-
το 001 δεν αξιζει τα χρηματα του, αν ειναι ακομα αυτο που ειχε παρουσιασει ο σκιαννης και δεν εχει γινει αναβαθμιση.
Τα 7gt ειναι πολυ δυνατη προταση και αυτο αποτυπωνεται και στις πωλησεις (για την κατηγορια παντα)
-
@dg79 said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου:
Για τα δεδομένα της κατηγορίας πουλάει μια χαρά (συνολικά 121 αυτοκίνητα στο 8μηνο) :
Αποκλείεται.
Αφού ο κόσμος φεύγει βάζοντας τα γέλια.
-
@dettol said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου:
Μάλλον έχεις μπλέξει τα μοντέλα, διότι το zeekr 001 που όντως κοστίζει γύρω στα 70κ, δεν έχει καμμία σχέση με cayenne και suv γενικότερα.
Και το omoda 5 δεν μοιάζει με range, μάλλον μπερδεύεται με το jaecoo 5

-
@a-d-p said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου:

ΙΔΙΑ είναι ΟΛΑ τα Κινέζικα...δεν ξέρεις εσυ!

-
Μιας και αναφερατε οτι δεν μπορει ενας υπαλληλος να παει καθημερινη, εγω ως ιδιωτικος υπαλληλος - αποφασισα να παω σημερα 6 με κλείσιμο. Οργανωσα τη δουλεια απο το πρωι - εβαλα και τηλεργασια για να μην εχω τα μπρος πισω και στος 6 εβαλα hard stop.
Ο λογος που πηγαινω ειναι πως εχω πεισθει απο τα λεγόμενα οτι ειναι η καλυτερη εκθεση τα τελευταια χρονια και εχει μαζεμενα ολα τα κινεζικα.
Παω καθαρα για τα ηλεκτρικα μοντελα, να δω το επιλογες υπαρχουν που ενδεχομενως να με καλυπτουν οπως το tucson σε χωρους και με τιμη 32000€ ταβανι.
Σκεφτομαι και τα phev αλλα θεωρω μακροπροθεσμα παλι θα θελω αμιγως ηλεκτρικο.
Θα στοχευσω σε προσφορες αν υπαρχουν ενεκα εκθεσης - μονο για το mg s5 εχω δει καποιες προσφορες στο fb.
Και αν κατι κανει το κλικ θα προχωρησω. Βεβαια με τα χρηματα που διαθετω, δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα, να βρω χωρους σαν του tucson αλλα ας δωσουμε μια ευκαιρεια.
Αν εχει παρει το ματι σας κατι οσοι πηγατε, ειμαι ανοιχτος σε προτασεις.
-
Πέρασα χτες από την έκθεση και μπορώ να πω ότι ήταν από τις καλύτερες που έχω επισκεφθεί, πολλά μοντέλα αυτοκινήτων και όχι μόνο. Ακολουθεί σεντόνι, το οποίο έχει να κάνει αποκλειστικά με το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ την κάθε μάρκα και τι μπορώ να καταλάβω από τη στατική εξέταση των αυτοκινήτων. Ανάρτηση, τιμόνι κ.λπ. προφανώς θέλουν δοκιμή στον δρόμο, οπότε αυτά δεν τα ακουμπάω. Ξεκινάμε:
Το πιο όμορφο αυτοκίνητο, μέσα και έξω, είναι με διαφορά το Renault 5 το οποίο έχει και την καλύτερη θέση οδήγησης, αν ήταν πισωκίνητο θα το αγόραζα χτες ανεξάρτητα από το μέγεθος μπαταρίας και την εμβέλειά του.
Και κάπου εδώ τελειώνει το ενδιαφέρον μου για τα μη κινεζικά αυτοκίνητα. Τα περισσότερα είτε φέρνουν τεχνολογίες και σχεδιαστικές λύσεις περασμένων δεκαετιών είτε έχουν πλέον εξωπραγματικές τιμές. Ξεκινάω με τα VAG, τα οποία μου φάνηκαν συνολικά αδιάφορα, με εξαίρεση τα premium Audi, τα οποία τουλάχιστον βλέπονται.
Το Audi A3 μου άρεσε πολύ μέσα έξω μέχρι να δω το ταμπελάκι με τα 65Κ που ζητάνε για 1.5 4cyl. Έχουν τρελαθεί τελείως, Next.
Το ID.Polo έχει κάποιες μικρές και ωραίες πινελιές στο εσωτερικό, αλλά δυστυχώς δείχνει παλιό και φθηνό σε σχέση, για παράδειγμα, με το R5, το Mini ή το Firefly.
Πάμε Toyota, δραματική κατάσταση, μόνο το νέο Rav4 στεκόταν αλλά και αυτό χωρίς χώρους πίσω, οι πόρτες μισοανοίγουν, και η μαυρίλα των υλικών αποπνικτική.
Γέλασα πολύ με τα νέα GLA/GLB, είχα βρεθεί πρόσφατα σε λούνα παρκ και κάπως έτσι ήταν τα παιχνίδια, ακόμα και ότι δεν ήταν από πλαστικό έμοιαζε φθηνό. Είχαν ωραία καθίσματα παρόλα αυτά, τα οποία όμως δεν ταίριαζαν με τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων.
Συμπαθητικά τα υλικά των Lexus και γενικά η αίσθηση, αλλά χωρίς καθόλου χώρους και με τιμές που δεν βοηθούν ιδιαίτερα.
Τα BMW άβολα, χωρίς χώρους, υψηλές τιμές και για να μπω στα ηλεκτρικά έπρεπε να κάνω ιδιαίτερα με τον Μελισσανίδη, τον Ιωάννη. Τα πόδια μου τα είχα αγκαλιά στα πίσω καθίσματα.
Τα Hyundai όλα με απογοητευτικά υλικά στο εσωτερικό, ωραία σχεδίαση αλλά και εδώ πολύ πλαστικό.
Καταλαβαίνετε πού το πάω, καλύτερα να το αφήσω εδώ. Οι legacy κατασκευαστές, δεν έχουν καμία ελπίδα. Τι κι αν έχουν καλύτερα αυτοκίνητα; Όταν βρίσκεσαι στην έκθεση και ο ένας σου πουλάει κομπιουτεράκι και ο άλλος άβακα, τι θα διαλέξεις; Χωρίζω λοιπόν τα κινέζικα σε τρεις κατηγορίες βάσει των δικών μου καθαρά εντυπώσεων, ξεκινάω από το Tier3 όπου έχουμε τον πάτο του βαρελιού, είναι φθηνά αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν στον χρόνο, εκεί βάζουμε:
Eveasy, Lepas, iCaur, Chery, Jaecoo & Omoda, Leapmotor, Lynk & Co, και πάμε στο Tier 2 όπου έχουμε
τα Xpeng τα οποία είναι ωραία εσωτερικά αλλά δεν φαίνονται πολύ καλοφτιαγμένα, το ίδιο και τα Nio με το firefly να θυμίζει κάτι μεταξύ Honda e και Mini, με ωραία καθίσματα αλλά και αυτό δεν σου βγάζει εξαιρετική ποιότητα. Στην ίδια θέση θα βάλω και την BYD με vfm προτάσεις ειδικά στα μικρά και μεσαία phev και καλές τιμές. Tο Dolphin G ήταν απογοητευτικό, αρκετά σεμνό έως βαρετό στο εσωτερικό, το καλύτερό τους είναι το Seal u dmi.
Tier1 τώρα, η αφρόκρεμα από εδώ αγοράζουμε
Zeekr 7x, αν αποφάσιζα να σπρώξω 70Κ σε όχημα θα ήμουν ανάμεσα σε αυτό και σε μεταχειρισμένο Model X plaid. To καλύτερο αυτοκίνητο της έκθεσης με τσιμπημένη όμως τιμή αγοράς.
Deepal 07 πολύ εντυπωσιακό εσωτερικό με ποιοτικά υλικά, κλείνεις την πόρτα και δεν ακουγόταν τίποτα παρά το γεγονός ότι έχει παράθυρα χωρίς πλαίσια, μπήκα και στο Mazda CX-6e το οποίο είναι εξίσου καλό και μετά διαπίστωσα ότι πρόκειται για rebadged deepal.
Aion UT/V σοκ και δέος, τα πιο χαρούμενα αυτοκίνητα της έκθεσης, κάθεσαι πίσω σταυροπόδι και είναι πιο άνετα από Denza, ειδικά με τις ηλιοροφές μοιάζουν τόσο ευρύχωρα που είτε κάθεσαι πίσω είτε μπροστά είσαι πάντα άνετα. Λέω πως στο καλό; και μετά έψαξα το μεταξόνιο, 2750mm έχει το UT 2690mm έχει το RAV4. Δεν συγκρίνονται ούτε με το Ε2 της Geely, είναι μεγαλύτερα οχήματα και σαφώς πιο ποιοτικά, είναι τεράστια σε χώρους και δεν τους φαίνεται καθόλου.
Geely Starray/E5 ένα SealU με καλύτερο εσωτερικό, ωραία χρώματα, κάθεσαι άνετα μπρος πίσω.
Geely E2, συμπαθητικό εσωτερικό με αρκετά εργονομικά λάθη αλλά εξαιρετική θέση οδήγησης. Σκεφτόμουν ότι θέλει 200 άλογα και μια μαλακή οροφή και δεν χρειάζεσαι το mx5. Δεν είναι τόσο καλό όσο το UT αλλά το μικρότερο μέγεθός του και η πίσω κίνηση είναι ωραία πλεονεκτήματα.Άντε και του χρόνου!
-
Αυτο το GAV V ειναι καλο με χωρους αλλα πολυ ασχημο - ουτε το inster ετσι. Στα ογκωδη οχηματα η αισθητικη δε σωζεται. Θα του δωσω μια ευκαιρεια γιατι τσεκαρει κουτακια.
-
Εγώ πάλι το βρήκα σημαντικά πιο ανεκτό από αυτό που με είχατε προκαταβάλει. Και το πέτυχα στον δρόμο σε άσπρο και ήταν επίσης αποδεκτό.
-
@ataim said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου:
Caur, Chery, Jaecoo & Omoda, Leapmotor, Lynk & Co
Τι ωραία που τα γράφει ο Ataim... πολύ σωστές παρατηρήσεις. Αλλά όχι ότι οι παραπάνω δεν ξέρουμε αν θα επιζήσουν. Ρε συ, σου κάνει πλύση εγκεφάλου ο μέτοχος; Μήπως ήθελες να γράψεις Citroen;
-
@dimsabas said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου:
Μήπως ήθελες να γράψεις Citroen;
Ναι αυτό εννοούσα, DS, Citroen, Peugeot, Fiat

Δεν λέω ότι δεν θα επιβιώσουν οι εταιρείες, τα αυτοκίνητά τους δεν ξέρω τι διάρκεια θα έχουν, δεν μου φάνηκαν να έχουν και την καλύτερη συναρμογή σε πορτοπαράθυρα και λοιπά μέρη.
-
@a-d-p said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου:
@dettol said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου:
Μάλλον έχεις μπλέξει τα μοντέλα, διότι το zeekr 001 που όντως κοστίζει γύρω στα 70κ, δεν έχει καμμία σχέση με cayenne και suv γενικότερα.

Είπαμε ότι πήγαμε να δούμε κάποια αμάξια που είχαν δει οι γιοί του φίλου μου την Κυριακή.
Οντως το Γιάκο 5 ήταν το ωραίο, όχι το ομόντα.
-
Πάντως ο φίλος είχε χρόνο να δει τα αιον και γκίλι γιατί την ώρα που πέρασα εγώ από εκεί, ήταν μόνο οι πωλητές...

Στο αιον 5 ήταν και ένας που κοίταγε το πορτ μπαγκάζ.
Το έχει πάρει γνωστός στην ευρύτερη περιοχή του εξοχικού και το έβλεπα στο πάρκινγκ της παραλίας που πηγαίναμε για μπάνιο...
Οντως έχει θέματα αισθητικής, αλλά έχει και χώρους.
-
Πέρασα χτες από την έκθεση και μπορώ να πω ότι ήταν από τις καλύτερες που έχω επισκεφθεί, πολλά μοντέλα αυτοκινήτων και όχι μόνο. Ακολουθεί σεντόνι, το οποίο έχει να κάνει αποκλειστικά με το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ την κάθε μάρκα και τι μπορώ να καταλάβω από τη στατική εξέταση των αυτοκινήτων. Ανάρτηση, τιμόνι κ.λπ. προφανώς θέλουν δοκιμή στον δρόμο, οπότε αυτά δεν τα ακουμπάω. Ξεκινάμε:
Το πιο όμορφο αυτοκίνητο, μέσα και έξω, είναι με διαφορά το Renault 5 το οποίο έχει και την καλύτερη θέση οδήγησης, αν ήταν πισωκίνητο θα το αγόραζα χτες ανεξάρτητα από το μέγεθος μπαταρίας και την εμβέλειά του.
Και κάπου εδώ τελειώνει το ενδιαφέρον μου για τα μη κινεζικά αυτοκίνητα. Τα περισσότερα είτε φέρνουν τεχνολογίες και σχεδιαστικές λύσεις περασμένων δεκαετιών είτε έχουν πλέον εξωπραγματικές τιμές. Ξεκινάω με τα VAG, τα οποία μου φάνηκαν συνολικά αδιάφορα, με εξαίρεση τα premium Audi, τα οποία τουλάχιστον βλέπονται.
Το Audi A3 μου άρεσε πολύ μέσα έξω μέχρι να δω το ταμπελάκι με τα 65Κ που ζητάνε για 1.5 4cyl. Έχουν τρελαθεί τελείως, Next.
Το ID.Polo έχει κάποιες μικρές και ωραίες πινελιές στο εσωτερικό, αλλά δυστυχώς δείχνει παλιό και φθηνό σε σχέση, για παράδειγμα, με το R5, το Mini ή το Firefly.
Πάμε Toyota, δραματική κατάσταση, μόνο το νέο Rav4 στεκόταν αλλά και αυτό χωρίς χώρους πίσω, οι πόρτες μισοανοίγουν, και η μαυρίλα των υλικών αποπνικτική.
Γέλασα πολύ με τα νέα GLA/GLB, είχα βρεθεί πρόσφατα σε λούνα παρκ και κάπως έτσι ήταν τα παιχνίδια, ακόμα και ότι δεν ήταν από πλαστικό έμοιαζε φθηνό. Είχαν ωραία καθίσματα παρόλα αυτά, τα οποία όμως δεν ταίριαζαν με τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων.
Συμπαθητικά τα υλικά των Lexus και γενικά η αίσθηση, αλλά χωρίς καθόλου χώρους και με τιμές που δεν βοηθούν ιδιαίτερα.
Τα BMW άβολα, χωρίς χώρους, υψηλές τιμές και για να μπω στα ηλεκτρικά έπρεπε να κάνω ιδιαίτερα με τον Μελισσανίδη, τον Ιωάννη. Τα πόδια μου τα είχα αγκαλιά στα πίσω καθίσματα.
Τα Hyundai όλα με απογοητευτικά υλικά στο εσωτερικό, ωραία σχεδίαση αλλά και εδώ πολύ πλαστικό.
Καταλαβαίνετε πού το πάω, καλύτερα να το αφήσω εδώ. Οι legacy κατασκευαστές, δεν έχουν καμία ελπίδα. Τι κι αν έχουν καλύτερα αυτοκίνητα; Όταν βρίσκεσαι στην έκθεση και ο ένας σου πουλάει κομπιουτεράκι και ο άλλος άβακα, τι θα διαλέξεις; Χωρίζω λοιπόν τα κινέζικα σε τρεις κατηγορίες βάσει των δικών μου καθαρά εντυπώσεων, ξεκινάω από το Tier3 όπου έχουμε τον πάτο του βαρελιού, είναι φθηνά αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν στον χρόνο, εκεί βάζουμε:
Eveasy, Lepas, iCaur, Chery, Jaecoo & Omoda, Leapmotor, Lynk & Co, και πάμε στο Tier 2 όπου έχουμε
τα Xpeng τα οποία είναι ωραία εσωτερικά αλλά δεν φαίνονται πολύ καλοφτιαγμένα, το ίδιο και τα Nio με το firefly να θυμίζει κάτι μεταξύ Honda e και Mini, με ωραία καθίσματα αλλά και αυτό δεν σου βγάζει εξαιρετική ποιότητα. Στην ίδια θέση θα βάλω και την BYD με vfm προτάσεις ειδικά στα μικρά και μεσαία phev και καλές τιμές. Tο Dolphin G ήταν απογοητευτικό, αρκετά σεμνό έως βαρετό στο εσωτερικό, το καλύτερό τους είναι το Seal u dmi.
Tier1 τώρα, η αφρόκρεμα από εδώ αγοράζουμε
Zeekr 7x, αν αποφάσιζα να σπρώξω 70Κ σε όχημα θα ήμουν ανάμεσα σε αυτό και σε μεταχειρισμένο Model X plaid. To καλύτερο αυτοκίνητο της έκθεσης με τσιμπημένη όμως τιμή αγοράς.
Deepal 07 πολύ εντυπωσιακό εσωτερικό με ποιοτικά υλικά, κλείνεις την πόρτα και δεν ακουγόταν τίποτα παρά το γεγονός ότι έχει παράθυρα χωρίς πλαίσια, μπήκα και στο Mazda CX-6e το οποίο είναι εξίσου καλό και μετά διαπίστωσα ότι πρόκειται για rebadged deepal.
Aion UT/V σοκ και δέος, τα πιο χαρούμενα αυτοκίνητα της έκθεσης, κάθεσαι πίσω σταυροπόδι και είναι πιο άνετα από Denza, ειδικά με τις ηλιοροφές μοιάζουν τόσο ευρύχωρα που είτε κάθεσαι πίσω είτε μπροστά είσαι πάντα άνετα. Λέω πως στο καλό; και μετά έψαξα το μεταξόνιο, 2750mm έχει το UT 2690mm έχει το RAV4. Δεν συγκρίνονται ούτε με το Ε2 της Geely, είναι μεγαλύτερα οχήματα και σαφώς πιο ποιοτικά, είναι τεράστια σε χώρους και δεν τους φαίνεται καθόλου.
Geely Starray/E5 ένα SealU με καλύτερο εσωτερικό, ωραία χρώματα, κάθεσαι άνετα μπρος πίσω.
Geely E2, συμπαθητικό εσωτερικό με αρκετά εργονομικά λάθη αλλά εξαιρετική θέση οδήγησης. Σκεφτόμουν ότι θέλει 200 άλογα και μια μαλακή οροφή και δεν χρειάζεσαι το mx5. Δεν είναι τόσο καλό όσο το UT αλλά το μικρότερο μέγεθός του και η πίσω κίνηση είναι ωραία πλεονεκτήματα.Άντε και του χρόνου!
τα Lynk & Co ειναι ενα κλικ κατω απο zeekr (εχουν και το ιδιο σημα εξαλλου). Σιγουρα δεν ειναι tier 3 στην λιστα που εκανες. Και αφου σου αρεσε το 7χ το 08 της Lynk ειναι στα ιδια περιπου επιπεδα ποιοτητας (PHEV βεβαια).
-
Ξέρω οτι είναι στον ίδιο όμιλο αλλα δεν με εχουν πείσει.
-
Ξέρω οτι είναι στον ίδιο όμιλο αλλα δεν με εχουν πείσει.
Αμά θέλεις μπορούμε να στείλουμε τίποτα άσβερκους να σε πείσουν.

-
Πολυς κοσμος και σημερα, ωραια η εκθεση πολλα μοντελα, προθυμοι ανθρωποι να εξυπηρετησουν.
Εξαιρετικα αδιαφορα τα vw - ξενερωτα. Εντυπωσιακα ολα τα Ρενω!
Πολυς κοσμος στα κινεζικα και πολυς στα GAC κυριος το μικρο ut.
Στα δικα μου, με το μπατζετ που εχουμε, ξεχωρισα 2 επιλογες για ηλεκτρικο.
Gav aion v - εξαιρετικη τιμη, καλη ανεση για πισω καθημενους, εξαιρετικη ποιοτητα εσωτερικου. Πολυ μακρυ οχημα, μικρος για το μεγεθος χωρος αποσκευων, μπροστα αισθανθηκα λιγο πιεσμενος για το μεγεθος. Συγκριτικα με το tucson ενα κλικ κατω οι χωροι εκτος απο τους πισω καθιμενους.
Εμφανησιακα ανεκτο, λιγο αδιαφορο, τελος παντων το σωζει η τιμη - 32000 η αρχικη εκδοση αλλα εχει τα παντα εκτος απο το περιβοητο ψυγειο.
Leapmotor b10 67kwh μπαταρια - καλη τιμη, χωροι οκ, αρκετα καλη ποιοτητα, μεγεθος πολυ καλο 4,5 μετρα μηκος ταμαμ. Απο την αλλη πισω δεν εχει πλαφονιερα - μεγαλο φαουλ και ποιοτικα ενα κλικ κατω απο το aion. Τιμη στην καλη εκδοση 31000 χωρις επιδοτηση. Αλλα η βασικη εκδοση στα 28000 δεν ειναι μαλλον καλη επιλογη, ειχε αρκετες ελλειψεις .
Γενικα το leapmotor ειναι πιο κοντα στα δικα μου ζητουμενα απο αποψη μεγεθους και χωρων……
-
Ρε τα ΓΚΑΚ!
Στην προηγούμενη έκθεση είχαμε την κορυφαία έκπληξη που άκουγε στο όνομα Dolphin, τώρα νομίζω σε αυτή θα είναι το μικρό Γκαγκ!
-
@vagkirk said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου:
Ρε τα ΓΚΑΚ!
Στην προηγούμενη έκθεση είχαμε την κορυφαία έκπληξη που άκουγε στο όνομα Dolphin, τώρα νομίζω σε αυτή θα είναι το μικρό Γκαγκ!
Πολυ ενδιαφερον για το UT κατα βαση. Αρκετα καλη προταση για μικρο ηλεκτρικο, ανετο, ποιοτικο - τιμιοτατο. Επισης εξαιρετικα καταρτισμενοι οι πωλητες εκει - νταξει βεβαια 2 μοντελα εχουν ολα κι ολα
.Αυριο παω για τεστ ντραιβ btw για το v.
-
Από test drive τι έχει φέτος;
-
Υπάρχουν αρεκτα διαθέσιμα αυτοκίνητα για test drive, θυμάμαι μοντέλα των εταιριών, Renault, Dacia, Tesla, Zeekr, Cherry, Geely, BYD, Nio, Jaeco (λογικά και Omoda). Υπάρχουν 2 σημεία στα οποία πας για να κανονίσεις test drive, για κάποιες εταιρίες χρειάζεται να έχεις περάσει πρώτα από τους πωλητές για να σου δώσουν καρτελάκι(πχ Renault, Cherry), για κάποιες όπως η Zeekr δεν χρειάζεται.
Οδήγησα 3 αυτοκίνητα. Το Renault 5, μου άρεσε αρκετά αλλά οι χώροι για τους πίσω κάνουν μόνο για παιδιά.
Το Cherry Tiggo 4, πολύ τίμια πρόταση για τα λεφτά του.
Το Zeekr 7GT, υπέροχο, πολύ δυνατο, όμορφο ποιοτικό εσωτερικό.Πολύ μεγάλη έκθεση, αξίζει κάποιος να την επισκεφθεί, μας πλησίαζαν συνέχεια πωλητές και μας έλεγαν για επιπλέον έκπτωση που τρέχει στην έκθεση.
Υπήρχε ο μεγάλος μου έρωτας Giulia (τι αμαξαρα θεέ μου, πραγματική Alfa)
Η μόνη εταιρεία που με απογοήτευσε ήταν η Mercedes λόγω της ποιότητας του εσωτερικού στα νέα της μοντέλα (GLA, CLA).
Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου