-
Καλοτάξιδο καλορίζικο Φάνη!
-
Οδήγησα για λίγες μέρες νοικιαρικο yaris hybrid κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα, κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους και εθνικές οδούς.
Δε ξέρω ποια έκδοση ήταν αλλά είχε πολλά καλουδια, acc και lane assist, φωνητικές εντολές, κλίμα, θερμαινόμενα καθίσματα (όχι ότι χρειάστηκαν) ασύρματο android auto, αναγνώριση ορίων ταχύτητας.
Στα θετικά και η κατανάλωση που ήταν κοντά στα 4λ/100 χλμ.
Στα αρνητικά η θέση οδήγησης, πολύ χαμηλή, δεν έβλεπα αλλά ευτυχώς είχε αισθητήρες μπροστά. Επίσης τα καθίσματα δεν είναι πολύ άνετα, καλοεμαθε το πωπουδακι μου στο ντολφιν.
Εσωτερικό φτωχό, πλαστικουρια και κάπως ντιπρεσινγκ. Οθόνη από τα 90' με ανάλυση vga. Η δε κάμερα οπισθοπορειας για κλαματα.
Χώροι για τους πίσω επιβάτες οριακοι στα πόδια, ακόμα και για μεγάλα παιδιά.
Το χειρότερο όλων ο θόρυβος του κινητήρα, χειρότερος κι από ντήζελ, καθώς και γενικότερα η ηχομόνωση της καμπίνας.Για καθαρά αστική χρήση, μικρές αποστάσεις, φανταζομαι τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα που ανέφερα δεν ισχύουν και αποτελεί μια πολύ καλή αγορά.
-
Η καλύτερη περιγραφή του γιαρις χαιμπριντ σε λίγες γραμμές ! Εύγε !
-
Σιγά ρε Σέρλοκ. Δεν είπε και κάτι διαφορετικό ο άνθρωπος από όσα λένε όλοι.
-
Ακριβώς!
Οτιδήποτε σε πάνω από 1-1,5 ώρα οδήγησης σε ταλαιπωρεί.
Για το θόρυβο ισχύει αν δεν ξέρεις να το οδηγείς.
Αν το πας μπαταρία που είναι το πιο συνηθισμένο μέσα στην πόλη παίρνεις γεύση από το ηλεκτρικό μέλλον. -
Ισχύει, αλλά οδήγησα κυρίως εκτός πόλης. Στα λίγα χιλιόμετρα που κάναμε εντός ή σε κατηφορικά κομμάτια ανοιχτού δρόμου, ναι ήταν σχετικά ήσυχο.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η πολύ καλή λειτουργία του lane assist, ανώτερη του Κινέζου, τόσο που την εμπιστεύτηκα σε όλο το ταξίδι. Κόβει ταχύτητα και στις στροφές, χωρίς υπερβολές. Το acc λίγο σπαστικό που ανεβαίνει 1-1 το χιλιόμετρο, δύσκολο να παίζεις με το μοχλακι -
Δεν οδήγησα (κόντρα στον τίτλο)...
Αλλά ήμουν συνοδηγός σε Model Y, το facelift (ταξί στη Ρώμη για το αεροδρόμιο) και τώρα πια μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω τους Τεσλακηδες του φόρουμ.
Χώροι απίστευτοι, 3 άτομα πίσω έπαιζαν μπάλα, ανάρτηση ισοπεδωτική, προσπεράσεις με τη σκέψη.
Άφησα μέχρι και tip στον γκαζιαρη tarrifouli για τις 150αρες που βάρεσε..Δεν υπάρχει γυρισμός μετά από αυτό.
Λέτε να κόλλησα teslitida;
Είναι σοβαρό;
(καλού κακού, ας περάσω από μια αντιπροσωπεία Toyota να κάνω ένα check up) -
Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς για το ότι είναι κορυφαίες υλοποιήσεις. Το πρόβλημα των περισσότερων είναι πρωτίστως το μπάτζετ, δευτερευόντως οι ελλειπείς υποδομές φόρτισης και φυσικά η λαιμητόμος του πιθανού κόστους βλαβών.
Δεν είμαστε όλοι ξεπλένηδες, εργαζόμενοι σε εταιρίες με πάρκιν/φορτιστές, κάτοχοι leasing ή/και κάτοχοι κλειστών πάρκιν με wallbox....
-
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς για το ότι είναι κορυφαίες υλοποιήσεις. Το πρόβλημα των περισσότερων είναι πρωτίστως το μπάτζετ, δευτερευόντως οι ελλειπείς υποδομές φόρτισης και φυσικά η λαιμητόμος του πιθανού κόστους βλαβών.
Δεν είμαστε όλοι ξεπλένηδες, εργαζόμενοι σε εταιρίες με πάρκιν/φορτιστές, κάτοχοι leasing ή/και κάτοχοι κλειστών πάρκιν με wallbox....
βασικα αυτο
....και ειναι και τρομερα βαρια και σαυρες
στο μεταξυ επειδη ειναι λεει επιλογη 'οικολογικη', πιπες, ενα παπι ή ενα αστικο το καταφερνει καλυτερα. βασικα επιλογη ειναι επιβαλλομενη ανωθεν με 'πρασινο' αερα. και άλογα.
απλα τα τεζλα ειναι εξαιρετικα υλοποιημενα σε καποια πραματα οπως το στησιμο. ειδικα για σαυρα. -
μην πηγαινεις προς αυτο το μονοπατι, διοτι σε ολα υπαρχει απαντηση που δεν θα ηθελες να εκφραστει γιατι θα στενοχωρησουμε τις καρδιες μας.
-
@iceman7 said in Οδήγησα....:
Ακριβώς!
Οτιδήποτε σε πάνω από 1-1,5 ώρα οδήγησης σε ταλαιπωρεί.Δεν συμφωνώ, εκανα 2 ταξιδια 3 και 4 ωρων αντίστοιχα χωρις κανενα πρόβλημα ταλαιπωρίας! Προφανως δεν ειναι Τεσλα ή μπεμβε, αλλα επ´ ουδενι δεν θα το έλεγα ταλαιπωρία.
-
@dettol said in Οδήγησα....:
μην πηγαινεις προς αυτο το μονοπατι, διοτι σε ολα υπαρχει απαντηση που δεν θα ηθελες να εκφραστουν γιατι θα στενοχωρησουμε τις καρδιες μας.
σχετικα ναι, πλην το τελευταιου
βασικα ο μεσος φουκαρας που κανει το σκατο παξιμαδι να παρει ενα αμαξακι μια χαρα βρισκει και ηλεχτρικα κοντα στα γιουρα που ψαχνει αντι για χάιμπριντ και μαζουτ. και θα του ερχεται, για την ωρα τουλαχιστο, φτηνοτερα σε ανεφοδιαζμο-συντηρηση.
αλυτο ομως το θεμα 'δεν εχω παρκιν' για τους περισσοτεροι. και φυσικα το ιδιο στις δουλειες. βεβαια σε 2-3 ετακια με τις κινεζοπατεντες που θα φορτωνεις σαν βενζινη σε χρονο, παπαλα τα θερμικα. ομως στα λαικά αυτα πριζατα δεν θα υπαρχει η τεζλιλα στην αναρτηση και τις ανεσεις, θα κοπανανε το κωλαρακι του πληβειου αζ γιουζιουαλ. -
@gatoz said in Οδήγησα....:
αλυτο ομως το θεμα 'δεν εχω παρκιν' για τους περισσοτεροι. και φυσικα το ιδιο στις δουλειες.
Σιγά το πρόβλημα. Δηλαδή μεχρι τώρα έβαζαν βενζίνη σπίτι τους και τώρα ξαφνικά επειδή δεν μπορούν να φορτίσουν σπίτι τους ειναι πρόβλημα?? Φυσικά και δεν ειναι, άπειρος κόσμος δεν έχει φορτιστή ή πρίζα σπίτι του και φορτίζει 1 φορά την εβδομάδα σε κοινόχρηστο φορτιστή, όπως δηλαδή 1 φορά την εβδομάδα έβαζε βενζίνη σε κάποιο πρατήριο.
Έχουμε και μέλος που η αδερφή του έχει ένα Βόλβο σαν το δικό μου και δεν έχει φοριστη σπίτι, ούτε στην δουλειά όυτε πάρκινγ και μια χαρά κάνει την δουλειά της.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
αλυτο ομως το θεμα 'δεν εχω παρκιν' για τους περισσοτεροι. και φυσικα το ιδιο στις δουλειες.
Σιγά το πρόβλημα. Δηλαδή μεχρι τώρα έβαζαν βενζίνη σπίτι τους και τώρα ξαφνικά επειδή δεν μπορούν να φορτίσουν σπίτι τους ειναι πρόβλημα?? Φυσικά και δεν ειναι, άπειρος κόσμος δεν έχει φορτιστή ή πρίζα σπίτι του και φορτίζει 1 φορά την εβδομάδα σε κοινόχρηστο φορτιστή, όπως δηλαδή 1 φορά την εβδομάδα έβαζε βενζίνη σε κάποιο πρατήριο.
Έχουμε και μέλος που η αδερφή του έχει ένα Βόλβο σαν το δικό μου και δεν έχει φοριστη σπίτι, ούτε στην δουλειά όυτε πάρκινγ και μια χαρά κάνει την δουλειά της.
φυσικα και ειναι θεμα. δεν ειναι ολοι γκολντεν.
-
φυσικα και ειναι θεμα. δεν ειναι ολοι γκολντεν.
Αρχισες πάλι τα κουμουνιστικά?? Τι σχέση έχουν τα γκολντεν μπουζ και γκερλς?
Φυσικά και δεν ειναι πρόβλημα, τουλαχιστον στην Αττικη που έχει πιο πολλούς φορτιστές από βενζινάδικα. Δηλαδη τόσο καιρό όλοι έβαζαν βενζίνη σπίτι τους και ξαφνικά εχουν θέμα που πρέπει να πάνε εκτός σπιτιού για να γεμίσουν καύσιμα?
-
Φυσικά και δεν ειναι πρόβλημα, τουλαχιστον στην Αττικη που έχει πιο πολλούς φορτιστές από βενζινάδικα. Δηλαδη τόσο καιρό όλοι έβαζαν βενζίνη σπίτι τους και ξαφνικά εχουν θέμα που πρέπει να πάνε εκτός σπιτιού για να γεμίσουν καύσιμα?
Καλα δεν ειναι τοσο απλο. Δεν πας απλα και φορτιζεις. Πας και πρεπει να περιμενεις 1 ωρα ειτε γιατι οι φορτιστες ειναι πολυ αργοι ειτε γιατι πρεπει να φορτισεις πολύ για να μην ξαναπας συντομα.
Ασε που η φορτιση εκτος σπιτιου ειναι ακριβη και χανεις ενα μεγαλο πλεονεκτημα των ηλεκτρικων.
-
@spiros-0 said in Οδήγησα....:
Καλα δεν ειναι τοσο απλο. Δεν πας απλα και φορτιζεις. Πας και πρεπει να περιμενεις 1 ωρα ειτε γιατι οι φορτιστες ειναι πολυ αργοι ειτε γιατι πρεπει να φορτισεις πολύ για να μην ξαναπας συντομα.
Ασε που η φορτιση εκτος σπιτιου ειναι ακριβη και χανεις ενα μεγαλο πλεονεκτημα των ηλεκτρικων.
Φυσικά και ειναι απλό:
α) μπορείς να πας σε γρήγορο φορτιστή και να φορτίσεις 10-15'
β) το αφήνει (όπως εκαναν εγω 2 μήνες που δεν είχα φορτιστή) και πας και το παίρνεις σε 2-3 ώρες που θα γεμίσει.Το κόστος το ακούω, αλλά και πάλι ειναι πιο φτηνό από βενζίνη. Και επίσης, είπαμε δεν αγοράζεις ηλεκτρικό για το κόστος μετακίνησης - αυτό ειναι καλοδεχούμενη παρενέργεια - άλλοι ειναι οι λόγοι, πολυ πιο σημαντικοί από το κόστος καυσίμου.
-
- Σε 10-15' δεν φορτιζει κανενα ηλεκτρικο, ξαναλεω πρεπει να γεμισεις.
- Πολυ λιγοι εχουν την πολυτελεια ή το κουραγιο να κανουν αυτο που λες. Για μενα προσωπικα, αυτο θα ηταν deal breaker, ουτε εχω κοντα φορτιστη ουτε θελω να αγγαρευω κοσμο για να μου κανει τον ταξιτζη οποτε θελω να φορτισω.
Εσυ το εκανες γιατι δεν ειχες επιλογη λογω εταιρικου και γιατι σε 2 μηνες ηξερες οτι θα λυσεις το θεμα αυτο.
-
@iceman7 said in Οδήγησα....:
Ακριβώς!
Οτιδήποτε σε πάνω από 1-1,5 ώρα οδήγησης σε ταλαιπωρεί.Δεν συμφωνώ, εκανα 2 ταξιδια 3 και 4 ωρων αντίστοιχα χωρις κανενα πρόβλημα ταλαιπωρίας! Προφανως δεν ειναι Τεσλα ή μπεμβε, αλλα επ´ ουδενι δεν θα το έλεγα ταλαιπωρία.
Σε επίπεδο καθισμάτων είναι απόπατος τα γιαρις ναι γιαρις κρος στις φθηνές τους εκδόσεις.
Η διαφορά στην αντίληψη μας μπορεί να είναι καθαρά θέμα βάρους. Παντως είναι λεπτά καθίσματα χωρίς στήριξη και έτσι κουραστικά ! -
@spiros-0 said in Οδήγησα....:
- Σε 10-15' δεν φορτιζει κανενα ηλεκτρικο, ξαναλεω πρεπει να γεμισεις.
- Πολυ λιγοι εχουν την πολυτελεια ή το κουραγιο να κανουν αυτο που λες. Για μενα προσωπικα, αυτο θα ηταν deal breaker, ουτε εχω κοντα φορτιστη ουτε θελω να αγγαρευω κοσμο για να μου κανει τον ταξιτζη οποτε θελω να φορτισω.
Εσυ το εκανες γιατι δεν ειχες επιλογη λογω εταιρικου και γιατι σε 2 μηνες ηξερες οτι θα λυσεις το θεμα αυτο.
Εχετε όλοι οι ενάντιοι μια παγιωμένη εικόνα οτι η φόρτιση γίνεται απο το 0 στο 100 με τη μια.
Οπως πιθανώς κάνουν πολλοί με θερμικά που πρώτα ανάβει λαμπάκι και μετά φουλάρεις.
Εδω λειτουργεί αλλιως και για καθημερινή χρήση επαρκούν κάποια top ups στο σουπερμάρκετ όταν ψωνίζεις κλπ.Τα δυσκολεύετε στο μυαλό σας συνέχεια ψάχνοντας άλλοθι που δεν θέλετε/μπορείτε να ακολουθήσετε.
Ημουν τις προάλλες σε μια παρέα με φίλους petrolheads από το Χ1 club και δεν μπορείς να φανταστεις το τι σενάρια ταλαιπωρίας άκουσα.
Το πιο καταλυτικό ήταν ότι θα χρειαστεί το βράδυ να πάω νοσοκομείο και θα είμαι αφόρτιστος ή οτι θα το πάρει ο γιος να βγει το βράδυ, θα γυρίσει στις 4 το πρωί και εγώ στις 7 που θα πρέπει να πάω για δουλειά θα το βρω αφόρτιστο !!!!
Στην έλευση εξωγήινων σταμάτησε η κουβέντα ….
Οδήγησα....