-
Δεν κερδίζει τίποτα ο 'παρουσιαστής΄να πει αρνητικά ή την ειλικρινή άποψή του.
Εγώ που έχω αποφασίσει ήδη θα πω , τι μ.κίες λέει ο τύπος, άσε μας, δεν τον. ξαναδιαβάζω.
Ο άλλος που απλά κάνει ένα πρώτο πέρασμα, πάλι δεν ενδιαφέρεται, θέλει απλά να χαζέψει.Αυτό που ειναι κουραστικό δεν είναι οτι λένε ότι τους δίνουν να πουν οι αντιπροσωπείες.
Είναι που δεν κάνουν καν τον κόπο να δοκιμάσουν. Ένα charge curve έστω ρε αδερφε. Να πεις οτι κάτι έκανες.
Τίποτα. Απορώ γιατί ακόμα υπάρχουν, θα έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί απο AI videos/άρθρα.Δεν ειπε ουτε ενα ενδιαφερον πραγμα.
Σε παρακαλώ, μάθαμε οτι είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που ψηφίζει για car of the year.
-
Προφανώς και κερδίζει αλλά είναι κοντόφθαλμοι ! Δες πόσοι αμερικάνοι γιουτιουμπερς έγιναν μπιλιονς όντως αμερόληπτοι και σοβαροί !
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
το προβλημα δεν ειναι το adventorial, ειναι να μην το αναφερουν.
Το adventorial ήταν σαν υπερβολή. Όλοι γράφουν με τρόπο ώστε να μην ενοχλήσουν κανέναν.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προφανώς και κερδίζει αλλά είναι κοντόφθαλμοι ! Δες πόσοι αμερικάνοι γιουτιουμπερς έγιναν μπιλιονς όντως αμερόληπτοι και σοβαροί !
Ναι μεν, συμφωνώ, αλλά σκέψου και τα μεγέθη λιγο.
Είναι μεν ο κορυφαίος έλληνας δημοσιογράφος και ο μοναδικός που συμμετέχει στην ψηφοφορία* coty αλλά και πάλι, μιας μικρής χώρας.
Αν νευριάσει κάποια αντιπροσωπεία και δεν του δώσει; Θα πρέπει να ζητάει για τεστ ντραιβ στα κρυφά; Γίνεται; Δεν ξέρω.Αν θέλει ο εχμ (δεν θέλω να τον φωνάξω κ να τον φέρω σε δύσκολη θέση) , ίσως θα μπορούσε να μας πει.
*δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, καλά να είναι, αλλά μόνος του προκαλεί την ειρωνία μου.
-
Oταν βλεπεις τετοια ποστ στο Tσιλι καφενειο, σημαινει οτι η ηλεκτροκινηση εχει γινει mainstream και στη χωρα μας

-
-
μην ξεχασει και τον σκουπιδοτενεκε να παρει μαζι την αλλη φορα. Απαραιτητο αξεσουαρ.
Απο το γκρουπ "ηλεκτροκινηση στην ελλαδα"
-
Εντελώς ψεύτικο και μαιμού σχόλιο...
Ποιός σοβαρός άνθρωπος θα πάει από Πάτρα Φλώρινα με ηλεκτρικό...
Θα πρέπει να σταμάτησε 4 φορές για φόρτιση....

-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εντελώς ψεύτικο και μαιμού σχόλιο...
Ποιός σοβαρός άνθρωπος θα πάει από Πάτρα Φλώρινα με ηλεκτρικό...
Θα πρέπει να σταμάτησε 4 φορές για φόρτιση....

οποιος δεν εχει αμαξαρα σετριο με ντηζελ για να πηγαινει αυστηρα με τα ορια +20, ενω καταριεται το αδικο συμπαν καθε φορα που τον προσπερναει καποιος
Ολα αυτα ενω παιζει ενα μικροσκοπικο βιολι για να συνοδευει το μοιρολοι. -
το ισετέσερο είναι στην ecmp σαν τα 208, 2008, δεν έχουν τέτοια θέματα γενικά.
Το πρόβλημα είναι με τα κωλοκαλώδια CCS που είναι τρομερά βαριά και καμιά φορά δεν κάθονται καλά γμτ.
Και θέλουν λίγο κούνημα.Δυστυχώς θα έχουμε πολλά τέτοια όσο γίνεται mainstream, δεν είναι και τέλεια η διαδικασία αλλά και πάλι είναι πιο εύκολη απο το να βάζεις βενζίνη μόνος σου (εδώ είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε παντού δούλους).
@criuser με το 4, μόνο ένα 20λεπτο θα σταματούσες, ίσα ίσα να σε θαυμάσουν τα γκομενάκια στα ΣΕΑ (γκομενάκια= 55άρηδες).
-
@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
το ισετέσερο είναι στην ecmp σαν τα 208, 2008, δεν έχουν τέτοια θέματα γενικά.
Το πρόβλημα είναι με τα κωλοκαλώδια CCS που είναι τρομερά βαριά και καμιά φορά δεν κάθονται καλά γμτ.
Και θέλουν λίγο κούνημα.Δυστυχώς θα έχουμε πολλά τέτοια όσο γίνεται mainstream, δεν είναι και τέλεια η διαδικασία αλλά και πάλι είναι πιο εύκολη απο το να βάζεις βενζίνη μόνος σου (εδώ είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε παντού δούλους).
@criuser με το 4, μόνο ένα 20λεπτο θα σταματούσες, ίσα ίσα να σε θαυμάσουν τα γκομενάκια στα ΣΕΑ (γκομενάκια= 55άρηδες).
εχεις ακουσει ομως για αλλο αυτοκινητο να ειχε προβλημα με τα ccs; Τοσο δηλαδη που να διακοπτεται η φορτιση
-
Δυστυχώς θα έχουμε πολλά τέτοια όσο γίνεται mainstream, δεν είναι και τέλεια η διαδικασία αλλά και πάλι είναι πιο εύκολη απο το να βάζεις βενζίνη μόνος σου (εδώ είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε παντού δούλους).
Χωρίς προβοκατόρικη διάθεση , αλλά τι το δύσκολο έχει να βάζεις βενζίνη μόνος σου; Εκτός της "βρωμιάς"; ( ναι το έχω κάνει αρκετές φορές στο εξωτερικό πχ Ιταλία που το να βάζεις μόνος σου είναι πιο φθηνό από την αντλία με τον υπάλληλο).
Το αντίστοιχο που περιγράφεται, είναι να μην ανοίγει η τάπα της βενζίνης. το έχω πάθει...
Και πάλι χωρίς να προβοκάρω (ειλικρινά), πόσο συχνές είναι οι δυσλειτουργίες στους φορτιστές; Πχ στη συγκεκριμένη σελίδα παρακάτω κάποιος αναφέρει τέτοια εμπειρία.
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
πόσο συχνές είναι οι δυσλειτουργίες στους φορτιστές;
Πλέον σπάνιες. Κάποιες εταιρίες είναι χειρότερες. Η nrg είναι 'καλή'.
Πριν 5 χρόνια σχεδόν συνέχεια. Κάθε φορά είχα θέμα.
Σε 5 χρόνια λογικά καμία.Σε βενζίνη έχεις βρωμιά, να βρεις το σωστό είδος, πως θα σταματήσει; πως ξέρω οτι γέμισε; θα πεσει εξω; θα παρω φωτιά;
Τις πρώτες 1-2 φορές είναι ένα άγχος παραπάνω. Ενώ στην φόρτιση μπορεις να κάνεις την προεργασια (κάρτα rfid, app registration) απο πριν και εισαι οκ.@dettol θα ακούσουμε διάφορα πλέον. Αν δειτε κανεναν έρμο με ec3, δώστε του μια μπαρα πρωτείνης και λίγο νεράκι.

-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και πάλι χωρίς να προβοκάρω (ειλικρινά), πόσο συχνές είναι οι δυσλειτουργίες στους φορτιστές; Πχ στη συγκεκριμένη σελίδα παρακάτω κάποιος αναφέρει τέτοια εμπειρία.
ο jousis ειναι πιο παλιος στο κουρμπετι οποτε εχει ζησει πιο ζορικες καταστασεις.
Εγω λογω τεσλα εκανα αρκετες φορτισεις σε superchargers οπου ολα δουλεψαν αψογα στο 100% των περιπτωσεων.
Συνολικα θυμαμαι 3 περιπτωσεις να ειχα προβλημα φορτισεις σε μη-τεσλα φορτιστες. Οι δυο αφορουσαν προβλημα handshake το οποιο λυθηκε σε λιγοτερο απο 5' δοκιμαζοντας παλι την ενεργοποιηση. Την τριτη που ηταν και η πιο προσφατη εγινε σε elpe και οφειλοταν στην ηλιθια εφαρμογη τους. Σε καποιο μεγαλο update που εκαναν στο app τους, εκαναν logout ολους τους λογαριασμους. Εγω πηγα να ενεργοποιησω τον φορτιστη με rfid και δεν δουλευε, χωρις να μπορω να καταλαβω γιατι. Οταν ανοιξα την εφαρμογη καταλαβα τι ειχε παιχτει. Επρεπε να κανω νεο login και συνδεση της rfid με το account μου.
Το μαθημα ηταν οτι πριν απο τα ταξιδια, βλεπω αν ειναι ολα οκ με τις εφαρμογες και αν ειναι signed in ο λογαριασμος μου
Φορτιστη εκτος λειτουργιας εχω πετυχει μονο σαπιο AC σε σουπερμαρκετ.
Θεωρω οτι μεχρι στιγμης, δεν εχω πετυχει σοβαρο προβλημα στην φορτιση.Tesla sc και electrip με διαφορα προσφερουν την καλυτερη εμπειρια φορτισης, τοσο λογω ισχυος οσο και ευκολιας στην χρηση. Οι electrip νομιζω οτι ειναι οι μοναδικοι μη-τεσλα που προσφερουν Plug and charge
-
να βρεις το σωστό είδος, πως θα σταματήσει; πως ξέρω οτι γέμισε; θα πεσει εξω; θα παρω φωτιά;
Εντάξει τώρα με τρολάρεις.
Γράφει πάνω ,diesel , unleaded κλπ.
Αφήνεις σκανδάλη - σταματά.
Ακούς κλαγκ - γέμισε ( εκτός αν έχεις περίεργο ρεζερβουάρ, σπάνιο). Σταματά μόνο του.
Δε θα πέσει έξω,
Δε θα αυτοαναφλεγεί (εκτός αν κάνεις κάτι που απαγορεύεται εδώ και χρόνια ).Στο ίδιο πνεύμα, ανταπαντώ (για το χαβαλέ), είναι δύσκολη η φόρτιση γιατί; αν έχω ιδρωμένα χέρια , μπορεί να με χτυπήσει το ρεύμα , αν βρέχει ; αν έχει αυξημένη υγρασία; αν πέφτουν κεραυνοί; μήπως πρέπει να φοράω είδικά παπούτσια για να σωθώ;
-
Μα και μόνο αυτά που λες, την κάνουν χειρότερη διαδικασία απο την φόρτιση. Δεν είπα οτι θα πάθει κάποιος κρίση άγχους (εκτός απο εμένα πριν 20 χρόνια σε ξένη χώρα
), απλά οτι είναι πιο δύκολο.Να συγκρίνεις, σήμερα η διαδικασία σε nrg:
- παρκάρεις
- βάζεις καλώδιο
- tap την κάρτα
- φεύγεις (με τα κλειδιά στην τσέπη κ κλειδώνει μόνο του)
Το πρόβλημα βέβαια είναι οτι α) είναι αργή διαδικασία και β) σε κάποιες περιοχές είναι αραιό το δίκτυο και έχεις τον φόβο ΑΝ γίνει κατι αν θα φτάσεις στον επόμενο και γ) κολλάνε ακόμα καμιά φορά.
-
Πριν από λίγο ένα Tesla model X , βουλγαρικές πινακίδες, (θηρίο είναι από κοντά) σε βενζινάδικο avin, δεν μπορούσε να ξεκινήσει φόρτιση (nrg incharge),
-
Μιας και ενδιαφερεται ο juicis για φλασαρισματα και αλλα τετοια στα θερμικα που σιχαινεται , μου δημιουργηθηκε η απορια .
Τα λεχτρικα εχουν OBD II που συνδεονται διαγνωστικα ; εχουν μια κεντρικη ECU ; η πολλλες διαφορετικες για διαφορετικες λειτουργιες ; Υπαρχουν προγραμματιστες και προγραμματα να αλλαξεις και να φερεις το αμαξι στα μετρα σου , γενικα υπαρχουν φλασαρισματα ;
Βεβαια δεν περιμενω και πολλα απο conservative people , που δεν θα βαλουν ποτε την σχεση τους και δει εξωσυζυγικη στο αμαξι ρουφιανο .
Ειλικρινα θα ηθελα να μαθω αν ιδιοκτητης τεσλα παγκοσμια εστω και ενας , εχει κανει ερωτα στο καπω του αμαξιου του η μεσα στην γνωστη σταση .
Κανονικα τα volt θα επρεπενα επηρεαζουν την στυση προς το καλυτερο και να ανεβαζουν την λιμπιντο ακομη και πεθαμενου .
Πως το αντιμετοπιζετε ; -
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μιας και ενδιαφερεται ο juicis για φλασαρισματα και αλλα τετοια στα θερμικα που σιχαινεται , μου δημιουργηθηκε η απορια .
Τα λεχτρικα εχουν OBD II που συνδεονται διαγνωστικα ; εχουν μια κεντρικη ECU ; η πολλλες διαφορετικες για διαφορετικες λειτουργιες ; Υπαρχουν προγραμματιστες και προγραμματα να αλλαξεις και να φερεις το αμαξι στα μετρα σου , γενικα υπαρχουν φλασαρισματα ;
Βεβαια δεν περιμενω και πολλα απο conservative people , που δεν θα βαλουν ποτε την σχεση τους και δει εξωσυζυγικη στο αμαξι ρουφιανο .
Ειλικρινα θα ηθελα να μαθω αν ιδιοκτητης τεσλα παγκοσμια εστω και ενας , εχει κανει ερωτα στο καπω του αμαξιου του η μεσα στην γνωστη σταση .
Κανονικα τα volt θα επρεπενα επηρεαζουν την στυση προς το καλυτερο και να ανεβαζουν την λιμπιντο ακομη και πεθαμενου .
Πως το αντιμετοπιζετε ;Πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα hack για να ενεργοποιήσεις το πλήρες fsd. Το έκαναν κάποιοι νομίζω και στην Ελλάδα τουλάχιστον ένας. Οι άνθρωποι αυτοί το είχαν αγοράσει αλλά δεν άφηνε η Tesla την ενεργοποίηση του στην Ευρώπη.
Ο κίνδυνος είναι πάντα να πέσει βαρύς πελεκης ο οποίος είναι να σε πετάξει έξω για πάντα από το δίκτυο superchargers.Νομίζω ότι υπάρχει και χακαρισμενο το acceleration boost. Το πουλάει η τεσλα προς 1800 ευρώ και κάπου το έχω πετύχει να το πουλάνε ως hack.
-
Μα και μόνο αυτά που λες, την κάνουν χειρότερη διαδικασία απο την φόρτιση. Δεν είπα οτι θα πάθει κάποιος κρίση άγχους (εκτός απο εμένα πριν 20 χρόνια σε ξένη χώρα
), απλά οτι είναι πιο δύκολο.Να συγκρίνεις, σήμερα η διαδικασία σε nrg:
- παρκάρεις
- βάζεις καλώδιο
- tap την κάρτα
- φεύγεις (με τα κλειδιά στην τσέπη κ κλειδώνει μόνο του)
Το πρόβλημα βέβαια είναι οτι α) είναι αργή διαδικασία και β) σε κάποιες περιοχές είναι αραιό το δίκτυο και έχεις τον φόβο ΑΝ γίνει κατι αν θα φτάσεις στον επόμενο και γ) κολλάνε ακόμα καμιά φορά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως γινόταν πριν 20 χρόνια, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια που βάζω μόνος μου βενζίνη, η βασική διαφορά είναι
3.1. βάζεις pin μετά το tap
3.2. τραβάς τον μοχλό της μάνικας στο αυτόματο.
3.3. περιμένεις να σταματήσει μόνο του.
3.4. την βάζεις πίσω
3.4.1. παίρνεις απόδειξη αν θες
4. φεύγεις.και δεν λέω ότι είναι πιο εύκολο ή καλύτερο από ότι περιγράφεις για την φόρτιση, αλλά δεν είναι και σαν αφοπλισμός βόμβας σε πολυπλοκότητα.
-
Αν όμως θέλεις να κόψεις τιμολόγιο ;
Αν σε ενδιαφέρει να μην σε κλέβει η μάνικα ;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης