-
@dimsabas γνωριζεις αν εχει κανει παρουσιαση ο σφακιανακης το byd dolphin στον τυπο; Μονο το seal εχει κανει ή και το atto;
-
Κατά 99% όχι ακόμα.
-
Τα πούλησε τα δημοσιογραφικά....
-
To Ford Capri επιστρέφει ως ηλεκτρικό, να πόσο κοστίζει στην Ελλάδα.
https://cartalk.gr/analytikos-timokatalogos-eksoplismos-gia-neo-ford-capri/
-
Με φωνή Λαζόπουλου στους 10 μικρούς Μήτσους: "Πάμε Mall να χαζέψουμε το νέο Kuga;"
https://cartalk.gr/deite-apo-konta-ford-kuga-sto-golden-hall-kleiste-test-drive/
-
Να πώς θα είναι τα Suzuki της επόμενης δεκαετίας!
https://cartalk.gr/suzuki-anakoinonei-stratigiki-tis-gia-epomena-10-chronia/
ΥΓ. Αφιερωμένο στον Λάπη με αγάπη!
-
-
Το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην Ευρώπη μπορεί να γίνει δικό σας με λιγότερα από 16 χιλιάρικα.
https://cartalk.gr/dacia-sandero-diathesimo-pros-15-900e-kleidi-sto-cheri/
-
Απεχθάνεσαι τις μπαταρίες; Κανένα πρόβλημα, λέει η Ford.
https://cartalk.gr/neo-ford-kuga-aftomato-8ari-kai-1-5-venzinis-186-ippon/
-
2 εκατομμύρια Tucson, αυτό θα πει επιτυχία.
https://cartalk.gr/hyundai-eftase-2-000-000-tucson-etoimazei-syllektiki-version/
-
Αναγνώστης μας παραλαμβάνει το νέο του BYD Seal U, αντίπαλο του Model Y, και καταγράφει τα πεπραγμένα.
-
Εχω μια απορία .
Τι στρώσιμο χρειάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκινήτο εκτός απο τακάκια και δίσκους ; -
Σήμερα ούτε τα θερμικά χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο στρώσιμο. υπάρχει μάλιστα και το λεγόμενο italian tuning, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Αναγνώστης μας παραλαμβάνει το νέο του BYD Seal U, αντίπαλο του Model Y, και καταγράφει τα πεπραγμένα.
ωραιο αρθρο αλλα η αληθεια ειναι οτι πιο πολλες αποριες μου δημιουργησε παρα μου ελυσε
α. θα ηθελα πολυ να μαθω τον συλλογισμο του αγοραστη και γιατι προτιμησε το συγκεκριμενο αμαξι σε σχεση με την "πεπατημενη" του Υ. Διαφορα τιμης ειτε ειναι ελαχιστη ειτε ειναι υπερ του Υ (αν πηγαινε για το "μικρο")
β. δεν εχω πειστει για την καταναλωση και τα νουμερα που αναφερει ο συγγραφεας. Ο bjorn αναφερει 264wh/km σε 11C (δηλαδη οχι πολικο ψυχος). Δεν μπορω να πιστεψω πως ενα τοσο ενεργοβορο οχημα, πεφτει στις 135wh/km σε ταχυτητες 50-60km/h
γ. ειλικρινα δεν περιμενα να ασκησει τετοια επιρροη το ΚΗ3 στους επιδοξους αγοραστες. "Φερτο μαστορα το αμαξι, το παιρνω οπως ειναι"....
"μα κυριε ειναι εκθεσιακο..."
"φερτο σου λεω να φυγω!"
Το ελαφρυνω, αλλα ισως οτι ειναι 9χιλιαρικα, ισως οτι ο κοσμος νιωθει οτι στενευουν τα περιθωρια, τους ωθει να παρουν ισως βεβιασμενες αποφασεις. Ειλικρινα δεν με φανταζομαι να δινω 45 χιλιαρικα (ακομα και αν θα παρω πισω τα 9) χωρις να εχω οδηγησει εστω 10' ενα αμαξι.δ. δενει απολυτα με το γ. Φαινεται πλεον να εχει αλλαξει αρκετα το σκεπτικο των αγοραστων, ακομα και ακριβως προϊοντων (οπως ειναι ενα αυτοκινητο). Η πληθωρα υλικου μεσω ιντερνετ και youtube φαινεται οτι επιτρεπει στους αγοραστες να νιωθουν ανετα να παραγγελνουν ακομα και αυτοκινητο sight unseen, κατι το οποιο πριν μερικα χρονια νομιζω οτι θεωρουνταν αδιανοητο.
ΥΓ: σορρυ, αλλα ψιλοαπαραδεκτο αυτο με το στρωσιμο που του ειπαν απο την αντιπροσωπεια.
edit: βρηκα το fb ποστ πανω στο οποιο βασιζεται το αρθρο. Το γραφει αυτο για το στρωσιμο οντως η byd.. νταξ.. δεν εχω λογια
-
@dettol said in CarTalk.gr:
@dimsabas said in CarTalk.gr:
ΥΓ: σορρυ, αλλα ψιλοαπαραδεκτο αυτο με το στρωσιμο που του ειπαν απο την αντιπροσωπεια.
edit: βρηκα το fb ποστ πανω στο οποιο βασιζεται το αρθρο. Το γραφει αυτο για το στρωσιμο οντως η byd.. νταξ.. δεν εχω λογια
κοιτα σε ενα στρωσιμο αυτοκινητου δεν στρωνεται ο κινητηρας μονο αλλα ολα τα μηχανικά μεση
τωρα χρειαζονται τοσα χλμ για τα εκτος κινητηρα? ΟΧΙ αλλα οκ
-
Συμμερίζομαι ακριβώς όσα γράφει ο @dettol
Ειδικά μοντέλο που δεν έχει βγει καν για τεστ.
Το να μην αγοράσει αυτή τη στιγμή κάποιος το Υ ενόψει ανανέωσης δεν είναι παράλογο αλλά το να αγοράσει κάτι τόσο ογκώδες για νησί κιολας και αδοκίμαστο μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την επιδότηση με εκπλήσσει.
Επίσης και εγώ αμφιβάλλω πως προκύπτουν τετοιες καταναλώσεις σε τέτοιο θηρίο ειδικά όταν τα BYD σε ότι έχω δοκιμάσει είναι πιο ενεργοβόρα σε σχέση με τα αντίστοιχα τεσλα.
Ένας λόγος να προτιμήσεις τα ΒΥD είναι ότι εσωτερικά είναι όπως έχεις συνηθίσει ένα κανονικό αυτοκινήτο. Δεν έχουν το νεωτερισμό με τη μοναδική οθόνη ως interface των τεσλα.
Αλλά από εκεί και περα….
Νομίζω οι πωλήσεις μιλάνε μόνες τους.
Δείτε τι πούλησε η μια εταιρία χωρίς καμία διαφήμιση και τι η άλλη ενώ έγινε έντονο πουσάρισμα λόγω της σχέσης και ισχύος στην ελληνική αγορά του εισαγωγέα.Τώρα όσον αφορά το κίνητρο της επιδότησης, νομίζω είναι εύγλωττο Χάρη.
Τα είχαμε συζητήσει κιολας. Δεν είναι πολλές οι «ευκαιρίες» να πάρεις λεφτά από ένα κράτος που συνέχεια στα παίρνει και δεν σου προσφέρει τίποτα σε αντάλλαγμα!
Και δεν μιλάω για τα επιδόματα των ρομα που τα εισπράττουν κατ επάγγελμα αλλά για σοβαρά χρήματα όπως στα ΚΗ και δη για ένα αντικείμενο (αμάξι) που έχει ιδιαίτερη σημασία στη ζωή του νεοέλληνα.
Δυστυχώς το ΚΗ3 σε αντίθεση με τα προηγούμενα λειτοργει ανάποδα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για σκέψη και επιλογή. Πάρε τώρα ότι υπάρχει και σκέψου το αργότερα.
Βέβαια και τα προηγούμενα είχαν το κακό να δεσμεύονται κονδύλια στον αέρα αλλά θα ήταν προτιμότερο να βελτιωθεί αυτό το κομμάτι παρα να αντιστραφεί η λειτουργία του προγράμματος.
Μαζί με το απαράδεκτο γεγονός που δείχνει ποσο γενικά ασοβαρο κράτος είμαστε του ότι έμειναν απέξω αγορές πριν την 1/5 ενώ το σύστημα υπολειτουργούσε για υποβολή λόγω ελλειψης πόρων στο ΚΗ2, δείχνει ποσο στρεβλώνουν την αγορά τέτοια προγράμματα επιδοτήσεων.Τα του σερβις μόνο ως αστείο ακούγονται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Καπως βέβαια πρέπει να μεταβεί σταδιακά ο χώρος της συντήρησης στην ηλεκτροκίνηση αλλά υποχρεωτικό ετήσιο σερβις με υψηλές χρεωσεις είναι αστείες όπως και αστεία είναι τα τόσα χλμ για δήθεν στρώσιμο. 500 χλμ για ελαστικά, φρενα καπως να το ακούσω ειδικά σε αμάξια με μικρή ανάκτηση (byd) αλλά 2000 χλμ ;;;
Κάπου διάβασα ότι η Hyundai αλλάζει υποχρεωτικά τα υγρά ψύξης κάθε 3-4 χρονια με κόστος 600-70» ευρώ.
Τραγικό για ένα κλειστο σύστημα που δεν το πειράζεις αν δεν υπαρχει διαρροή. -
@iceman7 said in CarTalk.gr:
Μαζί με το απαράδεκτο γεγονός που δείχνει ποσο γενικά ασοβαρο κράτος είμαστε
Αυτό περιμενες για να το διαπιστώσεις!?! Τίποτα σοβαρό δεν έχει κάνει το Ελληνικό κράτος εδώ και 50 χρόνια (πιο πριν δεν ζούσα, δεν ξέρω). Ένα απέραντο τσίρκο πολιτικάντηδων και δήθεν πολιτών.
-
Κάπου διάβασα ότι η Hyundai αλλάζει υποχρεωτικά τα υγρά ψύξης κάθε 3-4 χρονια με κόστος 600-70» ευρώ.
Τραγικό για ένα κλειστο σύστημα που δεν το πειράζεις αν δεν υπαρχει διαρροή.Όλοι οι κατασκευαστές προβλέπουν αλλαγή ψυκτικού υγρού αναλόγως του χρόνου, ή των χιλιομέτρων. Το ψυκτικό υγρό χάνει τις ιδιότητες του με την χρήση. Γιατί σου φαίνεται λογικό να αλλάζεις λάδια και όχι παραφλού; Η τιμή του είναι πάμφτηνη, ούτε 20 Ευρώ δεν κάνει.
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
Τραγικό για ένα κλειστο σύστημα που δεν το πειράζεις αν δεν υπαρχει διαρροή.Όλοι οι κατασκευαστές προβλέπουν αλλαγή ψυκτικού υγρού αναλόγως του χρόνου, ή των χιλιομέτρων. Το ψυκτικό υγρό χάνει τις ιδιότητες του με την χρήση. Γιατί σου φαίνεται λογικό να αλλάζεις λάδια και όχι παραφλού; Η τιμή του είναι πάμφτηνη, ούτε 20 Ευρώ δεν κάνει.
Μάλλον εννοεί το ψυκτικό υγρό των μπαταριών στα full hybrid ή ηλεκτρικά, οπότε η τιμή αλλάζει προς τα πάνω
Αλλά κατά τα άλλα δίκιο έχεις! -
@realzeus said in CarTalk.gr:
Για τα υγρά ψύξης της μπαταριας γράφω. Που είναι κλειστο κύκλωμα. Και δεν χρειάζεται αλλαγή προληπτικά.
CarTalk.gr