 45 λεπτα ημουν στην βαρυπομπη με το λαμπακι βενζινης να με εκλιπαρει για σταση για ανεφοδιασμο. Βεβαια κατω απο 180 πουθενα το Golf. Απορω που δεν εβγαλε κανα θεμα στο δρομο...
Συνηθισμενος εγω απο ταχυτητες ταξιδιου με την μοτο 180+ ουτε που μου φανηκε.Μερικοι αν δεν το εχετε κανει, δεν σημαινει πως ο αλλος λεει ψεμματα.
Κοινως επιβεβαιωνω τον Δια (οχι οτι το χρειαζοταν)... -
15 λεπτά φόρτισης θα σου δώσουν 500 χλμ αυτονομίας; Για πες...
Σε supercharger ναι.
-
@dettol said in CarTalk.gr:
Άρα Φάνη μου δεν κάνει για κύριο αυτοκίνητο.
δεν κανουν ολα τα προιοντα για ολους και για αυτον τον λογο υπαρχει στην αγορα ποικιλια. Τιποτα παραξενο, τιποτα μεμπτο
Παμε παρακατωΔιαφωνώ! Αν η ΕΕ υποχρεώσει μετά το 2030 να πωλούνται μόνον ηλεκτρικά, τι θα κάνεις;
-
@teo-mak said in CarTalk.gr:
.Υποστηρίζεις οτι Με πέταλο Μαλιακού ήθελες 4 + ώρες και μετά με εγκαλείς στην σοβαρότητα ?
Μιλάμε για σχετικά "χαλαρή" οδήγηση, έτσι;
Γιατί αν μιλάμε για γρήγορη μάλλον είναι πολλές οι ώρεςΣβέλτη με το αυτοκίνητο που είχα τότε. 160-170 στις ευθείες. Με την BMW μου, ή το τωρινό Saab μου, μέτριες ταχύτητες.
-
@chrisk6 said in CarTalk.gr:
Υποστηρίζεις οτι Με πέταλο Μαλιακού ήθελες 4 + ώρες και μετά με εγκαλείς στην σοβαρότητα ?
2008...εκκινηση απο Τουμπα με ενα Golf 1.4tsi (της τοτε κοπελιας...). Εκεινη διπλα υπνο και εγω στο ψαχνο...
Στις 3 ωρες και 45 λεπτα ημουν στην βαρυπομπη με το λαμπακι βενζινης να με εκλιπαρει για σταση για ανεφοδιασμο. Βεβαια κατω απο 180 πουθενα το Golf. Απορω που δεν εβγαλε κανα θεμα στο δρομο...
Συνηθισμενος εγω απο ταχυτητες ταξιδιου με την μοτο 180+ ουτε που μου φανηκε.Μερικοι αν δεν το εχετε κανει, δεν σημαινει πως ο αλλος λεει ψεμματα.
Κοινως επιβεβαιωνω τον Δια (οχι οτι το χρειαζοταν)...Ευχαριστώ, αλλά κάποιοι δεν το κατανοούν.
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Σε supercharger ναι.
Εντυπωσιάζομαι αν ισχύουν τα 15 λεπτά φόρτισης για 500 χλμ (που πάλι πολλή ώρα είναι, αλλά άντε πες θα κάνω υπομονή). Παρακαλώ να επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος ότι ισχύει αυτή η ώρα.
-
Σε supercharger ναι.
ξερεις οτι γουσταρω ηλεκτροκινηση, αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Σε 15', αν πας σχετικα αδειος, θα παρεις (περιπου 35kwh). Κανετε τις πραξεις για να βρειτε ποσα χλμ ειναι αυτο. πχ για το model3 στα 120km/h, θα εχει καταναλωση περιπου 15kwh/150χλμ, οποτε αυτο μεταφραζεται σε εμβελεια 230χλμ για τις συνθηκες που μας ενδιαφερει στην παρουσα (ταξιδι στην ΕΟ).
-
Εντυπωσιάζομαι αν ισχύουν τα 15 λεπτά φόρτισης για 500 χλμ (που πάλι πολλή ώρα είναι, αλλά άντε πες θα κάνω υπομονή). Παρακαλώ να επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος ότι ισχύει αυτή η ώρα.
250kw/h, σε 15 λετπά έχει δώσει 62.5 kw. Αρα την 57αρα μπαταρία που δοκίμασε ο Δημήτρης την έχει φορτίσει πλήρως. Απλά μαθηματικά είναι.
-
Δεν φορτίζει σταθερά με 250 kW οπότε αυτές οι πράξεις δεν ισχύουν.
-
250kw/h, σε 15 λετπά έχει δώσει 62.5 kw. Αρα την 57αρα μπαταρία που δοκίμασε ο Δημήτρης την έχει φορτίσει πλήρως.
δεν ειναι ετσι τα πραγματα φανη. Καθε οχημα εχει το δικο του charging curve. Ξεκιναει ψηλα, αλλα πεφτει σταδιακα. Το 250αρι το πιανεις αν πας σχεδον αδειος (πχ με 10%) και πεφτει μετα. Αν ενδιαφερεστε μπορω να σας στειλω λινκ με charging curves διαφορετικων οχηματων.
-
Βλέπεις ρε Φάνη τι λέει ο Dettol?
-
Γελάω με τα σχόλια τύπου Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς στάση...
Όχι γιατί είναι αστεία. Όχι γιατί κάποτε και εγώ τα έκανα με την ταυτότητα στα δόντια κομβόι.Αλλά επειδή θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα τη διαδρομή με μωρό στο αμάξι. Σταμάτησα ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΥΓΑΜΕΝΟ ΣΕΑ... Μισή ώρα στο καθένα μέσος όρος. Και σε κανένα δεν έβαλα βενζίνη. Δε θέλετε συνολική διάρκεια διαδρομής.
Συμφωνώ απόλυτα ότι το επιχείρημα είναι αστείο. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να πηγαίνετε με τα όρια (αλλά στα @@ σας), έτσι κι αλλιώς πρέπει να κάνετε στάσεις για να μη γίνεστε επικίνδυνοι για τον εαυτό σας και τους άλλους (αλλά επίσης στα @@ σας).
Κουράστηκα. Θα αρχίσω να ακολουθώ το φίλο storm.
-
Για ποιον λόγο πρέπει να έχουμε όλοι μωρά στο αυτοκίνητο; Κοντεύω τα 50, δεν έχω και δεν σκοπεύω να κάνω παιδιά. Δεν έχω δικαίωμα να γράφω στο φόρουμ;
-
Υπάρχουν και σοβαροί λόγοι υγείας που επιβάλουν αυτές τις ταχύτητες.
-
Για ποιον λόγο πρέπει να έχουμε όλοι μωρά στο αυτοκίνητο; Κοντεύω τα 50, δεν έχω και δεν σκοπεύω να κάνω παιδιά. Δεν έχω δικαίωμα να γράφω στο φόρουμ;
Φυσικά και έχεις! Και ο Αντώνης δεν μίλησε για μωρά, μίλησε για όρια ταχύτητας και στάσεις για ξεκούραση. Αλλά τα παιδιά στο αμάξι τα λέμε, αφού η πλειοψηφία έτσι ταξιδεύει. Αλλά και χωρίς παιδιά, έκανα πρόσφατα ταξίδι 400χλμ και στα 200χλμ περίπου έκανα στάση για να πάρω καφέ και να πάω για κατούρημα. 400χλμ προσωπικά ταξίδι χωρίς στάση, δεν κάνω...δεν μπορώ, χαχα!!
CarTalk.gr