-
Οι μπάρες κόστισαν 380 ευρώ και μου έκαναν δώρο την τοποθέτηση. Είναι της Thule εν τω μεταξύ.
Αξίζει να αναφέρωότι όπως το πήγα για να μου φτιάξουν τον προφυλακτήρα και να βάλουν τις μπάρες, προς μεγάλη μου έκπληξη στην παραλαβή είδα ότι μου είχαν φτιάξει και 1 γρατσουνιά που είχε γίνει στο πλάι από κανά πατίνι/παπί (γτστ) και έβαλαν και χρώμα με το κιτ λογικά στο σημείο που είχε φύγει χρώμα από κανά πετραδάκι. Όπως μου είπαν "ε ήταν κρίμα να είναι έτσι καινούριο αμάξι με τέτοιο χρώμα, κάναμε κι ένα μικρό γυάλισμα". Μικρή λεπτομέρεια που κερδίζει τον πελάτη.
Μου έδειξαν και μια λάμπα θέσης για να ξέρω τι να παραγγείλω που θέλω να βάλω λευκές. Μου είπαν ότι δοκίμασαν και led αλλά μετά από κάποια χιλιόμετρα τρεμοπαίζουν και τις έβγαλαν. Σε ερώτηση αν τα matrix led ρετροφιτ με επαναπρογραμματισμό θα παίξουν μου είπαν ότι χρειάζεται άλλη καλωδίωση και έξτρα εγκεφαλος, οπότε έφαγε ακυρο το θέμα. (Επειδή βρήκα από ένα τρακαρισμένο είπα να κάνω μια ερωτηση..)Θα έχει ταξίδι για Πάσχα άμεσα οπότε θα επανέλθω με εντυπώσεις από θόρυβο/κατανάλωση κλπ.
Ειπα στην γυναικα μου ήδη ότι στον μπροστινό κάθισμα δεν βάζω ούτε το μπουφάν, αν καταφέρει να πακετάρει περισσότερα πραγματα απ' όσα χωράνε σε πορτμπαγκαζ/μπαγκαζιερα θα πέσει κόψιμο

-
Αυτο ελειπε ρε συ...880λτ χωρου αποσκευων να βαλεις και μεσα στην καμπινα...

Αντε καλα χλμ να ευχαριστηθεις να κουβαλας τωρα!! -
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Οι μπάρες κόστισαν 380 ευρώ και μου έκαναν δώρο την τοποθέτηση. Είναι της Thule εν τω μεταξύ.
Αξίζει να αναφέρωότι όπως το πήγα για να μου φτιάξουν τον προφυλακτήρα και να βάλουν τις μπάρες, προς μεγάλη μου έκπληξη στην παραλαβή είδα ότι μου είχαν φτιάξει και 1 γρατσουνιά που είχε γίνει στο πλάι από κανά πατίνι/παπί (γτστ) και έβαλαν και χρώμα με το κιτ λογικά στο σημείο που είχε φύγει χρώμα από κανά πετραδάκι. Όπως μου είπαν "ε ήταν κρίμα να είναι έτσι καινούριο αμάξι με τέτοιο χρώμα, κάναμε κι ένα μικρό γυάλισμα". Μικρή λεπτομέρεια που κερδίζει τον πελάτη.
Μου έδειξαν και μια λάμπα θέσης για να ξέρω τι να παραγγείλω που θέλω να βάλω λευκές. Μου είπαν ότι δοκίμασαν και led αλλά μετά από κάποια χιλιόμετρα τρεμοπαίζουν και τις έβγαλαν. Σε ερώτηση αν τα matrix led ρετροφιτ με επαναπρογραμματισμό θα παίξουν μου είπαν ότι χρειάζεται άλλη καλωδίωση και έξτρα εγκεφαλος, οπότε έφαγε ακυρο το θέμα. (Επειδή βρήκα από ένα τρακαρισμένο είπα να κάνω μια ερωτηση..)Θα έχει ταξίδι για Πάσχα άμεσα οπότε θα επανέλθω με εντυπώσεις από θόρυβο/κατανάλωση κλπ.
Ειπα στην γυναικα μου ήδη ότι στον μπροστινό κάθισμα δεν βάζω ούτε το μπουφάν, αν καταφέρει να πακετάρει περισσότερα πραγματα απ' όσα χωράνε σε πορτμπαγκαζ/μπαγκαζιερα θα πέσει κόψιμο

Σε βλέπω να πηγαίνεις με το ΚΤΕΛ…

-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:

Αντε καλα χλμ να ευχαριστηθεις να κουβαλας τωρα!!Έχει 880 λίτρα το CX-30 ?
-
@skg1958 said in Mazda CX-30:

Αντε καλα χλμ να ευχαριστηθεις να κουβαλας τωρα!!Έχει 880 λίτρα το CX-30 ?
Του babi εχει πλεον.
430 + 450 η μπαγκαζιερα.
-
Παρα τις σημερινές συνθήκες και παρολο που εχω ρυθμίσει την ευαισθησία των αυτόματων φωτών στο μεγιστο το αυτοκινητο...επιμένει να μην αναβει τα φώτα ακόμη και υπο καταρακτωδη βροχή.Σημερα ανακάλυψα οτι αν τα εχω μονίμως στο on ,στη θέση των μεσαίων σβήνουν όλα μολις σβήσει η μηχανή! Οπότε βρέθηκε η λύση ..
Επίσης πλέον τα allseason pirelli ειχαν αρχίσει να γλυστράνε ακόμα περισσότερο στη βροχή οπότε αλλάχτηκαν με Hankook Ventus θερινά.Επειδη το ιδιο προβλήμα στο βρεγμένο εντόπισα και στο 500Χ με τα CroosClimate2 ειλικρινα θα το ξανασκεφτώ πολύ να ξαναβάλω all season... -
Ενδιαφέρον σχόλιο για τα all season και την πολλή βροχή. Σε επικίνδυνο βαθμό δηλαδή Κωστή στο βρεγμένο;
-
Ποσα χλμ ειχαν και γλιστρουσαν?
Ποιο μοντελο ειχες βαλει θυμησε μας? SF ή SF 2?
Εγω ακομα με 1500χλμ με το SF3 δεν εχω δει κανενα θεμα στο βρεγμενο.
Τωρα που θα παιξει ταξιδι το Πασχα και θα κανω καμια 1500αρα ακομα θα εχω καλυτερο feedback. -
Εγώ φοράω Α/Τ και είναι εντυπωσιακά καλύτερα απ ότι περίμενα
-
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε βροχή είτε φρενάρισμα είτε στρίψιμο είτε υδρολίσθιση τόσο με τα GOODYEAR VECTOR4SEASON GEN-2 SUV ενώ τα BRIDGESTONE TURANZA ALL SEASON 6 είναι σαφώς ανώτερα. Χαρακτηριστικά κινήθηκα την περίοδο των Χριστουγέννων στο εξωτερικό με χιονοθύελλα κι τον αυτοκινητόδρομοδρόμο καλυμένο με "slush" κινούμενος με 110-120 με απόλυτη ασφάλεια
Νομίζω ότι ο @kostis20 είχε τα PIRELLI Cinturato All Season Plus που γενικά δεν είχαν καλά σχόλια για το βρεγμένο

Βεβαίως αν κάποιος δεν πάει στα χιόνια είτε για χόμπυ είτε λογω συνήθων διαδρομών τότε δεν έχει κανένα λόγω να επιλέξει ελαστικά all season. Ένα καλό σετ θερινά (ή H/T αν κινείται κι χώμα) με ένα σετ/χιονοκουβέρτες αν τύχει ποτέ να χιονίσει είναι μια πολύ καλή λύση
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
PIRELLI Cinturato All Season Plus
Ναι αυτα φορούσα.Ειναι λίγο παλιο μοντέλο οντως.Περίπου 30.000km ειχα χωρίς εμφανή σημαδια φθοράς.Ειχα σημειωσει και σε παλιότερη αναρτηση μου την αυξημένη υποστροφή σε βρεγμένες στροφές η οποία αυξήθηκε αισθητα.Στον αυτοκινητόδρομο και στο χιόνι δε καταλαβα κατι μια χαρα πηγαινα εκεί,Αλλά το θέμα της υποστροφής με ανησύχησε ,Γενικά το πίεζω το αυτοκίνητο και στις στροφές.Μιας και τέλους του ετους αλλάζω αυτοκίνητο δε το σκέφτηκα και πολύ και εβαλα θερινα.
Το θέμα ειναι οτι τα crooss climate2 ειχαν και αυτα θέμα στο βρεγμένο,ειδικά στο απότομο φρενάρισμα.
Το συζήταγα χθες και με ενα συνάδελφο ο οποός τρακαρε(!!) ενα evoque αντικατάστασης απο το Σπανο το οποιο φορούσε και αυτο cross climate και στο βρεγμένο δε σταμάτησε ποτέ...Στο 500 Χ εβαλα Pirelli Cinturato.
Δε ξέρω ίσως τα all season φθειρονται αισθητα γρηγορότερα απο τα θερινα .Ισως παιζει ρολο και το κλίμα της Ελλάδος ...Δε ξέρω.Πάντως γενικά απο οτι είδα και στα διαφορα test τα all season υστερούν στο βρεγμένο.Φοραγα χρόνια χειμερινα τόσο ασχημη συμπεριφορα στο βρεγμένο δεν ειχα αντιμετωπίσει.Ίσως ειναι το αδύνατο σημείο τους.Ειναι και οι ελληνικοί δρόμοι που γλυστρανε πολύ περισσότερο απο τους ευρωπαικούς. -
Τωρα που θα παιξει ταξιδι το Πασχα και θα κανω καμια 1500αρα ακομα θα εχω καλυτερο feedbackΜε 1500 χλμ τα λάστιχα πρακτικά είναι ακόμη του κουτιού τι διαφορά να δεις ;
-
@bathan said in Mazda CX-30:
Τωρα που θα παιξει ταξιδι το Πασχα και θα κανω καμια 1500αρα ακομα θα εχω καλυτερο feedbackΜε 1500 χλμ τα λάστιχα πρακτικά είναι ακόμη του κουτιού τι διαφορά να δεις ;
Μην το λες.
Αν ενα ελαστικο δεν τα παει πολυ καλα με το βρεγμενο θα φανει απο αρχη.
Οταν ειχα πρωτοβαλει τα crossclimate το 2016 στο βρεγμενο υπο πιεση δεν ανταποκρινοντουσαν και πολυ καλα. Ειχανε γλιστρηματα συχνα. Παντα μιλαμε υπο πιεση και οχι να πας χαλαρα (σαν ανθρωπος που λεμε). Στο χιονι μια χαρα και καλα στο στεγνο (για all season παντα).
Γενικα εχω την ταση οταν βαζω ελαστικα απο καινουρια να τα πιεζω στο βρεγμενο ωστε να βρω τα ορια τους. -
Τα τελευταία χρόνια είμαι σταθερά με all season, από την εποχή των πρώτων Michelin Crossclimate, μετά στα Crossclimate 2 και τώρα στα Pirelli SF3. Ποτέ δεν είχα θέμα με το κράτημα στον βρεγμένο.
Τα Crossclimate γλιστρούσαν στους καύσωνες (κάτι που δεν κάνουν τα Pirelli), αλλά κατά τα άλλα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.
Το ίδιο και από θέμα αντοχής για τα Crossclimate. Τα Pirelli μπήκαν τελευταία, οπότε δεν έχω ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα για την αντοχή τους. Μέχρι στιγμής πάντως τα πάνε εξαιρετικά.
-
Τα μισελέν 2 που είχα και εγώ στον βρεγμένο είχαν θέμα και είχε αναφερθεί και στα τέστ που τους είχαν κάνει διάφορα σάιτ .
-
@ig said in Mazda CX-30:
Πήγαμε σήμερα μια βόλτα με το αυτοκίνητο και μετά το ελέγξαμε στο σέρβις του Μανώλογλου στη Θεσσαλονίκη. Τα βρήκε όλα καλά, το αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση, χωρίς βαψίματα ή άλλες παρατυπίες (χιλιόμετρα κτλ). Προχωράω άμεσα σε αγορά με μεγάλο ενθουσιασμό. Ένας πόθος τεσσάρων και παραπάνω ετών φτάνει στην εκπλήρωσή του, αφού μεσολάβησε η αγορά και πώληση μιας καινούριας Χ1. Έβλεπα το αμάξι στο δρόμο, το ζαχάρωνα και κάποια στιγμή ρώτησα και έναν-δύο οδηγούς για εντυπώσεις.
Μετά το βιολογικό θα κάνω και ένα σέρβις μόνο και μόνο για να πάρω τις αναβαθμίσεις, να περάσουν τα στοιχεία μου στο σύστημα και να μπούμε σε μια σειρά. Περιττό να πω ότι όσο το οδήγησα μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Πρίμιουμ αίσθηση χωρίς κριγμούς και με το δέρμα που υπάρχει παντού στο εσωτερικό να σε αγκαλιάζει.
Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν και είπαν τη γνώμη τους στο θέμα μου, μόλις τελειώσω τα διαδικαστικά θα προσπαθήσω να ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες.Ποιο πήρες τελικά? Το επετειακό? Το ζαχάρωνα και εγω και δεν το
βλέπω τωρα στις αγγελίες. -
Αγαπητέ συνοπαδέ, το επετειακό το πήρε άλλος. Δεν ενέκρινε τους χρωματισμούς η σύζυγος και η αλήθεια είναι ότι κι εγώ προτιμούσα αυτόματο και με λίγα χιλιόμετρα. Πήρα ένα machine grey 11/22 με 30k χλμ. Και το επετειακό όμως ήταν πολύ ωραίο.
-
Πολυ ευχαριστημένος απο τα νεα λάστιχα ...Υπο βροχή τις τελευταιες μερες η διαφορά ειναι οχι απλά αισθητή αλλά θα έλεγα τεράστια.
Δεδομένου οτι τον πρωτο καιρό που έβαλα τα all season δεν ειχα αντιμετωπίσει καποιο προβλημα ,τείνω στην εξήγηση οτι η αποδοσή τους πέφτει πολύ πιο γρήγορα απο τα θερινά ακόμα και αν δεν εχουν εμφανή σημάδια φθοράς.Προφανώς το βρεγμένο δεν ήταν ποτέ το δυνατό τους σημείο οπότε με τη φθορά και.... τις βροχές των τελευταίων ημερών το θέμα έγινε περισσότερο αισθητό. -
@axel12p said in Mazda CX-30:
Τα Pirelli μπήκαν τελευταία, οπότε δεν έχω ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα για την αντοχή τους. Μέχρι στιγμής πάντως τα πάνε εξαιρετικά.
Τα εχω 1 χρονο τωρα και ειναι εξαιρετικα ελαστικά! Δεν τα περιμενα τοσο καλα. Θελω να δω ποσα χλμ θα αντεξουν.
-
Πήρα σήμερα το αυτοκίνητο από το βιολογικό, κούκλα έγινε. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπρος λόγω μπαταρίας αλλά μετά από σύντομη φόρτιση στο πλυντήριο όλα καλά. Αύριο που θα πάω για σέρβις στην αντιπροσωπεία λέω να την αλλάξω τελικά κι αυτήν μιας που στον έλεγχο που είχαμε κάνει πριν την αγορά είχε δείξει 48% υγεία.
Έχεις κανείς άποψη; Να προχωρήσω στην αλλαγή στην αντιπροσωπεία ή υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο κόστος κάπου αλλού και ποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν στη λειτουργία του αυτοκινήτου;
Mazda CX-30