-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@nascar1 said in TESLA FORUM:
Πάντως για να είμαστε ακριβείς έχουν θέμα και οι lfp όταν φορτίζουν στο 100%. Είναι μύθος ότι δεν έχουν. Καμία μπαταρία οποιαδήποτε χημείας δεν θέλει υψηλό soc. Αυτά είναι αποδεδειγμένα όχι δικά μου λόγια.
Αυτό δεν το ήξερα - απο όσο έχω διαβάσει (όχι διατριβή!), γράφουν οτι οι LFP ειναι ΟΚ με το να φορτίζουν στο 100% κάθε φορά. Μάλιστα αρκετοί κατασκευαστές (όπως και οι Τέσλα) συστήνουν φόρτιση στο 100% 1 φορά την εβδομάδα ή το μήνα. Εεε, εγώ 1 φορά την εβδομάδα φορτίζω έτσι και αλλιώς, οπότε το πήγαινα στο 100%.
Με φορτιστή στο σπίτι θα μου ειναι πιο εύκολο να φορτίζω στο 80-90% και να φορτίζω και πιο συχνά.
Η φόρτιση στο 100% χρειάζεται για καλιμπραρισμα του bms.
Οχι για θέμα υγείας …αν φορτίζεις στο 100% χωρίς να το αφήνεις μετά γεμάτο να κάθεται δεν έχεις θέμα -
2500 tesla bonus στο model 3 και 2990 στο Υ στις βασικές μόνο εκδόσεις των μοντέλων. Στα υπόλοιπα οι τιμές δεν αλλάζουν.
37980 η τελική στο Υ χωρίς την επιδότηση... -
Οκ, τώρα εξηγείται γιατί μου φαίνεται τόσο ικανό και απολαυστικό σε σφιχτό στροφιλίκι !
Προτείνω σε όλους τους γκαζοφονιάδες να οδηγήσουν ένα 4κίνητο από δαύτα σε επαρχιακό δρόμο, θα αναθεωρήσουν πολλά (ή τα πάντα
) -
Εχω ξαναγράψει οτι ειναι τεράστια στρατηγική αποτυχία της Τεσλα να επιλέξει να πλασαριστεί αποκλειστικα ως προϊόν τεχνολογίας. Ειναι απείρως καλύτερο ως προϊόν μηχανολογίας, οσο κι αν ακουγεται παραξενο. Τεχνολογικά και δη ως software τα βρισκω μετριοτατα πάρα τις επικρατουσες αντιλήψεις.
-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
2500 tesla bonus στο model 3 και 2990 στο Υ στις βασικές μόνο εκδόσεις των μοντέλων. Στα υπόλοιπα οι τιμές δεν αλλάζουν.
37980 η τελική στο Υ χωρίς την επιδότηση...Χθες που κοιτούσα δεν είχαν κανένα bonus!!!
-
37980 η τελική στο Υ χωρίς την επιδότηση...Χθες που κοιτούσα δεν είχαν κανένα bonus!!!
Χωνευαν το αρνί ακόμα...
Δυνατό μπόνους αν το έδιναν και στις αλλες εκδόσεις θα ήταν τέλειο . Προφανώς θέλουν να σπρώξουν τις βασικές εκδόσεις.
Πάντως στριμώχνει τον ανταγωνισμό το Υ, αν αντεχεις το μέγεθος, καθώς βγαίνει φθηνότερο από ionic 5, BYD Sealion 7, kia ev6 , xpeng g6, zeekr X7 -
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Εχω ξαναγράψει οτι ειναι τεράστια στρατηγική αποτυχία της Τεσλα να επιλέξει να πλασαριστεί αποκλειστικα ως προϊόν τεχνολογίας. Ειναι απείρως καλύτερο ως προϊόν μηχανολογίας, οσο κι αν ακουγεται παραξενο. Τεχνολογικά και δη ως software τα βρισκω μετριοτατα πάρα τις επικρατουσες αντιλήψεις.
Έχεις δίκιο που αναδεικνύεις αυτό το κομμάτι γιατί πράγματι πολλοί μένουν στο λογισμικό. Οδηγώντας τα βλέπεις το πόσο προηγμένα είναι πλέον και μηχανολογικά.
Απλά έχουν και το κορυφαίο OTA / software που κυκλοφορεί. -
Χωνευαν το αρνί ακόμα...
Δυνατό μπόνους αν το έδιναν και στις αλλες εκδόσεις θα ήταν τέλειο . Προφανώς θέλουν να σπρώξουν τις βασικές εκδόσεις.
Πάντως στριμώχνει τον ανταγωνισμό το Υ, αν αντεχεις το μέγεθος, καθώς βγαίνει φθηνότερο από ionic 5, BYD Sealion 7, kia ev6 , xpeng g6, zeekr X7Στους ορους και προϋποθεσεις του tesla bonus αναφερει μονο "οχηματα με πισω κινηση", δεν διαχωριζει αν αναφερεται μονο στα standard ή και στα premium. Για οποιον πραγματικα ενδιαφερεται, νομιζω επιβαλλεται ενα τηλεφωνακι στην εταιρεια.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Χωνευαν το αρνί ακόμα...
Πάντως στριμώχνει τον ανταγωνισμό το Υ, αν αντεχεις το μέγεθος, καθώς βγαίνει φθηνότερο από ionic 5, BYD Sealion 7, kia ev6 , xpeng g6, zeekr X7Στους ορους και προϋποθεσεις του tesla bonus αναφερει μονο "οχηματα με πισω κινηση", δεν διαχωριζει αν αναφερεται μονο στα standard ή και στα premium. Για οποιον πραγματικα ενδιαφερεται, νομιζω επιβαλλεται ενα τηλεφωνακι στην εταιρεια.
Το βλέπεις στην τιμή που σου εμφανίζει κάτω εαν επιλέξεις μοντέλο. Ισχύει μόνο για το standard. Το οποίο αν μπει και η επιδότηση κατεβαίνει στα 35.000 (ή για έναν 3τεκνο στα 34.000). Είναι καλή ευκαιρία!
-
Χωνευαν το αρνί ακόμα...
Φαίνεται στον διαμορφωτή. Μόνο στην στάνταρ έκδοση δίνει την έκπτωση...
-
σωστοι και οι δυο!
-
Όποιος το σκέφτεται καιρό πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία... Στα 35 έστω και με κουτσουρεμενο εξοπλισμό παίρνεις πολύ αμάξι για τα χρήματα που δίνεις...
-
Έχεις δίκιο που αναδεικνύεις αυτό το κομμάτι γιατί πράγματι πολλοί μένουν στο λογισμικό. Οδηγώντας τα βλέπεις το πόσο προηγμένα είναι πλέον και μηχανολογικά.
Απλά έχουν και το κορυφαίο OTA / software που κυκλοφορεί.Και μηχανολογικά και σε επίπεδο software είναι κορυφή.
Το θέμα τους είναι το μήκος, η ίδια η ηλεκτροκίνηση ως επιλογή χρήσης και, βέβαια, η απουσία premium αίσθησης. Premium με μια οθόνη και ένα τιμόνι δεν γίνεται , μπείτε σε μια i4 και θα καταλάβετε γιατί ! Προσωπικά μου είναι αδιάφορο, μην πω οτι το προτιμάω κιόλας !
Ανεξάρτητα από το ολοένα και πιο περιορισμένο πορτοφόλι του Έλληνα, τα Tesla είναι ουσιαστικά λαϊκά οχήματα για τον πολύ κόσμο, ένα σύγχρονο Model T ! -
Απλά το Υ standard είναι σούπερ κουτσουρεμένο.
Καλύτερα ένα legacy Y
Κρίμα που έκοψε τις premium πισωκίνητες lfp.
Το τεσλα bonus είναι καλή περίπτωση πάντως και μπράβο τους που τα επιδοτούν και αυτοί.
Στα 38 συν επιδότηση δεν είναι κακό deal. Απλα αν δεν έχει αμάξια στο inventory οι νέες παραγγελίες προγαραμασιζονται για Αύγουστο - Σεπτέμβριο.Το ιδανικό οικογενειακό όχημα είναι το Υ περφορμανς.
Είδα έναν οικογενειακό φίλο σήμερα με αυτό που το πήρε Δεκέμβριο και έχει κάνει ήδη 12500 χλμ.
Κράζει το μασκ αλλά ομολογεί ότι είναι το καλύτερο αμάξι που είχε ποτέ.
Θα συμφωνήσω αλλά εμένα το Υ με ζόριζε και στο πάρκινγκ μου. -
@red_monster said in TESLA FORUM:
Απλά έχουν και το κορυφαίο OTA / software που κυκλοφορεί.Και μηχανολογικά και σε επίπεδο software είναι κορυφή.
Το θέμα τους είναι το μήκος, η ίδια η ηλεκτροκίνηση ως επιλογή χρήσης και, βέβαια, η απουσία premium αίσθησης. Premium με μια οθόνη και ένα τιμόνι δεν γίνεται , μπείτε σε μια i4 και θα καταλάβετε γιατί ! Προσωπικά μου είναι αδιάφορο, μην πω οτι το προτιμάω κιόλας !
Ανεξάρτητα από το ολοένα και πιο περιορισμένο πορτοφόλι του Έλληνα, τα Tesla είναι ουσιαστικά λαϊκά οχήματα για τον πολύ κόσμο, ένα σύγχρονο Model T !Μου έστειλε φωτό από ανάρτηση ένας τρελαμένος φίλος όταν έβαλε χειμερινά.
Είχε πάθει σοκ με αυτό που είδε. Εκθείαζε αυτό που έβλεπε. Εγώ δεν κατάλαβα και πολλά άλλα πολύ λεπτομερές και προσεγμένο φαινόταν.
Εμένα πάντως μου αρέσει το software.
Τόσο απλό και λειτουργικό interface.
Σε ένα τεστ της μισής ώρας έβρισκες όλες τις λειτουργίες.
Στη Χ1 αντίθετα μετά από τεστ 3 ημερών ψαχνόμουν για βασικά πραγματα. -
Ανεξάρτητα από το ολοένα και πιο περιορισμένο πορτοφόλι του Έλληνα, τα Tesla είναι ουσιαστικά λαϊκά οχήματα για τον πολύ κόσμο, ένα σύγχρονο Model T !Προφανώς δεν πάει μόνο στα Tesla αυτό αλλά "Λαϊκά αυτοκίνητα για τον πολύ κόσμο" δεν κολλάει με το "...αρκεί να έχουν ιδιωτικό γκαράζ για φόρτιση" (και επειδή θα προκύψει και η σχετική αντίρρηση συμπληρώνω) "...ή προσωπική θέση στο εταιρικό γκαράζ για φόρτιση"
Ο "πολύς κόσμος" σε όλο τον πλανήτη (νομίζω στην Ελλάδα κάπου 70%) παρκάρει το αυτοκίνητό του στο δρόμο άρα δεν έχει λύση για συστηματική "μη μπελαλίδικη" φόρτιση.
Μέχρι να λυθεί αυτό το ζήτημα τα ηλεκτρικά είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από το Model T δηλ. την εκδημοκράτηση της αυτοκίνησης, είναι μόνο για τις ελιτ με δυνατότητα ιδιωτικής φόρτισης.Εχοντας πάντως οδηγήσει για 1900 Km ένα Model 3 LR στη Νορβηγία συμφωνώ ότι είναι ένα εξαιρετικά καλοστημένο και μηχανολογικά άρτιο αυτοκίνητο. Στο όριο βγάζει μια τυπική υποστροφή και εν γένει δεν γουστάρει lift-off και τέτοια αλλά οδηγώντάς το με γραμμές και εκμεταλλευόμενος το φανταστικό power train μπορείς να πας απίστευτα γρήγορα σε ένα επαρχιακό δρόμο.
Εχει βέβαια κάποια μειονεκτήματα:- Μέτρια φρένα (ίσως λόγω ανάκτησης δεν δίνουν σοβαρή αίσθηση)
- Επιεικώς αδιάφορο "τιμόνι"
- Μεγάλες διαστάσεις
- Μικρή απόσταση από το έδαφος και αντίστοιχα μικρές διαδρομές των αναρτήσεων, δεν είναι για ανώμαλα οδοστρώματα.
Αλλά συνολικά το άθροισμα είναι σαφέστατα θετικό, πρέπει να είναι από τα καλύτερα οδηγικά "κανονικά" (όχι "σπορ", "ειδικά" κτλ.) αυτοκίνητα.
-
τελευταια, βλεποντας ενα σωρο ηλεκτρικα (ολων των εταιρειων και ολου του ευρους τιμων) πραγματικα απορω αν ολοι αυτοι εχουν δυνατοτητα οικιακης φορτισης.
Καθομαστε και λεμε εδω μεσα (και εγω ο ιδιος πρωτος απο ολους) οτι ειναι προϋποθεση για να εχεις ηλεκτρικο, να μπορεις να φορτισεις σπιτι ή στη δουλεια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι τελικα ισχυει αυτο. -
τελευταια, βλεποντας ενα σωρο ηλεκτρικα (ολων των εταιρειων και ολου του ευρους τιμων) πραγματικα απορω αν ολοι αυτοι εχουν δυνατοτητα οικιακης φορτισης.
Καθομαστε και λεμε εδω μεσα (και εγω ο ιδιος πρωτος απο ολους) οτι ειναι προϋποθεση για να εχεις ηλεκτρικο, να μπορεις να φορτισεις σπιτι ή στη δουλεια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι τελικα ισχυει αυτο.Αν δεν υπήρχε το αυτοκίνητο ως παροχή από την εργασία (που έχει ξεκάθαρη προτίμηση στα ηλεκτρικά και τα phev, λόγω φορολογικών κινήτρων), δεν θα βλέπαμε τόσα πολλά!
-
@nass said in TESLA FORUM:
Ανεξάρτητα από το ολοένα και πιο περιορισμένο πορτοφόλι του Έλληνα, τα Tesla είναι ουσιαστικά λαϊκά οχήματα για τον πολύ κόσμο, ένα σύγχρονο Model T !Προφανώς δεν πάει μόνο στα Tesla αυτό αλλά "Λαϊκά αυτοκίνητα για τον πολύ κόσμο" δεν κολλάει με το "...αρκεί να έχουν ιδιωτικό γκαράζ για φόρτιση" (και επειδή θα προκύψει και η σχετική αντίρρηση συμπληρώνω) "...ή προσωπική θέση στο εταιρικό γκαράζ για φόρτιση"
Ο "πολύς κόσμος" σε όλο τον πλανήτη (νομίζω στην Ελλάδα κάπου 70%) παρκάρει το αυτοκίνητό του στο δρόμο άρα δεν έχει λύση για συστηματική "μη μπελαλίδικη" φόρτιση.
Μέχρι να λυθεί αυτό το ζήτημα τα ηλεκτρικά είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από το Model T δηλ. την εκδημοκράτηση της αυτοκίνησης, είναι μόνο για τις ελιτ με δυνατότητα ιδιωτικής φόρτισης.Εχοντας πάντως οδηγήσει για 1900 Km ένα Model 3 LR στη Νορβηγία συμφωνώ ότι είναι ένα εξαιρετικά καλοστημένο και μηχανολογικά άρτιο αυτοκίνητο. Στο όριο βγάζει μια τυπική υποστροφή και εν γένει δεν γουστάρει lift-off και τέτοια αλλά οδηγώντάς το με γραμμές και εκμεταλλευόμενος το φανταστικό power train μπορείς να πας απίστευτα γρήγορα σε ένα επαρχιακό δρόμο.
Εχει βέβαια κάποια μειονεκτήματα:- Μέτρια φρένα (ίσως λόγω ανάκτησης δεν δίνουν σοβαρή αίσθηση)
- Επιεικώς αδιάφορο "τιμόνι"
- Μεγάλες διαστάσεις
- Μικρή απόσταση από το έδαφος και αντίστοιχα μικρές διαδρομές των αναρτήσεων, δεν είναι για ανώμαλα οδοστρώματα.
Αλλά συνολικά το άθροισμα είναι σαφέστατα θετικό, πρέπει να είναι από τα καλύτερα οδηγικά "κανονικά" (όχι "σπορ", "ειδικά" κτλ.) αυτοκίνητα.
Η συνέταιρος μου δεν έχει δικό της γκαράζ με φορτιστή ούτε ιδιωτική θέση φόρτισης στο σπίτι και είναι μια χαρά !
Το τιμόνι είναι πάρα πολύ καλό και η ανάρτηση στο φλ έχει βελτιωθεί και σε άνεση και σε συντονισμό και σε σπορτιβ συμπεριφορά.
Είναι όμως πολύ μεγάλο, έχει χαμηλή απόσταση από το έδαφος με τα οικολογικά λάστιχα δεν πείθει σε χαλαρό φρενάρισμα.
Σπορ δεν ειναι όπως πχ ένα κευμαν (ποιο είναι βέβαια ? ) σπορτιβ όμως είναι με τα χίλια !Και ναι, είναι ακριβώς όπως το μοντελ Τ, απλότητα, ευκολία στη γραμμή παραγωγής (βασικά γραμμή παραγωγής!) εκτός αν υπονοείς ότι ο χενρι μαζί με κάθε μοντελ Τ σου έδινε και μια μάνικα για το σπίτι σου !

-
Σχετικά με την προσφορά στα Υ γράφει ότι για να ισχύσει το μπόνους πρέπει να παραδοθεί ως 30/6 αλλιώς δεν ισχύει.
Όταν πας όμως στον διαμορφωτή χωρίς να επιλέξεις τπτ πέρα από το αρχικό μοντέλο βγάζει παράδοση Αυγούστο Σεπτέμβριο ...άρα δεν ξέρω πως μπορεί να εφαρμοστεί η έκπτωση όταν την πρώτη μέρα της προσφοράς δεν υπάρχει καμία συνάφεια στους χρόνους...
TESLA FORUM