-
@nmsm2 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εγγύηση είχε αλλά είναι ψυχολογικό, αλλαγή ιμάντα στα 60.000 χλμ. δεν του είχε ξανατύχει.
Μπεκ μου είχαν αλλάξει και εμένα την πρώτη ημέρα που παρέλαβα το golf από καρέντα, μου έβγαλε safe mode έριξε στροφές και με πήρε η οδική στα διόδια με αυτοκίνητο με 15χλμ. διανυθέντα.
Από τότε αποφάσισα ότι το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι είτε toyota είτε honda.Το ίδιο σκεφτόταν και ο άλλος που βρέθηκε μετά από 2 μέρες ακινησία να έχει βλάβη χιλιάδων ευρώ από την μπαταρία...
Τελικά μάθαμε τι είπε η άσπαστη τογιότα για το χρέπι της ?
-
Μην μπερδεύεις την πρόκληση ζημιάς από άσχετο υπάλληλο της οδικής με ζημιές που βγάζει το αυτοκίνητο χωρίς παρέμβαση από συνήθη χρήση.
-
@nmsm2 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Μην μπερδεύεις την πρόκληση ζημιάς από άσχετο υπάλληλο της οδικής με ζημιές που βγάζει το αυτοκίνητο χωρίς παρέμβαση από συνήθη χρήση.
Για τις 2 μέρες που άδειασε η μπαταρία λέω.
Αλλά μια και τον ανέφερες ο υπάλληλος ήταν της τογιότα κέαρ που την πληρώνεις ακριβώς για να ξέρει.
Και έπρεπε η άσπαστη να έχει κατεβάσει τα βρακιά της όχι να τον ταλαιπωρεί.
Τα λέω επειδή παριστάνετε ότι είναι άσπαστη, ενώ θυμόμαστε την λαδιέρα 1,33 και άλλα ανάλογα.
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Τα λέω επειδή παριστάνετε ότι είναι άσπαστη, ενώ θυμόμαστε την λαδιέρα 1,33 και άλλα ανάλογα.
Ασπαστο δεν είναι τίποτα (εκτός από την Κορόλα του 1970 του πατέρα μου!!) και κανείς δεν το λέει αυτο! Απλά για κάθε 1 βλάβη σε Τογιότα τα υπόλοιπα έχουν από 10 και πάνω (εαν ειναι πι ες ει δε έχουν κάπου 100).
-
@bill_hsd said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@katafractos17 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@bill_hsd said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@katafractos17 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Σε σχέση και με τους ανταγωνιστές, μια χαρά δείχνουν οι τιμές.
Kona χειροκίνητο: Από 26,2Κ (Βασική έκδοση Premium)
Kona αυτόματο: Από 29Κ (Βασική έκδοση Premium)CHR: Από 29,2Κ (Βασική έκδοση)
Puma χειροκίνητο: Από 25Κ (Βασική έκδοσηTitanium)
Puma αυτόματο: Από 26,8Κ (Βασική έκδοση Titanium)Captur χειροκίνητο: Από 23Κ (Βασική έκδοση Equilibre TCe 90)
T-Roc χειροκίνητο: Από 27,2Κ (Βασική έκδοση Life)
T-Roc αυτόματο: Από 29,8Κ (Βασική έκδοση Life)Θα μου επιτρέψεις, αλλά το C-HR ειναι άλλη κατηγορία και ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση τεχνολογικά με το 2008 και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που αναφέρεις.
Και στην πραγματικότητα, πρέπει να φτάσεις στα 36+ για να πάρεις πλέον ένα C-HR 1.8 με πολύ καλό εξοπλισμό (έκδοση C-HIC).
Πιθανολογώ ότι και οι βασικές εκδόσεις των υπολοίπων μοντέλων της λίστας, θα είναι φτωχά εξοπλισμένες.Οι περισσότεροι το τοποθετούν στην b-suv κατηγορία και εκεί ανήκει άλλωστε σύμφωνα με τις διαστάσεις και τους χώρους του.
Μάλλον μπερδεύεσαι απο τον εξωτερικό σχεδιασμό του C-HR. Με βάση τις διαστάσεις του (4,39m μήκος το τωρινό C-HR, 4,36m το νεο C-HR, μεταξόνιο και τα δυο στα 2,64m), βρίσκεται στην καρδιά της κατηγοριας των C-SUVs.
Όσο για τους χώρους του C-HR (επιβατών και αποσκευών), είναι αξιοπρεπεστατοι για την κατηγορία του, ιδίως αν λάβεις υπόψη ότι είναι υβριδικό.
Δες τους χώρους κάποιων PHEV SUVs και θα καταλάβεις (π.χ. το PHEV 3008, με 5cm μεγαλύτερο μήκος από το CHR, εχει 395 λιτρα πορτ παγκαζ, το C-HR μόλις 18 λιγότερα, δηλαδή 377 λίτρα).Το τεχνολογικό κομμάτι, πέραν του ότι δεν παίζει κανένα ρόλο σε ποια κατηγορία θα ανήκει ένα αυτοκίνητο, είναι και αντικείμενο συζήτησης για το πόσο σχέση με το 2008 και τα υπόλοιπα.
Το τεχνολογικό κομμάτι αφορά το value for money κάθε αυτοκινήτου, ιδίως όταν συγκρίνεται ένα αυτόματο και αυτοφορτιζόμενο υβριδικό με συμβατικά βενζίνης/diesel αυτοκινητα μικρότερης κατηγορίας, που πωλούνται σε παρόμοιες τιμές και έχουν σχεδόν διπλάσιο κόστος κίνησης.
Δεν έχει η Τογιότα την αποκλειστικότητα της τεχνολογικής εξέλιξης, ούτε βρίσκεται έτη μπροστά από άλλους κατασκευαστές.
Άλλο πουλάω τα περισσότερα παγκοσμίως και άλλο ότι είμαι πολύ μπροστά σε τεχνολογία από τους υπόλοιπουςΠαρ' ότι δεν ανέφερα οτιδήποτε από τα παραπάνω στο προηγούμενο post μου, μιας και τα θίγεις, θα σημειώσω ότι η Toyota τα πάει πολύ καλά και στα δύο (τεχνολογία και πωλήσεις) και μάλιστα διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας της, παρά τον τεράστιο όγκο παραγωγής της.
Τι να δω τους χώρους, PHEV 3008 έχω.
Μπες στην καμπίνα του 3008 ή του Χ1 ή του Tiguan ή όποιουδήποτε "πραγματικού" C-SUV θέλεις και μετά μπες στο CHR.
Τι λέμε τώρα. Ξεκάθαρα B-SUV. Απλά ίσως προς τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας, αλλά B-SUV.Άλλο τα πάει καλά τεχνολογικά και άλλο δεν έχει σχέση με τους άλλους που σημαίνει ότι είναι και καλά πολύ μπροστά.
Τεσπα, άλλο ένα topic που πάλι καταλήξαμε να μιλάμε για Toyota. Κούραση.
-
Η πλατφόρμα που κάθετε είναι η κοινή της εταιρίας και ιδιαίτερα από το corolla. Είναι c suv. Μην επιμένεις.
Απλά δεν έχει τους χώρους που θέλεις διότι έχει διαφορετική σχεδίαση η οροφή και συνεπώς τα πίσω καθίσματα μετακινούνται λίγο πιο μπροστά.
Κατά τα άλλα στα πίσω καθίσματα που γίνεται λόγος το ch r έχει 2 εκ λιγότερο χώρο για τα γόνατα από το 3008
https://www.km77.com/coches/toyota/c-hr/2020/estandar/mediciones-propias
-
Βασικά παίζει να είναι και C-SUV και D-SUV και λιμουζίνα και μίνι βαν και αν χρειαστεί κανείς και νταλίκα και αγροτικό και τρακτέρ, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι Toyota, οπότε σούπερ ουαου, τα κάνει όλα και συμφέρει, το καλύτερο στο γαλαξία, διαχρονικό και αξεπέραστο.
-
Πάντως και το chr και το cx30, έχουν μικρότερους χώρους και από το 3 αιρκρος και από το κάμικ, οπότε στενά Β είναι.
-
με εξαναγκαζετε σε ποστ
μη αναφερετε το chr σαν αμαξι - ενα τρολευ ειναι οπως και σχεδον κάθε τουοτα, σαν φαγητο σε ορο που το παιρνεις για επιβιωση, χωρις καμμια γευση, λιγο λαδακι να κανεις μια βουτα.οσοι τα πηρανε πρεπει να το λενε πως ειναι καλο μηπως και το πιστεψουνε και οι ιδιοι και τους φυγει η μαυρη πικρα απο το συμβιβασμο πως θα ξαναχαρουνε αυτοκινηση οταν μπουνε στο αμαξι του κουμπαρου
και το ματσουντα ειναι αμαξι, ουτε αυτο μπαινει στη ιδια προταση με το κακασχημο ζμπορτ φερετρο απολαυσης της τουοτα
-
Πάντως και το chr και το cx30, έχουν μικρότερους χώρους και από το 3 αιρκρος και από το κάμικ, οπότε στενά Β είναι.
Σχετικά με το 3 αιρ έχει ίδιους χώρους για τα γόνατα των μπροστά με το 3008.
Αλλά σε όλα τα άλλα έχει μικρότερους. Το αυτό ισχύει και σε σύγκριση με το cx30. -
Προσωπικά το 30 με ζόρισε πολύ να μπω μπροστά στην θέση του οδηγού και αν και το πήγα τέρμα πίσω, πάλι ήμουν ζορισμένος, ενώ στο αιρκρός οδηγώ 3 θέσεις πριν το τέρμα το κάθισμα, ενώ στο ύψος έχω 15 πόντους πάνω από το κεφάλι μου.
Στο σιεητςαρ δεν προσπάθησα να μπω, όπως και στην υπάρχουσα Χ2, γιατί η πόρτα ήταν λίγο πιο πάνω από τον λαιμό μου, σαν τα τωρινά χάτς που επίσης έχουν θέμα για ψηλούς ανθρώπους.
-
Δεν φταίει το 30......ξέρεις τι φταίει
-
Προσωπικά το 30 με ζόρισε πολύ να μπω μπροστά στην θέση του οδηγού και αν και το πήγα τέρμα πίσω, πάλι ήμουν ζορισμένος, ενώ στο αιρκρός οδηγώ 3 θέσεις πριν το τέρμα το κάθισμα, ενώ στο ύψος έχω 15 πόντους πάνω από το κεφάλι μου.
Στο σιεητςαρ δεν προσπάθησα να μπω, όπως και στην υπάρχουσα Χ2, γιατί η πόρτα ήταν λίγο πιο πάνω από τον λαιμό μου, σαν τα τωρινά χάτς που επίσης έχουν θέμα για ψηλούς ανθρώπους.
Βεβαια δεν εχουν καμια επαφη το 30 με το αιρκρος...νομιζω το καταλαβαινουμε.
Επισης τοσο καουρα για τους πισω...αν δεν εισαι μεταφορεας να βαζεις ενηλικες πισω απλα δεν σε νοιαζουν οι 3-4-5 ποντοι.
Εμενα δεν διαμασρτυρονται τα μικρα πισω στο 30.
Παντως το 3008 εχει χωρους...δεν ειναι CHR. -
To 2008 είναι στριμωγμένο για ψηλούς οδηγούς (1.93μ και πάνω) κυρίως σε πόδια και λιγότερο σε headroom.
Αν θες άνετους χώρους κοιτάς για kamiq, Kona, Tiguan, countryman, μεταξύ λίγων άλλων ακόμη. -
Είμαστε σε μεταβατική περίοδο και όλα αλλάζουν.
Το 2008 έκανε το φ/λ του που σημαίνει ότι μπαίνει πια στο δεύτερο μισό της καριέρας του και το 2026 θα έχουμε ένα νέο μοντέλο.
Επειδή όμως διαχρονικά αυτή η τριετία υπάρχει πάντα μεταξύ των μοντέλων της Πεζό και της Σιτροέν, σε 4 μέρες θα έχουμε το νέο C3 και σε λίγους μήνες το νέο C3 aircross.
Βασικά θα έχουμε δύο νέα αιρκρος. Το απλό 3 μας τελειώνει και το νέο 3 θα είναι ένα μικρότερο τωρινό αιρκρος το οποίο θα κρατήσει το μεταξόνιο του 3 στα 2,54 δηλαδή και έτσι θα μπει απέναντι στο γιάρις κρος, αφού θα είναι σουβίζον και με μήκος γύρω στα 4 μ. λίγο πιο μικρό από το τζίπ.
Αντίθετα το νέο αιρκρος θα μεγαλώσει αρκετά θα φτάσει στα 4,30 μήκος ίσως και να τα περάσει, ενώ το μεταξόνιο του θα πάει στα 2,67 όσο το σημερινό 3008. Μάλιστα στην Ασία θα κυκλοφορεί και σαν 7θέσιο.
Γενικά ακόμα και αυτοκίνητα που έχουν βγει πριν λίγα χρόνια, θα αντικατασταθούν από άλλα που θα έχουν την ηλεκτροκίνηση ως βασική επιλογή, που σημαίνει χώρο για μπαταρίες κάτω από τα καθίσματα, άρα και σουβίζον στύλ, ή έστω κροσόβερ.
-
Καλή ανάλυση. Μπράβο παιδί μου.
-
Για πείτε μια γνώμη για το 2008 diesel 1.5 eat8..
26200 σε active η τιμή. Μου φάνηκε πολύ καλή και κράτησα ένα. Μέχρι την Τρίτη είναι να πληρώσω προκαταβολή για να προχωρήσει η αγορά.Τα θετικά όπως τα βλέπω, είναι οικονομικό στην κατανάλωση, σχετικά γρήγορο, με καλό αυτόματο κιβώτιο (aisin).
Αρνητικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα diesel και δεν ξέρω από αξιοπιστία και αβαρίες.
Ελπίζω ότι και να γίνει με τα diesel να μπορώ να το δώσω τουλάχιστον 20 σε 2 χρόνια πχ?
Πείτε καμιά γνώμη να προχωρήσω? Υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή μέχρι τα 30 χιλιάρικα?
-
Αν έχεις μετακινήσεις κυρίως εντός πόλης θα σου πρότεινα να περιμένεις το νέο hev dct σε βενζίνη.
-
@ataim said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Αν έχεις μετακινήσεις κυρίως εντός πόλης θα σου πρότεινα να περιμένεις το νέο hev dct σε βενζίνη.
μετακινήσεις κυρίως εκτός πόλης έχω. Δηλαδή μετακίνηση προς χωριό 40+40 χλμ (πάνε έλα) απόσταση 3-4 φορές την εβδομάδα + κάποια ταξίδια μέσα στην χρονιά (15-20).
Στην πόλη κινούμε αλλά είναι το 30% των χιλιομέτρων που κάνω25000 χιλιόμετρα τον χρόνο κάνω περίπου
-
@vagelis4 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Για πείτε μια γνώμη για το 2008 diesel 1.5 eat8..
26200 σε active η τιμή. Μου φάνηκε πολύ καλή και κράτησα ένα. Μέχρι την Τρίτη είναι να πληρώσω προκαταβολή για να προχωρήσει η αγορά.Τα θετικά όπως τα βλέπω, είναι οικονομικό στην κατανάλωση, σχετικά γρήγορο, με καλό αυτόματο κιβώτιο (aisin).
Αρνητικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα diesel και δεν ξέρω από αξιοπιστία και αβαρίες.
Ελπίζω ότι και να γίνει με τα diesel να μπορώ να το δώσω τουλάχιστον 20 σε 2 χρόνια πχ?
Πείτε καμιά γνώμη να προχωρήσω? Υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή μέχρι τα 30 χιλιάρικα?
Θα έχεις ένα αμάξι που δίνει ρέστα από εμφάνιση, με τέλειο αυτόματο κιβώτιο, που θα ρίχνει στ αυτιά από γκάζι σε οτιδήποτε δεν είναι πραγματικό GT, και θα πληρώνεις τα ελάχιστα δυνατά για καύσιμο, συγκρίσιμα μόνο με υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ σε κόστος καυσίμου, έχοντας καλύτερους χώρους κι επιδόσεις, και στυλ κατά τη γνώμη μου.
Πιστεύω πως τα 2 γνωστά πιθανά θέματα αστοχίας του 1.5 έχουν διορθωθεί μέχρι τώρα (κατά 99% μια ευπάθεια που εμφάνιζαν ορισμένα στους εκκεντροφορους οι οποίοι πλέον είναιανασχεδιασμενοι, και δεύτερο το θέμα κάποιων δοχείων adblue, που όμως φαίνεται πως αναγνωριστηκε και διορθώνεται χωρίς κόστος αν τύχει σε κάποιον)
Η τιμή είναι εξαιρετική γι αυτό που αγοράζεις, στα σημερινά δεδομένα.
Νομίζω πως όταν γευτείς όλες τις δυνατότητες του συνδυασμού 1.5 & ΕΑΤ8 για τα χρήματα που πλήρωσες και το κόστος μεταφοράς που θα χεις, σε ένα αμάξι αυτού του στυλ, θα αισθανθείς τυχερός και θα το κρατήσεις για πολλά χρόνια.
Με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ξέρω ακριβώς τον εξοπλισμό (που δεν παίζει κανένα ρόλο μπροστά στο πακέτο μηχανολογιας και στυλ που αγοράζεις), το θεωρώ διαμαντάκι που θα σπανίζει πλέον, μέχρι την πλήρη επικράτηση της ηλεκτροκίνησης.Μόνος λόγος να μην το πάρεις, αν θες κάτι που θα κάνει μόνο λίγα χιλιόμετρα τη μέρα φανάρι φανάρι και δεν θα βγει ποτέ για μια 20λεπτη διαδρομή σε ανοιχτό δρόμο και έτσι θα επιβαρυνθεί μακροχρόνια το σύστημα φίλτρων του ντίζελ.
Πάρε και τη καλύτερη επέκταση εγγύησης που μπορείς, για ψυχολογικούς λόγους και καλορίζικο. Άριστη αγορά!
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)