Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Toyota Corolla Cross
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Toyota Corolla Cross
    • 1
    • 2
    • 604
    • 605
    • 606
    • 607
    • 608
    • 607 / 608
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    260
    12154
    783041
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Angelosk55
      Angelosk55 last edited by

Παρέλαβα και εγώ, ίσως απο τα τελευταία Style με πανοραμική μιας και από το 26 τα κόψανε. 1.8L προσθιοκίνητο στο χρώμα 4Ζ2 (Mud Bath / Argil Brown στο διαμορφωτή).
      Προερχόμενος απο Toyota Yaris 2019 1.5L υβριδικό. Το CC προφανώς ανώτερο σε όλα - αλλά:

1. με κούρασαν ήδη τα μπιπ μπιπ. Κλείνω το όριο ταχύτητας που είναι το πιο εύκολο γιατί γίνεται με ένα κουμπί και παρ'όλα αυτά συνεχίζει να βαράει για πράγματα που δεν καταλαβαίνω καν τι είναι. Οκ το ένα είναι το lane departure, το κλείνω και συνεχίζουν και βαράνε 1-2 διαφορετικά πράγματα... μια από αυτές τις μέρες θα μάθω τι είναι... και μετά θα ψάξω για το πως κλείνουν για πάντα και όχι για μέχρι να σβήσει ο κινητήρας.
      2. όταν χάνεται το 5G του κινητού χάνεται τελείως το android auto, κόβεται δηλαδή τελείως η σύνδεση και με πάει στο navigation της Toyota. Επανέρχεται μόνο του όταν ξαναβρεί το 5G αλλά κάποιες φορές αμέσως και κάποιες φορές μετά απο 30 seconds. Τραγικό. Όλα αυτά ασύρματα. Στο yaris με καλώδιο δεν χανόταν ποτέ το android auto. Ίσως δοκιμάσω ενσύρματα και στο CC να δω αν θα κάνει τη διαφορά.
      3. Δεν παρέλαβα ποτέ από την αντιπροσωπεία το manual του αυτοκινήτου και το βιβλίο service (είναι σε έλλειψη από την Toyota Hellas). Τραγικοί. Θα πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο σε κανά μήνα και να πάω ο ίδιος να τα παραλάβω (δεν). Καλά εδώ δεν φταίει το αυτοκίνητο προφανώς απλά το αναφέρω σε περίπτωση που το σκέφτεται κάποιος και είναι σημαντικό για αυτόν το manual.

Αυτά από αρνητικά. Τώρα στα καλά εκτός από τα προφανή upgrades (ποιότητα εσωτερικού, κύλιση, χώροι), με τρελαίνει το ότι δεν χρειάζεται να πιάσω κλειδί στα χέρια μου για να κλειδώσω και να ξεκλειδώσω, αρκεί να το έχω πάνω μου και κλειδώνω και ξεκλειδώνω με το αντίστοιχο gesture στην πόρτα.
      Επίσης οι απομακρυσμένες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής. Ειδικά το air condition το καλοκαίρι που θα πιάνει 60άρια στην παραλία θα είναι θεόσταλτο.
      Τέλος παρόλο που στη θεωρία είναι το ίδιο γρήγορο (ή μάλλον αργό) με το Yaris, τουλάχιστον στο 0-100, στην πράξη μου φαίνεται αρκετά πιο σβέλτο και δεν αναφέρομαι καν στο Sport drive mode (το δοκίμασα λίγο και δεν με τρέλανε οπότε οδηγάω στο Normal). Normal Yaris με Normal CC μου φαίνεται πιο σβέλτο το CC αλλά ίσως είναι η ιδέα μου.

Κλείνω με μια ερώτηση για όποιον ξέρει... Το navigation της Toyota το έχω για πάντα ή είναι πχ για 2 χρόνια και μετά χρειάζεται κάποια συνδρομή για να συνεχίσω να το έχω?

69fbc36b-7c13-4f98-899f-0ef11c1a4833.jpg

G fanis75 S bathan piliourits 5 Replies Last reply Reply Quote 7
      • piliourits
        piliourits last edited by piliourits

Ξέρει κάποιος με σιγουριά πόσα ακριβώς γρ. CO² γράφει τώρα το
        Style στη άδεια, γιατί δεν μπόρεσα να το βρω, ακόμη κι όταν έκανα διαμόρφωση και κατέβασα το pdf.

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • K20_Grim Reaper
          K20_Grim Reaper last edited by

Όποιος βιάζεται εδώ.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/50172627-toyota-corolla-cross

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/49776592-toyota-corolla-cross

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/52295306-toyota-corolla-cross

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/49884455-toyota-corolla-cross

• G
            groover1972 @Angelosk55 last edited by

@angelosk55 said in Toyota Corolla Cross:

Παρέλαβα και εγώ, ίσως απο τα τελευταία Style με πανοραμική μιας και από το 26 τα κόψανε. 1.8L προσθιοκίνητο στο χρώμα 4Ζ2 (Mud Bath / Argil Brown στο διαμορφωτή).
            Προερχόμενος απο Toyota Yaris 2019 1.5L υβριδικό. Το CC προφανώς ανώτερο σε όλα - αλλά:

1. με κούρασαν ήδη τα μπιπ μπιπ. Κλείνω το όριο ταχύτητας που είναι το πιο εύκολο γιατί γίνεται με ένα κουμπί και παρ'όλα αυτά συνεχίζει να βαράει για πράγματα που δεν καταλαβαίνω καν τι είναι. Οκ το ένα είναι το lane departure, το κλείνω και συνεχίζουν και βαράνε 1-2 διαφορετικά πράγματα... μια από αυτές τις μέρες θα μάθω τι είναι... και μετά θα ψάξω για το πως κλείνουν για πάντα και όχι για μέχρι να σβήσει ο κινητήρας.
            2. όταν χάνεται το 5G του κινητού χάνεται τελείως το android auto, κόβεται δηλαδή τελείως η σύνδεση και με πάει στο navigation της Toyota. Επανέρχεται μόνο του όταν ξαναβρεί το 5G αλλά κάποιες φορές αμέσως και κάποιες φορές μετά απο 30 seconds. Τραγικό. Όλα αυτά ασύρματα. Στο yaris με καλώδιο δεν χανόταν ποτέ το android auto. Ίσως δοκιμάσω ενσύρματα και στο CC να δω αν θα κάνει τη διαφορά.
            3. Δεν παρέλαβα ποτέ από την αντιπροσωπεία το manual του αυτοκινήτου και το βιβλίο service (είναι σε έλλειψη από την Toyota Hellas). Τραγικοί. Θα πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο σε κανά μήνα και να πάω ο ίδιος να τα παραλάβω (δεν). Καλά εδώ δεν φταίει το αυτοκίνητο προφανώς απλά το αναφέρω σε περίπτωση που το σκέφτεται κάποιος και είναι σημαντικό για αυτόν το manual.

Αυτά από αρνητικά. Τώρα στα καλά εκτός από τα προφανή upgrades (ποιότητα εσωτερικού, κύλιση, χώροι), με τρελαίνει το ότι δεν χρειάζεται να πιάσω κλειδί στα χέρια μου για να κλειδώσω και να ξεκλειδώσω, αρκεί να το έχω πάνω μου και κλειδώνω και ξεκλειδώνω με το αντίστοιχο gesture στην πόρτα.
            Επίσης οι απομακρυσμένες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής. Ειδικά το air condition το καλοκαίρι που θα πιάνει 60άρια στην παραλία θα είναι θεόσταλτο.
            Τέλος παρόλο που στη θεωρία είναι το ίδιο γρήγορο (ή μάλλον αργό) με το Yaris, τουλάχιστον στο 0-100, στην πράξη μου φαίνεται αρκετά πιο σβέλτο και δεν αναφέρομαι καν στο Sport drive mode (το δοκίμασα λίγο και δεν με τρέλανε οπότε οδηγάω στο Normal). Normal Yaris με Normal CC μου φαίνεται πιο σβέλτο το CC αλλά ίσως είναι η ιδέα μου.

Κλείνω με μια ερώτηση για όποιον ξέρει... Το navigation της Toyota το έχω για πάντα ή είναι πχ για 2 χρόνια και μετά χρειάζεται κάποια συνδρομή για να συνεχίσω να το έχω?

To manual υπάρχει ηλεκτρονικά εδω:

https://www.toyota.gr/customer/manuals

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • fanis75
              fanis75 moderator @Angelosk55 last edited by

Παρέλαβα και εγώ, ίσως απο τα τελευταία Style με πανοραμική

Να το χαρείς με Υγεία και πολλά καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• N
                nmsm2 last edited by

Προς γνώση και συμμόρφωση σε όσους έχουν αυτοκίνητα νέας γενιάς, τα αναλώσιμα είναι πανάκριβα.
                Το είχα σταθμευμένο Παρασκευή βράδυ και διερχόμενο όχημα χτύπησε το δικό μου και άλλα τρία αυτοκίνητα. Εγκατέλειψε χωρίς να αφήσει στοιχεία. Τελικά κατόπιν υποβολής μήνυσης, εντοπίστηκε ο υπαίτιος από κάμερες.
                Αξία φλας μπροστινό 1500 ευρώ. Φτερό αριστερό εμπρόσθιο (αντικατάσταση) + βάψιμο πόρτας, αντικατάσταση καθρέφτη και πίσω πλαστικού μέρους πάνω από τον προφυλακτήρα, ο φανοποιός το υπολόγισε γύρω στα 5Κ, δεν τα λες και λίγα.

G I N 3 Replies Last reply Reply Quote 7
                • georgemit
                  georgemit last edited by

Έχω 2 περιστατικά αυτό το διάστημα, συνάδελφος με polo 2023, τρακαρισμα στο αριστερό φτερό που δε σου γεμίζει το μάτι, άνοιξαν οι πλαϊνοι, κόστος 10 με 11k, ασυμφορο να φτιαχτεί, θα πωληθεί για ανταλλακτικά και κάποιο κορακι θα κονομήσει.

Kia xceed σπασμένος πισω προφυλακτηρας και βουλιαγμενο πορτπαγκαζ κόστος 3k.

i30 1.5 160 N line!

K20_Grim Reaper 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • S
                    supergeorge @Angelosk55 last edited by

αλλά:

Αυτό που ακούς είναι το μπιπ όταν αλλάζει το όριο ταχύτητας (μονό μπιπ), δεν κλείνει από το εικονίδιο στην οθόνη (κλείνει το τριπλό μπιπ, όταν ξεπερνάς το όριο ταχύτητας).

Δυστυχώς δεν κλείνει τίποτα για πάντα. Κάθε φορά που εκκινείς θα ανοίγουν. Τα παράπονά σου στην ΕΕ 😬

1. όταν χάνεται το 5G του κινητού χάνεται τελείως το android auto, κόβεται δηλαδή τελείως η σύνδεση και με πάει στο navigation της Toyota. Επανέρχεται μόνο του όταν ξαναβρεί το 5G αλλά κάποιες φορές αμέσως και κάποιες φορές μετά απο 30 seconds. Τραγικό. Όλα αυτά ασύρματα. Στο yaris με καλώδιο δεν χανόταν ποτέ το android auto. Ίσως δοκιμάσω ενσύρματα και στο CC να δω αν θα κάνει τη διαφορά.

Σε αυτό δεν έχω κάτι να σου πω, με carplay ασύρματο δουλεύουν όλα άψογα.

1. Δεν παρέλαβα ποτέ από την αντιπροσωπεία το manual του αυτοκινήτου και το βιβλίο service (είναι σε έλλειψη από την Toyota Hellas). Τραγικοί. Θα πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο σε κανά μήνα και να πάω ο ίδιος να τα παραλάβω (δεν). Καλά εδώ δεν φταίει το αυτοκίνητο προφανώς απλά το αναφέρω σε περίπτωση που το σκέφτεται κάποιος και είναι σημαντικό για αυτόν το manual.

Έχω την εντύπωση ότι δε δίνουν πια βιβλίο service, όλα τηρούνται ηλεκτρονικά.
                    Manual δεν μου έδωσαν, μετά από email που τους έστειλα, μου είπαν να περάσω να πάρω όποτε θέλω.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • K20_Grim Reaper
                      K20_Grim Reaper @georgemit last edited by

@georgemit said in Toyota Corolla Cross:

Έχω 2 περιστατικά αυτό το διάστημα, συνάδελφος με polo 2023, τρακαρισμα στο αριστερό φτερό που δε σου γεμίζει το μάτι, άνοιξαν οι πλαϊνοι, κόστος 10 με 11k, ασυμφορο να φτιαχτεί, θα πωληθεί για ανταλλακτικά και κάποιο κορακι θα κονομήσει.

Kia xceed σπασμένος πισω προφυλακτηρας και βουλιαγμενο πορτπαγκαζ κόστος 3k.

Μισό αμάξι οι αερόσακοι......

• G
                        groover1972 @nmsm2 last edited by

@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:

Προς γνώση και συμμόρφωση σε όσους έχουν αυτοκίνητα νέας γενιάς, τα αναλώσιμα είναι πανάκριβα.
                        Το είχα σταθμευμένο Παρασκευή βράδυ και διερχόμενο όχημα χτύπησε το δικό μου και άλλα τρία αυτοκίνητα. Εγκατέλειψε χωρίς να αφήσει στοιχεία. Τελικά κατόπιν υποβολής μήνυσης, εντοπίστηκε ο υπαίτιος από κάμερες.
                        Αξία φλας μπροστινό 1500 ευρώ. Φτερό αριστερό εμπρόσθιο (αντικατάσταση) + βάψιμο πόρτας, αντικατάσταση καθρέφτη και πίσω πλαστικού μέρους πάνω από τον προφυλακτήρα, ο φανοποιός το υπολόγισε γύρω στα 5Κ, δεν τα λες και λίγα.

Κρίμα, και να το έχεις σύντομα στα χέρια σου, εύχομαι, αλλά είναι λαμαρίνες, μην πολύ στενοχωριεσαι. Επίσης πάντα οι εμπειρογνωμονες τα ανεβαζουν τα κόστη.

I N 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                        • I
                          ilias-a @nmsm2 last edited by

Γιαυτο λεω μεικτη ασφαλεια.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • I
                            ilias-a @groover1972 last edited by

@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:

Επίσης πάντα οι εμπειρογνωμονες τα ανεβαζουν τα κόστη.

Το αντιθετο ισχυει.

G 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • N
                              nikonino @nmsm2 last edited by

Πήρες προσφορά από 2-3 φανοποιούς, επειδή ο καθένας κοστολογεί ότι να ναι; Εκτός αν πήγες αντιπροσωπεία και είσαι σίγουρος για την δουλειά που θα γίνει.

N 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • N
                                nmsm2 @nikonino last edited by

Πήρες προσφορά από 2-3 φανοποιούς, επειδή ο καθένας κοστολογεί ότι να ναι; Εκτός αν πήγες αντιπροσωπεία και είσαι σίγουρος για την δουλειά που θα γίνει.

Πήγα στην αντιπροσωπεία που το αγόρασα που είναι και συμβεβλημένη με την ασφαλιστική γιατί είναι το λευκό πέρλα και είναι δύσκολο χρώμα. Λόγω της μήνυσης που υποβλήθηκε και εντοπίστηκε ο υπαίτιος οδηγός, υπέβαλε (αναγκάστηκε να υποβάλει μετά από 1 εβδομάδα από το συμβάν) θετική δήλωση στην δική του ασφαλιστική ως υπαίτιος, οπότε το καλό της υπόθεσης είναι ότι προχωρά η επισκευή την οποία πληρώνει η δική μου ασφαλιστική και τα αναζητά στη συνέχεια από την ασφαλιστική του υπαιτίου.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                • S
                                  stefan147 last edited by

Ειναι απίστευτο οτι ακόμα επικρατεί η αντίληψη πως αντιπροσωπία σημαίνει ποιότητα και αξιοπιστία, ειδικά σε οτι αφορά εργασίες φανοποιου. Εύχομαι να μη χρειαστεί να συναντηθείτε με την πραγματικότητα γιατι δε θα είναι καθόλου ευχάριστο.

N sarantism 2 Replies Last reply Reply Quote 1
                                  • N
                                    nmsm2 @groover1972 last edited by

Κρίμα, και να το έχεις σύντομα στα χέρια σου, εύχομαι, αλλά είναι λαμαρίνες, μην πολύ στενοχωριεσαι. Επίσης πάντα οι εμπειρογνωμονες τα ανεβαζουν τα κόστη.

Σε ευχαριστώ. Μέχρι να βρω τον υπαίτιο συγχύστηκα αλλά πλέον, εφόσον τα καλύπτει η ασφαλιστική, το έχω αποδεχθεί ως γενόμενο. Ευτυχώς δεν έχει πάρει ζωτικά σημεία όπως σύστημα διεύθυνσης, σασί κλπ, έβαινε παράλληλα και χτύπησε όλη την αριστερή πλευρά κατά μήκος. Είναι η πρώτη φορά που μου κάνουν σοβαρή ζημιά σε αυτοκίνητο μετά από 30 χρόνια οδήγησης.
                                    Από την αρνητική εμπειρία επιβεβαίωσα πόσο ακριβά είναι πλέον τα αναλώσιμα. Το led μπροστινό φανάρι με κόστος 1500 ευρώ είναι από τα φθηνά σε σύγκριση με άλλα της αγοράς. Δίπλα ήταν ένα τρακαρισμένο καινούργιο chr είχε πάρει προφυλακτήρα, καπό, φλας και ανοιγμένοι αερόσακοι, στο όριο της ολικής καταστροφής και πώλησης για ανταλλακτικά..

• Z
                                      zaxosm last edited by

Παιδια πλεον η μικτη ασφαλεια ειναι επιβεβλημενη για οσους μενουμε σε μεγαλες πολεις. Τα φαινομενα ειναι πολλα και τα λεφτα δεν μας τα χαρισανε. Μικτη απο day 1 με απαλλαγη ενα 500αρικο μαξ. Ολα τα ανταλλακτικα, οι περιεργες μασκες και οι τσακπινιες οληρωνονται αδρα.

Θυμαμαι στην x2 που ειχαμε τρακαρει τη δεξια πλευρα το δεξια led φαναρι ειχε τα ιδια χρήματα τοτε το 2023 - 1700€ και στη τιμη ηταν και 2 μικρα εγκεφαλακια που ειχε καθως και το αυτοματο πλυστικο.

Hyundai Tucson 1.6 MHEV 160ps
                                      Hyundai Inster 42kwh

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                      • N
                                        nmsm2 @stefan147 last edited by

@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:

Ειναι απίστευτο οτι ακόμα επικρατεί η αντίληψη πως αντιπροσωπία σημαίνει ποιότητα και αξιοπιστία, ειδικά σε οτι αφορά εργασίες φανοποιου. Εύχομαι να μη χρειαστεί να συναντηθείτε με την πραγματικότητα γιατι δε θα είναι καθόλου ευχάριστο.

Σε μη συμβεβλημένο δεν ρισκάρεις να πας γιατί πληρώνεις και προσκομίζεις τα τιμολόγια στην ασφαλιστική με κίνδυνο να μην σου εγκρίνει κάποιο κόστος. Η βαφή χρωμάτων πέρλα είναι πανάκριβη, είναι τριπλής επίστρωσης.
                                        Για να μην φαίνεται η διαφορά, με τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου, θα πρέπει είτε να βαφτούν και τα μη χτυπημένα που συνέχονται είτε να γίνει blending στα μη χτυπημένα, το οποίο έχει μικρή διάρκεια ζωής όπου εφαρμοστεί και θα πρέπει ο μάστορας να είναι απόφοιτος της καλών τεχνών για να μην φαίνεται η διαφορά.

N 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • N
                                          nikonino @nmsm2 last edited by nikonino

@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:

Σε μη συμβεβλημένο δεν ρισκάρεις να πας γιατί πληρώνεις και προσκομίζεις τα τιμολόγια στην ασφαλιστική με κίνδυνο να μην σου εγκρίνει κάποιο κόστος. Η βαφή χρωμάτων πέρλα είναι πανάκριβη, είναι τριπλής επίστρωσης.
                                          Για να μην φαίνεται η διαφορά, με τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου, θα πρέπει είτε να βαφτούν και τα μη χτυπημένα που συνέχονται είτε να γίνει blending στα μη χτυπημένα, το οποίο έχει μικρή διάρκεια ζωής όπου εφαρμοστεί και θα πρέπει ο μάστορας να είναι απόφοιτος της καλών τεχνών για να μην φαίνεται η διαφορά.

Δεν ισχύει αυτό που σου λένε για την διαφορά χρώματος. Το αμάξι είναι ολοκαίνουργιο για να κάνει διαφορά το χρώμα και ας είναι πέρλα. Για εμένα πάρε και μια 2η-3η προσφορά και ας μην είναι στα συμβεβλημένα γιατί όταν ακούνε ασφάλεια φουσκώνουν επίτηδες τον λογαριασμό. Και στο τέλος θα είσαι σίγουρος ότι εκεί που θα πας δεν ταΐζουν σανό.

• H
                                            hountalas last edited by

Αρχικά έχει κανείς απάντηση στο γιατί χτυπάς αυτοκίνητο-α και φεύγεις ενώ έχεις ασφάλεια; Είναι μάλλον νοοτροπία ριντ ε μπουκ η φάση.
                                            Με έχουν χτυπήσει 2 φορές σε 15 μέρες και φυσικά έφυγαν...
                                            Πέρλα και εγώ αλλά πήγα σε μαστόρι εξωτερικό (Θεσσαλονίκη) που πρότεινε ο πραγματογνώμονας και δεν φαίνεται καμία διαφορά.
                                            Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι χωρίς δυσκολίες.

A 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 604
                                            • 605
                                            • 606
                                            • 607
                                            • 608
                                            • 607 / 608
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ