-
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βρε συ αν ηξερες σε ποιον το εγραψες ?

Ρε συ, μην αρχίζουμε τα ξες ποιος είμαι εγώ, δεν σε έχω για τέτοιο ! Εχεις επίπεδο !
Ναι αλλα καπου το οφειλω το επιπεδο. Λογω πτυχιου και επαγγελματος εχω γυρισει και ειμαι συνεχως σε ολη την γκαμα που μπορεις να σκεφτεις της βαριας βιομηχανιας. Ενεργεια , μεταλλα , κατασκευες και οτι μπορεις να φανταστεις. Οι προβληματισμοι μου αλλα και η γνωμη μου εχουν βαση. Δεν προερχονται απο φημες ουτε γκουγκλαρω για να τοποθετηθω σε κατι που δε γνωριζω. Θα κατηγορουσες εναν φαρμακοποιο γιατι εχει αποψη διαφορετικη απο τη δικη σου οσο αφορα τις πολιτικες των φαρμακοβιομηχανιων? Θα την ελεγες σε εναν στρατιωτικο που θα εβγαζε προβληματισμους για την επιλογη ενος οπλικου συστηματος? Οσο για εμενα ειμαι υπερ των ΑΠΕ, των πυρηνικων εργοστασιων τσεπης και πολλων ακομη πραγματων γιατι καταλαβαινω πως οι αναγκες λογω αυξησης του πληθυσμου ειναι τετοιες που καποια πραγματα τα καθιστουν με την τωρινη τεχνολογια μονοδρομο. Για πρακτικες και πολιτικες αναφερομαι που μπορουν να ειναι πολυ πιο κοντα στην βιοσιμη αναπτυξη απο αυτες που βλεπουμε σημερα. Επειδη σε σεβομαι στο γραφω τουτο το μακριναρι. Δε το κανω για πολλους.
Αν είσαι στη βαριά βιομηχανία σε θέση ευθύνης και όχι πωλητής, πιστοποίησης ιζο κλπ και έχεις δίπλωμα Ή/Μ πολυτεχνείου καταλαβαίνεις πολύ καλά αυτά που λέω!
Ουτε πωλητης μα ουτε και πιστοποιητης ειμαι. Μιλω μονο με μηχανικους με τους οποιους συνεργαζομαι πολλα πολλα χρονια. Και υλοποιω. Δεν παραμυθιαζω τον κοσμο. Αν εχεις σχεση με τη βιομηχανια , εισαι μηχανικος αποκλειεται να μην καταλαβαινεις τι λεω. Οπως για παραδειγμα πως το αποτυπωμα των ηλεκτρικων ειναι εμπροσθοβαρες ενω των θερμικων οπισθοβαρες.Με αλλα λογια η επιβαρυνση του περιβαλλοντος απο ενα ηλεκτρικο, στη φαση κατασκευης με ολα τα εξορυξιμα υλικα ειναι μεγαλυτερη ενος θερμικου. Το οικολογικο κερδος της χρησης ηλεκτρικου ερχεται στη συγκριση με το θερμικο μετα απο αρκετες χιλιαδες χλμ. Οπως και το οικονομικο όφελος.
Το "μιλάω με μηχανικούς" χωρίς να είμαι μηχανικός με ειδίκευση δεν αρκεί γιατί προφανώς ο καθένας σου λέει ότι θέλει ανάλογα με τα συμφέροντα και τις προκαταλήψεις του. Γνωρίζεις τις απώλειες σε φάση ερευνών, γεώτρησης, μεταφοράς και διύλισης? Ξέρεις πόσες διαρροές έχουν οι γραμμές μεταφοράς Υ/Α ? Έχεις αίσθηση πόσα ατυχήματα γίνονται κατά τον έκπλου ? Πόσο ατυχήματα στον ελλιμενισμό και την πλαγιοδέτηση ? Ξέρεις πόσα arm loading ξηλώνονται ?
Η ενέργεια δεν μας έρχεται δωρεάν και χωρίς θυσία σε ανθρώπους και φυσικούς πόρους, καμία δεν παράγεται με νεραϊδισκονη και καμία δεν είναι τέλεια αλλά είναι αστείο να συζητάμε για περιβαλλοντική επιβάρυνση και απόδοση συγκρίνοντας ένα σύγχρονο Η/Κ με ένα σύγχρονο ΜΕΚΣόρρυ μα δε μπορώ να γράψω περισσότερα. Πάντως ότι από αυτά που λες δεν μου είναι άγνωστο. Για αυτό απορώ πως δεν αποδέχεσαι αυτα που γράφω. Δεν δείχνεις άσχετος. Γράφω λοιπόν πως η κατασκευή της μπαταρίας και κατ επέκταση του οχήματος που θα την φέρει, έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση στο περιβάλλον από την αντίστοιχη κατασκευή ενός ΜΕΚ. Για να γείρει η πλάστιγγα σε βάρος του ΜΕΚ θα πρέπει να συγκριθεί στα ίδια χλμ με το ηλεκτρικό. Πρώτη παράμετρος λοιπόν η σύγκριση στα χλμ. Η απόσβεση στη συνέχεια για το ηλεκτρικό εξαρτάται από το είδος των πόρων που έχει λάβει την ενέργεια που απαιτείται για να μετακινηθεί. Αν είναι όλη από ΑΠΕ κάπου στα 20-30000 χλμ μπορεί να ισοφαρίσει το ΜΕΚ. Αν είναι από λιγνίτη ή φυσικό αέριο ή αρχική επιβάρυνση από την κατασκευή θα φτάσει κατά κάποιες εκτιμήσεις πχ στα 80000 και 50000 για να κατέβει στην επιβάρυνση του ΜΕΚ. Από εκεί και μετά το ΜΕΚ θα χάνει κατά κράτος στο θέμα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από το ηλεκτρικό. Αυτό που γράφω μπορείς να το καταλάβεις ναι ή όχι? Σε μηχανικό απευθύνομαι και όχι σε θιασώτη της ηλεκτροκίνησης.
Eγω πάντως αλλά διαβάζω τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια τα ατυχήματα στα tankers έχουν μειωθεί κατακόρυφα , ούτε και στους αγωγούς έχεις απώλειες γιατί προσέχουν το περιβάλλον. Μάλιστα από όταν ένας συμφοιτητής μου έκανε εταιρεία STS εκεί έχουν καταφέρει να μειώσουν τα ατυχήματα 5-8 φορές σε σχέση με παλαιότερα. Δεν είμαστε πίσω στην 10ετια του 70. Ούτε και το κόστος διύλισης είναι σημαντικό ότι μένει το ρίχνουν σε άσφαλτο, εργαζόμενος σε αυτά κοντά στα μέγαρα μου είπε ότι το κόστος διύλισης είναι αμελητέο.
-
οι μπαταριές, οι ΑΠΕ και η ηλεκτροκίνηση θεωρώ οτι σε ένα μεγάλο βαθμό συνδέονται καθώς τα έξυνπα δίκτυα μπορούν να μας δώσουν πιο φθηνές τιμές για τα μπαταριοκίνητα μας και εκμετάλευση των ωρών με χαμηλές τιμές φόρτισης.
Global Data: Άνοδος 42% στην αποθήκευση με μπαταρίες ως το 2030 διεθνώς
Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις μπαταριών αναμένεται να εκτοξευτούν ως το 2030 σε σχέση με το 2025, σύμφωνα με τις προβλέψεις της GlobalData.
Η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα φτάσει το 42%, με την Κίνα και τις ΗΠΑ να καλύπτουν το 74,6% της νέας ισχύος. Οδηγοί στην όλη προσπάθεια θα είναι ο εξηλεκτρισμός, η βιομηχανία και τα κέντρα δεδομένων μαζί με την πτώση των τιμών λιθίου και την ισχυροποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.
-
-
This post is deleted! -
Με το 28% της ευρωπαϊκής αγοράς PHEV σε κινεζικά χέρια, η Volkswagen ζητά δασμούς
Δυσκολη εξισωση...
Βαζεις δασμους, φτιαχνουν εργοστασια εδω ξεπερνανε το εμποδιο. Ακολουθουν λουκετα σε ευρωπαικες εταιριες.Δεν βαζεις δασμους, λουκετο σε ευρωπαικες εταιριες.
-
Μεγάλη έρευνα: Πόσοι θα επέστρεφαν σε βενζίνη μετά από ηλεκτρικό;
Αμερικανική η έρευνα.
Μου κάνει εντύπωση το αποτέλεσμα. -
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αμερικανική η έρευνα.
Μου κάνει εντύπωση το αποτέλεσμα.Δεν είναι περίεργο.
Όσοι αγόρασαν ήδη ηλεκτρικό το έκαναν επειδή πληρούσε βασικά τους κριτήρια.Από τη στιγμή που τα ηλεκτρικά γίνονται ακόμη καλύτερα γιατί να γυρίσουν σε θερμικό;
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν είναι περίεργο.
Όσοι αγόρασαν ήδη ηλεκτρικό το έκαναν επειδή πληρούσε βασικά τους κριτήρια.Ακριβώς, τυπικό παράδειγμα selection bias.
Έχουν μια χρησιμότητα αυτές οι 'έρευνες', αλλά τα συμπεράσματα θέλουν προσοχή. -
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αμερικανική η έρευνα.
Μου κάνει εντύπωση το αποτέλεσμα.Δεν είναι περίεργο.
Όσοι αγόρασαν ήδη ηλεκτρικό το έκαναν επειδή πληρούσε βασικά τους κριτήρια.Από τη στιγμή που τα ηλεκτρικά γίνονται ακόμη καλύτερα γιατί να γυρίσουν σε θερμικό;
Μου κάνει εντύπωση λόγω Αμερικής.
Είχα την εντύπωση ότι το ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση εκεί ήταν αρκετά χαμηλό.
Από την άλλη θα μου πεις είναι η Tesla εκεί, ΟΚ. -
Ναι είναι χαμηλότερο το ενδιαφέρον αλλά η έρευνα αφορά αυτούς που ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον.
Για να έδειχνε κάτι διαφορετικό η έρευνα θα έπρεπε τα ηλεκτρικά να γίνουν χειρότερα από όταν αυτοί τα αγόρασαν.
-
Γιατί σχεδόν όλοι στην Ελλάδα βρίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Πρόσφατα βλέπω μια ανάρτηση σε ομάδα Ελλήνων οδηγών ταξί, στην οποία ένα ταξιτζής έχει βάλει φωτογραφία ένα Tesla Model 3 ταξί (το δικό του συγκεκριμένα) και αναφέρει πόσο κερδισμένος βγαίνει με την επιλογή του να έχει ηλεκτρικό -ιδίως τώρα που το diesel έχει φτάσει τα 2 ευρώ το λίτρο.
Το βρισίδι στα σχόλια δεν περιγράφεται.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρόσφατα βλέπω μια ανάρτηση σε ομάδα Ελλήνων οδηγών ταξί, στην οποία ένα ταξιτζής έχει βάλει φωτογραφία ένα Tesla Model 3 ταξί (το δικό του συγκεκριμένα) και αναφέρει πόσο κερδισμένος βγαίνει με την επιλογή του να έχει ηλεκτρικό -ιδίως τώρα που το diesel έχει φτάσει τα 2 ευρώ το λίτρο.
+1000
μια παρατηρηση μονο, δεν ειναι καλυτερα να ανεβαζουμε το πρωτοτυπο αρθρο, παρα αυτον που το αντιγραφει; εστω και αν εχει βαλει την πηγη (οχι σωστα ομως, αφου δεν βαζει λινκ)
-
Ρενώ 5 Αλπιν τι αυτονομία έχει; Είδα ένα με Γερμανικές πινακίδες. Μπορεί να κατέβει μόνο του από Γερμανία;
-
πλακα πλακα αυτο μπορει να το αγοραζα, αν δεν ειχε αστεια αυτονομια και εντονους αεροδυναμικους θορυβους.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ρενώ 5 Αλπιν τι αυτονομία έχει; Είδα ένα με Γερμανικές πινακίδες. Μπορεί να κατέβει μόνο του από Γερμανία;
γιατι να μην μπορει; θελει παρεα για να μην νιωθει μοναξια;

-
Οι γερμανοί που έρχονται Ελλάδα είναι γέροι συνταξιούχοι.
Άρα, ούτε ακούνε τον θόρυβο πάνω απο τα 110 ούτε βιάζονται να φτάσουν γιατί δεν δουλεύουν.Ξεκίνησε ο άνθρωπος το πάσχα και έφτασε τώρα.
Τί μας νοιάζει εμάς. -
Με diesel φορτηγό τα φέρνουν
-
Τώρα μου το έβγαλε τυχαία, δεν τον ξέρω αλλά δείχνει σοβαρό παιδί, δείτε το , στείλτε το στις θείες σας, κάντε περίληψη για τον criuser, οτι νομίζετε.
(δεν το είδα ακόμα, δουλεύω, πιο μετά, ελπίζω να μην είναι φόλα και με κράξετε
) -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχεις λινκ να γελάσω?
-
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης