-
@w202-amg said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
πολύ πιθανόν να κάνω και λάθος αφού δεν ζω εκεί
Αυτό.
-
ΕΣυ νομιζεις οτι με τοσα ζωα στα 150 μετρα υψος , εχετε καθαρο αερα;
Δεν εχεις διαβασει για τις αγελαδες και τα αερια του θερμοκηπιου ; -
@otso said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν εχεις διαβασει για τις αγελαδες και τα αερια του θερμοκηπιου ;Είμαι πιο ψηλά και έρχεται καθαρός αέρας από τα βουνά
τα ζωντανά δεν είναι όσα φαίνονται 

-
Δεν εχεις διαβασει για τις αγελαδες και τα αερια του θερμοκηπιου ;Είμαι πιο ψηλά και έρχεται καθαρός αέρας από τα βουνά

Τα κρατατε και ψοφια?

-
@ilias-a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Τα κρατατε και ψοφια?

Να βγαίνει το μέτρημα Ηλία

-
Για να μην λέμε στην τύχη πράγματα πάντως με βάση το τί αισθανόμαστε.

Και το κύριο πρόβλημα είναι τα PM2.5 που συγκεκριμένα για αθήνα (δεν έχουμε εργοστάσια) είναι οι εξατμίσεις.
Εξαίρεση ο χειμώνας τα τελευταία χρόνια που ο καρκίνος είναι τα τζάκια.
-
παντως με το συστημα των ρυπων
επρεπε να πληρωνετε την επαρχια -
επρεπε να πληρωνετε την επαρχιαδεν το καταλαβα, δλδ ;
-
Άρα @jousis οι Αθηναίοι είναι γκρινιάρηδες ή οι επαρχιώτες απαθείς?
-
@geo-f1 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Χθες με κουρασε πολυ το mg...πολυ βαβουρα...
Στην ευθεια και στην κατηφορα ειναι μαγια. Στην ανηφορα ωρες ωρες δεν παλευεται η κατασταση. Ολα τα υβριδικα ετσι κανουν ρε παιδια?
Και τα μοντελα του βασιλεια TOYOTA?Οταν σου έλεγα ότι είναι για τον π@υτσο αυτό εννοούσα πρώτο πρώτο!
-
@jousis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
πως τα κονομαει η τεσλα ; παραγετε πολυ μεθανιο οπως οι αγελαδες που ειναι στο στοχαστρο της εε , τελευταια ανακαλυψαν οτι η κοπρια τους εχει πολλα νιτρικα επιπλεον προστιμα , ολο το καλοκαιρι οι ολλανδοι αγροτες ηταν στα καγκελα .
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ψόφο στα υγρά καύσιμα. Ειδικά στο ντίζελ που σκύλο βρωμάει.
Απορώ πως είχα κάνει τέτοια μαλακια να πάρω 2 τέτοια παλιότερα.
Ευτυχώς και τα 2 έφυγαν στα 2 χρόνια και ησύχασα.
Μπόχα, βρώμα, μόλυνση !
Βρέθηκα χθες βράδυ στο αχούρι το Ελ Βελ (καριοληδες Γερμανοί τρώγανε τόσα χροιά και το άφησαν με προδιαγραφές 2000 και δεν χωράει κανείς πια) σε κίνηση προς τις αφίξεις μαζί με δεκάδες ταρίφες.
Βρώμα ανελέητη !
Καλοι μαλακες και αυτοί που δεν έχουν αλλάξει ήδη σε υβριδικά και ηλεκτρικά.
Τόσο ζώα είναι (που η πλειοψηφία των ιδιοκτητών τους είναι δηλαδή - απολιθώματα μιας Ελλάδας που πρέπει να εξαφανιστεί)Αυτά που μύρισες έχουν ΟΛΑ κουρεμένο dpf, στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα !
-
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ψόφο στα υγρά καύσιμα. Ειδικά στο ντίζελ που σκύλο βρωμάει.
Απορώ πως είχα κάνει τέτοια μαλακια να πάρω 2 τέτοια παλιότερα.
Ευτυχώς και τα 2 έφυγαν στα 2 χρόνια και ησύχασα.
Μπόχα, βρώμα, μόλυνση !
Βρέθηκα χθες βράδυ στο αχούρι το Ελ Βελ (καριοληδες Γερμανοί τρώγανε τόσα χροιά και το άφησαν με προδιαγραφές 2000 και δεν χωράει κανείς πια) σε κίνηση προς τις αφίξεις μαζί με δεκάδες ταρίφες.
Βρώμα ανελέητη !
Καλοι μαλακες και αυτοί που δεν έχουν αλλάξει ήδη σε υβριδικά και ηλεκτρικά.
Τόσο ζώα είναι (που η πλειοψηφία των ιδιοκτητών τους είναι δηλαδή - απολιθώματα μιας Ελλάδας που πρέπει να εξαφανιστεί)Αυτά που μύρισες έχουν ΟΛΑ κουρεμένο dpf, στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα !
δηλ ποσο χειροτερα ;
τα αεροπλανα καινε υδρογονο ; -
Άρα @jousis οι Αθηναίοι είναι γκρινιάρηδες ή οι επαρχιώτες απαθείς?
Όλη η ελλαδα μπορεί καλύτερα.
Αλλά η Αθήνα δεν είναι η χαβούζα που ήταν, μην τα κάνουμε 100 απο 10.
Οι μεγάλες πόλεις τρώνε αρκετά μικροσωματίδια απο αυτοκίνητα και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.Να απαγορευτούν όλα τα μη απαραίτητα ντίζελ στις μεγάλες πόλεις για αρχή.
last mile φορτηγάκια και ταξί δεν έχουν κανενα λογο να ειναι πλεον diesel. Να δώσουμε επιδοτήσεις να τα αλλάξουν όλα.
Και όποιος ταρίφας έχει υποψία μαυρίλας πίσω, κατάσχεση του ταξί (μέχρι να αλλάξουν όλα).Πλήρη απαγόρευση τζακιών με μπάτσους να χτυπάνε τα κουδούνια.
Για ελευσίνα,μαγούλα κτλ (που μάλλον σου μυρίζουν όταν μπαίνεις) δεν έχω λύση δυστυχώς.
Αν γίνω προθυπουργός θα το σκεφτώ τότε. -
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στην Αθήνα πάντως δεν νομίζω ότι το πρόβλημα σας είναι μόνο τα ντίζελ. Απλά τα ντίζελ είναι ο εύκολος στόχος να ξεσπασετε κάπου για την κατάντια της πόλης. Από Καπανδρίτι μέχρι θάλασσα που θέλετε να πάει όλη η βρωμιά ακριβώς? Αύριο το πρωί αν εξαφανίζατε κάθε ντίζελ την ίδια βρωμιά θα είχατε.
Στην τελική τα ντίζελ κάποτε ήταν μίνιμουμ 1900cc(σπάνια αγόραζαν έτσι το γκολφ π.χ.) και από εκεί και πέραν 2200-2500-2700 κοκ. Αυτοκίνητα μεγάλα που στο εξωτερικό δεν έμπαιναν στο κέντρο της πόλης για ψώνια ......Υ.γ. πάντως εγώ που είμαι σιχασιαρης, πιο πολύ σιχαίνομαι τα πεζοδρόμια σας,τα παπούτσια μου που ακουμπάνε σ αυτά και στη συνέχεια τα πατάκια του αυτοκινήτου παρά τον αέρα.
Στην Αθήνα πολλά είναι τα προβλήματα μας......
Ένα από τα πολλά είναι το diesel . Και κυρίως τα ταξί , όχι όλα τα diesel γενικά και αόριστα. Αφού αυτοί είναι αυτοί που τρυπάνε τα dpf φίλτρα ως επί το πλείστον .
Υγ εσύ που είσαι σιχασιαρης μην έρχεσαι Αθήνα. Και γω αν μπορούσα θα εμένα κάπου στην επαρχία. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω εξειδικευσης στην δουλειά μου , μόνο στην Αθήνα μπορώ να δουλέψω με αυτό τον μισθό ή κοντά σε αυτό τον μισθό που παιρνω. Και να ξέρεις ότι οι μισοί τουλάχιστον που μένουμε Αθήνα , αν μπορούσαμε δεν θα μέναμε εδώ . Αλλά πρέπει κάπως να βγάλεις και τα προς το ζειν
Άλλο εννοώ,μην παρεξηγηθω. ..... Μια Χ νορμάλ πόλη θα είχε αντίστοιχο πρόβλημα σε ένα πολύ μικρό τμήμα της,ας πούμε πέριξ του Συντάγματος. Η Αθήνα βρωμάει καυσαέρια από τα τελευταία διόδια στην αρχή που κατηφορίζεις. Τα ντίζελ ταξί δεν θα έκαναν ουσιαστική διαφορά. Έτσι πιστεύω εγώ, πολύ πιθανόν να κάνω και λάθος αφού δεν ζω εκεί
Εγώ πιστεύω μόλις σταματήσουν τα taxi θα υπάρχει καλή διαφορα
-
@jousis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
πως τα κονομαει η τεσλα ; παραγετε πολυ μεθανιο οπως οι αγελαδες που ειναι στο στοχαστρο της εε , τελευταια ανακαλυψαν οτι η κοπρια τους εχει πολλα νιτρικα επιπλεον προστιμα , ολο το καλοκαιρι οι ολλανδοι αγροτες ηταν στα καγκελα .
οκ αλλά η Αττική ευθύνεται για μεγάλο ποσοστό του αεπ οπότε λίγο πολύ γίνεται αυτό που λες.
το θέμα είναι να μην πληρώνει καμία πόλη η περιοχή φόρο αίματος που λένε. να τις βελτιώσουμε όλες με ότι μέθοδο έχουμε διαθέσιμη.
-
@skg1958 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα έτσι και αλλιώς δεν εξελίσσονται άλλο οι diesel. Σε ΙΧ σιγά σιγά εξαφανίζονται
Που το είδατε ότι εξαφανίζονται ;Όλα τα Γερμανικά παρουσιάζονται και σε diesel αφού αυτά πωλούνται περισσότερο στην κατηγορία των SUV
Στα μεγάλα SUV τα diesel κυριαρχούν πανηγυρικά με ποσοστά άνω του 70%
Πρόσφατα δεν ανακοίνωσε η Stelantis ότι θα επαναφέρει το πετρέλαιο σε πολλά της μοντέλα ;
Το αυτοκίνητο που διάλεξα CX-60 της Mazda στις Ευρωπαϊκές χώρες όπου πωλείται το diesel έχει ποσοστό μεταξύ 60-70% έναντι του PHEV .
Στην Ιαπωνία μόνο diesel ή βενζίνης CX-60 βρίσκεις . Τα PHEV τα στέλνουν όπου υπάρχουν φορολογικά κίνητρα γι αυτά
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αντιπαράθεση για κάτι που είναι δεδομένο
Μάλλον επειδή διάλεξες πετρελαιο νομίζεις ότι θα συνεχίσουν να βγαίνουν diesel για πολύ ακόμα σε επιβατικα
Νταξει δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα σε φέρω στην πραγματικότητα , περίμενε 5 χρονάκια και θα δεις ποσα diesel θα πωλούνται και τι πωλήσεις θα έχουν . Άσε την Ιαπωνία εκτός, μιλάω για την Ευρώπη εγω. Δεν ξέρω τι θα κάνουν στην Ιαπωνία .
Μα δεν κάνουμε αντιπαράθεση. Σήμερα τα diesel σε Χ5 ,Χ6 , Q7 ,CX-60 είναι στο 70% έναντι άλλων εκδόσεων .
Από την στιγμή που πουλιούνται σήμερα βάλτε μια 20ετία που θέα βρίσκονται στον δρόμοΚαι το Euroo 7 θα έχει και άλλους περιορισμούς στους ρύπους που φυσικά να νέα οχήματα θα καλύπτουν
Όσο και το CX-60 που πήρα . Οι προδιαγραφές EURO 7 αναφέρουν όριο 60mg/km NOx και το Mazda έχει 20mg/km NOx
Μα δεν μιλάω για υπάρχοντα , αυτά θα τα έχουμε μια 20ετια. Τα καινούργια λέω θα σταματήσουν σύντομα.
Δεν πάω να βγάλω σκάρτα ούτε τα diesel ούτε το αμάξι σου που παρεπιπτωντος γουστάρω πολύ (Mazda -honda αδυναμία έχω)
Σου λέω ότι τα diesel έχουν περιορισμένα χρόνια που θα πουλιωνται ακόμα σε ΙΧ στην Ευρώπη καινουργια.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μερίδιο αγοράς diesel το πρώτο μίσο του 2026 στην Ε.Ε: 7,54 %
Μερίδιο αγοράς diesel το 2025 στην Ε.Ε: 8,87 %
Μερίδιο αγοράς diesel το 2024 στην Ε.Ε: 11,92 %
Μερίδιο αγοράς diesel το 2023 στην Ε.Ε: 13,57 %
Μερίδιο αγοράς diesel το 2022 στην Ε.Ε: 16,42 %
Μερίδιο αγοράς diesel το 2021 στην Ε.Ε: 19,56 %Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά των diesel ανθίζει. /s
Η VW κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο TRoc που νομίζω η προηγούμενη γενιά ήταν ένα από τα best sellers της VW.
Το νέο TRoc δεν βγαίνει με κινητήρα πετρελαίου.Α και η Audi στον πρόσφατο diesel 3λιτρο κινητήρα της, έβαλε ηλεκτρική θερμάστρα στην εξάτμιση για να ζεσταίνει τα καυσαέρια όταν χρειάζεται, για να λειτουργούν σωστά οι καταλύτες.
Σίγουρα θα είναι cost effective σύστημα που θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και σε πιο φτηνά μοντέλα. /s
Όλοι οι Ευρωπαίοι λάτρευαν τα diesel τους. Νομίζω ότι πούλαγαν πολύ περισσότερο πιο παλιά από τα νούμερα που έβαλες
Δεν λέω ότι από το 60-70% που ήταν παλιά στην Γερμανία θα πάει στο 0% μέσα 5 χρόνια . Αλλά θα φθίνει και θα φθίνει το ποσοστό , θα το δεις μόνος σου τα επόμενα χρόνια . Το adblue ήταν μια παταγωδης αποτυχία πάντως ........
Εδώ είμαστε και θα τα δουμε.....
Επίσης δεν μιλάω πουθενα για τα hybrid-diesel που μου βάζετε κάποιοι (δεν λέω εσένα) Μπορεί αυτά να υπάρχουν ακόμα για χρόνια. Μιλάω για τα σκέτα diesel. Αν είναι να πάει με ρεύμα το αμάξι και να είναι κυρίως σαν γεννήτρια ο κινητήρας οκ. Αλλά γιατί να είναι diesel που είναι πιο βαρύς κινητήρας και όχι βενζίνη ? Αν δεν χρησιμοποιείται συχνά σε phev reev νομίζω ότι η βενζίνη είναι καλύτερη σαν βοηθητικος κινητήρας γεννήτρια λόγο του μικρότερου βάρους .
Αλλά και το diesel είναι οκ για δευτερεύων
-
Μα δεν μιλάω για υπάρχοντα , αυτά θα τα έχουμε μια 20ετια. Τα καινούργια λέω θα σταματήσουν σύντομα.
Δεν πάω να βγάλω σκάρτα ούτε τα diesel ούτε το αμάξι σου που παρεπιπτωντος γουστάρω πολύ (Mazda -honda αδυναμία έχω)
Σου λέω ότι τα diesel έχουν περιορισμένα χρόνια που θα πουλιωνται ακόμα σε ΙΧ στην Ευρώπη καινουργια.
Πιστεύω ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στην κυκλοφορία στα προδιαγραφών Euro 5 και πίσω.
Τα καινούργια όσο καλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές θα συνεχίσουν να παράγονται εφ όσον έχουν ζήτησηΌσο για το δικό μου το έψαχνα ένα χρόνο μέχρι να καταλήξω σε αυτό αφού έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε τιμή χώμα
-
Πιστεύω ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στην κυκλοφορία στα προδιαγραφών Euro 5 και πίσω.
Τα καινούργια όσο καλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές θα συνεχίσουν να παράγονται εφ όσον έχουν ζήτησηΌσο για το δικό μου το έψαχνα ένα χρόνο μέχρι να καταλήξω σε αυτό αφού έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε τιμή χώμα
Όταν με το καλό φέρουν σιγά σιγά τα αντικίνητρα για τα υγρά καύσιμα στην ευρωπαϊκή Ένωση και θα τα φέρουν θα το δεις. Σταδιακά θα γίνουν : αυξήσεις στα καύσιμα , δακτύλιοι που θα περιλαμβάνουν να επιτρέπονται μόνο οχήματα 0 ρύπων, αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας που θα είναι όλο και πιο αυστηρά με τους ρυπους κτλ θα δεις ότι δεν θα έχουν ζήτηση τα υγρά καύσιμα από τους ίδιους τους καταναλωτές . Θα το πιέσουν και θα το οδηγήσουν οι Ευρωπαίοι εκεί. Απλά δεν γίνεται άμεσα γιατί και οι ίδιοι δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν παντού συνθήκες για ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων. Σταδιακά θα γίνουν αυτά. Αυτό είναι το σχέδιο τους, αλλά θα πάρει κάποια χρόνια
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά