-
@johnny1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ευχαριστω!
Conti και uniroyal κατασκευαζονται ακομα, τα θπολοιπα μαλλον οτι εχει ξεμεινει.
14αρες ζαντες του gti εχω βρει, αλλα φοβαμαι οτι το αερατο σε επιταχυνσεις μικρουλι θα βαρυνει με μεγαλυτερα λαστιχα. (Οι 14αρες αλουμινενιες ειναι κατα 2.5κιλα βαρυτερες απο τις 13αρες σιδερενιες…)Δεν σε πειράζει το βάρος των ζαντών.
Γραψε διαστάσεις ελαστικών που δίνει η πεζό για την 13άρα και την 14άρα να δούμε πόσο αλλάζει το πάτημα.
Πόσα άλογα είναι ?75 άλογα.
13": 165/70
14": 185/60 -
@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σωτήρη τόσο χάλια ρε 3 χρονών λάστιχο;;
Ποιο είναι ρε Σαράντη 3 χρονών λάστιχο;; Αυτά έλα να δεις του 2019 είναι!!!
Ναι τα ελαστικά είναι 2019 δλδ 7ετίας παρακαλώ....Για πέταμα τώρα.Σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που βάζει νέα ελαστικά και δεν ελέγχει τη χρονολογία παραγωγής;
Εδώ ισχύει το "ηθελές τα και παθές τα"! -
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σωτήρη τόσο χάλια ρε 3 χρονών λάστιχο;;
Ποιο είναι ρε Σαράντη 3 χρονών λάστιχο;; Αυτά έλα να δεις του 2019 είναι!!!
Ναι τα ελαστικά είναι 2019 δλδ 7ετίας παρακαλώ....Για πέταμα τώρα.Σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που βάζει νέα ελαστικά και δεν ελέγχει τη χρονολογία παραγωγής;
Εδώ ισχύει το "ηθελές τα και παθές τα"!Χάρηκες;
Διάβασε καλά και πες μου ποιος δεν είδε όταν τα έβαλε.
Αυστηρός και με τη δική σου πάρτη είσαι Χαριςμα........ότι είναι. -
@johnny1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ευχαριστω!
Conti και uniroyal κατασκευαζονται ακομα, τα θπολοιπα μαλλον οτι εχει ξεμεινει.
14αρες ζαντες του gti εχω βρει, αλλα φοβαμαι οτι το αερατο σε επιταχυνσεις μικρουλι θα βαρυνει με μεγαλυτερα λαστιχα. (Οι 14αρες αλουμινενιες ειναι κατα 2.5κιλα βαρυτερες απο τις 13αρες σιδερενιες…)Δεν σε πειράζει το βάρος των ζαντών.
Γραψε διαστάσεις ελαστικών που δίνει η πεζό για την 13άρα και την 14άρα να δούμε πόσο αλλάζει το πάτημα.
Πόσα άλογα είναι ?Θα ξεκινάει λίγο ποιο αργά με βαρύτερες ζάντες και λάστιχα τώρα αν θα καταλάβει διαφορά στην πράξη δεν ξέρω. Μπορεί.
-
Διάσταση 195/55 R18
Έχω ecocontact 6q και πρέπει να φύγουν asap.Οι εναλλακτικές που σκέφτομαι μετά απο διάφορες προτάσεις είναι
cross climate 2
goodyear efficientgrip perf 2
Δεν έχω βάλει ποτέ 4εποχών, δεν έχω βάλει ποτέ goodyearePrimacy τα ξέρω καλά, καλύτερα απο τα 6Q αλλά πριν γνωριστώ με τα 6Q έλεγα τί άθλιο ελαστικό είναι αυτό. Δεν θέλω πάλι eprimacy.
Τα άλλα τα έχω απορρίψει για διάφορους λόγους, ας μην τους πω, προτείνετε ελεύθερα γιατί δεν έχω ιδέα.Δεν με ενδιαφέρει το χιόνι καθόλου, δεν ξέρω να οδηγώ σε χιόνι, αν δω άσπρο στην άκρη του δρόμου, το παρκάρω και παω με τα πόδια. Δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση, φυσικά καλύτερη κατανάλωση θα εκτιμηθεί.
Θέλω
- καλό φρενάρισμα ανάγκης σε χαμηλές ταχύτητες (30-50 μαξ) στην πόλη σε στεγνό,βρεγμένο,κακή άσφαλτο
- καλό κράτημα σε στεγνό (δεν γράφω χρόνους)
- καλή αίσθηση στο τιμόνι σε στρίψιμο (αίσθηση... δεν γράφω χρόνους)
- με ενδιαφέρει το κόστος γιατί είναι πεταμένα λεφτά (τα 6q είναι μόνο με 10Κ) αλλά πρώτα η ασφάλεια + ευχαρίστηση.
-
@jousis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Διάσταση 195/55 R18
Έχω ecocontact 6q και πρέπει να φύγουν asap.Οι εναλλακτικές που σκέφτομαι μετά απο διάφορες προτάσεις είναι
cross climate 2
goodyear efficientgrip perf 2
Δεν έχω βάλει ποτέ 4εποχών, δεν έχω βάλει ποτέ goodyearePrimacy τα ξέρω καλά, καλύτερα απο τα 6Q αλλά πριν γνωριστώ με τα 6Q έλεγα τί άθλιο ελαστικό είναι αυτό. Δεν θέλω πάλι eprimacy.
Τα άλλα τα έχω απορρίψει για διάφορους λόγους, ας μην τους πω, προτείνετε ελεύθερα γιατί δεν έχω ιδέα.Δεν με ενδιαφέρει το χιόνι καθόλου, δεν ξέρω να οδηγώ σε χιόνι, αν δω άσπρο στην άκρη του δρόμου, το παρκάρω και παω με τα πόδια. Δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση, φυσικά καλύτερη κατανάλωση θα εκτιμηθεί.
Θέλω
- καλό φρενάρισμα ανάγκης σε χαμηλές ταχύτητες (30-50 μαξ) στην πόλη σε στεγνό,βρεγμένο,κακή άσφαλτο
- καλό κράτημα σε στεγνό (δεν γράφω χρόνους)
- καλή αίσθηση στο τιμόνι σε στρίψιμο (αίσθηση... δεν γράφω χρόνους)
- με ενδιαφέρει το κόστος γιατί είναι πεταμένα λεφτά (τα 6q είναι μόνο με 10Κ) αλλά πρώτα η ασφάλεια + ευχαρίστηση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις all season εφόσον αποφεύγεις το χιόνι
Τα goodyear είναι αξιολογότατα. Κατά την γνώμη αποφεύγοντας οποιαδήποτε eco σειρά των premium εταιριών, δύσκολα θα αγοράσει κάτι λιγότερο από πολύ καλό. Δες διαθεσιμότητες, εγγυήσεις και τιμές κι καλοτάξιδα
Εδώ θα βρείς πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/The-BEST-Summer-Tyres-for-2026-Tested-and-Rated.htm
-
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ευχαριστώ πολύ.
Δεν ήξερα τί ακριβώς είναι καν, μου τα πρότειναν 2 λαστιχάδες ξεχωριστοί σαν εναλλακτική απο τα έκο.Και τα efficiency grip οικολογικά είναι, αν και -απο ότι έχω καταλάβει- όχι στο επίπεδο ePrimacy/ecocontact (καλά, ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι στο επίπεδο ecocontact, παίζουν μόνα τους στο πηγάδι).
Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ γιατί και τα συγκεκριμένα gy απο όσο ρώτησα, δεν έχουν και τα πιο 'ομιλιτικά' πλαϊνά.
Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσω να διαβάζω τα user reviews του tyrereviews αλλά αυτό είναι σκέτη τρέλα, για αυτό ρωτάω κ εδώ μήπως κάποιος την έχει πατήσει κ πήγε απο 6q σε κάτι καλύτερο. -
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ευχαριστώ πολύ.
Δεν ήξερα τί ακριβώς είναι καν, μου τα πρότειναν 2 λαστιχάδες ξεχωριστοί σαν εναλλακτική απο τα έκο.Και τα efficiency grip οικολογικά είναι, αν και -απο ότι έχω καταλάβει- όχι στο επίπεδο ePrimacy/ecocontact (καλά, ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι στο επίπεδο ecocontact, παίζουν μόνα τους στο πηγάδι).
Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ γιατί και τα συγκεκριμένα gy απο όσο ρώτησα, δεν έχουν και τα πιο 'ομιλιτικά' πλαϊνά.
Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσω να διαβάζω τα user reviews του tyrereviews αλλά αυτό είναι σκέτη τρέλα, για αυτό ρωτάω κ εδώ μήπως κάποιος την έχει πατήσει κ πήγε απο 6q σε κάτι καλύτερο.Ειναι λιγο περιεργη η διασταση σου , δεν ειδα καποιο λαστιχο της προκοπης ...
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ειναι λιγο περιεργη η διασταση σου , δεν ειδα καποιο λαστιχο της προκοπης ...
i know

Για αυτό πάντα υπάρχει και η απάντηση 'σκάσε κ κολύμπα' μέχρι να βγει κάτι που αξίζει.Απο την 1η ημέρα ήθελα να τα αλλάξω, αλλά περιμένω μήπως αξίζει κάτι, δεν θέλω να πετάξω λεφτά.
-
Ειναι λιγο περιεργη η διασταση σου , δεν ειδα καποιο λαστιχο της προκοπης ...
i know

Για αυτό πάντα υπάρχει και η απάντηση 'σκάσε κ κολύμπα' μέχρι να βγει κάτι που αξίζει.Απο την 1η ημέρα ήθελα να τα αλλάξω, αλλά περιμένω μήπως αξίζει κάτι, δεν θέλω να πετάξω λεφτά.
Προς ωρας , μονο αν αλλαξεις διασταση , αλλά δεν ξερω αν και ποσο θα χαλασει η ισορροπια του αυτοκινητου . Πχ 215/50/18. Σε διαμετρο ειναι ιδια με τα δικα σου
-
Τα ίδια βήματα με εμένα ακολουθείς στην συλλογιστική, ωραίος (κ ευχαριστώ που ασχολείσαι τόσο)

215 χτυπάνε πίσω στο ένα μπράτσο της ανάρτησης, τα έχει δοκιμάσει ένας έρμος στο ίντερνετς.
Επίσης έχω ένα άγχος να βάλω οτιδήποτε άλλης διάστασης (με/χωρίς spacers) απο τα μαμά γιατί είναι λίζιν (με μικτή, κτλ κτλ). Θα προτιμούσα να το αποφύγω. -
-
Εγώ πάντως δεν μπορώ να βρω dot πάνω από εξάμηνο.....μια φορά οριακά. Είχα αλλάξει στο σκούτερ λάστιχα και είχα βάλει κάποια michelin σαν semi slick ... 2 χρόνια, μετά πατινάζ.
Αν είχα μηχανή ( παράτησα και το σκούτερ) θα έβαζα λάστιχα ανά 1-2 χρόνια, ο ήλιος τα καταστρέφει με πολύ ταχύτερο Ρυθμό από τα αντίστοιχα των αυτοκινήτων -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγώ πάντως δεν μπορώ να βρω dot πάνω από εξάμηνο.....μια φορά οριακά. Είχα αλλάξει στο σκούτερ λάστιχα και είχα βάλει κάποια michelin σαν semi slick ... 2 χρόνια, μετά πατινάζ.
Αν είχα μηχανή ( παράτησα και το σκούτερ) θα έβαζα λάστιχα ανά 1-2 χρόνια, ο ήλιος τα καταστρέφει με πολύ ταχύτερο Ρυθμό από τα αντίστοιχα των αυτοκινήτωνΓια μηχανή παλιότερα σε Michelin αλλά θα σε γελάσω σε ποια. Με κάθε επιφύλαξη πρέπει να λεγότραν Μ55.
Γενική διαπίστωση σε φόρουμ για παπάκια και μοτοσυκλέτες, τα πλαινά στη διετία παρουσίαζαν έντονες ραγάδες.
Συγκεκριμένα τα παιδιά τα έλεγαν "Σάπια".
Προσωπική εμπειρία από αυτά τα Michelin σε πάπια.
Βεντούζες. Δλδ για εμένα άξιζαν τα χρήματά τους.
Μία σημείωση που λησμόνησα να αναφέρω παραπάνω.
Η εμφάνιση ραγάδων είναι έντονη όταν η μηχανή ήταν στο μονό σταντ για μεγάλο διάστημα.
Αναμενόμενο. Στα Michelin εμφανιζόταν πολύ ποιο σύντομα.
Τ Μ55 πάντως ή όπως ονομαζόταν πρόσφατα ενημερώθηκα πως καταργήθηκαν.
Οπότε οι άλλες σειρές της Michelin δεν ξέρω αν έχουν τον ίδιο βαθμό ευαισθησίες με την καταργηθείσα σειρά.Ισάξιοι ανταγωνιστές: Metzeler και για πάρα πολλού ντελιβεράδες: Pirreli Diablo. Στεχνό και βρεγμένο ασφαλή σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

-
Στο PANDA αντικαταστάθηκαν τα yokohama bluearth ES-32 165/65/14

με τα Goodyear EfficientGrip Performance σε 175/65/14

Η αλλαγή διάστασης είναι εντός των επιτρεπτών ορίων κι έγινε καθώς υπάρχουν πιο αξιόλογες επιλογές
-
Χάρηκες;
Αυστηρός και με τη δική σου πάρτη είσαι Χαριςμα........ότι είναι.Μπα, δεν χαίρομαι με χαζομάρες.
Σαράντη, πάρτο αλλιώς.
Δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά στον φίλο σου που αγόρασε λάστιχα χωρίς να δει τη χρονολογία παραγωγής.
Βοήθεια σου... -
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Χάρηκες;
Αυστηρός και με τη δική σου πάρτη είσαι Χαριςμα........ότι είναι.Μπα, δεν χαίρομαι με χαζομάρες.
Σαράντη, πάρτο αλλιώς.
Δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά στον φίλο σου που αγόρασε λάστιχα χωρίς να δει τη χρονολογία παραγωγής.
Βοήθεια σου...Η χαιρεκακία είναι κάτι κακό και τοξικο. Thats all.
Νο more. -
Εγώ πάντως δεν μπορώ να βρω dot πάνω από εξάμηνο.....μια φορά οριακά.
Δεν εχω καταλαβει κατι αρνητικο αν ειναι φρεσκο το dot . Εχω βαλει κι ενος μηνος λαστιχα .
-
Εγώ πάντως δεν μπορώ να βρω dot πάνω από εξάμηνο.....μια φορά οριακά.
Δεν εχω καταλαβει κατι αρνητικο αν ειναι φρεσκο το dot . Εχω βαλει κι ενος μηνος λαστιχα .
Τι φρεσκο, τι παλιο αν τα λαστιχα ειναι σωστα αποθηκευμενα στην 5ετια δεν εχουν προβλημα.
Μιας και η κουβεντα ξεκινησε απο λαστιχα 2τροχου, οι 7/10 τα δουλευουν με λαθος πιεσεις και εχουν θεματα, επισης στις μοτο, πιρελλι και μπριτζεστον που απαιτουν ζεσταμα θελουν την αναλογη διαχειρηση, ας πουμε το χειμωνα με 10 βαθμους θεροκρασια περιβαλλοντος και χοντρικα και ασφαλτου τα πρωτα χιλιομετρα γλιστρανε αρκετα. -
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι φρεσκο, τι παλιο αν τα λαστιχα ειναι σωστα αποθηκευμενα στην 5ετια δεν εχουν προβλημα.
Εχω προσεξει οτι ο @w202-amg δεν επιλεγει ολοφρεσκα λαστιχα . Προτιμαει να εχουν "ωριμασει" καποιους μηνες πριν τα βαλει . Δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορά μεταξυ τους στην πραξη
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]