-
@ilias-a said in Hyundai Inster (2024):
@criuser said in Hyundai Inster (2024):
Γνώρισα κάποιο ζευγάρι που έχει λήζινγκ ίνστερ.
Το φορτίζουν πάντα στο 100 % και το αφήνουν να πέσει και κάτω από το 10 %.
Λέει ότι λήζινγκ είναι, αλλά του είπα ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με αυτό. Τι ισχύει ακριβώς για το συγκεκριμένο αμάξι ?
Γειτονας το εχει παρει το Γεναρη, απο τη Δευτερα μεσα ειναι για τρομπα νερου.
Δυστυχώς φαίνεται ότι ταλαιπωρούνται αρκετοί κάτοχοι από αυτό το προβλημα
-
@criuser said in Hyundai Inster (2024):
Γνώρισα κάποιο ζευγάρι που έχει λήζινγκ ίνστερ.
Το φορτίζουν πάντα στο 100 % και το αφήνουν να πέσει και κάτω από το 10 %.
Λέει ότι λήζινγκ είναι, αλλά του είπα ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με αυτό. Τι ισχύει ακριβώς για το συγκεκριμένο αμάξι ?
Από τη στιγμή που κανένας δεν τους βάζει χέρι, ας κάνουν ότι θέλουν. Λίζινγκ είναι, στα @@ τους.
Αν ενδιαφερόταν πάντως, ακολουθούν αυτά που είπε ο jousts. Δεν ενδιαφέρονται όμως, οπότε …
Πάντως ήταν τελείως λάθος επιλογή η μπαταρία nmc για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ίσως ήταν θέμα χωροταξικο και δεν χωρούσε τόσο μεγάλη σε χωρητικότητα lrp; -
Οχ, τρίτος παγκόσμιος, θυμάσαι τι είχα ακούσει όταν στη δοκιμή έγραψα ότι υπολείπεται του ανταγωνισμού επειδή δεν έχει LFP μπαταρία;
-
@dimsabas said in Hyundai Inster (2024):
Οχ, τρίτος παγκόσμιος, θυμάσαι τι είχα ακούσει όταν στη δοκιμή έγραψα ότι υπολείπεται του ανταγωνισμό επειδή δεν έχει LFP μπαταρία;
Θες να βάλω πάλι το meme με το ποδήλατο ;
Το slander στον τίτλο τον ξέχασες ή άλλος σου γράφει τα clickbait
Μια χαρά είναι η NMC να πηγαίνει και κανένα ταξιδάκι με τίμιο fast charge, μικρότερο βάρος.
Και είναι και πιο ακριβές απο LFP και έχει εξαιρετική τιμή και χώρους και είναι σαν ανάποδο γαμώτο με δικό του στυλ (και όχι σαν ανάποδο γαμώτο αντιγραφής) και ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΕΡ. -
@dimsabas said in Hyundai Inster (2024):
Οχ, τρίτος παγκόσμιος, θυμάσαι τι είχα ακούσει όταν στη δοκιμή έγραψα ότι υπολείπεται του ανταγωνισμού επειδή δεν έχει LFP μπαταρία;
πηγα πισω στις σελιδες 23-24 να δω αν ειχα γραψει κατι, διοτι συχνα εχω τοποθετηθει για τα πλεονεκτηματα των nmc. Δεν ειχαμε διαφωνησει τελικα

Μια χαρα ειναι οι nmc αλλα για αυτοκινητα διαφορετικου υφους και σιγουρα απαιτουν λιγο καλυτερη εκπαιδευση των χρηστων τους.
Οι κινεζοι βαζουν lfp οποτε αυτες τελικα θα επικρατησουν, δεν πανε να χτυπιουνται κατω ολοι οι υπολοιποι
-
Το προβλημα που εχει nmc ειναι στον τροπο χρησης και εκπαιδευσης των ιδιοκτητων. Εγω ειμαι πολυ συνεπης στον τροπο φορτισης. Και φυσικα θα προτιμουσα lfp για να μην εχω ολον αυτον τον προγραμματισμο με τα ποσοστα ειδικα οταν κατεβαινω Αστρος.
Τυπικα πλεον που εχω μαθει πως παει με αυτονομιες στην πολη παιζω στο 30-70%. 3-4 φορες το μηνα θα κατεβω αστρος οποτε ειμαι στο 90-20% αν και πλεον θα επιχειρω να σταματαω για μια μικρη φορτιση ενδιαμεσα και να φευγω με 80%. Ε τα ντεφο της μπαταριας……
Αυτο με την αντλια νερου ειναι μεγαλο θεμα οντως και ταλαιπωρει αρκετο κοσμο. Και θεωρω κακη και την αντιμετωπιση της HYUNDAI συνολικα. Και στο εξωτερικα εχουν θεματα οι ιδιοκτητες.
Εμενα τωρα εχει ενα αλλο θεμα ευτυχως χαμηλης σημασιας. Οταν βαζω μπρος κανει ενα συνεχομενο βουητο για 3 δευτερα. Και όταν σβηνω. Παλεψα να καταλαβω τι ειναι γιατι αγχωθηκα με οσα ακουω και διαπιστωσα πως ειναι το μοτερ ανακυκλωσης εσωτερικου αερα. Και αναφ μησα ενα ουφ απο ευτυχια που δεν ηταν κατι σοβαροτερο. Οταν παω για σερβις θα το δουμε.
-
Ένα μεγάλο μειονέκτημα των LFP ήταν η γρήγορη φόρτιση DC καθώς ήταν πολύ πιο αργη των NMC. Τώρα φαίνεται να έχουν ανέβει πολύ σε αυτο
Τώρα έχουν να καλυτερέψουν το βάρος και την ενεργειακή πυκνότητα ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο
Γενικά υπερέχουν γιατί είναι φτηνότερες χωρίς ακριβά στοιχεία ήδη ειδικά στα μικρότερα αυτοκίνητα.
Στα μεγαλύτερα οι NMC έχουν κάποια πλεονεκτήματα ακόμα κυρίως λολο επιδόσεων και να μπουν σε μικρότερο χώρο με μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίες που να αυξάνουν την αυτονομία.
Θεωρώ ότι οι NMC χάνουν έδαφος γενικά αλλά θα παραμείνουν επίκαιρες μέχρι να αντικατασταθούν μετα από χρόνια από τις solid state.
Αντιθέτως οι LFP έχουν μόνο κάτι χαλαζία να αντιμετωπίσουν προς το παρόν και γενικά δεν βλέπω ακόμα τεχνολογία να τις καταργεί στο μέλλον. Οι solid state δεν βλέπω να τις αντικαθιστούν καθώς οι LFP θα συνεχίσουν να είναι φτηνότερες .
Αυτά φυσικά με ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα που δεν είναι τυφλοσουρτης γιατί αν βγει κάποια νέα τεχνολογία από το πουθενά που βγαίνει εύκολα παραγωγη μπορεί να αλλάξει τα πάντα
-
@zaxosm said in Hyundai Inster (2024):
Το προβλημα που εχει nmc ειναι στον τροπο χρησης και εκπαιδευσης των ιδιοκτητων. Εγω ειμαι πολυ συνεπης στον τροπο φορτισης. Και φυσικα θα προτιμουσα lfp για να μην εχω ολον αυτον τον προγραμματισμο με τα ποσοστα ειδικα οταν κατεβαινω Αστρος.
Τυπικα πλεον που εχω μαθει πως παει με αυτονομιες στην πολη παιζω στο 30-70%. 3-4 φορες το μηνα θα κατεβω αστρος οποτε ειμαι στο 90-20% αν και πλεον θα επιχειρω να σταματαω για μια μικρη φορτιση ενδιαμεσα και να φευγω με 80%. Ε τα ντεφο της μπαταριας……
Αυτο με την αντλια νερου ειναι μεγαλο θεμα οντως και ταλαιπωρει αρκετο κοσμο. Και θεωρω κακη και την αντιμετωπιση της HYUNDAI συνολικα. Και στο εξωτερικα εχουν θεματα οι ιδιοκτητες.
Εμενα τωρα εχει ενα αλλο θεμα ευτυχως χαμηλης σημασιας. Οταν βαζω μπρος κανει ενα συνεχομενο βουητο για 3 δευτερα. Και όταν σβηνω. Παλεψα να καταλαβω τι ειναι γιατι αγχωθηκα με οσα ακουω και διαπιστωσα πως ειναι το μοτερ ανακυκλωσης εσωτερικου αερα. Και αναφ μησα ενα ουφ απο ευτυχια που δεν ηταν κατι σοβαροτερο. Οταν παω για σερβις θα το δουμε.
οι βασικες αρχες για ολες τις μπαταριες ειναι ιδιες. Δεν τις αφηνεις να πεσουν πολυ χαμηλα (πχ κατω απο 5%) και δεν τις αφηνεις πολλες ωρες στο 100%. Απο εκει και περα, οι nmc νιωθουν πιο ανετα στο 40-60%, ενω οι lfp σε μεγαλυτερο ευρος χρησης πχ 20-80%. Αρνητικο, που δεν εχει τοση μεγαλη σημασια για καθημερινη χρηση ομως, το calibration που χρειαζονται οι lfp.
Γιατι λες οτι δεν υπαρχει καλη αντιμετωπιση στο θεμα με την αντλια νερου; Τι παραπονο εχεις ακουσει/διαβασει;
-
Είσαι σίγουρος οτι δεν το έκανε από την αρχή ?
Καλό είναι να γυρίζει ο ανεμιστήρας για να διώχνει την υγρασία από την εβαπορέτα ! -
@dettol said in Hyundai Inster (2024):
Γιατι λες οτι δεν υπαρχει καλη αντιμετωπιση στο θεμα με την αντλια νερου; Τι παραπονο εχεις ακουσει/διαβασει;
1ον Ξέρουν το πρόβλημα και δεν έχουν στοκάρει ανταλλακτικά με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή αναμονή
2oν Δε δίνουν όχημα αντικατάστασης τις περισσότερες φορές
3ον Έχει τύχει να αλλάξουν αντλία και να χαλάσει μετά από μία εβδομάδα ξανά οπότε δεν ξέρω εν τέλει αν επιδιόρθωσαν το πρόβλημα στις νέες παρτίδες
4ον Έχει αναφερθεί πως τελικά το θέμα ίσως είναι μια τρίοδη βαλβιδα αν τη λέω καλά και όχι η αντλία. Δεν είναι σαφές.Συνολικά δείχνει να καταλήγει όπως το θέμα στα ev3 με την ICCU - δεν είμαι σίγουρος δηλαδή οτι οι λύσεις είναι οριστικές.
Όλα τα παραπάνω τα βλέπω και σε ομάδες του εξωτερικού - κυρίως UK.
@red_monster said in Hyundai Inster (2024):
Είσαι σίγουρος οτι δεν το έκανε από την αρχή ?
Καλό είναι να γυρίζει ο ανεμιστήρας για να διώχνει την υγρασία από την εβαπορέτα !Κοίτα από την αρχή δεν το έκανε σίγουρα γιατί θα το άκουγα. Εχει τόσο ησυχία μέσα στο ηλεκτρικό που θα το είχα παρατηρήσει. Αυτό που δε θυμάμαι είναι μήπως το έκανε μετά το service γιατί εκ τότε κανει και ένα θόρυβο σα να συντονίζει κάτι αλλά όχι στη καμπίνα αλλά μέσα στο χώρο του μοτερ. Δεν έχω το χρόνο να πάω να το δω αυτή τη περίοδο δυστυχώς.
-
Μπορεί να μπήκε αυτή η λειτουργία μετά από κάποιο update
-
Παντως πληθαινουν οι αναφορες. Κυριως για οχηματα απο 6/25 και μετα. Μενει να το δω αν θα με επηρεασει. Ελπιζω να μη με αφησει κατα μεσης της εθνικης

-
Ελπιζω να μη με αφησει κατα μεσης της εθνικης
Aπεύχομαι αλλά να ξέρεις όλες οι εθνικές μας έχουν εξαιρετικούς ανθρώπους, ευγενικότατοι, έρχονται αμέσως, βοηθάνε

Δεν πας μια βόλτα απο το συνεργείο να ρίξεις μια ματιά/ρωτήσεις;
Και να ζαλίσεις και αυτούς απο εκεί που το πήρες, να ρωτήσουν έξω.
Γενικά σαν πελάτης που έχεις δώσει απο την τσέπη σου, να τους ζαλίζεις λίγο γιατί τόσα λεφτά έδωσες και θα τους νοιάξει αν θα τα ξαναδώσεις. (εγώ με λίζιν ντρέπομαι) -
@jousis said in Hyundai Inster (2024):
Ελπιζω να μη με αφησει κατα μεσης της εθνικης
Aπεύχομαι αλλά να ξέρεις όλες οι εθνικές μας έχουν εξαιρετικούς ανθρώπους, ευγενικότατοι, έρχονται αμέσως, βοηθάνε

Δεν πας μια βόλτα απο το συνεργείο να ρίξεις μια ματιά/ρωτήσεις;
Και να ζαλίσεις και αυτούς απο εκεί που το πήρες, να ρωτήσουν έξω.
Γενικά σαν πελάτης που έχεις δώσει απο την τσέπη σου, να τους ζαλίζεις λίγο γιατί τόσα λεφτά έδωσες και θα τους νοιάξει αν θα τα ξαναδώσεις. (εγώ με λίζιν ντρέπομαι)Ειμαι σιγουρος οι ανθρωποι κανουν οτι μπορουν αλλα τωρα με τη φαμιλια δυσκολευομαι!
Δεν ειμαι τετοιος να πριζω….. κακώς βεβαια. Συνηθως συνηθως οταν σε βλεπουν χωρις ραντεβου μονο που δε σε δερνουν χαχα. Ασε που ειναι και στη γλυφαδα 1 ωρα δρομο.
Θα δω, αν μου βγει σε καμια τηλεργασια να ξεπροβαλλω ακαλεστος. Τηλεφωνο δεν το συζητω σιγα μην απαντησουν.
-
Αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος του Inster και το γεγονός πως βασίζεται σε πλατφόρμα βενζινοκίνητου, αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν να στριμώξουν 50άρα μπαταρία LFP σε αυτό το αμάξωμα.
Ακόμη και στο EV2 που κυκλοφόρησε τώρα (όπου η τεχνολογία των LFP έχει προχωρήσει αρκετά) η μικρή μπαταρία είναι LFP ενώ το Long range έχει NMC μπαταρία.
Σχετικά με το πρόβλημα που εμφανίζεται στα Inster, υπάρχει κίνδυνος να σε αφήσει στον δρόμο χωρίς προειδοποίηση; Δεν εμφανίζει κάποια συμπτώματα ποιο πριν, ώστε να μην έχεις αυτό το άγχος;
-
@axel12p said in Hyundai Inster (2024):
Αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος του Inster και το γεγονός πως βασίζεται σε πλατφόρμα βενζινοκίνητου, αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν να στριμώξουν 50άρα μπαταρία LFP σε αυτό το αμάξωμα.
Ακόμη και στο EV2 που κυκλοφόρησε τώρα (όπου η τεχνολογία των LFP έχει προχωρήσει αρκετά) η μικρή μπαταρία είναι LFP ενώ το Long range έχει NMC μπαταρία.
Σχετικά με το πρόβλημα που εμφανίζεται στα Inster, υπάρχει κίνδυνος να σε αφήσει στον δρόμο χωρίς προειδοποίηση; Δεν εμφανίζει κάποια συμπτώματα ποιο πριν, ώστε να μην έχεις αυτό το άγχος;
Ε λεει stop the vehicle….. Ρισκαρεις να συνεχισεις;
-
Φοβάμαι ότι ούτε οι ίδιοι ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει και ότι απλά αντικαθιστούν προβληματικά μέρη όταν χαλάσουν.
Επειδή εσύ το έχεις παρακολουθήσει περισσότερο, είναι ένα συγκεκριμένο το πρόβλημα (αντλία νερού) ή υπάρχει και δεύτερο; Αυτό με το dc voltage που βγάζει τι είναι;Κρίμα πάντως γιατί αυτά με τον inster, το iccu και τις κλοπές με έχουν κάνει να χάσω την εμπιστοσύνη μου σε Kia/hyundai.
-
Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βρούνε την λύση. Γενικά δεν τα αφήνουν τέτοια θέματα. Θυμάμαι παλαιότερα ότι είχαν ταλαιπωρηθεί πολλοί ιδιοκτήτες με τον 1.6 diesel. Χρειάστηκε κάποιο διάστημα μέχρι να εντοπίσουν την αιτία του προβλήματος, αλλά το πρόβλημα λύθηκε τελικά. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και τώρα.
-
@axel12p said in Hyundai Inster (2024):
Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βρούνε την λύση. Γενικά δεν τα αφήνουν τέτοια θέματα. Θυμάμαι παλαιότερα ότι είχαν ταλαιπωρηθεί πολλοί ιδιοκτήτες με τον 1.6 diesel. Χρειάστηκε κάποιο διάστημα μέχρι να εντοπίσουν την αιτία του προβλήματος, αλλά το πρόβλημα λύθηκε τελικά. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και τώρα.
Μακάρι αλλά το iccu είναι γνωστό θέμα εδώ και 3 χρόνια και δεν ξέρω αν έχει δοθεί οριστική λύση.
-
Το iccu απο οσο εχω παρακολουθησει δεν εχει πολυ απασχολησει. Εμενα πχ απλα μου καναν update.
Το βασικο θεμα ειναι πως η οδηγία ειναι αλλαζουμε αντλια νερου, αν δεν, τοτε αλλαζουμε την πισω αντλια νερου (ετσι τη λενε
) και αν δεν, τοτε αλλαζουμε και την τριοδη βαλβιδα και βλεπουμε!Με τις κλοπες νομιζω δεν επηρεαζονται τα inster. Βεβαια και να το κλεψουν, μπορει και να μεινουν πουθενα

Hyundai Inster (2024)