-
περί του... tce 1,2 120 αλογατάκια τι γνώμη και εμπειρίες έχομε;
-
-
-
μεχρι τωρα δεν υπαρχει υπερτροφοδοτουμενος κινητηρας 1.2 που να βγαζει 120αλογα για ποιον αναφερεσαι;
το vw group βγαζει 1.2tsi με 105 αλογα & και η renault 1.2tce με 100αλογα, ο πρωτος εχει περισσοτερη δυναμη και μακρυτερες σχεσεις ενω στον δευτερο δοθηκε εμφαση σε μια διαφημιση ''δοκιμασμενο για 300.000 αξιοπιστα χιλιομετρα!' -
υπαρχει ειτε με 115 ειτε με 120. νεο clio ,ανανεωμενο megane κτλπ..
-
και στο Καψούρ θα μπει (απο κει το είδα βασικά)
δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα δλδ ε;
-
️Υπάρχουν κινητήρες που απλώς κινούν ένα αυτοκίνητο… και υπάρχουν εκείνοι που καθόρισαν ολόκληρες εποχές. Από τον πρώτο V8 που έφερε τη δύναμη στον απλό οδηγό, μέχρι σύγχρονες μηχανές που αγγίζουν τα όρια της τεχνολογίας, κάποιοι κινητήρες δεν ξεχώρισαν απλώς αλλά άλλαξαν την ίδια την αυτοκίνηση.
Σε αυτό το βίντεο, αποκαλύπτονται 20 κινητήρες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία. Κάποιοι έγιναν θρύλοι για την αντοχή τους, άλλοι για την απόδοση, και άλλοι γιατί τόλμησαν να κάνουν αυτό που κανείς δεν είχε δοκιμάσει πριν.
Το ερώτημα όμως παραμένει:
Ποιος από αυτούς είναι πραγματικά ο κορυφαίος; -
Οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες κυριάρχησαν για δεκαετίες στην αυτοκινητοβιομηχανία και αγαπήθηκαν για την απλότητα, την αξιοπιστία και τη μοναδική οδηγική τους αίσθηση. Σήμερα όμως έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα. Η συνέχεια στο βίντεο
-
Ατμοσφαιρικό ή Turbo; Ποιος κινητήρας είναι πραγματικά καλύτερος;
Δύναμη, ροπή, απόκριση, κατανάλωση, αξιοπιστία και κόστος: συγκρίνουμε τις δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και βλέπουμε ποια ταιριάζει καλύτερα σε κάθε οδηγό και χρήση. -
Τώρα που σιγά σιγά κυριαρχούν τα υβριδικά σύνολα και τον ρόλο του τούρμπο το παίζει το ηλεκτρικό κομμάτι, οι ατμοσφαιρικοί στο θερμικό κομμάτι επανέρχονται!
Προφανώς εκεί που οι επιδόσεις παίζουν πρώτο ρόλο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συνδιασμός!
Αλλά σίγουρα σε ένα φουλ υβριδικό σύνολο, μια ατμοσφαιρική έκδοση του θερμικού κομματιού, για μένα, είναι προτιμότερη. -
Εγώ κυκλοφορώ με 3η σχέση και 1200 σαλ. Το ηλεκτρικό μοτεράκι συμπληρώνει το κενό χαμηλά. ΑΡΧΟΝΤΑΣ
Επίσης ο ήχος του είναι εθιστικόςνιδιαίτερα όταν φορτίζει την μπαταρία με αυτόν τον κλασικό ήχο από διαστημικό σκάφος που κάνουν τα πλυντήρια όταν τελειώνουν το στύψιμο. -
Άποψη μου οτι η ατμόσφαιρα δεν υπάρχει.αλλωστε διορθώσετε με εάν κάνω λάθος ο τιτάνας ο φερουτσιο Λαμποργκίνι είπε ότι η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται.
Έτσι λοιπόν ένα πολύ καλό μεταβλητό σύστημα βαλβίδων σωστές διαστάσεις κίνητηρα σχέδιασμενες πολλαπλές κλπ ,κυβισμός και κύλινδροι δεν το αλλάζω βλέπε 1LR GUE (LFA LEXUS )τα αντίστοιχα v10 της bmw porche ,είναι η επιλογή μου δλδ.σε μικρότερα αναφέρω τον k20a,2ζζ,neo vvl nissan . -
@miata_4ever said in Περί κινητήρων... γενικώς
:Άποψη μου οτι η ατμόσφαιρα δεν υπάρχει.αλλωστε διορθώσετε με εάν κάνω λάθος ο τιτάνας ο φερουτσιο Λαμποργκίνι είπε ότι η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται.
Έτσι λοιπόν ένα πολύ καλό μεταβλητό σύστημα βαλβίδων σωστές διαστάσεις κίνητηρα σχέδιασμενες πολλαπλές κλπ ,κυβισμός και κύλινδροι δεν το αλλάζω βλέπε 1LR GUE (LFA LEXUS )τα αντίστοιχα v10 της bmw porche ,είναι η επιλογή μου δλδ.σε μικρότερα αναφέρω τον k20a,2ζζ,neo vvl nissan .Aυτο (οτι η δυναμη δεν συμπιεζεται) ηταν και το μοτο της bmw για πολλα χρονια, μεχρι περιπου το 2010. Μεχρι που (δυστυχως) μετα τα γυρισε ολα σε τουρμπο.
Και για'μενα σαν ενα καλο ατμοσφαιρικο κινητηρα δεν εχει. Και δεν χρειαζονται απαραιτητα v8-v10 κλπ, κι ενας καλος Ι6 ειναι μακραν ανωτερος συνολικα απ'τη συντριπτικη πλειοψηφια των τουρμπινων.
-
3.0TFSI κομπρεσσορας απορώ πως αγνοούσα την ύπαρξη του.
-
@w202-amg said in Περί κινητήρων... γενικώς
:3.0TFSI κομπρεσσορας απορώ πως αγνοούσα την ύπαρξη του.
Καλό μοτερ το ειχε φίλος σε Α5 δεν του έβγαλε κάτι αλλα το πούλησε στα 120Κ .
Όπως μου εχει πει και είναι σοφός σε αυτα τα θέματα γιατί πληρώνει απο την τσέπη του:
Για να αντέξουν όλα αυτά τα εργαλεία που εχουν 100+ άλογα στο λίτρο με λογικές όμως καταναλώσεις και λειτουργία ραπτομηχανής ακόμα και στο μποτιλιάρισμα θέλουν αλλαγές λαδιών κάθε 6μηνο και προληπτικές αλλαγές εξαρτημάτων ΠΡΙΝ χαλάσουν...Επίσης όλοι οι θαυμαστές των μεταχειρισμένων πρέπει να ξέρουν οτι τα πλαστικά στον κινητήρα -απο ψευτοκάπακα μέχρι αντλίες νερού - μπαίνουν για τους ίδιους λόγους που μπαίνουν οι υδραυλικές βάσεις του κινητήρα και η "λαστιχένια" τροχαλία στροφάλου...ΝVH!
Θόρυβος κραδασμοί τραχύτητα δεν πάνε μαζί με την λέξη AUDI και όλα αυτά είναι πανάκριβα αναλώσιμα ... -
@monman2 said in Περί κινητήρων... γενικώς
:@w202-amg said in Περί κινητήρων... γενικώς
:3.0TFSI κομπρεσσορας απορώ πως αγνοούσα την ύπαρξη του.
Καλό μοτερ το ειχε φίλος σε Α5 δεν του έβγαλε κάτι αλλα το πούλησε στα 120Κ .
Όπως μου εχει πει και είναι σοφός σε αυτα τα θέματα γιατί πληρώνει απο την τσέπη του:
Για να αντέξουν όλα αυτά τα εργαλεία που εχουν 100+ άλογα στο λίτρο με λογικές όμως καταναλώσεις και λειτουργία ραπτομηχανής ακόμα και στο μποτιλιάρισμα θέλουν αλλαγές λαδιών κάθε 6μηνο και προληπτικές αλλαγές εξαρτημάτων ΠΡΙΝ χαλάσουν...Επίσης όλοι οι θαυμαστές των μεταχειρισμένων πρέπει να ξέρουν οτι τα πλαστικά στον κινητήρα -απο ψευτοκάπακα μέχρι αντλίες νερού - μπαίνουν για τους ίδιους λόγους που μπαίνουν οι υδραυλικές βάσεις του κινητήρα και η "λαστιχένια" τροχαλία στροφάλου...ΝVH!
Θόρυβος κραδασμοί τραχύτητα δεν πάνε μαζί με την λέξη AUDI και όλα αυτά είναι πανάκριβα αναλώσιμα ...Φοβερό μοτέρ και πολύ πιο φιλικό μοτέρ σε diy συντήρηση στο σπίτι σε σχέση με τα v6 biturbo που σου πέφτει το κινητό και φωνάζεις τη γυναίκα να σου το φτάσει.
Φαίνεται ότι σε αξιοπιστία είναι πολύ ανώτερο των 2.0tfsi -
@miata_4ever said in Περί κινητήρων... γενικώς
:Άποψη μου οτι η ατμόσφαιρα δεν υπάρχει.αλλωστε διορθώσετε με εάν κάνω λάθος ο τιτάνας ο φερουτσιο Λαμποργκίνι είπε ότι η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται.
Έτσι λοιπόν ένα πολύ καλό μεταβλητό σύστημα βαλβίδων σωστές διαστάσεις κίνητηρα σχέδιασμενες πολλαπλές κλπ ,κυβισμός και κύλινδροι δεν το αλλάζω βλέπε 1LR GUE (LFA LEXUS )τα αντίστοιχα v10 της bmw porche ,είναι η επιλογή μου δλδ.σε μικρότερα αναφέρω τον k20a,2ζζ,neo vvl nissan .Καθημερινοί κινητήρες δηλαδή.
Περί κινητήρων... γενικώς :)