-
@chris__7 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για 225/45/17 τι ελαστικο προτεινετε?Ποιες απο τις εταιρειες εχει τη πιο σκληρη γομα και ειναι ανθεκτικη στα πλαγια?
Εγώ επέλεξα σε 225/45/17 τα Goodyear Assymetric 6. Η τριάδα των κορυφαίων ελαστικών σε αυτή τη διάσταση είναι αυτά που έβαλα, τα Michelin Pilot Sport 5 και τα Premium Contact 7. Από αυτά τα τρία, τα Assymetric 6 θεωρούνται τα πιο σπορ και για αυτό τα προτίμησα.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για 225/45/17 τι ελαστικο προτεινετε?Ποιες απο τις εταιρειες εχει τη πιο σκληρη γομα και ειναι ανθεκτικη στα πλαγια?
Εγώ επέλεξα σε 225/45/17 τα Goodyear Assymetric 6. Η τριάδα των κορυφαίων ελαστικών σε αυτή τη διάσταση είναι αυτά που έβαλα, τα Michelin Pilot Sport 5 και τα Premium Contact 7. Από αυτά τα τρία, τα Assymetric 6 θεωρούνται τα πιο σπορ και για αυτό τα προτίμησα.
να αναφέρω και τα pirelli p zero
-
@gv2000 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
να αναφέρω και τα pirelli p zero
ε ναι αλλα αυτα ειναι πανακριβα
-
@bathan said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@pavlos-84 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σε όλους.
Έφτασε και η δική μου σειρά να αλλάξω παπουτσάκια στο τουτού μου (Seat Leon 1P με τα 86 μουλαράκια του)
Αυτή την στιγμή φοράω τα Falken ZE310 τα οποία έχουν βγάλει αισίως 46000km.
Ξεκίνησαν να δείχνουν την φθορά τους, χωρίς βέβαια να με προβληματίζουν ιδιαίτερα ακόμη και στις τελευταίες βροχές με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά κάτι έλειπε.
Η χρήση είναι 17-18000 το χρονο, τα 2/3 στην πολή, με ότι αυτό συνεπάγεται με τους δρόμους, λακούβες κλπ
Το υπόλοιπο 1/3 ταξιδια, αν χρειαστεί και ελαφρύ χωματόδρομο, με ταχύτητες εως 130km/h (και κανα πατημα 1 φορα το χρονο στα 170-180km/h)Είμαι ανάμεσα στα :
Turanza T005
Turanza 6
Continental Premium Contact 7Οποιαδήποτε βοήθεια / πρόταση ευπρόσδεκτη
Δεν εισαι ευχαριστημένος απο τα Falken ZE310 ;
Να σου πω την αλήθεια, δεν έκατσε και πολύ καλά στο αμάξι.
Έδειξε το τι αξιζει, τωρα που γερασε να σου πω την αληθεια αλλα αργει πολύ να ζεσταθεί.
Κατέληξε στο PC7 πλέον γιατί , λόγω μωρού , θέλω γρήγορο ζέσταμα και κορυφαίες επιδόσεις στα φρενάρισμα. -
@gol said in Ελαστικά παντός καιρού/ Τεσσάρων εποχών:
michelin crossclimate 2
ειχα στο μοκκα τα CrossClimate SUV που ειχαν και πιστοποιηση χιονιου.
πολυ ευχαριστιμένος και μαζι με την 4κινηση σε ελαφρυ χιονι (στρωμένο) δεν εβαζα αλυσίδες.
μπορει σε ελλαδα να χαλανε πιο γρηγορα, αλλα αλλαζω λαστιχα στα 30-35.000 (2 χρονια) παντα, οποτε δεν προλαβαν
-
Τα 1 δεν έχουν καμία σχέση με τα 2. Ηταν αποτυχία λάστιχα.
Τα 2 όμως στον βρεγμένο είναι απλά καλά. -
To μεταφέρω εδώ.
@gol said in Ελαστικά παντός καιρού/ Τεσσάρων εποχών:
Χαίρετε.
Ως ελαστικά παντός καιρού/ τεσσάρων εποχών ποια θα προτιμούσατε;
Είναι πολλά, ωστόσο θετικές γνώμες έχουν τα goodyear vector all season 3, michelin crossclimate 2, continental AllSeasonContact 2, bridgestone turanza all season 6.Τα crossclimate εχουν θεωρητικως τις καλλιστες γνωμες, αλλα δεν ειναι αριστα στο ολισθηρο/βρεγμενο και πραγματι σε φιεστα που δοκιμαστηκαν (crossclimate 1 οχι τα 2) δεν ειχα αριστη προσφυση σε ολισθηρο/βρεγμενο και σε φρεναρισμα.
-
Τα δύο στη βροχή είναι μέτρια, δεν είναι καλά. Ή μάλλον για να το γράψω καλύτερα, σε μεγάλη βροχόπτωση είναι ικανοποιητικά, δεν υδρολισθαινουν ιδιαίτερα πχ, αλλά σε ελαφρά βροχόπτωση, είναι το λιγότερο μέτρια. Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω σπάει εύκολα η πρόσφυση τους, θέλει να το έχεις στο νου σου λίγο το θέμα. Προσωπική γνώμη πάντα....
Σε φρέσκο χιόνι είναι πολύ καλά και σε παγωμένο, όχι ακραία πράγματα, τα πήγαν ανέλπιστα καλά. Έτσι όπως πάνε οι χειμώνες βέβαια σε λίγο καιρό θα μας είναι πραγματικά αχρειαστα...
-
@civil357 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα δύο στη βροχή είναι μέτρια, δεν είναι καλά. Ή μάλλον για να το γράψω καλύτερα, σε μεγάλη βροχόπτωση είναι ικανοποιητικά, δεν υδρολισθαινουν ιδιαίτερα πχ, αλλά σε ελαφρά βροχόπτωση, είναι το λιγότερο μέτρια. Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω σπάει εύκολα η πρόσφυση τους, θέλει να το έχεις στο νου σου λίγο το θέμα. Προσωπική γνώμη πάντα....
Σε φρέσκο χιόνι είναι πολύ καλά και σε παγωμένο, όχι ακραία πράγματα, τα πήγαν ανέλπιστα καλά. Έτσι όπως πάνε οι χειμώνες βέβαια σε λίγο καιρό θα μας είναι πραγματικά αχρειαστα...
Τα εχεις δοκιμασει;
Σε βρεγμενο πως ειναι το φρεναρισμα;
Μετρια δηλαδή; Μη ικανοποιητικο αποτελεσμα; -
Τα φοράω σχεδόν 30κ χιλιόμετρα τώρα, από τον περσινό χειμώνα σε μικρό αυτοκίνητο, nissan micra.
Σε φρενάρισμα είναι καλά, ή τουλάχιστον δε θυμάμαι κάτι αξιοπερίεργο. Αλλά στο βρεγμένο σπάνε εύκολα πρόσφυση στην εκκίνηση και μέτρια πρόσφυση σε στροφές. Κοινώς σε επαρχιακό με βροχή θέλει μία παραπάνω προσοχή, δεν είναι το κλασικό καλό καλοκαιρινό ελαστικό.
Επίσης ίσως επειδή στο αυτοκίνητο ακούς τα πάντα λόγω χαμηλής ηχομόνωσης, αυξήθηκε και ο θόρυβος.
Αλλά το καλό του είναι ότι στο ελληνικό καλοκαίρι δεν επηρεάζεται καθόλου και σαν κλασσικό μισσελεν δείχνει ελάχιστη φθορά και ότι βγάζει χιλιόμετρα.
Αυτά από τη δική μου εμπειρία σε χρήση φουλ οικογενειακή, η σύζυγος το οδηγεί στο 90% και με το συγκεκριμένο όχημα. Πιθανότατα θα επιστρέψω σε αλλαγές με χειμερινό, αν και επιμένω με τέτοιους χειμώνες αρχίζω και το ξανά σκέφτομαι
-
@civil357 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα φοράω σχεδόν 30κ χιλιόμετρα τώρα, από τον περσινό χειμώνα σε μικρό αυτοκίνητο, nissan micra.
Σε φρενάρισμα είναι καλά, ή τουλάχιστον δε θυμάμαι κάτι αξιοπερίεργο. Αλλά στο βρεγμένο σπάνε εύκολα πρόσφυση στην εκκίνηση και μέτρια πρόσφυση σε στροφές. Κοινώς σε επαρχιακό με βροχή θέλει μία παραπάνω προσοχή, δεν είναι το κλασικό καλό καλοκαιρινό ελαστικό.
Επίσης ίσως επειδή στο αυτοκίνητο ακούς τα πάντα λόγω χαμηλής ηχομόνωσης, αυξήθηκε και ο θόρυβος.
Αλλά το καλό του είναι ότι στο ελληνικό καλοκαίρι δεν επηρεάζεται καθόλου και σαν κλασσικό μισσελεν δείχνει ελάχιστη φθορά και ότι βγάζει χιλιόμετρα.
Αυτά από τη δική μου εμπειρία σε χρήση φουλ οικογενειακή, η σύζυγος το οδηγεί στο 90% και με το συγκεκριμένο όχημα. Πιθανότατα θα επιστρέψω σε αλλαγές με χειμερινό, αν και επιμένω με τέτοιους χειμώνες αρχίζω και το ξανά σκέφτομαι
Το ζητημα ειναι ειναι να ειναι αποδοτικό και ασφαλες στο βρεγμενο-ολισθηρο και στο φρεναρισμα, καθως και σε σπορ ή απαιτητικη οδήγηση (οχι οπως τα pilot).
-
Αναμεσα σε goodyear vector 3, michelin crossclimate 2 και bridgestone turanza 6 all season.
-
@gol said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
bridgestone turanza 6 all season
Διαβασε τα διαφορα τεστ που κανανε ωστε να αποφασισεις.
Σιγουρα το Crossclimate ειναι πολυ καλο στο χιονι αλλα οχι στο βρεγμενο τοσο πολυ.
Το εχω διαπιστωσει και εγω (στο βρεγμενο) σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα που τα ειχα δοκιμασει.
Ειναι που θα κανεις υποχωρηση. Θες ασφαλεια στο βρεγμενο θα δεις καποιο αλλο.
Θες το καλυτερο για χιονι...? .
Θες για στεγνο γιατι πεφτει κυνηγι?Παντως και το Turanza 6 All season δειχνει καλη επιλογη.
-
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σιγουρα το Crossclimate ειναι πολυ καλο στο χιονι αλλα οχι στο βρεγμενο τοσο πολυ.
Το εχω διαπιστωσει και εγω (στο βρεγμενο) σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα που τα ειχα δοκιμασει.
Θες για στεγνο γιατι πεφτει κυνηγι?Παντως και το Turanza 6 All season δειχνει καλη επιλογη.
Αναμεσα σε goodyear vector 3, crossclimate 2 και turanza 6.
Δηλαδη στο βρεγμενο παρότι υποτίθεται έγινε βελτιωση στο crossclimate 2, δεν ειναι τοσο ασφαλες στο βρεγμενο; -
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αναμεσα σε goodyear vector 3, crossclimate 2 και turanza 6.
Δηλαδη στο βρεγμενο παρότι υποτίθεται έγινε βελτιωση στο crossclimate 2, δεν ειναι τοσο ασφαλες στο βρεγμενο;Αυτο δεν μπορει να στο απαντησει κανεις με σιγουρια.
Αλλος οδηγαει τερμα γρηγορα και μπορει να μην του κανει.
Αλλος να οδηγαει ανθρωπινα και να σου πει ειναι μια χαρα.
Εγω δεν του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη στο βρεγμενο και δεν το πιεζα σε σχεση με ενα καλοκαιρινο.
Διαβασε τα τεστ που εχουν γινει και μπορεις να καταλαβεις 2-3 πραγματα στο συνολο. -
Το ζητημα ειναι, οι οδηγοι με crossclimate 2 αισθανονται ασφαλεια σε καθε καιρο ; και δη σε βρεγμενο;
-
Και τα Hankook kinergy 4s2 φαινονται δυνατα.
-
Στις επιλογές θα είχα το νέο PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF 3
https://www.pirelli.com/tyres/el-gr/car/catalogue/product/cinturato-all-season-sf-3
-
Και τα Hankook kinergy 4s2 φαινονται δυνατα.
Αυτα και το goodyear vector φαινεται οτι εχουν χαμηλο treadware το οποιο σημαινει πολλη ταχεια φθορα.
Παροτι εχουν δυνατη προσφυση. -
Καλημέρα σε όλους! Τι είναι καλύτερο για νέα ελαστικά για i20 1.0 120hp, διάσταση 195/55/16; Από αναζήτηση και διάβασμα και εδώ, ξεχωρίζω τις εξής επιλογές:
- Hankook Ventus Prime 4
- Falken Ziex 310
- Falken Sincera 110
- Nexen N'Fera SU4 (με ερωτηματικό)
- Κάτι άλλο σχετικά οικονομικό αλλά και καλό;
Ακόμα φοράω από το 2020 τα "μαμά" Michelin Energy έχοντας κάνει μόνο 35.000 χλμ! Τα νοιώθω όμως, κάποιες φορές, πολύ σκληρά πλέον με "χαζά" κοπανήματα! Η χρήση είναι πόλη (Αθήνα) αλλά και ταξίδια συχνά-πυκνά. Θα ήθελα να είναι μαλακά αλλά να "καταλαβαίνω" και το τιμόνι, αν παίζει τόσο ρόλο το ελαστικό για αυτό. Δεν πάω σε πιο επώνυμες μάρκες λόγω κόστους (θα ήθελα τα Michelin Primacy 4+ αλλά πάνε στα 500 ευρώ!!). Η αλλαγή σκέφτομαι να γίνει από το επόμενο φθινόπωρο απλά το ψάχνω από τώρα...
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]