-
@a-d-p said in Renault Clio VI:
Με περισσότερες από 17 εκ. πωλήσεις, αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις, το Renault Clio αποτελεί ένα success story με όλη τη σημασία της λέξεως. Η γαλλική μάρκα, όχι μόνο δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες της, αλλά εν έτει 2026 έκανε κάτι που ελάχιστοι κατασκευαστές θα τολμούσαν να πράξουν στο πιο εμπορικό τους μοντέλο. Να το εξελίξει σε βαθμό… «παρεξηγήσεως»!
Πολύ όμορφο!! Εξωτερικά. Επιθετικό. Και εσωτερικά μια χαρά είναι.
Όμως ρε παιδιά, κι άλλο αύξηση σε μήκος πλατος και μετατρόχια; Δηλαδή αυτό δεν έπρεπε να το λέτε Clio.
Δεν καταλαβαίνουν πως το αυτοκίνητο όταν μεγαλώνει σε διαστάσεις, χάνει πλέον την αρχικό του χαρακτήρα;
Το αγόραζες γιατί ήταν (δεν ξέρω από κατηγορίες μκρό, μεσαίο κλπ) κάπως μικρό. Τώρα αυτό κοντεύει να γίνει σαν το Golf III!!
Χώρια που η αύξηση του μεγέθους συνεπάγεται και αύξηση της τιμής του. Είναι ίδιο σε μέγεθος αυτό το Clio με αυτό;

-
Αυτή είναι μια τάση που υπάρχει δεκαετίες στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Και το Renault Clio Ι σε σχέση με το Renault 5 που αντικατέστησε, ήταν μεγαλύτερο και σε μήκος και σε πλάτος. Επίσης, ένα R5 ζύγιζε 760Kg, ενώ το Clio I 915Kg.Ένας λόγος είναι οι υψηλότερες απαιτήσεις παθητικής ασφάλειας, αν και προφανώς δεν είναι μόνο αυτός.
Από την άλλη, δημιουργούν κενά για μικρότερα μοντέλα (π.χ. Twingo), ώστε να καλύψει και αυτές τις ανάγκες.
-
Συνήθως οι λόγοι είναι ζώνες παραμόρφωσης της ενέργειας
-
Από την άλλη βέβαια ένα ηλεκτρικό Twingo είναι μόλις 8 εκατοστά μεγαλύτερα από το Clio I (3.79 έναντι 3.71m) και προφανώς πολύ ασφαλέστερο!
-
τριτη με το καλο οα παραλαβω.

-
@akile74 said in Renault Clio VI:
Άντε, με το καλό !
Μακράν το πιο ωραίο στη κατηγορία του. -
Παρέλαβα και εγώ.

-
@tearinio said in Renault Clio VI:
Παρέλαβα και εγώ.
Να το χαρείς με Υγεία - το καλύτερο (με διαφορά!!) χρώμα διάλεξες!!
-
-
@tearinio said in Renault Clio VI:
Παρέλαβα και εγώ.
, τη Μούσα της Ιστορίας. [1, 2]
Η επιλογή αυτή σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της Renault στις αρχές της δεκαετίας του 1990:*( Τέλος των αριθμών ) Με το λανσάρισμα του Clio το 1990, η Renault αποφάσισε να εγκαταλείψει το παραδοσιακό σύστημα ονομασίας με αριθμούς (όπως το εμβληματικό Renault 5 που αντικατέστησε) και να υιοθετήσει πραγματικά ονόματα που προκαλούν συναισθηματική ανταπόκριση.
- Συμβολισμός: Το όνομα Κλειώ προέρχεται από την ελληνική λέξη «κλέος», που σημαίνει δόξα ή φήμη. Η Renault επέλεξε αυτό το όνομα για να προσδώσει στο νέο της μοντέλο μια αίσθηση διαχρονικότητας και να το «αγκυρώσει» στην ιστορία της αυτοκίνησης, ως έναν άξιο διάδοχο της παράδοσής της στα μικρά αυτοκίνητα πόλης.
- Χαρακτήρας: Σύμφωνα με τη Renault, σύντομα και παιχνιδιάρικα ονόματα όπως το «Clio» ταιριάζουν σε οχήματα που είναι μικρά, ευέλικτα και προορίζονται για αστική χρήση.
Το Clio δικαίωσε το όνομά του («αυτή που κάνει διάσημο»), καθώς έγινε το γαλλικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία και ένα από τα ελάχιστα μοντέλα που έχουν κερδίσει δύο φορές τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς (1991 και 2006).
-
-
Οι φίλοι που τα παρέλαβαν δεν θα μας γράφουν τις εντυπώσεις τους;
Renault Clio VI