-
@ernest said in Mazda CX-30:
Στην Ελλάδα το ανανεωμένο CX-30 - Πόσο κοστίζει η ειδική έκδοση Makoto
Αυτόματο και τετρακίνητο είναι υπέροχο
-
@tmavri said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
https://www.mazdaservice.gr/product-page/μπουζί-mazda-3-cx-30-2018
και στο από πάνω και σε αυτή την εικόνα από άλλο σάιτ τα μπουζι γράφουν τον ίδιο κωδικό με μπλε γράμματα με αυτά που ανέβασε ο ss76.
Τελικά έχουν διαφορά όπως μου τα έδειξαν στο εξουσιοδοτημένο στην Ξάνθη. Αυτά της Mazda εχουν επιπλέον δείκτη ακριβούς τοποθέτησης και για αυτό δεν προτείνουν τα της NGK που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Δείκτη που;
Δηλαδή πως τα τοποθετούν και βλέπουν το σημάδι;Στην κεφαλή υπάρχει ένα Τ ούτως ώστε να βιδώνεται ακριβώς.
Αυτό ίσχυε το πρώτο χρονικό διάστημα που είχαν κυκλοφορήσει οι SkyactivX. Τα τελευταία χρόνια η οδήγια είναι σύσφιξη με συγκεκριμένη ροπή
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
https://www.mazdaservice.gr/product-page/μπουζί-mazda-3-cx-30-2018
και στο από πάνω και σε αυτή την εικόνα από άλλο σάιτ τα μπουζι γράφουν τον ίδιο κωδικό με μπλε γράμματα με αυτά που ανέβασε ο ss76.
Τελικά έχουν διαφορά όπως μου τα έδειξαν στο εξουσιοδοτημένο στην Ξάνθη. Αυτά της Mazda εχουν επιπλέον δείκτη ακριβούς τοποθέτησης και για αυτό δεν προτείνουν τα της NGK που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Δείκτη που;
Δηλαδή πως τα τοποθετούν και βλέπουν το σημάδι;Στην κεφαλή υπάρχει ένα Τ ούτως ώστε να βιδώνεται ακριβώς.
Αυτό ίσχυε το πρώτο χρονικό διάστημα που είχαν κυκλοφορήσει οι SkyactivX. Τα τελευταία χρόνια η οδήγια είναι σύσφιξη με συγκεκριμένη ροπή
H συγκεκριμένη ροπή ήταν στην παλιά οδηγία και υπάρχει και στην νέα. Απλώς στα μπουζί της Mazda υπάρχουν δύο επιπλέον δείκτες για την ορθή τοποθέτηση σύμφωνα με τον τεχνικό στην Ξάνθη που έκανα το service.
-
-
Σήμερα πήγα στο συνεργείο για το εξής πρόβλημα: Το αυτοκίνητο το προσέχω και το περιποιούμαι όσο γίνεται, πάντα με τα καλύτερα καθαριστικά. Τις τελευταίες εβδομάδες είχα παρατηρήσει ότι 2 κουμπιά στο τιμόνι (πχ αυτό που ρυθμίζεις την ένταση του ήχου) είχαν αρχίσει και ράγιζαν. Πριν 10 μέρες έφυγε και ολόκληρο κομματάκι από ένα και ράγισε κι ένα τρίτο. Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρα καθαρά αστοχία υλικού / ελαττωματικό ανταλλακτικό.
πήγα λοιπόν σήμερα να το δουν/φωτογραφίσουν να στείλουν τι είναι στο εργοστάσιο για να επιβεβαιώσουν ότι μπορεί να αλλαχθεί εντός εγγύησης. Στην αρχή κοιτούσαν μήπως είναι από χτύπημα, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είναι καθώς το τιμόνι δεν έχει ούτε γρατσουνιά.
Ξενέρωσα λίγο; Ναι.
Είναι κάτι που με κάνει να κινείται το αμάξι; Ευτυχώς όχι. Μακάρι ότι προβλήματα βγάλει να είναι τέτοιας φύσεως.
Περιμένω λοιπόν νεότερα για το πώς προχωράμε. -
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Σήμερα πήγα στο συνεργείο για το εξής πρόβλημα: Το αυτοκίνητο το προσέχω και το περιποιούμαι όσο γίνεται, πάντα με τα καλύτερα καθαριστικά. Τις τελευταίες εβδομάδες είχα παρατηρήσει ότι 2 κουμπιά στο τιμόνι (πχ αυτό που ρυθμίζεις την ένταση του ήχου) είχαν αρχίσει και ράγιζαν. Πριν 10 μέρες έφυγε και ολόκληρο κομματάκι από ένα και ράγισε κι ένα τρίτο. Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρα καθαρά αστοχία υλικού / ελαττωματικό ανταλλακτικό.
πήγα λοιπόν σήμερα να το δουν/φωτογραφίσουν να στείλουν τι είναι στο εργοστάσιο για να επιβεβαιώσουν ότι μπορεί να αλλαχθεί εντός εγγύησης. Στην αρχή κοιτούσαν μήπως είναι από χτύπημα, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είναι καθώς το τιμόνι δεν έχει ούτε γρατσουνιά.
Ξενέρωσα λίγο; Ναι.
Είναι κάτι που με κάνει να κινείται το αμάξι; Ευτυχώς όχι. Μακάρι ότι προβλήματα βγάλει να είναι τέτοιας φύσεως.
Περιμένω λοιπόν νεότερα για το πώς προχωράμε.Ναι είναι ξενέρωτο όντως.
-
Ξενέρωσα λίγο; Ναι.
Περιμένω λοιπόν νεότερα για το πώς προχωράμε.Ενημέρωση σημερινή: Το εργοστάσιο δεν δέχεται ότι είναι αστοχία υλικού αλλά "φυσιολογική φθορά από χτύπημα".
Ντροπιαστικό, πόσο μάλλον δε για Ιάπωνες. Πραγματικά ξενέρα.
Συμπέρασμα, μην χρησιμοποιείτε τα χειριστήρια στο τιμόνι, θα χαλάσουν και θα πρέπει να πληρώσετε 580 ευρώ (!!!!) για να τα αντικαταστήσετε. -
Ξενέρωσα λίγο; Ναι.
Περιμένω λοιπόν νεότερα για το πώς προχωράμε.Ενημέρωση σημερινή: Το εργοστάσιο δεν δέχεται ότι είναι αστοχία υλικού αλλά "φυσιολογική φθορά από χτύπημα".
Συμπέρασμα, μην χρησιμοποιείτε τα χειριστήρια στο τιμόνι, θα χαλάσουν και θα πρέπει να πληρώσετε 580 ευρώ (!!!!) για να τα αντικαταστήσετε.Ψάξε κάνα aliexpress...μήπως το έχουν.
Εμένα ζητούσαν 100 ευρώ για ένα μπουτον πορτμπαγκάζ για το mazda2 μου, και το βρήκα στην Κίνα 10 ευρώ με μεταφορικά και είναι ακριβώς το ίδιο ανταλλακτικό με ανάγλυφο το σήμα της mazda απλά χωρίς την συσκευασία τής.Για τα υπόλοιπα ουδέν σχόλιο

-
Ξενέρωσα λίγο; Ναι.
Συμπέρασμα, μην χρησιμοποιείτε τα χειριστήρια στο τιμόνι, θα χαλάσουν και θα πρέπει να πληρώσετε 580 ευρώ (!!!!) για να τα αντικαταστήσετε.Είσαι σίγουρος οτι είναι η επίσημη απάντηση του εργαστασίου; (ή έτσι το ανέφεραν οι ντόπιοι).
Θα μπορούσες να απευθυνθείς και στην Αυστρία που είναι υπεύθυνοι για Ελλάδα.
Νομίζω οτι το πρόβλημα αυτό υπήρξε και στο εξωτερικό σε διάφορα forum -
Αυτά να τα βλέπουν όσοι είναι φαν των κουμπιών.

Παρόμοια περίπτωση είχα σε BMW, όταν ράγισαν κάποια κουμπιά στο κλιματιστικό μέσα στον πρώτο χρόνο. Μετά από σχετική πίεση, προχώρησαν σε αντικατάσταση, αλλά μετά εμφάνισε δυσλειτουργία το κλιματιστικό και φυσικά δεν ασχολήθηκαν ξανά... -
Έχω στείλει ήδη στην Mazda Europe παράπονα εγγράφως, με αριθμό πλαισίου, ημερομηνίες κλπ. Ενημέρωσα και την Autoone ότι θεωρώ απαράδεκτη την απάντηση και ότι κινούμαι κεντρικά και είπαν πως ότι χρειάζεται είναι εδώ για να βοηθήσουν, αν μπορούν.
Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι είναι όντως αυτή τη επίσημη απάντηση ή έτσι μου είπανε; Δεν έχω πρόσβαση στο σύστημά τους. Ότι μου είπε ο τεχνικός σύμβουλος γνωρίζω.
Θα ψάξω και online για ανταλλακτικό, μου φαίνεται αδιανόητη η τιμή για ένα σετ κουμπάκια. Είχα βάλει και στην Ε46 κάποια στιγμή, ε πόσο δα παραπάνω να κάνουν; περίμενα να ακούσω κανα 200-250αρι, όχι και 500+ ευρώ, ήμαρτον δηλαδή. -
Έχω στείλει ήδη στην Mazda Europe παράπονα εγγράφως, με αριθμό πλαισίου, ημερομηνίες κλπ. Ενημέρωσα και την Autoone ότι θεωρώ απαράδεκτη την απάντηση και ότι κινούμαι κεντρικά και είπαν πως ότι χρειάζεται είναι εδώ για να βοηθήσουν, αν μπορούν.
Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι είναι όντως αυτή τη επίσημη απάντηση ή έτσι μου είπανε; Δεν έχω πρόσβαση στο σύστημά τους. Ότι μου είπε ο τεχνικός σύμβουλος γνωρίζω.
Θα ψάξω και online για ανταλλακτικό, μου φαίνεται αδιανόητη η τιμή για ένα σετ κουμπάκια. Είχα βάλει και στην Ε46 κάποια στιγμή, ε πόσο δα παραπάνω να κάνουν; περίμενα να ακούσω κανα 200-250αρι, όχι και 500+ ευρώ, ήμαρτον δηλαδή.Μίλα και με τον υπεύθυνο του Νομικού στη Μεταμόρφωση.
Καλύτερα και από κοντά αν μπορείς. -
Βασικά πες τους οτι εκανες την ερευνα σου και ιδιο θέμα εχουν παρα πολλά cx30 παγκοσμίως. Ειναι απο αστοχία υλικού. Γενικά η αντιπροσωπεια ειναι για τα μπάζα αλλά είπαμε.Επισης βεβαια απαράδεκτο να σπάνε τα κουμπιά....
Εγω του ηχοσυστήματος δεν τα πολυχρησιμοποιω γιατι δε με βολευουν.Η ροδέλα που ειχε στο τιμόνι το Α5 ήταν οτι καλύτερο.Απο την αλλη χρησιμοποιω πάρα πολύ τα χειριστηρια του ACC και ειναι σαν καινούρια.... -
I just found this on AliExpress:
New Genuine Cruise Control Button Wheel Button Audio Switch For Mazda 3 Axela CX30 CX-30 2020
https://a.aliexpress.com/_EvwSHxk
Αν το ανταλλακτικό είναι όπως φαίνεται στο αλιεξπρες το 500€ της αντιπροσωπείας είναι απόλυτα λογικό. -
Είχαμε νεότερα στο θέμα καθώς την Παρασκευή μου απάντησαν από τα κεντρικά της Mazda,
"Dear Mr. Babis,
Thank you for taking the time to share all the details with us.
We have already contacted the official Mazda dealer AutoOne in Athens. They will reach out to you as soon as possible. We are confident they will do their best to meet your expectations.
Kind regards,
Your Customer Service Team
Selected Markets Group
Mazda Central & South East Europe"Και σήμερα επικοινώνησε μαζί μου η αντιπροσωπεία να με ενημερώσει σχετικά, ότι το εργοστάσιο επανεκτίμησε και θα με καλύψουν και ότι έχει παραγγελθεί ήδη το ανταλλακτικό. Θα με καλέσουν ξανά όταν παραληφθεί ώστε να πάω για την τοποθέτηση.
Και ο άγιος φοβέρα θέλει τελικά. -
Παπαριες της Autoone ξεκάθαρα.
Μπορούσε πολύ άνετα να το είχε καλύψει αποφεύγοντας αυτή την ταλαιπωρία (για σένα).
Θα στο πουλήσουν κιόλας τι σου κάναμε και άλλες τέτοιες μπαρούφες.
Οταν δεν θέλει ο αντιπρόσωπος να βοηθήσει φαίνεται…Όλα καλά τώρα τουλάχιστον αλλά να ξέρεις πως δύσκολα θα βάλουν πλάτη σε άλλες περιπτώσεις που θα έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν…
-
Παπαριες της Autoone ξεκάθαρα.
Μπορούσε πολύ άνετα να το είχε καλύψει αποφεύγοντας αυτή την ταλαιπωρία (για σένα).
Θα στο πουλήσουν κιόλας τι σου κάναμε και άλλες τέτοιες μπαρούφες.
Οταν δεν θέλει ο αντιπρόσωπος να βοηθήσει φαίνεται…Όλα καλά τώρα τουλάχιστον αλλά να ξέρεις πως δύσκολα θα βάλουν πλάτη σε άλλες περιπτώσεις που θα έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν…
Δεν πειράζει. Με ένα email ακόμη στα κεντρικά, θα του φτιάξουν ότι χρειάζεται. Θα τους έπαιρνε και θα τους σήκωνε. Δεν πληρωσε ο φίλος με στραγάλια, το πλήρωσε με τρελά χρήματα. Αμάν πια.
-
Αυτό ακριβώς μου έκανε πιο αλγεινή εντύπωση, ότι πάνε να μου πουλήσουν και εξυπηρέτηση. Και σκέφτομαι αν είναι κάτι πιο σοβαρό σε κάποιον άλλον τι θα γίνει;
Αποθήκευσα πάντως το email της κεντρικής Mazda να υπάρχει στα bookmarks για παν ενδεχόμενο στο μέλλον.
Σε συνδυασμό πάντως με σκηνικά που τραβάω και με τις αντιπροσωπείες για την μηχανή (Moto Guzzi) το τελευταίο διαστημα έχω πραγματικά απηυδήσει. Εγγυήσεις/Αντιπροσωπείες/Εξουσιοδοτημένα είναι για το φαίνεσθαι και μόνο. Πρέπει να έχεις πολλή όρεξη και στομάχι για να βγάλεις άκρη ενω θεωρητικά πληρώνεις πιο ακριβά για να έχεις την υποστήριξη και συντήρηση που πρέπει. Στην μηχανή πχ που τελείωσε η εγγύηση δεν ξαναπατάω ποτέ σε εξουσιοδοτημένο, μόνο στο γενικό συνεργείο που πηγαίνουμε χρόνια τις μοτοσικλέτες μας οικογενειακά. -
Αυτό ακριβώς μου έκανε πιο αλγεινή εντύπωση, ότι πάνε να μου πουλήσουν και εξυπηρέτηση. Και σκέφτομαι αν είναι κάτι πιο σοβαρό σε κάποιον άλλον τι θα γίνει;
Αποθήκευσα πάντως το email της κεντρικής Mazda να υπάρχει στα bookmarks για παν ενδεχόμενο στο μέλλον.
Σε συνδυασμό πάντως με σκηνικά που τραβάω και με τις αντιπροσωπείες για την μηχανή (Moto Guzzi) το τελευταίο διαστημα έχω πραγματικά απηυδήσει. Εγγυήσεις/Αντιπροσωπείες/Εξουσιοδοτημένα είναι για το φαίνεσθαι και μόνο. Πρέπει να έχεις πολλή όρεξη και στομάχι για να βγάλεις άκρη ενω θεωρητικά πληρώνεις πιο ακριβά για να έχεις την υποστήριξη και συντήρηση που πρέπει. Στην μηχανή πχ που τελείωσε η εγγύηση δεν ξαναπατάω ποτέ σε εξουσιοδοτημένο, μόνο στο γενικό συνεργείο που πηγαίνουμε χρόνια τις μοτοσικλέτες μας οικογενειακά.Μακαρι να μην, αλλα αν ξαναχρειαστεις κατι δοκιμασε με Χαλδαιο.
https://mazdahaldaios.gr/ -
Σε συνδυασμό πάντως με σκηνικά που τραβάω και με τις αντιπροσωπείες για την μηχανή (Moto Guzzi) το τελευταίο διαστημα έχω πραγματικά απηυδήσει. Εγγυήσεις/Αντιπροσωπείες/Εξουσιοδοτημένα είναι για το φαίνεσθαι και μόνο. Πρέπει να έχεις πολλή όρεξη και στομάχι για να βγάλεις άκρη ενω θεωρητικά πληρώνεις πιο ακριβά για να έχεις την υποστήριξη και συντήρηση που πρέπει. Στην μηχανή πχ που τελείωσε η εγγύηση δεν ξαναπατάω ποτέ σε εξουσιοδοτημένο, μόνο στο γενικό συνεργείο που πηγαίνουμε χρόνια τις μοτοσικλέτες μας οικογενειακά.Ειναι πολλες φορες και η αντιπροσωπεια πως θελει να παιξει το εργο και η ολη αντιμετωπιση.
Εγω για διαφορους λογους δεν ξαναπηγα Autoone (πχ. στο 3ο ετησιο σερβις) παροτι ειναι διπλα απο το γραφειο και θα μπορουσα να το παιρνω το απογευμα στο σχολασμα.
Πηγα στον Νομικο και εμεινα ευχαριστημενος με την επικοινωνια και το ολο σκηνικο. Κραταμε μικρο καλαθι παντα αλλα σαν πρωτη εντυπωση ηταν πολυ καλυτερη.
Ασε που σε κουβεντα που ειχαμε για θεμα εγγυησεων σε καποια πραγματακια που ειχα ακουσει μου ειπε τι μπορουμε να κανουμε αν χρειαστει πριν κλεισει η 6ετια...
Mazda CX-30