-
@tsimisde said in ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!!:
Στα περί αξιοπιστίας της κάθε μάρκας, έρχομαι να πω ότι πολλές φορές, κινούμαστε με βάση καθιερωμένες αντιλήψεις/στερεότυπα σχετικά με τις μάρκες, χωρίς όμως όλα αυτά να βρίσκουν εφαρμογή στην πράξη. Βασικός παράγοντας, είναι και το τι περιμένει κάποιος από ένα αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, με το Panda του 2004 που υπάρχει στην οικογένεια. Πολλοί κατά καιρούς μας έχουν πει μακριά κι αγαπημένοι από τη μάρκα, παρόλα αυτά, με εξαίρεση αναλώσιμα τα οποία είναι λόγω ηλικίας κυρίως, μας βγήκε αξιοπρεπέστατο και τιμιότατο για την αξία του, ουδέποτε μας κουβάλησε οδική, ουδέποτε μας άφησε στο δρόμο.
Το Panda ειναι τρομερά αξιόπιστο (είχα και εγώ του 2005 μοντέλο), γιατί ειναι πολύ απλό σαν κατασκευή και χρόνια στην αγορά. Γενικά τα μικρά φιατ ήταν/είναι αξιόπιστα, γιατι έχουν απλές και δοκιμασμένες λύσεις. Ο fire ειναι 100 χρόνια στην αγορά!! Ανταλλακτικά βρίσκεις και στο περίπτερο για το Pandaki!
-
@tsimisde said in ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!!:
Στα περί αξιοπιστίας της κάθε μάρκας, έρχομαι να πω ότι πολλές φορές, κινούμαστε με βάση καθιερωμένες αντιλήψεις/στερεότυπα σχετικά με τις μάρκες, χωρίς όμως όλα αυτά να βρίσκουν εφαρμογή στην πράξη. Βασικός παράγοντας, είναι και το τι περιμένει κάποιος από ένα αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, με το Panda του 2004 που υπάρχει στην οικογένεια. Πολλοί κατά καιρούς μας έχουν πει μακριά κι αγαπημένοι από τη μάρκα, παρόλα αυτά, με εξαίρεση αναλώσιμα τα οποία είναι λόγω ηλικίας κυρίως, μας βγήκε αξιοπρεπέστατο και τιμιότατο για την αξία του, ουδέποτε μας κουβάλησε οδική, ουδέποτε μας άφησε στο δρόμο. Δεν είναι παραμελημένο, το προσέχουμε και είμαστε τυπικοί με τη συντήρηση του και νομίζω ότι ήταν βασικός παράγοντας για την αξιοπιστία/μακροζωία του.
Που θέλω να καταλήξω με το παραπάνω παράδειγμα: Το τι εστί αξιόπιστο, έχει την αντικειμενική του διάσταση, έχει όμως και την υποκειμενική η οποία, βασίζεται στις προσδοκίες του καθενός. Κάποιος μπορεί να πάρει Ιάπωνα και να του βγει προβληματικό και άλλος, να πάρει Γάλλο πχ και να του βγει εντάξει.
Επίσης, άξιο αναφοράς το ότι η κοινή πλατφόρμα, δεν συνεπάγεται απαραίτητα τον ίδιο δείκτη αξιοπιστίας. Παράδειγμα σε αυτό, η Seat και η Skoda όπου παρουσιάζουν καλύτερο δείκτη αξιοπιστίας συγκριτικά με τη μητρική Volkswagen, όσον αφορά τη Stellantis, με βάση στατιστικά του εξωτερικού, θαρρώ ότι Opel & Peugeot έχουν καλύτερους δείκτες συγκριτικά με άλλες ομόσταβλες μάρκες. Εδώ μάλλον μπαίνουν στο παιχνίδι οι προσδοκίες του καθενός....
Ως επίλογο, θα παραθέσω την εξής άποψη που υπάρχει στους χώρους της αυτοκίνησης και συγκεκριμένα, στην σύγκριση μεταξύ Ιαπώνων (θα βάλω και τους Κορεάτες)/Γερμανών (εδώ θα έβαζα και τον κάθε Ευρωπαίο κατασκευαστή) στο θέμα αξιοπιστίας. Οι Ασιάτες κατασκευαστές, κατασκευάζουν ένα μοτέρ με βάση το ότι ο ιδιοκτήτης θα το κακομεταχειριστεί, θα είναι αμελής με τη συντήρηση του, το θεωρούν δεδομένο και πορεύονται αναλόγως. Οι δε Ευρωπαίοι, για την ομαλή λειτουργία του μοτέρ, βασίζονται στο πρόγραμμα συντήρησης και στην επιμέλεια του ιδιοκτήτη, άπαξ και υπάρξει κάποια ασυνέπεια σε αυτό, τα προβλήματα είναι καθ' οδόν.
Κοινώς, ο Ασιάτης δεν θέλει προσοχή, θα κάνει τη δουλειά του, ο Ευρωπαίος όμως, θέλει να τον προσέχεις....
Καταρχήν τα Fiat ειναι πολυ αξιόπιστα ειδικά τη τελευταια 20ετία.Επίσης οι βλάβες και η αναξιοπιστία των Γερμανών δεν εχουν καμια σχέση με τη συντήρηση των οχημάτων.Αυτο ήταν η δικαιολογία των αντιπροσωπειων για να τα ρίχνουν ολα στο πελάτη που εδωσε τα ωραία του λεφτάκια και ετρεχε συνέχεια στα συνεργεία.
-
Η επιλογή ενός αξιόπιστου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου βοηθάει τους κατόχους να μειώσουν τα έξοδά τους από τυχόν βλάβες, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν το κόστος συντήρησης. Από την άλλη, είναι γνωστό ότι η αξιοπιστία σε ένα αυτοκίνητο προσφέρει υψηλή μεταπωλητική αξία. Ειδικά τώρα που τα αυτοκίνητα αποτελούν ακριβά καταναλωτικά αγαθά. Πριν λίγες εβδομάδες έγιναν δύο ευρωπαϊκές έρευνες οι οποίες ανέδειξαν ποια αυτοκίνητα είναι τα πιο αξιόπιστα
-
-
Γιατί οι υπόλοιποι δεν θα μπορέσουν να φτιάξουν κάτι διαφορετικό, πιο αποδοτικό (efficient) χωρίς να θυσιάσουν αξιοπιστία... Γιατί μάλλον δεν γίνεται με τούρμπο ή άλλο συνδυασμό, από αυτών των Γιαπωνέζων.
-
Αντί να βλέπετε ΑΙ autogenerated slop με κλεμμένα σενάρια, εδώ τί είναι το εξαιρετικό ecvt.
Και εδώ ένα πιο σύντομο. -
@jousis said in Περί ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ αυτοκινήτων:
Αντί να βλέπετε ΑΙ autogenerated slop με κλεμμένα σενάρια, εδώ τί είναι το εξαιρετικό ecvt.
Και εδώ ένα πιο σύντομο.Πάντως αύριο το πρωί ανεξαρτήτως μάρκας με λίγα χρήματα θα ήθελα αυτοκίνητο με μετατροπέα ροπής, χωρίς κανένα υβριδικό σύστημα. Στροφαρισμα 2-2.500σαλ +lpg . Αυτό το πράγμα της Τογιότα άσχετα οικονομίας με το στροφαρισμα μου προκαλεί την ίδια ακριβώς αηδία με το 722.6 κιβώτιο της αδύναμης w203. Same feeling. Σε σημεία που με την αρχαία w202 ή Audi Allroad περνάς με 2000σαλ τα άλλα σου πετάνε 3000+. Οικονομικότερα? Ναι ενδεχομένως ναι. Αξίζει? ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ. Με lpg απορώ με το ασχολούμαστε.
Μπήκα σε εκδρομή σε τουοτα Corolla. Πραγματικά σαν συνεπιβάτης αρρώστησα με το άσκοπο στροφαρισμα (3-4κ) σε σημεία που πάνω από 2-2,5 με τα δικά μου δεν θα έβλεπα.
Υ.γ. αν και δεν είχα ποτέ ντίζελ Μ αρέσουν οι βενζινοκινητήρες που πιέζονται με λίγες Σαλ. -
Απο πιστόνια και εκρήξεις δεν ξέρω πολλά, μόνο για ηλεκτρικά μοτέρ ξέρω κάμποσα (και όχι αυτοκινήτων). Μπορεί να έχεις δίκαιο.
Μάλλον θα έχεις δίκαιο δλδ (δεν είχα καν ποτέ toyota hybrid).Απλά μου φαίνεται πολύ έξυπνο και αξιόπιστο σύστημα και σαν τεχνολογία με εντυπωσιάζει το πόσο απλό είναι.
-
Το στροφαρισμα εκεί δεν είναι άσκοπο. Είναι συγκεκριμένος ο τρόπος για να εχεις την ισχύ που θες με την ελάχιστη κατανάλωση. Και αυτό κάνει η Toyota.
-
'Ασκοπο' για τα γούστα μου. Ακόμη και όταν τρέχω τέρμα στις στροφές δεν κατεβάζω ταχύτητες και ούτε στην επιτάχυνση.
Η τογιότα για τον σκοπό της υλοποίησης σωστά το έκανε.
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται άθλιο όπως και άθλιο χρόνια τώρα μου φαίνεται κιβώτιο που κατεβάζει ταχύτητα εύκολα για να παρουσιάσει το αμάξι πιο σπορ.Αν και μερκ φαν , το tiptronic της αουντι είναι φοβερό, tip mode ,5η 2000σαλ τέρμα γκάζι και δεν συγκινείται να σου αλλάξει ταχύτητα. Σαν ντίζελ.
υ.γ. αν είχα tip με ντιζελμοτερ θα πήγαινα με .....1400σαλ????
-
@w202-amg said in Περί ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ αυτοκινήτων:
tip mode ,5η 2000σαλ τέρμα γκάζι και δεν συγκινείται να σου αλλάξει ταχύτητα.
Ξερεις οτι δεν ειναι καλο για το μοτερ αυτο
Κι αν κατεβασει(ς) μια σχεση τι εγινε? -
Τα καλά (που είναι όντως κακά) των πολλών κυβικών υποθέτω.
Με τον 1.8 (20vt) τις ίδιες χαζομάρες έκανα. Άσε που ξεκινούσα και με δευτέρα.Οι ταχύτητες ήταν μόνο για τις στροφές

-
@alexandros-k said in Περί ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ αυτοκινήτων:
tip mode ,5η 2000σαλ τέρμα γκάζι και δεν συγκινείται να σου αλλάξει ταχύτητα.
Ξερεις οτι δεν ειναι καλο για το μοτερ αυτο
Κι αν κατεβασει(ς) μια σχεση τι εγινε?Ισχύει το σκέφτηκα αλλά νομίζω είναι στο όριο οι 2000σαλ σ αυτό το μοτέρ. Αν το κάνω με λιγότερες στροφές θα πετάξει 4η δεν την κρατάει.
Δεν έγινε, απλά είναι ωραίο feeling δυνατή επιτάχυνση με λίγες στροφές. -
'Ασκοπο' για τα γούστα μου. Ακόμη και όταν τρέχω τέρμα στις στροφές δεν κατεβάζω ταχύτητες και ούτε στην επιτάχυνση.
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται άθλιο όπως και άθλιο χρόνια τώρα μου φαίνεται κιβώτιο που κατεβάζει ταχύτητα εύκολα για να παρουσιάσει το αμάξι πιο σπορ.Αν και μερκ φαν , το tiptronic της αουντι είναι φοβερό, tip mode ,5η 2000σαλ τέρμα γκάζι και δεν συγκινείται να σου αλλάξει ταχύτητα. Σαν ντίζελ.
Με το CX-60 μέσα στην πόλη με 40-50 χλμ συμβαίνει να έχει 7η σχέση με 900-1000 στροφές και όταν πατήσω λίγο τα γκάζι επιταχύνει άμεσα χωρίς να κατεβάσει σχέση
-
@skg1958 said in Περί ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ αυτοκινήτων:
Με το CX-60 μέσα στην πόλη με 40-50 χλμ συμβαίνει να έχει 7η σχέση με 900-1000 στροφές και όταν πατήσω λίγο τα γκάζι επιταχύνει άμεσα χωρίς να κατεβάσει σχέση
Ντιζελ ομως , 3,000τοσα κυβικα και δεν ξερω αν εχει και μικρουβριδικο που σπρωχνει κι αυτο
-
@alexandros-k said in Περί ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ αυτοκινήτων:
Ντιζελ ομως , 3,000τοσα κυβικα και δεν ξερω αν εχει και μικρουβριδικο που σπρωχνει κι αυτο
Έχει και από αυτό με 17 άλογα και 153nm ροπή
-

Respect!!!! -
-
Ότι να ναι έρευνα. Είναι δυνατόν να συγκρίνεται αξιοπιστία ανάμεσα σε μοντέλα διετίας και δεκαετίας;
-
Εμενα μου εκανε εντυπωση που το Opel Grandland ειναι στην λιστα . Υποτιθεται δεν ειναι αξιοπιστο γιατι ειναι Stellantis
Περί ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ αυτοκινήτων