-
@criuser said in Stellantis Group:
Η εφαρμογή πάντως στην Σιτροέν δουλεύει καλά όπως και στην Οπελ.
ίδιες ακριβώς εφαρμογές είναι με ίδια api.
Δεν γνωρίζω αν οι σερβερ ή οι καρτες 4g που βαζουν στα σιτροεν/οπελ ειναι διαφορετικες, μπορεί.Πιο πιθανό είναι εσύ να μην την ανοίγεις συχνά και να μην το έχεις καταλάβει όμως (εγώ την άνοιγα συνέχεια γιατί όπως είπα δεν μου έδειχνε μπαταρία το αυτοκίνητο)
-
Εμένα είναι παλιότερη αφού το αμάξι είναι σχεδιασμός του 2018.
Γενικά κατεβάζει τις διαδρομές μόνο του ανά εποχές, όχι σταθερά, αλλά αν το ανοίξεις την ώρα που μπαίνεις στο αμάξι συνδέεται.
Οχι ότι είναι τέλειο, αλλά τα βασικά καταναλώσεις κλπ τα δείχνει.
Μου ζητάει συχνά να το ενημερώνω για την τιμή των καυσίμων.
Τα σέρβις που κάνω τα περνάω χειροκίνητα, αφού μάλλον το σύστημα της αντιπροσωπείας εδώ δεν είναι συνδεδεμένο κεντρικά.
-
@katafractos17 said in Stellantis Group:
@gatoz said in Stellantis Group:
Καλησπέρα στην ομάδα.ενω πατάω το κλειδί να κλειδώσει,ξεκλειδώνει αμέσως.αυτο συμβαίνει σε 3008.γνωριζει κανείς κάτι;
Έχει ξεχάσει το δεύτερο κλειδί μέσα στο αυτοκίνητο.
Κλασσική ανοησία πολλών...
Η εφαρμογή πάντως στην Σιτροέν δουλεύει καλά όπως και στην Οπελ.
Στο Πεζώ δεν ξέρω γιατί δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να την κατεβάσει.

Τα υπόλοιπα που λέει το περίκλειστο αντιδημοκρατικό παρεάκι είναι αδιάφορα ψέμματα, αφού δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση οι υπόλοιποι σε αυτά....

στην οπελ δεν λειτουργει καθολου
οσο και να προσπαθησα
ασε τα ψεμματα -
Εγώ του έδειξα να την κατεβάσει, την σύνδεσα μετά δεν ασχολήθηκα.
Γενικά δεν είναι της τεχνολογίας.
-
Η εφαρμογή πάντα είχε ψιλοθεματάκια.
Και στο δικό μου μερικές φορές έτρωγε κολλήματα (όχι κάτι ιδιαίτερο), αλλά τα ξεπερνούσε.
Τώρα, στα καινούργια δεν ξέρω. -
Αυτό έγραψα και εγώ για το δικό μου.
Αλλά οι άλλοι δύο, ούτε στο Πεζώ, ούτε στο Αστρα ενδιαφέρονται για να την χρησιμοποιούν..
-
Ψάχνουμε μικρό ηλεκτρικό για τη σύζυγο με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα (μεταχειρισμένο).
Στο mobile de το e208 του 21 είναι στα 13-15k €. Δε βρίσκω κάτι καλύτερο γενικά.
Το θέμα είναι κάνεις την κίνηση; Να το πάρεις και να τρέμει το φιλοκάρδι σου κάθε μέρα μη βγάλει κάτι και το σημαντικότερο να μην ξέρουν να το φτιάξουν;
-
Στείλε πμ στον cirus.
-
@supergeorge said in Stellantis Group:
Στο mobile de το e208 του 21 είναι στα 13-15k €. Δε βρίσκω κάτι καλύτερο γενικά.
προσοχή με τα προ '23, είχαν θέματα με τον OBC και τον κομπρέσορα.
Ψάξε να δεις.
Κάποια τα καλύπτει η εγγύηση αλλιώς το νου σου, μιλάμε για 1-2Κ βλάβες.
Eάν τα έχουν αλλάξει ήδη μετά το 23/24 (iirc), είσαι πιο ασφαλής.Αν δεν βρεις με αναζητήσεις πες/κανε με quote να σου ψάξω εγώ.
-
Ψάχνουμε μικρό ηλεκτρικό για τη σύζυγο με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα (μεταχειρισμένο).
Το θέμα είναι κάνεις την κίνηση; Να το πάρεις και να τρέμει το φιλοκάρδι σου κάθε μέρα μη βγάλει κάτι και το σημαντικότερο να μην ξέρουν να το φτιάξουν;
σου αρεσει να κυλιεσαι σε σπασμενα γυαλια σε καποιο υγρο υπογειο?
-
i3 ή id3 δεν βρισκεις με τετοια χρηματα;
-
@dettol said in Stellantis Group:
id3 δεν βρισκεις με τετοια χρηματα;
Παίρνει 2 e208, το ένα για ανταλλακτικά και οδηγεί καλύτερο αυτοκίνητο.

Βασικά με 13Κ που βλέπω και τόσα λιγα χλμ, κρατάς και 2Κ για βλάβες και παλι μέσα εισαι.
Να παει να ρωτησει ποσο κανει η αλλαγη OBC και ο κομπρεσορας.Και να παρει το vin να ψαξει το service history, μπορει να εχουν αλλαχθει ηδη ή/και να είναι στην εξτρα εγγύηση.
-
@jousis said in Stellantis Group:
id3 δεν βρισκεις με τετοια χρηματα;
Παίρνει 2 e208, το ένα για ανταλλακτικά και οδηγεί καλύτερο αυτοκίνητο.

Βασικά με 13Κ που βλέπω και τόσα λιγα χλμ, κρατάς και 2Κ για βλάβες και παλι μέσα εισαι.
Να παει να ρωτησει ποσο κανει η αλλαγη OBC και ο κομπρεσορας.Και να παρει το vin να ψαξει το service history, μπορει να εχουν αλαγθει ηδη ή/και να είναι στην εξτρα εγγύηση.
Ισως να εχεις δικιο, αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι η πρωτη σκεψη αγοραζοντας αυτοκινητο ειναι οτι θα βγαλει βλαβες. Ασε που ποσο καλυτερο αυτοκινητο να ειναι; Τα μοντελα του 21 δεν ηταν αυτα με τους 136 ιππους και την μικρη μπαταρια;
-
Μην κανεις quote οταν εχω εξόφθαλμα ορθογραφικά, ήμαρτον, δώσε λιγο χρονο να τα διορθώνω, δουλεύω κιόλας, δεν προλαβαίνω.
Και με 136 και με 150 ειχαν αυτα τα θεματα.
Όχι όλα όμως, έτυχε. Πρέπει να το ψάξω γμτ... άσε τον να κάνει και μόνος του καμια δουλειά, αν δεν βγάλει άκρη, το κοιτάω αν χαλαρώσω λίγο.
Πάντως οι τιμές είναι εξευτελιστικές (μπήκα να δω).
Απίστευτο να μπορείς να πάρεις τέτοιο αυτοκινητο με 14Κ.
(αρκεί να μην δώσεις άλλα 10 μετά βεβαια) -
i3 ή id3 δεν βρισκεις με τετοια χρηματα;
Δυστυχώς όχι, έχει πλημμυρήσει το mobile.de με στελλαντοχρεπα και Zoe
Σε αυτά τα χρήματα και με τουλάχιστον 50αρα μπαταρία, έχει μόνο
ένα Leaf του '21 με 33,250 χλμ (ύποπτο)
ένα id3 του '20 με 175,539 (!) χλμ και SOH 91% λέει
ένα Enyaq του '21 με 258,738 (!!) χλμ
ένα Κia Νiro του '21 με 355,287 (!!!) χλμΤο enyaq είναι με 80αρα μπαταρία. Ακόμα και στο 75% να είναι το SOH, έχεις 60kw διαθέσιμα.
Δε βλέπω τιμές χώμα πάντως στα σοβαρά ηλεκτρικά. Που είναι οι τιμές που μας λέγανε διάφοροι για μεταχειρισμένα; Μόνο τα στελλαντόχρεπα χάνουν αξία.
-
i3
id3
κανοντας πιο γενικη αναζητηση <100k km, <15k euros, klima (το εβαλα για να φιλτραρω τη σαβουρα) βλεπεις οτι υπαρχουν αξιολογες περιπτωσεις
Καλη περιπτωση θεωρω και το honda e, αρκει να ψαξει ο αγοραστης αν καλυπτεται απο την αντιπροσωπεια εδω. Νομιζω οτι ειχε γινει εισαγωγη του, ακομα και αν πουλησε ελαχιστα κομματια. Μεχρι και mx30 βλεπω στα 13 χιλιαρικα.
-
όλα αυτά τα 40Κ-60Κ του 21/22 είναι απο λίζιν που βγήκαν τώρα λογικά.
Δεν βλέπω διαφορά στην πτώση τιμης, το id3 ηταν πιο ακριβό (κ 1 κατηγορια πανω).
14Κ παίρνεις e208 με 40Κ χλμ
18Κ παιρνεις id3 με 42Κ χλμ.id3 θα επαιρνα (αν λεμε για ~2021 / 40Κ χλμ) αλλα επισης εχουν καποια θεματα με BMS.
βασικα όλα μπορει να βγαλουν, οποτε μια έρευνα στα συνεργεία θα βοηθήσει. -
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, θα δω όλα τα μηνύματα το βράδυ, όταν γυρίσω σπίτι.
Πληροφοριακά θα κάνει 20-25km την ημέρα περίπου και μας ενδιαφέρει να έχει κλιματισμό και να όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Κοιτάμε μέχρι 15k, γιατί ήδη έφυγαν 38k σε άλλο αυτοκίνητο και έρχεται και αγορά σπιτιού σε λίγο καιρό.
-
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, θα δω όλα τα μηνύματα το βράδυ, όταν γυρίσω σπίτι.
Πληροφοριακά θα κάνει 20-25km την ημέρα περίπου και μας ενδιαφέρει να έχει κλιματισμό και να όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Κοιτάμε μέχρι 15k, γιατί ήδη έφυγαν 38k σε άλλο αυτοκίνητο και έρχεται και αγορά σπιτιού σε λίγο καιρό.
αν σκοπευεις να πας λίγο παραπάνω στειλε μου μυνημα γιατι εχω να σου προτεινω καποιο που σιγουρα δεν θα σε αφησει αδιαφορο ειναι μολις 2 ετων (καλοκαιρι του 24) με LFP μπαταρια 42ρα και βγαζει 325 χλμ WLTP
απλά επειδη και γω εχω παραγγειλει καινουργιο και το περιμενω , θα το πουλήσω μεσα σεπτεμβρη με τελος σεπτεμβρη και μετα καθως τοτε θα παραλαβω το καινούργιο
παντως από αυτα που κοιτας ειναι ανωτερο πιστευω
-
@otso said in Stellantis Group:
Αυτός δεν σκέφτεται τίποτα πέρα από την καριέρα του.
Εγώ δεν έχω πολύ δουλειά και σκέφτομαι.
Θα σας αναπτύξω το σκεπτικό μέσα στο ΣΚ.
Κρουζερ οικογενειακα προτεινουμε μπας και δουμε κανα εγγονακι τωρα που ειμαστε νεοι .
Συν συζητησεις για υπογεννητικοτητα κτλ κτλ
Και ενα μειον για την οδυσσεια , που ο ρημαδοσπιτης ειχε εναν γιο μονο .(δεν αναφερουμε τι του εκανε του γιου επειτα ο δυσσεας)https://el.wikipedia.org/wiki/Τηλέγονος
Δύο τελικά είχε...

Λοιπόν να σας πω τον προβληματισμό μου, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η διαδικασία από τον αρμόδιο.
Είμαστε ακόμα στο στάδιο της αρχικής εισήγησης.
Τα δεδομένα :
Του είναι αδιάφορη η οδήγηση και τα αυτοκίνητα. Απλά χρηστικά τα βλέπει και μάλιστα επειδή στις βραδινές εξόδους του θέλει να μπορεί να πιεί λιγάκι χωρίς το άγχος του αλκοτέστ, δεν το χρησιμοποιεί.
Επίσης επειδή το εγγονάκι πριν 4 χρόνια φαινόταν σχετικά πιθανό, το πρότζεκτ εκείνο ναυάγησε, οπότε οι ανάγκες χώρων αυτήν την περίοδο είναι μικρότερες, μια και είναι σε φάσεις αλλαγών και συγκρίσεων.
Συν το γεγονός ότι γενικά θέλει λίγο μικρότερο αμάξι, για να μπορεί να το παρκάρει εύκολα στην δουλειά και στα διάφορα σημεία που το παρκάρει.
Στα καθαρά οικονομικά δεδομένα, έχουμε ένα αμάξι άψογο μεν, αλλά κινείται κυρίως μέσα στην πόλη, όχι όμως σε μποτιλιαρίσματα, αφού δουλεύει στα βόρεια προάστια, κάνοντας περίπου 15-20 χλμ ημερησίως.
Αποτέλεσμα σε 3,5 χρόνια έχει κάνει σχεδόν 25000 χλμ.
Επειδή η κίνηση είναι με χαμηλές ταχύτητες, η μέση κατανάλωση είναι 7+ λ/100, ενώ στο δικό μου είναι 2 λίτρα κάτω γύρω στα 5 λίτρα. Αντε επειδή είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο να έχουμε αντί για 2 λίτρα, 1,5 λίτρο.
Αρα για να πιάσουμε μια πολύ καλή τιμή, θα πρέπει να πουλήσουμε τα λίγα χλμ, αλλά και τον 1,5 χρόνο εγγύηση που έχει ακόμα.
Οπότε το αμάξι που θα τον βολέψει θα πρέπει να έχει ελάχιστη κατανάλωση σε τέτοιες διαδρομές.
Δηλαδή φουλ υβριδικό ή ηλεκτρικό, μια και έχει δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι του.
Ομως με το που σκέφτηκε ότι πρέπει να μπαίνει σε διαδικασίες φορτίσεων, το απέκλεισε από την αρχή.
Αρα εγώ σαν εισηγητής λέω τα ακόλουθα.
Το αμάξι έχει λίγα χλμ, αλλά έχει ακόμα αρκετό χρόνο εγγύησης και μπορεί να πουληθεί με μικρή απώλεια κεφαλαίου από το ποσό της αγοράς.
Θα πρέπει να αγοραστεί ένα Β σουβ πλήρως υβριδικό, ώστε να έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση.
Οι επιλογές είναι 3.
Γιάρις Κρος
Καπτούρ
HRV.Το Χόντα αποκλείεται λόγω υπερβολικής τιμής και ελάχιστου ενδιαφέροντος για αγορά και μεταπώληση, λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων που έχει.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι μιλάμε για φουλ εξοπλισμένα μοντέλα.
Το Γιάρις Κρος σε τέτοια λογική θα πλησιάσει, ή και θα περάσει τα 30000.
Αρα το Καπτούρ στα 25900 είναι ιδανική λύση.
Είμαστε στο στάδιο να τον πάω να το δει, αν τον βολέψει ως θέση οδήγησης και να το οδηγήσει.
Δηλαδή εγώ του το προτείνω.
Επειδή πήζει στην δουλειά και το ΣΚ του το διαθέτει για την διασκέδαση του, δεν ξέρω πότε θα δεχτεί να πάμε να το δει.
Εμένα μου άναψαν τα αίματα επειδή κατέβηκε το Καπτούρ σε αυτή την τιμή.
Θεωρητικά μια ιδανική λύση θα ήταν να πουλήσω το αιρκρος και να κρατήσω εγώ το 3008 για κάποια χρόνια, αλλά εμένα δεν με βολεύει η θέση οδήγησης, αφού είμαι ευρύστερνος και αυτό έχει μπάκετ καθίσματα και δυσκολεύεται η αριστερή ωμοπλάτη και ο αριστερός γλουτός που είναι έξω από τα μαξιλαράκια.
Επίσης εμένα με έχει βολέψει πολύ το αιρκρος το οποίο πλησιάζει τα 100000 χλμ και κάποια στιγμή σκέφτηκα να το κρατήσω και να δώσω το Σε 4, αλλά μετά την παρουσίαση του ντεσεβώ και του φτηνού ηλεκτρικού πόλης, ίσως έδινα του χρόνου το υπάρχον αιρκρος για το νέο αιρκρος που με βολεύει απόλυτα και γύρω στο 2030, έδινα το 4 ίσως και για απόσυρση αν υπάρχει όφελος, αφού θα είναι 25 ετών, για ένα ντεσεβώ για την ίδια χρήση πόλης που κάνει σήμερα το 4.
Γενικά επειδή όσες φορές δεν άλλαξα αμάξι στα 4-6 χρόνια, μετά μπήκα σε λογική και το κράτησα πάνω από 10 και 15 και 20 χρόνια, δεν θέλω να ξαναμπώ στην ίδια λογική, αφού σήμερα η τεχνολογία αλλάζει ταχύτατα.
Αυτός είναι ο δικός μου προβληματισμός, που μπορεί να παραμείνει δικός μου και να απορριφθεί η εισήγηση μετ΄ επαίνων...

πόσων χρόνων είναι ο υιός και ασχολείσαι εσύ με τα αυτοκίνητά του ? και μάλιστα περιμένεις να δεχθεί να πάτε να το δει ? εσένα τι σε θέλει ? από αυτοκίνητα δεν καταλαβαίνεις, γούστο ωραίο δεν έχεις, προκαταλήψεις να φάνε και οι κότες ! Μήπως να μην τον πρήζεις και να τον αφήσεις να σκεφτεί μόνος του ?
Stellantis Group