Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
    4. Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)
    • 1
    • 2
    • 125
    • 126
    • 127
    • 128
    • 129
    • 127 / 129
    Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
    53
    2564
    61988
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      criuser last edited by

Μια χαρά σας τα λέει ο ντετόλ γιατί μας βάζετε παραδείγματα για εργαζόμενους με δύο βασικούς μισθούς που όμως είναι 40 χρονών αφού έχουν οικογένεια και αφού 20 χρόνια είναι με τον βασικό θέλουν να πάνε και διακοπές...

Σενάριο πασοκ σε αντιπολίτευση και κκε σε μόνιμη κλάψα και μηδενικής πραγματικότητας.

Εκτός αν μιλάτε για 2 ανθρώπους τόσο χαμηλών προσόντων και τόσο άχρηστους που η μόνη τους δυνατότητα είναι κάνουν παιδιά.

Και τα λέτε σε ένα φόρουμ που μιλάμε για εταιρικά των 40-50-60000 ή και για αγορές τέτοιων, για εμπειρίες με πορσικά αγορασμένα και μας λέτε για κληρονόμους και άλλες ανοησίες.

Και μάλιστα αυτοί οι 40άρηδες άχρηστοι μηδενικών προσόντων θέλουν να κάνουν και μπάνιο στην Ψαρού με σέφ και μπάτλερ...😊

Ούτε Ελληνική ταινία του 1960 με τον Βασιλάκη Καίλα δεν είχε τόσο δράμα. Ακόμα και οι σεναριογράφοι τότε είχαν έναν αυτοσεβασμό, να γίνονται πιστευτοί από τον κόσμο.

Και έτσι επειδή δεν έχετε επιχειρήματα το γυρίσατε σε προσωπικές επιθέσεις σε μένα και στον ντετόλ.

Για το αν μου φαίνονται λίγα τα 500 το βράδυ και άλλες ανοησίες.

Λοιπόν εγώ πριν 35 χρόνια αγόρασα ένα τάιμ σέρινγκ σε ένα ξενοδοχείο στην Ρόδο, που έκανε 1 εκ σε δόσεις 20 χρόνων δηλαδή 3000 με 12 ευρώ τον μήνα και πλήρωνα και άλλα 80 τον χρόνο σαν κοινόχρηστα.

Με άλλα 100 ευρώ μπορούσα να δώσω την εβδομάδα μου και να πάω σε άλλα μέρη για μια εβδομάδα.

Αυτό έφτασε μέχρι την αρχή της κρίσης που έκλεισε το ξενοδοχείο να έχω 180 κοινόχρηστα και άλλα 190 το κόστος της ανταλλαγής για μία εβδομάδα.

Ετσι πήγα στην Ισπανία 2 εβδομάδες κολλητές, στην Κρήτη 3 φορές, στην Χαλκιδική 2, στην Σκιάθο 2, στο Πήλιο 3, στην Κέρκυρα, στην Μύκονο 2, στην Σαντορίνη, στην Ρόδο 2 φορές, στην Κω στο Πόρτο Υδρα, στο Πόρτο Ρίο, στην Πάρο και αλλού.

Αλλά για να τα προλάβεις έπρεπε ή να κλείσεις εκτός του 40ημέρου 20-7 με 31-8 και Χριστούγεννα και Πάσχα, ή να κλείσεις μήνες νωρίτερα.

Κανονικά να πληρώσω ξενοδοχείο σε νησί έχω πάει σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Σκύρο και Σίφνο σε βάθος 50 χρόνων και έχω 15 χρόνια να πάω σε νησί, εκτός της Υδρας που πήγα ένα ΣΚ για γάμο και της Σερίφου για βάφτιση συγγενών.

Δεν υπάρχει η ηπειρωτική Ελλάδα για να πας διακοπές ?

80 ευρώ πλήρωσα στο Κατάκωλο τον Μάη σε 4στερο.

Αν κλείσω από τον Μάιο για τον Αύγουστο προφανώς θα πετύχω καλύτερες τιμές.

Μιλάτε για τους ξένους που έρχονται με τα γκρουπ αλλά δεν λέτε ότι αυτοί τα κλείνουν από Οκτώβριο-Νοέμβριο για το επόμενο καλοκαίρι.

Οπότε καλό είναι να σταματήσετε την μίρλα για ανύπαρκτες καταστάσεις, να χαίρεστε τα εταιρικά σας αμάξια των 400-500 ευρώ τον μήνα και τους μισθούς σας των 40-50-60000 μικτών και αφήστε το κλάμα στους απολογητές των κλεμμένων.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
      Εμαθα...

O V katafractos17 3 Replies Last reply Reply Quote 3
      • O
        otso @criuser last edited by

@criuser said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Μια χαρά σας τα λέει ο ντετόλ γιατί μας βάζετε παραδείγματα για εργαζόμενους με δύο βασικούς μισθούς που όμως είναι 40 χρονών αφού έχουν οικογένεια και αφού 20 χρόνια είναι με τον βασικό θέλουν να πάνε και διακοπές...

Σενάριο πασοκ σε αντιπολίτευση και κκε σε μόνιμη κλάψα και μηδενικής πραγματικότητας.

Εκτός αν μιλάτε για 2 ανθρώπους τόσο χαμηλών προσόντων και τόσο άχρηστους που η μόνη τους δυνατότητα είναι κάνουν παιδιά.

Και τα λέτε σε ένα φόρουμ που μιλάμε για εταιρικά των 40-50-60000 ή και για αγορές τέτοιων, για εμπειρίες με πορσικά αγορασμένα και μας λέτε για κληρονόμους και άλλες ανοησίες.

Και μάλιστα αυτοί οι 40άρηδες άχρηστοι μηδενικών προσόντων θέλουν να κάνουν και μπάνιο στην Ψαρού με σέφ και μπάτλερ...😊

Ούτε Ελληνική ταινία του 1960 με τον Βασιλάκη Καίλα δεν είχε τόσο δράμα. Ακόμα και οι σεναριογράφοι τότε είχαν έναν αυτοσεβασμό, να γίνονται πιστευτοί από τον κόσμο.

Και έτσι επειδή δεν έχετε επιχειρήματα το γυρίσατε σε προσωπικές επιθέσεις σε μένα και στον ντετόλ.

Λοιπόν εγώ πριν 35 χρόνια αγόρασα ένα τάιμ σέρινγκ σε ένα ξενοδοχείο στην Ρόδο, που έκανε 1 εκ σε δόσεις 20 χρόνων δηλαδή 3000 με 12 ευρώ τον μήνα και πλήρωνα και άλλα 80 τον χρόνο σαν κοινόχρηστα.

Με άλλα 100 ευρώ μπορούσα να δώσω την εβδομάδα μου και να πάω σε άλλα μέρη για μια εβδομάδα.

Αυτό έφτασε μέχρι την αρχή της κρίσης που έκλεισε το ξενοδοχείο να έχω 180 κοινόχρηστα και άλλα 190 το κόστος της ανταλλαγής για μία εβδομάδα.

Ετσι πήγα στην Ισπανία 2 εβδομάδες κολλητές, στην Κρήτη 3 φορές, στην Χαλκιδική 2, στην Σκιάθο 2, στο Πήλιο 3, στην Κέρκυρα, στην Μύκονο 2, στην Σαντορίνη, στην Ρόδο 2 φορές, στην Κω στο Πόρτο Υδρα, στο Πόρτο Ρίο, στην Πάρο και αλλού.

Αλλά για να τα προλάβεις έπρεπε ή να κλείσεις εκτός του 40ημέρου 20-7 με 31-8 και Χριστούγεννα και Πάσχα, ή να κλείσεις μήνες νωρίτερα.

Κανονικά να πληρώσω ξενοδοχείο σε νησί έχω πάει σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Σκύρο και Σίφνο σε βάθος 50 χρόνων και έχω 15 χρόνια να πάω σε νησί, εκτός της Υδρας που πήγα ένα ΣΚ για γάμο και της Σερίφου για βάφτιση συγγενών.

Αν κλείσω από τον Μάιο για τον Αύγουστο προφανώς θα πετύχω καλύτερες τιμές.

Μιλάτε για τους ξένους που έρχονται με τα γκρουπ αλλά δεν λέτε ότι αυτοί τα κλείνουν από Οκτώβριο-Νοέμβριο για το επόμενο καλοκαίρι.

Οπότε καλό είναι να σταματήσετε την μίρλα για ανύπαρκτες καταστάσεις, να χαίρεστε τα εταιρικά σας αμάξια των 400-500 ευρώ τον μήνα και τους μισθούς σας των 40-50-60000 μικτών και αφήστε το κλάμα στους απολογητές των κλεμμένων.

Τι κανεις τετοια ωρα στο φορουμ ; κυρ Παντελης ανθρωπος
        Πες μας τωρα στα νιατα σου που πηγαινες διακοπες
        και το κυριοτερο εκανες καμακι ;

J 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • J
          jousis @otso last edited by

@otso said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Μάλλον γύρισε απο ταβέρνα που τα έπινε με κάτι πασόκους γιατί τον βλέπω κουρδισμένο. 😂

Άσχετο, αλλά τότε οι πλούσιοι κάνανε timeshare ενώ οι φτωχοί couchsurfing (που δεν το έχει ακουσει καν).

C 1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • C
            criuser last edited by

Στα νιάτα μου δούλευα, αφού ως ορφανός δεν μας έπαιρνε για πολλά...

Αντε κανένα Πήλιο και βέβαια στα πατρικά των παππούδων...

Τότε είχαμε όμως μεγάλες παρέες και οι σχέσεις ήταν πιο εύκολες, δεν είναι σαν τώρα που σκίζονται στα μνμ μόνο...

Εμαθα...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
            • C
              criuser @jousis last edited by criuser

@jousis said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

@otso said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Μάλλον γύρισε απο ταβέρνα που τα έπινε με κάτι πασόκους γιατί τον βλέπω κουρδισμένο. 😂

Άσχετο, αλλά τότε οι πλούσιοι κάνανε timeshare ενώ οι φτωχοί couchsurfing (που δεν το έχει ακουσει καν).

Οχι είχαμε εδώ κάτι νησιώτικα που έβαλε ο Δήμος, τώρα τελείωσαν, έχω κοιμηθεί και ένα δίωρο το μεσημέρι, μια χαρά διακοπές στο χωριό είμαι...

Ετσι λοιπόν για σύγκριση.

Μαγαζί παραλιακό, λουκουμάδες, ραβανί με παγωτό και κρέπα αλμυρή με τυρί. ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρι και μία σουρωτή, μόλις 19 ευρώ.

Τα λαδερά που τα χτυπάμε είναι κάτω από 10 ευρώ. Τα ψάρια φρέσκα σε καλές τιμές.

Γενικά εδώ δεν μαγειρεύουμε σχεδόν ποτέ, με 10-15 ευρώ το άτομο την βγάζουμε μια χαρά από φαγητά και άντε να φτάσεις στα 25 το άτομο με πρώτο ψάρι.

Θάλασσα στο Αιγαίο οι ξαπλώστρες δωρεάν, εμένα δεν μου αρέσουν να κάθομαι σε αυτές, αλλά μέσα στο νερό 1-1,5 ώρα και μετά να φεύγω.

Εμαθα...

1 Reply Last reply Reply Quote 5
              • V
                vagkirk @criuser last edited by

😂😂😂

Timesharing ;;;
                Πρώτη φορά στην ζωή μου το ακούω αυτό!!!

Για Costa Navarino περίμενα να ακούσω και 5στερα σε Κυλλήνη, Πόρτο Χέλι, Ζακυνθες, Κεφαλλονιές κλπ.

Κατάκολο και Κιάτο ;
                Σε λίγο θα μας πει κανείς να πάμε και στο Άστρος Κυνουρίας επειδή δεν έχουμε λεφτά!!!!

Πόρτο Ράφτη, Ζούμπερι και Νέα Μάκρη όλο τον Αύγουστο είναι απίστευτα καλύτερα.

O W 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                • O
                  otso @vagkirk last edited by

@vagkirk said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

😂😂😂

Timesharing ;;;
                  Πρώτη φορά στην ζωή μου το ακούω αυτό!!!

Για Costa Navarino περίμενα να ακούσω και 5στερα σε Κυλλήνη, Πόρτο Χέλι, Ζακυνθες, Κεφαλλονιές κλπ.

Κατάκολο και Κιάτο ;
                  Σε λίγο θα μας πει κανείς να πάμε και στο Άστρος Κυνουρίας επειδή δεν έχουμε λεφτά!!!!

Πόρτο Ράφτη, Ζούμπερι και Νέα Μάκρη όλο τον Αύγουστο είναι απίστευτα καλύτερα.

Mην σου πω θα μας προτεινουν να παμε Κατω Αχαιά

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • panos2171
                    panos2171 last edited by

Δε νομίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Εγώ θυμάμαι τους οικονομικά άνετους να νοικιάζουν και να τρώνε συνέχεια από έξω. Οι άλλοι είτε τροχόσπιτο είτε κάμπινγκ είτε μαγείρεμα .
                    Ποτέ δεν είχε ο κόσμος λεφτά να πετάει αβέρτα γι αυτό άλλωστε ο θρύλος της ελληνικής πολιτικής έβγαλε το διακοποδάνειο. Απο εκεί και μετά ο Έλληνας θεωρούσε δεδομένο το ενοικιαζόμενο, φαγητό έξω, beach bar κλπ
                    Επίσης ως οικονομία που εξαρτόμαστε από τον τουρισμό είναι λογικό να υπάρχουν παντού ξένοι

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                    • katafractos17
                      katafractos17 @criuser last edited by katafractos17

Δεν είχα καμία διάθεση να απαντήσω, αλλά μιας και έχουμε πιεί και δύο κρασιά από κοντά, με αυτό το θάρρος απαντάω και απάντησα και όχι για επίθεση φυσικά την οποία πραγματικά δεν ξέρω πως την αξιολογείς έτσι, τουλάχιστον από μεριάς μου.
                      Δηλαδή όταν ο άλλος εκφράζει μία αντίθετη άποψη ή και καυτηριάζει κάτι, είναι επίθεση;
                      Αν είναι έτσι, να το γυρίσουμε σε παιδική χαρά, να είμαστε όλοι χαρωποί και να μιλάμε μόνο για το πόσο όμορφα πετάνε οι πεταλούδες.

Ε ναι.
                      Ακούς εκεί να ζητάνε στον ήλιο μοίρα και οι φτωχοί.
                      Απέκτησε τώρα επιθυμίες και η φτωχολογία. Από που κι ως που;
                      Ναι ειρωνεία είναι αυτό που λέω, αλλά με αυτό που γράφεις τι ακριβώς να απαντήσω;

Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να βλέπω τα πράγματα όσο πιο αμερόληπτα γίνεται, να αναγνωρίζω και να παραδέχομαι τα κακώς κείμενα από όπου και να προέρχονται και να λέω αυτά που βλέπω ως κακά, στραβά κι ανάποδα, όποιος και αν κυβερνάει.
                      Θεωρία και ιδεολογία έχω, αλλά δεν την κλειδώνω κάπου όπως κάνουμε πχ με τις ομάδες. Γιατί πολλοί Έλληνες, ιδίως παλαιότερα, είτε ακολουθούσαν φανατικά ένα κόμμα λες και ήταν αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα και δεν το άλλαζαν ότι και να έκανε αυτό και χωρίς να έχουν κάποιο όφελος από την πολιτική του, είτε φυσικά το ακολουθούσαν γιατί εξυπηρετούσε τα προσωπικά και οικονομικά τους συμφέροντα.
                      Ευελπιστώ ότι αυτό στις καινούργιες γενιές αλλάζει σιγά σιγά όσον αφορά την πρώτη κατηγορία που ανέφερα. Απλά είναι κρίμα γιατί οι περισσότερες εναλλακτικές επιλογές που έχουν μέχρι σήμερα έχουν κάνει όλες ακριβώς τα ίδια.
                      Τώρα εσύ φαίνεται ότι θέλεις να υπερασπίζεσαι τους αγαπημένους σου κυβερνώντες όπως και να έχουν τα πράγματα και είναι δικαίωμα σου, αλλά και οι υπόλοιποι έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τη σκέψη μας και την άποψη μας.
                      Εσύ το βαφτίζεις κλάψα, μίρλα, μηδενική πραγματικότητα, γιατί μπορεί έτσι να σε εξυπηρετεί στην κουβέντα, αλλά δε σημαίνει ότι είναι έτσι.

Εσύ μπορεί να κρίνεις τους ανθρώπους ως άχρηστους από το πορτοφόλι τους και τα προσόντα τους όπως τα αξιολογείς ο ίδιος και χωρίς να εξετάζεις άλλους παράγοντες και λόγους για το πως κάποιοι μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο, όποιο και να είναι αυτό. Εγώ έχω άλλα κριτήρια για την ανθρωπότητα.
                      Δεν θέλω να γράψω κάτι παραπάνω γιατί μπορεί να χαλάσουμε και τις καρδιές μας.

Όπως και να έχει, το παράδειγμα που θέλει να πάρει κάποιος, θα το πάρει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και όχι με όποιο εισόδημα εξυπηρετεί την άποψη του.
                      Και φυσικά ουδέποτε μίλησα για απαιτήσεις διακοπών στην Ψαρού με σεφ, μπάτλερ και διάφορα άλλα παρόμοια.
                      Απλά προσπάθησα να αναδείξω τη διαφορά χάσματος και πλούτου την οποία οι αγαπημένοι σου κυβερνώντες κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να την αμβλύνουν ακόμη περισσότερο.

Δεν ήξερα ότι για να έχει κανείς μία άποψη και να προσπαθεί να βλέπει και να παραδέχεται την πραγματικότητα, πρέπει να ανήκει σε συγκεκριμένη οικονομική κατηγορία ή να είναι άπορος και να μην έχει στον ήλιο μοίρα.

Τώρα όσον αφορά εμένα προσωπικά, ούτε γνωρίζω την οικονομική σου κατηγορία και ουδέποτε έχω αναφερθεί με επικριτικό ή ειρωνικό τρόπο στο ποια μπορεί να είναι αυτή ή με ποιο τρόπο μπορεί να την έχεις αποκτήσει.
                      Όπως έχω ξανά γράψει, δεν είναι κακό να είναι κάποιος οικονομικά εύρωστος, αρκεί να μην τα έχει αποκτήσει με παράνομες ή εγκληματικές πράξεις και να μην τα κλέβει εις βάρος μου ή του λαού γενικότερα.

Εσύ τώρα αντίθετα, βλέπω βγάζεις συμπεράσματα ακόμη και για το μισθολογικό εύρος του καθενός χωρίς καν να γνωρίζεις.
                      Μάλιστα έχω αναφερθεί υπεραναλυτικά και πάρα πολλές φορές στους όρους με τους οποίους μισθώνω όχημα μέσω τις εταιρείας που εργάζομαι, τις τιμές τις οποίες το μισθώνω και ότι πράγματι είμαι ευγνώμων για την παροχή αυτή γιατί αλλιώς δεν θα είχα τη δυνατότητα να έχω τέτοια αυτοκίνητα.
                      Και ξανά λέω, επειδή εγώ δηλαδή μπορώ και αξιοποιώ αυτή την παροχή, σημαίνει ότι δεν μπορώ να έχω άποψη για το ποια είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα;

Εσύ γράφεις για Καίλες και διάφορα τέτοια παρόμοια.
                      Εγώ παρέθεσα συγκεκριμένη θέση, σκέψη, ανάλυση και παραδείγματα.
                      Δεν είναι επίθεση το ότι αναρωτήθηκα αν σου φαίνονται λίγα τα 500€ το βράδυ κατά άτομο.
                      Ευθεία ερώτηση είναι.
                      Γιατί αν σου φαίνονται λίγα, πιθανόν να σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε τελείως διαφορετική οικονομική κατάσταση από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και καλά κάνεις, οπότε ίσως και να μην είναι και εφικτό να κατανοήσεις πως ζει αυτή η πλειοψηφία.
                      Γι' αυτό άλλωστε αναρωτήθηκα τι κάνεις ακόμη με το σεΤριο. Εγώ θα είχα Πορσικό.

Γράφεις για τα εταιρικά μισθώματα, για φανταστικούς μισθούς που έχεις υπολογίσει αυθαίρετα και τα χρησιμοποιείς στην κουβέντα ως επιχειρήματα, αλλά κατά τα άλλα εγώ σου έκανα επίθεση επειδή σε ρώτησα να μου πεις τι θεωρείς λίγο ή πολύ όσον αφορά την τιμή ενός δωματίου.
                      Πριν μιλήσετε για επίθεση από κάποιον και μάλιστα προσωπική, δείτε τι μπορεί να έχετε γράψει εσείς πρώτα και αξιολογήστε καλύτερα τι σημαίνει προσωπική επίθεση και τι διαφορετική άποψη.

Διάβασες καλά το παράδειγμα που ανέφερα;
                      Γιατί αν το διάβαζες καλά, θα έβλεπες ότι δεν περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά, οπότε αφορά ηπειρωτικό προορισμό.
                      Μην πετάμε όποια ατάκα απλά βολεύει το συλλογισμό μας.

Τέλος μπράβο σου για την επένδυση με το time sharing χωρίς να γνωρίζω τι είναι αυτό.

C 1 Reply Last reply Reply Quote 9
                      • piliourits
                        piliourits last edited by

Youtube Video

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

• I
                          iceburner last edited by

"Ερχομαστε" στο forum να διαβάσουμε για αυτοκίνητα και άλλα θέματα - και στο ΚΑΘΕ θέμα ρε παιδιά καταλήγει στα πολιτικά....κρίμα

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                          • W
                            wantone @dettol last edited by

@dettol said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

@katafractos17 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

με την γκρινια δεν πετυχαινετε απολυτως τιποτα.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση που θεωρείς ότι όλο αυτό είναι γκρίνια και όχι ανάλυση της κατάστασης όπως έχει.
                            Πραγματικά δεν το περίμενα.

Φυσικά ο καθένας θα φάει και από το σούπερ μάρκετ και δεν θα κουραστεί να μαγειρέψει, γιατί πρέπει να βρει εναλλακτικές αλλά αυτό ακριβώς είναι που υποδεικνύεται/αποδεικνύεται. Ότι είναι αναγκασμένος να βρει εναλλακτικούς τρόπους γιατί δε βγαίνει αλλιώς.

Και εντάξει πάντα υπήρχε αυτό, αλλά εδώ συζητάμε ότι όσο πάει παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις οι διαφορές και γυρνάμε πάλι σε εποχές πολύ παλαιότερες, σαν αυτές που θυμάται ο criuser, όπου διακοπές έκαναν μόνο οι βιομήχανοι και ο λαός έπαιρνε την άδεια μόνο επειδή του την έδινε ο νόμος και θεωρούταν ξεκούραση απλά να κάτσει σπίτι του και να μη δουλεύει.

το αρχικο μου ποστ με τα bullet points ειχε χαρακτηρα διαπιστωσης. Οταν ομως αρχιζουν να μου την πεφτουν και να με θεωρουν εκτος πραγματικοτητας, θα απαντησω, διοτι ξερω πολυ καλα ποια ειναι η πραγματικοτητα.

Ανοιγει η ψαλιδα; ναι.
                            μου αρεσει αυτο; οχι
                            μπορω να κανω κατι για αυτο; μαλλον οχι

γεννηθηκα το 79 και αυτα που λετε για διακοπες μονο οι βιομηχανοι να μπορουν να κανουν δεν τα θυμαμαι. Εγω θυμαμαι να αδειαζει ΟΛΗ η αθηνα απο μεσα ιουλιου και εως αρχες σεπτεμβριου να μην μπορεις να βρεις ουτε περιπτερο για τσιγαρα. Μαλιστα τις θυμαμαι αυτες τις καταστασεις ακομα και οταν ημουν πανεπιστημιο, δηλαδη αρχες της δεκαετιας των 00.
                            Αν εσεις θυμαστε πραγματα που συνεβαιναν το '60 ή το '70, δεν σας αμφισβητω, εγω ξερω και αναφερω μονο οτι ειδα με τα ματια μου.

Δεν είδα να σου την έπεσε κάποιος πριν το αρχικό ποστ.
                            Αντίθετα θεώρησες ότι εγώ γκρινιάζω και όχι ότι και το δικό μου ποστ είχε χαρακτήρα διαπίστωσης και ανάλυσης μιας κατάστασης.
                            Δε γίνεται να γράφουμε όλοι φλατ.
                            Κάποιοι βάζουν και συναίσθημα.
                            Έτσι λοιπόν κι εγώ ανέλυσα και υπέδειξα αυτό που βλέπεις κι εσύ όπως αναφέρεις οτι είναι η πραγματικότητα.
                            Ότι η ψαλίδα ανοίγει.
                            Απλά θα συμπλήρωσω τη λέξη "πάλι".
                            Και αυτό γιατί κάποια στιγμή οι Έλληνες απέκτησαν μια κάποια δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε στυλ τουρισμού όπως αναφέρθηκε και όχι σε στυλ είτε απλά αλλαγής περιβάλλοντος (πάω στο χωριό ή σε συγγενείς), είτε απλά κάθομαι σπίτι και δεν εργάζομαι.

Εγώ λοιπόν που γεννήθηκα το 1969 γνωρίζω και αυτά που αναφέρω, όπως επίσης έχω ζήσει πραγματικά και τις εποχές που Μερσεντές την οποία ανέφερε ο criuser είχαν μόνο οι πολύ πλούσιοι και ο Κόκοτας.

Και για να πω και την άποψη τι σημαίνουν ιδανικές διακοπές για εμένα, πέρα του ξεκουράζομαι, χαλαρώνω, κτλ, είναι ότι δεν θέλω να κάνω πράγματα που κάνω ολες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, ούτε θέλω να έχω πρόγραμμα, ούτε θέλω να εξαναγκάζομαι από τις οποίες συνθήκες σε πράγματα που δεν θα ήθελα.
                            Μπορώ;
                            Όχι ακριβώς όπως το θέλω.
                            Περνάω καλά;
                            Ναι και δεν έχω παράπονο. Έχω μάθει να προσαρμόζω τους συμβιβασμού που πρέπει να κάνω. Από 15 χρονών και μέχρι να τελειώσω σπουδές και να βγω στην αγορά εργασίας δούλευα τα καλοκαίρια για να μπορέσω να πάω διακοπές.
                            Αυτό σημαίνει ότι παρόλα αυτά δεν πρέπει να μιλάω για την πραγματικότητα ή να την υποβαθμίζω;
                            Όχι.
                            Δε μου χαρίστηκε ποτέ τίποτα.
                            Ότι έχω καταφέρει το έχω κάνει με πολύ δουλειά και με τον κόπο μου.

Παρεξήγησες και το πήρες όλο στραβά. Σιχαίνομαι τη γκρίνια γενικά και το έχω γράψει και σε
                            άλλα ποστ, αλλά δεν αναφέρομουν σε εσένα.

Οσο για το ποιος μου την έπεσε ήταν ο lap λέγοντας (και επαναλαμβάνοντας) ότι δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα. Δεν πειράζει, τα ίδια λέει κάθε φορά που κάποιος αντιστέκεται στο αφήγημα του.

Δεν παρακολούθησα προσεκτικά την ανταλλαγή των απόψεων αλλά είδα ότι συμφωνείτε και οι 2 ότι ανοίγει η ψαλίδα κάτι που υποστηρίζεται και από τα στατιστικα πέρα από ότι εύκολα το διαπιστώνεις αν παρατηρήσεις τον κόσμο. Δηλ ακόμα λιγότεροι έχουν πολύ περισσότερα για χλιδάτες διακοπές και όλοι άλλοι έχουν ρίξει τα έξοδα τους εκτός και τυγχάνει να έχουν εξοχικό πάνω στο νερό σε κανένα τουριστικό σημείο.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • katafractos17
                              katafractos17 last edited by

Youtube Video

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • A d P
                                A d P moderator last edited by

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας στα Google Maps

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

• A d P
                                  A d P moderator last edited by

εδώ γράφουμε που πήγαμε ή θα πάμε διακοπές, όχι πολιτικά κτλ

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

• C
                                    criuser @katafractos17 last edited by A d P

Λοιπόν για να μην φορτώνω σεντόνια, να απαντήσω συνολικά, αλλά όχι σημείο σημείο.

Αρχικά όπως ξέρεις μου αρέσει η κοντρίτσα, δεν παρεξηγούμαι ποτέ, αλλά οι τόνοι πάντα μπορεί να ανεβαίνουν και τα κρασάκια που πίνουμε μαζί μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό για να περάσουμε καλά.

Ομως όπως έχω πει πολλές φορές, μπαίνω στο φόρουμ από το σπίτι μόνο το πρωί και το βράδυ και εφ΄ όσον έχω χρόνο, είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω διακοπών, καφέ κλπ.

Δεν διαβάζω τι γράφεται ενδιάμεσα, εκτός αν βρίσκομαι κάπου και περιμένω κάτι και ρίχνω ματιά από το κινητό, χωρίς όμως να σχολιάζω κάτι.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να διαβάζω δεκάδες σχόλια, να βλέπω 30-40 θέματα ενημερωμένα με νέα σχόλια, οπότε οι απαντήσεις σε όσα θέλω να απαντήσω θα είναι συγκεντρωτικές.

Δεν αφορούν δηλαδή εσένα προσωπικά, αλλά σε συμπεριλαμβάνουν σε όσα σχόλια σου έχεις αναφερθεί σε μένα.

Να το πάρουμε λοιπόν από την αρχή.

Εχω πει ότι αντιπαθώ σφόδρα τον λαϊκισμό.

Και επειδή ελάχιστοι ή κανένας από εμάς εδώ, δεν έχει κάνει ΣΚ στην Μ. Βρεταννία ή στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ή μπάνιο στον Αστέρα, ή να έχει καμπάνα στον Αστέρα, δεν έχει καινούργια Σ κλάσε, ή σκι στο Σαμονί και σε διακοπές σε άλλα 5στερα και 6στερα, αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν τα παραπάνω που πάνε κάποιοι άλλοι άνθρωποι.

Ετσι το να βάζουμε πόσο κάνει μία βίλα με σεφ, μπάτλερ, προσωπικό, φρουρά, ελικοδρόμιο και πισίνες σε ένα πολύ τουριστικό σημείο με διεθνή χαρακτήρα, θα μπορούσε να είναι αναφορά στις κοσμικές στήλες και στις ινφλουένσερς των κοσμικών, όχι όμως στις πολιτικές στήλες.

Επίσης θεωρώ αδύνατο να υπάρχουν 40άρηδες που έχουν κάνει 2 παιδιά και παίρνουν ακόμα τον βασικό, εκτός αν υπάρχουν κάποιοι πολύ ειδικοί λόγοι.

Οπως έχω γράψει έχω παιδικούς φίλους, δυστυχώς δεν ζουν πλέον όλοι, που ξεκίνησαν να δουλεύουν σε πολύ μικρή ηλικία λόγω οικονομικών δυσκολιών ή και οικογενειακών θεμάτων, αλλά προφανώς εξελίχθηκαν και δεν έμειναν εκεί που ξεκίνησαν.

Αρα το να συγκρίνουμε με οικογένεια με 2 παιδιά που παίρνουν από 800 τον μήνα καθαρά, μιλάμε για ανύπαρκτα πράγματα και φαντασιώσεις πολιτικάντηδων, που η αναφορά σε αυτά το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν το επίπεδο της κουβέντας.

Ετσι προκειμένου να κάνω κατανοητό αυτό, αναφέρθηκα στα εταιρικά αμάξια και στα άλλα ακριβά αμάξια που έχουν αναφερθεί εδώ μέσα ως αγορές ή λήζινγκ, ώστε να δείξω πιο έντονα ότι η χρήση ανύπαρκτων παραδειγμάτων σε μια κουβέντα δεν ωφελεί την κουβέντα.

Ο Λαπ παίζει διαχρονική μπαλίτσα με αυτόν τον τρόπο, όπως και με τις προσωπικές επιθέσεις, αλλά τον έχουμε συνηθίσει, παίζουμε και εμείς ανάλογη μπαλίτσα και το διασκεδάζουμε και μας έλλειψε όταν σταμάτησε να γράφει.

Και με τον ντετόλ έχουμε πιει κρασιά και μιλάμε, αλλά τις κοντρίτσες μας τις έχουμε.

Που να δείτε με τον κολλητό που είμαστε βάζελοι και πηγαίναμε για χρόνια μαζί στο γήπεδο και τσακωνόμαστε εκεί και χωριζόταν η κερκίδα στα δύο, ενώ σε συγκεντρώσεις που μας βλέπουν τρίτοι που δεν μας ξέρουν, βάζουν τους κοινούς γνωστούς μας, να μας χωρίσουν.

Οπότε η κόντρα είναι ωραία και μην στενοχωριέσαι και στραβώνεις.

Δεν βλέπεις με τον γάτο τι παίζει, που διαφωνούμε στα πάντα ?

Για να γυρίσουμε λοιπόν στο θέμα των διακοπών, πάντα υπάρχουν διακοπές για όλα τα βαλάντια.

Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις να πας στα πιο τουριστικά σημεία στο πικ της τουριστικής περιόδου φτηνά.

Ούτε στο παρελθόν πηγαίναμε.

Εκτός της εποχής των διακοποδανείων και τότε δεν πήγαιναν οικογένειες, αλλά ζευγαράκια που δούλευαν σε κάποιες δουλειές που έπαιρναν λεφτά και μπόνους.

Να θυμίσω πόσο γρήγορα γεμίσαμε "κτήματα" για γάμους και πόσο έχουν ξεπέσει τώρα και τα κτήματα και οι γάμοι ?

Η που είχαμε γεμίσει Καγιέν ?

Ηταν κανονικότητα αυτή ?

Και τέλος το ύψιστο επιχείρημα...

Να θυμίσω πόσο κοροιδεύμαμε τους κουτόφραγκους που έπαιρναν 1-2 μπριζόλες και 1 φέτα καρπούζι και 2 ντομάτες και όχι κιλά που πέρναμε εμείς ?

Λοιπόν το γεγονός ότι κάποτε οι πολιτικοί μας χάρισαν λεφτά, που ήταν δανεικά, δεν σημαίνει ότι ήταν η κανονικότητα.

Με την έννοια αυτή εγώ έχω πάνω από 20 χρόνια να πάω διακοπές σε νησί που πλήρωνα και ακτοπλοικά και ξενοδοχείο.

Ηταν πάντα πολύ ακριβά για οικογένεια.

Συχνά ήταν φτηνότερα να πας στο εξωτερικό.

Να θυμίσω που πριν την κρίση ήταν φτηνότερο να σπουδάσεις στην Αγγλία από το να σπουδάσεις στην Κομοτηνή ?

Για το δικό μας καλό λοιπόν να ξεχάσουμε τις εποχές των λεφτόδεντρων.

Να μην μας νοιάζει πόσο κάνει η Μύκονος το καλοκαίρι.

Να θυμίσω ότι κάποτε είχαμε τα κανονικά πλοία για τα νησιά, αυτά που πήγαινες κατάστρωμα με σλήπινγκ μπάνγκ, που έκανες γνωριμίες, που έπαιζες κιθάρα με την παρέα σου και ήθελες ώρες για το νησί και η τιμή ήταν λογική. Ενώ πάντα υπήρχε και το καραβίσιο σέλφ σέρβις με την καραβίσια μακαρονάδα.

Αλλά όχι τώρα δεν ζούμε για το ταξίδι, αλλά για την φωτό στην Μύκονο που θα ανεβάσουμε στο Φ/Β.

Ετσι δεν ταξιδεύουμε με καράβια, αλλά με γρήγορα κλιματιζόμενα κουτιά σε αεροπορικές θέσεις μασουλώντας τυρόπιττες από το έβερεστ και το γκούντις.

Επίσης μια χαρά είχαμε την ομπρελίτσα μας και το καρεκλάκι μας ή την ψάθα μας, με το θερμός και την φραπεδιά, αλλά τώρα θέλουμε στρώματα και ξαπλώστρες τσάμπα και γκαρσόνι με το ξένο καφέ.

Οπότε για να το τελειώνουμε, τζάμπα μάγκες δεν υπάρχουν και τα μεταξωτά σώβρακα θέλουν και επιδέξιους κώλους...

Φιλικά πάντα...😊

χρήστη @criuser παρακαλώ να σταματήσει άμεσα η προσωπική αντιπαράθεση και το off-topic, δέχεστε προειδοποίηση {mod}

Εμαθα...

J 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                    • L
                                      lap last edited by A d P

edit

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• J
                                        jousis @criuser last edited by

ΠΑΝΑΓΙΑΜΟΥ

δεν διάβασα τί είπες (προφανώς) , αλλά διάβασα το άρθρο που έκανες sponsor στο 4τ παραπάνω για τις παραλίες της εύβοιας και το google maps.

Για πες 2 παραλιες που να μην είναι όλοι ανά 2μ και να μπορώ να παω με το δικό μου, ας έχει δύσκολη πρόσβαση αλλά να μην θέλει βιτάρα.
                                        Δεν θέλω λίστα απο 200, διάλεξε 2. Γρήγορα αν είναι εύκολο, πριν φας το μπαν.
                                        Ευχαριστώ. ♥

C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • L
                                          lap last edited by A d P

edit

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
                                            lap last edited by lap

Σαρκασμός είναι. Πάλι θα αρχίσει την θεωρία συνωμοσίας….

Μείνε on topic. Μη δημιουργείς off topic συζητήσεις

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 125
                                            • 126
                                            • 127
                                            • 128
                                            • 129
                                            • 127 / 129