-
Καλησπέρα σε όλους,
ας θέσω κ εγω τους προβληματισμούς μου:
Καταρχάς είμαι κατοχος εδώ και σχεδόν 4 χρόνια ενός Megane IV 1.2 και είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές. Το πρόβλημα είναι οτι άλλαξα τοποθεσία εργασίας και από εκεί που πήγαινα με τα πόδια, πλέον είμαι αναγκασμένος να οδηγώ σχεδόν 2 ώρες ημερησίως σε hardocore συνθήκες κίνησης (από το κέντρο της Αθήνας -χωρίς θεση πάρκινγκ- στα βόρεια προάστια και πίσω).Συνήθως αλλάζω τα αμάξια στην 5ετία/6ετία όμως το megane με έχει κουράσει με τον όγκο του οπότε σε συνδυασμό και με άλλους minor λόγους σκέφτομαι να το αντικαταστήσω πρόωρα με κάτι πιο μαζεμένο και ευκολοοδήγητο. Το ερώτημα που τίθεται είναι πάμε για σούπερ μίνι ή B-SUV?
Κριτήρια: από 4 έως 4,2 m μήκος, ευκολοοδήγητο στην πόλη αλλά και ικανό για 1-2 ταξίδια 300-400 χλμ ετησίως (δεν είμαστε ιδιαίτερα εκδρομικοι τύποι, ούτε παίρνουμε όλη την προίκα μας σε ένα ταξίδι). Budget έως 20k. Να πω επίσης οτι κάνω γύρω στις 8-9k Km/έτος με πανω από το 80% αυτών να είναι στην πόλη.Έως τώρα έχω δει από κοντά:
yaris, 208, clio, captur, t-cross/t-roc, kona, puma, juke, kamiq, 116i και παρεμπιπτόντως το i30 fastback. Από αυτά, αν δεν ισχυαν όλα τα παραπάνω θα αγόραζα το fastback 1.5T 48v Επίσης, yaris, puma κ 116 έχουν απορριφθει για διαφορετικούς λόγους το καθένα.Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε σκέψη/πρόταση.
-
Με αυτή την χρήση θες αυτόματο. Πάρε όποιο αυτόματο σου αρέσει. Εγώ θα κοίταζα κάποιο PSA (Corsa, 208, C3).
Outsider το Suzuki Swift σε αυτόματο και σου μένουν και ρέστα.
-
Δεν το πιστεύω ότι θα το γράψω αυτό, αλλά το ιδανικό αυτοκίνητο σύμφωνα με τις απαιτήσεις είναι το υβριδικό Yaris.
-
@realzeus said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Δεν το πιστεύω ότι θα το γράψω αυτό, αλλά το ιδανικό αυτοκίνητο σύμφωνα με τις απαιτήσεις είναι το υβριδικό Yaris.
Αχαχαχα!!! Συμφωνώ 100%, απλά δεν το έγραψα γιατί το έχει απορρίψει. Αλλιώς είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και ταμάμ για την χρήση που θέλει.
-
Κατ'αρχήν αφού έχεις πρόβλημα με τις διαστασεις του megane μεσα στην πόλη,απορρίπτεται i30 (πόσο μάλλον fastback που είναι λιγο πανω απο 4.40μ.)
Αν και αστικά,λίγα χλμ. κάνεις/έτος,οπότε και full υβριδικό δεν είναι απαραίτητο οπωσδήποτε (κι αφού έχεις αποκλείσει yarid το μοναδικό ως 20.000€,δεν υπάρχει κάτι άλλο). Οπότε αυτά που λέει ο Φάνης,συν για λίγο καλύτερους χώρους και με καλή σχετικά τιμή, Ibiza,Αrona. (αν θες ομως κι αυτόματο για 80% πόλη,όχι VAG)
-
Νομίζω πως βρήκαμε άλλον έναν ευτυχισμένο μελλοντικό κάτοχο του Toyota Yaris Cross.
-
#mono_vitara
-
@vagkirk said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Νομίζω πως βρήκαμε άλλον έναν ευτυχισμένο μελλοντικό κάτοχο του Toyota Yaris Cross.
Nαι, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να περιμενει minimum ως την Άνοιξη,μια και λεει σκεψεις για προωρη αντικατάσταση.
-
Ο μόνος λόγος να απέρριψε το Yaris και να θελήσει να πάρει το Yaris Cross είναι αν δεν επαρκούσαν οι χώροι του κανονικού Yaris. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα απορριφθεί για τους ίδιους λόγους.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Γενικά δεν είμαι fan των toyota παρολαυτά πήγα πρώτα να δω το yaris. Οι λόγοι που απορρίφθηκε είναι γιατί δεν αρέσει στη σύζυγο (εδω σταματάει κάθε κουβέντα) και γιατι υστερεί σε χώρους ( για αυτό το λόγο απορρίπτεται και το swift χωρίς να το έχω δει βέβαια) και απτή ποιότητα σε σχέση με όσα παρέθεσα. Αναφορικά με το cross μου είπαν οτι θα το έχουν στις εκθέσεις το νωρίτερο τέλη Οκτωβρη.. και παράδοση από Φεβρουάριο και βλέπουμε.. Ιδανικά εγώ θέλω να "σπρώξω" το megane πριν τα χριστούγεννα για να γλυτώσω την απαξιωση ενός ακόμη έτους.
Αυτό που με δυσκολέυει έιναι το εξής: ένα 208 active plus αυτόματο κοστιζει περι τις 19500, περίπου όσο πχ ένα Juke acenta ή ένα kona (ψευτο)hybrid. Νίωθω οτι είναι πιο αυτοκίνητα και πιο κατάλληλα για οικογένεια. Από την άλλη δεν έιναι αυτόματα και σε σχέση με το megane κερδίζω μόνο 15-16 πόντους μήκος και 2-3 πλάτος. Φαύλος κυκλος.
-
@gatoz said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
#mono_vitara
το σκέφτηκα αλλά το θέλουμε λίγο ομορφούλικο... Όταν το έδειξα στη σύζυγο μου έιπε "πολύ basic δεν είναι;"
-
Το αυτόματο θα το εκτιμήσεις αφάνταστα στην κίνηση.
Με το Vitara δεν κερδίζεις σε διαστάσεις έτσι κι αλλιώς. -
Μήπως mokka τότε;
Σίγουρα θα αρέσει στην σύζυγο και αν ανοίξεις λίγο το budget να πιάνεις και έκδοση με αυτόματο. -
Μήπως mokka τότε;
Σίγουρα θα αρέσει στην σύζυγο και αν ανοίξεις λίγο το budget να πιάνεις και έκδοση με αυτόματο.εχω την εντύπωση οτι ξεκινάει από τα 22k ή κάνω λάθος;
-
Κατά την άποψή μου όσο κουράζει το Megane (για πέρα/δώθε στην εργασία), τόσο θα κουράζουν και τα άλλα αυτοκίνητα που προτείνονται και ίσως και περισσότερο.
Για μέσα στην Αθήνα αμφιβάλλω αν υπάρχει αυτοκίνητο που κάνει τη ζωή ποιο εύκολη, άνετη και αγχολυτική.
-
Το ιδανικό αμάξι για τη χρήση σας είναι αυτόματο, ένα από τα, όχι και τόσο συμπαθητικά, υβριδικα ΤΟΥΟΤΑ. Αν όχι Γιάρις, μήπως Κορόλα;
Επίσης αν θέλεις μικρό, οι χώροι του Swift αλλά και η εμφάνισή του, είναι λόγος να πας να το δεις κι όχι να το απορρίψεις. Μόνο σε πορτμπαγκαζ δεν έχει πολύ, που νομίζω δεν είναι το ζητούμενο. Και βγαίνει σε CVT αυτόματο.
Υπάρχει και το Ignis...
και για τους πελούσιους... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/312133462-honda-jazz
-
@storm said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Κατά την άποψή μου όσο κουράζει το Megane (για πέρα/δώθε στην εργασία), τόσο θα κουράζουν και τα άλλα αυτοκίνητα που προτείνονται και ίσως και περισσότερο.
Για μέσα στην Αθήνα αμφιβάλλω αν υπάρχει αυτοκίνητο που κάνει τη ζωή ποιο εύκολη, άνετη και αγχολυτική.
Βασικά για τετοιες συνθηκες που αναφέρει (εγω κανω τη διαδρομή αναποδα) θες ενα μικρούλη 108/C1/Aygo.
Τιποτα μεγαλύτερο!
Παρε το για δευτερο και μην δωσεις το megane.. κρατα το για εκδρομη, βολτα, ταξιδι.....
Εγω μετάνιωσα που το εδωσα αλλά και 3 αμαξια ήταν πολλά.. -
@iceman7 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Βασικά για τετοιες συνθηκες που αναφέρει (εγω κανω τη διαδρομή αναποδα) θες ενα μικρούλη 108/C1/Aygo.
Τιποτα μεγαλύτερο!
Παρε το για δευτερο και μην δωσεις το megane.. κρατα το για εκδρομη, βολτα, ταξιδι.....
Εγω μετάνιωσα που το εδωσα αλλά και 3 αμαξια ήταν πολλά..ΤΟΥΟΤΑ υβριδικό μόνο. Διαλεξε από υβριδικο yiaris και υβριδικό Yiaris cross. Για αυτά ακριβώς που γράφεις φτιάχθηκαν. Αφού δεν άρεσε στην γυναίκα το yiaris το απλό μπορεί να της αρεσει το cross
δεν υπάρχει κάτι καλυτερο σε αυτά τα χρήματα από τα 2 για αυτό που ζητάς εκτός και μόνο εκτός αν είσαι δίπλα σε κάποιο βενζινάδικο που έχει φυσικό αέριο. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε και για άλλα αυτοκίνητα.
-
@cirus said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
@iceman7 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Τιποτα μεγαλύτερο!
Εγω μετάνιωσα που το εδωσα αλλά και 3 αμαξια ήταν πολλά..ΤΟΥΟΤΑ υβριδικί μόνο. Διαλεξε από υβριδικο yiaris και υβριδικό Yiaris cross. Για αυτά ακριβώς που γράφεις φτιάχθηκαν.
δεν υπάρχει κάτι καλυτερο σε αυτά τα χρήματα από τα 2 για αυτό που ζητάς εκτός και μόνο εκτός αν είσαι δίπλα σε κάποιο βενζινάδικο που έχει φυσικό αέριο. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε και για άλλα αυτοκίνητα.
Το cross περιμενω να το δω ...Ή θα αλλαξει το παλιο γιαρις με αυτό η συζυγος ή θα μεινει με αυτο και θα δωσω εγω τη Χ1 για το cross.. για all around αμαξι!
Σε ένα ιδανικό κόσμος θα είχαμε μόνο το cross ή το νέο yaris σε απλό και cross (για εμένα που δεν μπορώ στα χαμηλά ξανά)
Φ/Α δεν με ψηνει με την καμια.
Πεθαμένη τεχνολογία, ελλειψη επιλογών, λιγα αυτόματα, κινούμενη βόμβα, αστεία μικρά ρεζερβουαρ βενζίνης..
Μόνο υβριδικό για τα επόμενα 5-6 χρονια! -
Αγαπητέ mphysiker έτυχε να διαβάσω αυτά που λες και μου ήρθε στο μυαλό πρόσφατη εμπειρία μου που οδήγησα το νέο Clio. Μάλιστα το οδήγησα αμέσως μετά από Hyundai i20 και πραγματικά έπαθα πλάκα. Σα να ήμουνα σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, φοβερό πάτημα και με πολύ καλούς χώρους. Προέρχεσαι από Megane, δηλώνεις ευχαριστημένος και είναι και πολύ κοντά στα κριτήρια που έβαλες. Να το δεις και να το οδηγήσεις οπωσδήποτε.
Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου